Sınıf Cebirini Kullanma – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Sınıf Cebirini Kullanarak Multimedya Nesnelerini Düzenleme
Web tabanlı uygulamalar (Web hizmetleri ve hizmet odaklı mimariler) Web tabanlı bir tarayıcı aracılığıyla çalıştırılabilir. Bu tür Web tabanlı uygulamaları yazmak için çeşitli yaklaşımlar vardır. Elde tutulan cihazlar için hafif bir yaklaşım uygundur.
Bu yaklaşımda, bir Java sunucu uygulaması veya bir JSP sayfası (Java 2 Platformu, JSP) veya bir ASP uygulaması (Microsoft .NET, ASP), HTML (Köprü Metni İşaretleme Dili), XHTML veya XML belgeleri (W3C Semantik Web Etkinliği) üretir. , XHTML, XML) tarayıcı tarafından görüntülenecektir. Çoğu tarayıcı, tıklandığında URL’yi görüntülemek üzere uygun bir eklenti seçmek için bağlantılı URL uzantısı (ör. .doc, .jpg, .xml vb.) kullanır.
Web sunucuları ve/veya tarayıcılar, metin ve multimedya görüntülemenin yanı sıra, kalıcı verileri okumak ve/veya değiştirmek için Java uygulamalarını veya komut dosyası dillerini de çalıştırabilir. Daha önce, bu verilerin yaklaşık %98’i ilişkisel veya nesne-ilişkisel veritabanlarında depolanıyordu. Ancak, son zamanlarda bu verilerin daha fazlası XML tabanlı belgelerde saklanmaktadır. Genellikle bu belgeler, etiketlerin yuvalanmasını ve ilkel değer türlerini bildiren ilişkili bir “şema”ya veya belgede kullanılan sınıfları, nitelikleri ve ilişkileri bildiren bir “ontoloji”ye sahiptir.
Veritabanları, XML belgeleri ve bilgi tabanları, geleneksel olarak bir şirketin programlama ortamının yalnızca küçük bir parçası olmuştur. Çoğu geliştirme ortamının amacı, diğer mevcut olanlardan uygun sınıfları, tasarım modellerini ve aktif nesneleri analiz etmek ve tasarlamak için UML veya varlık-ilişki diyagramlarını kullanmaktır.
Web tabanlı geliştirme ortamları, Web üzerinde uygun sınıfları, tasarım kalıplarını ve aktif nesneleri, belki bir ücret karşılığında veya belki de sınırlı bir geliştirme süresi için bulmamıza yardımcı olur. Yani, gelecekte geliştirme ortamının kendisi dağıtılmış bir bilgi tabanı üzerine kurulacaktır.
Bir programlama dili olacak mı ve yine de SQL’e açık çağrıları olacak mı? Şu anda, betik dillerinin SQL veritabanlarına erişmek için kendi benzersiz araçları vardır ve Web tabanlı programlama ve multimedya ağlarının tamamı oldukça dağınık hale gelmiştir.
J2EE’nin Konteyner Yönetimli Kalıcılık (CMP), JDO ve birçok nesne-ilişkisel geliştirme ortamı, SQL çağrılarını, güvenliği ve işlemleri gizlemenin yollarını sağlasa da, birçok uygulama yine de doğrudan JDBC’nin daha zengin işlevselliğini kullanmayı seçebilir.
Bununla birlikte, web tabanlı geliştirme ortamları, kalıcı verilerin depolanma biçiminde bazı değişiklikleri zorunlu kılmaktadır. Heterojen veritabanlarının, bu kadar çok SQL meta-veri tanımını entegre etmedeki zorluk nedeniyle veri paylaşımı için yeterli bir platform sağlayamadığı söylenebilir.
SQL tablolarının tanımlarını düzenlemek için bir “sınıf hiyerarşisi” yoktu ve SQL tanımlarındaki küçük uyumsuzluklar çoğu zaman büyük baş ağrılarına neden oluyordu. ODBC ve JDBC artık SQL standartları olmasına rağmen, meta-verilerin çeşitli uygulamalarına izin verirler ve diğer “üst sınıf” tablolardan meta-veri tanımlarını “dahil etmek” için standart bir yol sağlamazlar.
Nesne-ilişkisel veritabanlarındaki bu sınıf hiyerarşisi eksikliğini gidermek için Semantik Web Projesi, verileri ve bildirimlerini paylaşmak için XML tabanlı belgeleri kullanmayı önermektedir.
