Teknolojik ve Sosyal Erişim – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Teknolojik ve Sosyal Erişim
BİT yayılımı ve kullanım oranlarına ilişkin geniş istatistiklere odaklanan teknolojik erişim görüşü, bazı politika analistlerinin cevabın teknolojinin belirli özelliklerinde yattığını varsaymalarına yol açmıştır. Bu nedenle, politika çözümleri, devlet okullarına ve kütüphanelere kablolama ve daha yoksul topluluklarda İnternet erişimi ile bilgi işlem kaynakları sağlama gibi teknolojik düzeltmeleri kullanma eğilimindedir.
Tanımlayıcı istatistiklere aşırı güvenin, dijital uçurumun bu teknoloji merkezli anlayışına büyük ölçüde katkıda bulunduğunu iddia ediyoruz. Teknolojik erişim arttıkça çalışmak için en önemli soru “insanlar bu erişimle ne yapabilir?”
Ayrıca, kimin erişime sahip olduğu ve kimin erişime sahip olmadığı konusundaki nicel açıklamalara yapılan vurgunun, bölünmenin ne ölçüde geçici veya kalıcı olduğu, bölünmenin genişleyip genişlemediği veya bir bölünmenin var olup olmadığı konusundaki tartışmaları körüklediğini iddia ediyoruz. İlk sahip/olmamış tezinin yerini, daha kayıtsız şimdi/daha sonra var tahminiyle değiştirdiğini zaten gördük.
Şimdi var/sonradan oldu konumunun savunucuları, yeterli zaman verildiğinde, rekabetin nihayetinde pazardaki herhangi bir doğal eşitsizliği azaltacağını savunuyorlar.
Teknolojik erişim perspektifi tarafından bilgilendirilmiş dijital bölünme müdahaleleri, bu kaynakları daha eşit bir şekilde dağıtmak için tasarlanmış çeşitli programlar ve politikalar yoluyla teknoloji açığı daraltıldıktan sonra muhtemelen azalacaktır. Bu açıdan bakıldığında, dijital uçurum uzun vadeli politika çözümlerini garanti etmez.
Yüksek profilli, kısa vadeli hükümet, vakıf veya kurumsal yardım enjeksiyonları, teknolojinin yayılması sorunu azalana kadar gerçekleşecektir. Daha sonra, teknoloji erişimi ve kullanımına ilişkin açıklamalardan daha derin olan sosyal eşitsizliklere daha fazla eleştirel ilgi engellenebilir. Sayısal uçurum basitçe tanımlanacak.
Örneğin, 2002’de Bush Yönetimi sayısal uçurumun sona erdiğini ilan etti ve federal sayısal uçurum programlarında derin kesintiler önerdi.
Önerilen en büyük kesinti, dijital teknolojilere erişimde gecikme yaşayan topluluklara yardım sağlamak için tasarlanmış federal bir hibe programı olan Teknoloji Fırsatları Programı’na (TOP) karşı yapıldı. Clinton yönetiminin 2001 bütçesi kapsamında, program 74 farklı kar amacı gütmeyen kuruluşa 42 milyon dolar hibe dağıttı. 2002’de bu rakam 12 milyon doların biraz üzerine düştü.
Sosyal erişim perspektifini benimseyen analistler ve araştırmacılar, bu dar görüşlülüğü eleştirir ve teknolojik erişim paradigmasının, işgücü okuryazarlığı, gelir farklılıkları ve bir bilgisayar satın alırken gerekli olan kaçınılmaz hane halkı takasları gibi sosyal kısıtlamaları görmezden geldiğini iddia eder.
Basitçe söylemek gerekirse, eğer bir kişi daha üst düzey bir ilişkiye geçmek istiyorsa, Maslow’un İhtiyaçlar Hiyerarşisi en temel seviyeden ele alınmalıdır.
Sayısal uçurum, yalnızca erişim yapısındaki farklılıkları değil, aynı zamanda tarihsel, ekonomik, sosyal, kültürel, politik ve diğer teknolojik olmayan faktörlerin bu farklılıkları önemli kılma biçimlerini de yansıtmaktadır. Tek başına teknoloji merkezli çözümler, dijital uçurumun bu yönlerini düzeltmek için çok az şey yapacaktır.
Varlığa Dayalı ve Davranışsal Perspektifler
Erişim, tarihsel olarak yetersiz hizmet alan gruplara yayıldıkça, kullanım da dijital uçurumu incelemek için önemli bir temel haline geliyor. Varlığa dayalı bir perspektiften bakıldığında, teknolojiyi etkin bir şekilde kullanmak için gerekli beceri ve yetkinlikler olmadan bilgisayar ve internet erişimi yetersizdir.
Bu yazarlar, tarihsel olarak yetersiz hizmet alan grupları özneleri olarak alırlar ve BİT kullanımlarının engellenebileceği yollara işaret ederler. Örneğin, Afrikalı-Amerikalı gençlerle ilgili bir çalışmada, bu gençlerin dijital uçurumun yalnızca İnternet erişimiyle ilgili olmadığının fazlasıyla farkında oldukları bulundu. Bunun yerine, ileri teknoloji kariyerlerinde başarıya giden yolu kolaylaştıran sosyal ağlara erişimi içerir.
Bilgisayar becerilerindeki eşitsizlikleri ve bu eşitsizliklerin yaş, ırk, cinsiyet ve gelir kategorilerine göre nasıl şekillendiğini belirtmek için “ikinci düzey ayrımlar” kavramını tanıtır. Örneğin, arama süresinin yaşla pozitif, eğitim ve teknolojiyle ilgili önceki deneyimlerle negatif ilişkili olduğunu buldu.
Buna karşılık, davranışsal bakış açısı, dijital bölünmeyi, sosyal içerme, ekonomik fırsat ve BİT kullanımından elde edilen siyasi katılım gibi faydalardaki eşitsizlikler açısından görür. Bu eşitsizlikler, dijital uçurumun sadece özel bir talihsizlik meselesi değil, bir kamu sorunu olduğunun farkına varmak için birincil gerekçe sağlar.
Sosyal medya Nedir makale
Sosyal medya Makale
Eski iletişim teknolojileri ve günümüz sosyal medyası
Dijital iletişim ve yeni medya pdf
Kitlesizleştirme nedir
Geleneksel medya
Sosyal medya kullanımı pdf
Bilgisayar ve internetin gelişmesi ile literatüre giren kavramlar
İstihdam kalitesi, nitelik düzeyi, gelir düzeyi, eğitim kalitesi ve tüketim fırsatları açısından tarihsel olarak yetersiz hizmet alan gruplar, BT’ye erişim ve kullanımlarında da marjinalleştirilme eğilimindedir. Dolayısıyla dijital bölünme, yalnızca teknolojik eserlere erişimde bir boşluk değil, bu tarihsel güç ve ayrıcalık sistemlerinde kök salmış siyasi bir sonuçtur.
Bireylerin bilgisayar becerilerini geliştirmek için erişim ve temel eğitimi teşvik etmek garantilidir, ancak bu eylemleri en başta sınırlayabilecek sosyal güçleri düzeltmek için çok az şey yapabilir. Davranışsal perspektiften bakıldığında, bölünme, bireylerin ve grupların BİT erişimleriyle yapabilecekleri arasındaki eşitsizliklerle ilgilidir.
BİT’in etkin kullanımının, insanların ekonomik, istihdam, sağlık, eğitim, barınma, eğlence, kültür ve sivil katılım gibi kültürel olarak ilgili alanlarda yaşam şanslarını iyileştirmek için amaçlı ve bağımsız olarak BİT’i kullanabildikleri zaman gerçekleştiğini iddia eder.
Dijital uçurumun doğası ve bağlamı (teknolojik veya sosyal erişim; varlığa dayalı veya davranışsal kullanım) konusunda kişinin hizalanmasına rağmen, konu yeniden kavramsallaştırmayı gerektirmektedir. Bütünsel yaklaşımlar ve çerçeveler, akademik, hükümet ve endüstri liderlerinin öncelikle “Öteki”yi ve bu grupların faaliyet gösterdiği sosyal koşulları anlamalarına yardımcı olacaktır.
Teknoloji erişimi ve becerileri donatabilir; ancak, tek başına ele alındığında, “bütün bir kişinin” güçlendirilmesi için ihtiyaç duyulan sosyal, finansal veya eğitimsel ağları sürdüremez, sürdüremez veya bunlara erişim sunamazlar.
Bu nedenle, dijital uçurum araştırması olgunlaştıkça, erişimin sosyal boyutlarını daha iyi anlamak için sürekli bir ihtiyaç vardır. İnternete sosyal erişimin evde ve okullar ve kütüphaneler gibi kamu hizmeti kurumlarında sıradan insanlar için etkili bir şekilde nasıl desteklendiğine dair iyi bir anlayışa sahip olmadığımızı iddia ediyor.
Bu, önemli bir araştırmayı hak eden bir konudur, çünkü çok sayıda araştırma bunun önemine işaret etmektedir. Ayrıca sıradan insanlar için gerçekten değerli olacak belirli ağ bağlantılı hizmet türlerini incelemenin önemli olduğunu savunuyor.
Bu, çeşitli demografik gruplar tarafından BİT kullanımını karşılaştıran mevcut anket araştırmalarının ve laboratuvar çalışmalarının ötesine geçer. Grupların neden BİT’i bu şekilde kullandıklarını anlamamız, kültürel alaka düzeyini takdir etmemiz ve insanların iş, ev, kiliseler ve kamuya açık tesisler gibi çeşitli bağlamlarda BİT’i nasıl kullandıklarını incelememiz gerekir.
Bilgisayar ve internetin gelişmesi ile literatüre giren kavramlar Dijital iletişim ve yeni medya pdf Eski iletişim teknolojileri ve günümüz sosyal medyası Geleneksel medya Kitlesizleştirme nedir Sosyal medya kullanımı pdf Sosyal medya Makale Sosyal medya Nedir makale