Faaliyet Perspektifi

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Faaliyet Perspektifi

13 Haziran 2023 ÇİFT KAÇIŞLI PERSPEKTİF KÜP ÇİZİMİ Eğik perspektif çizimi 0
Döngüsel Ekonomik İlkeler

Faaliyet Perspektifi

Bu bakış açısı, yapılması gereken işle ilgili gereksinimlerin, ürün üreten görevler açısından yorumlanmasına odaklanır. Bu ürünlerden bazıları, proje işlevi perspektifinde, gereksinimlerle birlikte, yine öne çıkan çıktılardan oluşacaktır. Etkinlik perspektifi alınarak sağlanan PDCS’deki kısmi görünüm gösterilmektedir.

Bu perspektifte özellikle göze çarpan, proje ve görev varlıkları arasındaki bağlantıdır. Bu, proje için tanımlanan çalışmanın, tartıştığımız standart planlama PMAC içinde gruplandırılan işlemler aracılığıyla bir görev hiyerarşisine nasıl bölündüğünü kaydeder.

Aynı zamanda, proje özetinden devralınan küresel tahminler, tanımladığımız şekilde görev düzeyinde düzeltilebilir ve revize edilebilir. Dolayısıyla, PDCS varlık sınıfları tahmini ve tahmin modeli bu perspektifte göze çarpmaktadır.

Ürün eşgörünümleri, PDCS’de, çoktan çoğa kardinaliteyle, babalar ve oğullar arasındaki ilişkiler aracılığıyla birbirleriyle ilişkili olabilir. Bu, ürün örneklerinin, görev örneklerinde olduğu gibi (babadan oğula kardinalitenin bire çok olduğu) katı bir hiyerarşide sıralanması gerektiği anlamına gelmez. Bunun yerine, bir ürün birkaç (alt) ürüne ayrıştırılabilirken, birkaç babası da olabilir.

Ayrıca, görev ayrışımının herhangi bir düzeyinde, bir PDCS somutlaştırması, bir görevin bir ürüne veya ürün grubuna ihtiyaç duyduğunu veya ürettiğini gösterebilir. Bu tesisler, proje yöneticisinin ürünlerini istediği şekilde düzenlemesine ve ayrıştırmasına ve teslimatları gerektiği gibi oluşturmak için ürün gruplarını birbirine bağlamasına olanak tanır.

Zaman ve Kaynak Perspektifi

Bu bakış açısı, ihtiyaç duyulan beceri veya özelliklere göre görevlere atanabilecek zaman (takvim ve görev çizelgesi terimleriyle) ve kaynaklar (insan ve insan olmayan) açısından projenin kaynak yönlerine odaklanır. Zaman ve kaynak perspektifi alınarak sağlanan PIMS PDCS üzerinde kısmi görünüm gösterilmektedir.

Proje tarafından ortamına ne zaman teslim edileceğini (potansiyel kaynaklar olarak) bilmek önemli olduğundan, teslimatlar bu perspektifte göz önünde bulundurulur. Ürünler ayrıca görevler tarafından üretilen ve ihtiyaç duyulan kaynaklar olarak değerlendirilebilecekleri için görünümde kalırlar. Görevler tarafından tüketilen kaynaklar (efor, maliyet ve süre açısından) hakkında tahminler yapılır ve bu nedenle varlık sınıfları tahmini ve tahmin modeli bu açıdan da öne çıkar.

Belirli insan kaynaklarının sahip olduğu becerileri ve belirli görevleri yerine getirmek için gerekli olan belirli insan olmayan kaynakların sahip olduğu özellikleri somutlaştırma olasılığını sağlamak için PIMS PDCS’de iki ek varlık sınıfı oluşturuldu.

Kendi başlarına varlıklar olarak, her bir özellik ve beceri örneği artık özelliklerinin değerleri (örneğin, beceri türü, beceri seviyesi) ayarlanarak tanımlanabilir ve ardından hem ona ihtiyaç duyan görev örneğiyle hem de ona sahip olan kaynak örneği vardır.

PDCS örneklerinin kesinliğini, yöneticinin planlamasının sonuçlarının projeyi yürütmek ve izlemek için net bir temel sağlamak üzere yeterince kesin bir şekilde ifade edilebileceği düzeye yükseltmek için PIMS PDCS içinde birkaç yeni varlık sınıfının tanımlanması gerekiyordu.