Web tabanlı geliştirme ortamları ve uygulamaları Web veritabanlarına nasıl erişecek? SQL, XML veya her ikisine de erişecekler mi? Cevabın hem diğer elektronik tablolar, hem de doğal dil belgeleri ve multimedya olduğu neredeyse kesindir.
Delta sıfırdan büyükse
Diskriminant Formülü
Khan Academy Cebir
Delta Formülü
Delta Formülü ile kök bulma
İntegral alan delta formülü
Khanacademy org tr
Temel cebir
XML VE İLİŞKİSEL VERİTABANLARINI ENTEGRE ETMEDEKİ SORUNLAR
Uygulama katmanı, Web katmanı veya istemci katmanı programları verilere standart bir arabirim aracılığıyla eriştiği sürece, kalıcı verilerin SQL veritabanlarında veya XML dosyalarında saklanması programcı için çok az fark yaratır. Bu arayüz, işlemler ve güvenlikle ilgilenmeli, birden çok kullanıcıdan gelen set/al/ekle/kaldır çağrılarını sıralamalı ve birden çok sunucu arasında yük dengeleme ve yük devretme gerçekleştirmelidir.
Java Topluluk Sürecinden J2EE ve Microsoft’un .NET’i bu programcı arayüzü için iki ana adaya sahiptir. Bu platformların bir amacı, SQL ve XML çağrılarını kurumsal bileşenler için standart set/get/add/remove çağrılarının arkasına gizlemektir. Ancak, SQL programlama ve XML programlama şu anda oldukça uyumsuzdur.
XML belgelerini sorgulamak için birkaç XML sorgu dili vardır ve XSLT, XML belgelerini yeniden biçimlendirmek için kullanılabilir. Bazı tip kontrollerini uygulamak için çok sayıda XML şema mekanizması vardır, ancak RDF-Şema ve OWL Ontolojileri (W3C RDF, OWL) gibi daha yüksek seviyeli şema mekanizmalarına, nitelik ve ilişki atamalarının güçlü bir şekilde tiplendirilebilmesi için gerçekten ihtiyaç vardır. kontrol.
OWL bildirimleri, ontoloji ad alanları, bir sınıf IS-A hiyerarşisi, öznitelik türleri ve ilişki etki alanları/aralıkları bildirerek, esas olarak Corba IDL bildirimlerinin, OMG ODL bildirimlerinin veya SQL meta-veri tablolarının yerini alır.
SINIF CEBİRİNİN ROLÜ
Sınıf cebiri, hem OWL-tabanlı hem de SQL-tabanlı set/get/add/kaldır çağrılarının tip kontrolü için teorik temel olarak hizmet edebilir. Her SQL tablosu bir sınıf olarak kabul edilir ve tablonun her satırı bir nesnedir.
Nesnenin birincil anahtarı, ağ üzerinde benzersiz bir nesne tanımlayıcısı olarak JNDI veritabanı hizmet adı ve tablo adıyla birlikte kullanılır. Bir yabancı anahtarın ilişkili birincil anahtara her bir birleşimi, sınıf cebirinde ikili bir ilişkiye karşılık gelir.
Örneğin, kullanıcının Tom ve köpeğinin tüm resimlerini bulmak istediğini varsayalım. Bir kişi, Tom adlı tüm kişileri bulmak için @People{firstname= “Tom”} sorgusunu kullanarak veya Tom’u bulmak için okulundan, arkadaşlarından veya diğer nesnelerden gelen ilişkileri takip ederek Tom’un yerini tespit edebilir.
Bu sınıf cebir sorguları, verilerin nerede depolandığına bağlı olarak SQL veya XQuery’ye çevrilebilir. Etkileşimli bir ortam, kullanıcının belirli bir sınıf için IS-A hiyerarşisini aramasına ve ardından öznitelik veya ilişki aralıklarından bazılarını yinelemeli olarak kısıtlamasına olanak tanır.
Kullanıcı daha sonra daha önce verildiği gibi çeşitli alt sorguları Boolean işlemleriyle birleştirebilir. Sınıf cebir sorgularının en büyük avantajı, aralığın bilinmesidir. Örneğin, sorgu1 Kişiler ve sorgu Görüntüler’dir. Bu nedenle, daha fazla sorgu oluşturulurken tüm alt sınıflar ve bunların nitelikleri ve ilişkileri görüntülenebilir. Ayrıca, bir sorgu, sorgunun işlenmesini optimize etmek için kapsama algoritmasını kullanabilir.
Delta Formülü Delta Formülü ile kök bulma Delta sıfırdan büyükse Diskriminant Formülü İntegral alan delta formülü Khan Academy Cebir Khanacademy org tr Temel cebir