Perspektif Çeşitleri Nelerdir
Tek taraflı perspektif
Konik perspektif
Çift KAÇIŞLI Perspektif fotoğraf
Plandan çift KAÇIŞLI Perspektif çizimi
Eğik perspektif çizimi
ÇİFT KAÇIŞLI PERSPEKTİF KÜP ÇİZİMİ
Tek kaçışlı ve çift kaçışlı perspektif


Örneğin, proje veri modelinin genel çekirdeğinde, fiili planlama faaliyeti sırasındaki kaynak tahsisinin sonuçları, görevin bu iki varlık sınıfındaki belirli örnekler arasındaki kaynak ilişkisini kullanması açısından ifade edilir. Ancak bu bize, belirli bir görevin, belirli bir kaynağı ne zaman kullanabileceğini, eğer bu kaynak her zaman mevcut değilse, bize söylemez.

PIMS PDCS’de, bu geçici belirsizliği çözmek için varlık sınıfı kullanılabilirliği yaratılmıştır. Herhangi bir kaynak örneğinin bir dizi kullanılabilirliği olabilir. Bunlar, gerçekte kullanılamama dönemlerini veya padal kullanılabilirliği tanımlayan kullanılabilirlik örnekleriyle olan ilişkilerdir. Bu, bir aralık sırasında mevcut olan özelliklerin yüzdesini veya miktarını ayarlayarak yapılır.

İkincisi, zaman aralığı sınıfının bir örneğini referans alan bir özellik niteliğinden ziyade bir ilişkidir. Zaman aralığının PDCS’de (sadece bir öznitelik olarak değil) kendi başına bir varlık sınıfı olarak tanımlanmasının nedeni, plan geliştirme sırasında, ne zaman oluştuğunu tanımlayan bu aralığın sınırlarının başlangıçta sabitlenemeyebilmesidir. zaman değil, mevcut görev çizelgesinde belirlenen başlangıç kısıtlamaları ve bitiş kısıtlamaları cinsinden ifade edilmelidir.

Ancak daha sonra gerçek istatistik ve bitiş tarihlerine dönüştürülebilir. Açıkladığımız gibi, görev çizelgelemedeki temel işlem, görev örnekleri arasındaki öncelik ve kapsama ilişkilerini kurmaktır, böylece bunların ihtiyaçlarını koordine etmek mümkün olur ve ürün örnekleri aracılığıyla öznitelikler üretir.

PIMS PMSS içinde, hem stizndurd planlamada hem de gerçek planlama destek ortamlarında kullanılan çizelgeleme tekniği, zamansal kısıtlamalar aracılığıyla birbirine bağlanan bir zaman aralıkları ağını ve dolayısıyla sınırların sınırlarını koruyarak zamansal bilgi temelinde çalışır. PDCS’deki zaman aralığı örnekleri, yalnızca sayısal tarihler yerine başlangıç ve bitiş tarihi kısıtlamaları açısından tanımlanır mı?

Bakış Açısı

Bu bakış açısı, proje çalışma sisteminde kendilerine tahsis edilen çeşitli rolleri yerine getirebildikleri için çeşitli insan kaynaklarının endişelerine odaklanır. P e meplerspective alınarak PDCS üzerinde sağlanan kısmi görünüm gösterilmektedir.

Görüldüğü gibi oldukça fakir bir görüş. Bu, PMSS’nin yöneticiden personel perspektifinde yeniden düzenlenmiş bir görüş almasını beklediği anlamına gelmez. Bunun yerine, bu perspektifte göze çarpan bilgilerin çoğunu depolama sorumluluğu PMSS’den çok proje yöneticisine aittir.

Bu bakış açısından önemli olan, bir kişi olarak kabul edilen bir insan kaynağının bakış açısından, proje veri modelinin genel çekirdeğindeki görev ilişkisi tarafından kullanılan kaynağın anlamını açıklığa kavuşturmak için PDCS’de oluşturulan tahsis varlığıdır. 

Bu, projedeki personele atanan fiili çalışma modelini (dönemler ve görevler açısından) anlamanın açık ve doğrudan bir yolunun sağlanmasını gerektirir. Aslında tahsis, kullanılabilirliğin karşılıklı bağlantısından daha fazlasını ifade eder (karşılıklı görevi açıklığa kavuşturmak için oluşturulan PDCS varlığı, kaynak ilişkisini kullanır).

Tahsis sınıfındaki örnekler, belirli bir insan kaynağının belirli bir süre için tahsis edilmesini ifade eder. Görevler ve insan kaynakları arasındaki kullanım bağlantısı artık twestep bağlantısıyla gösterilmektedir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir