Hedefleri Koruma
Hedefleri Koruma
Proje yönetimi faaliyetleri yoluyla proje yönetimi hedeflerine ulaşılmasına ilişkin ilk tartışmamızda, belirli bir hedefi desteklemek için bir PMAC’yi etkinleştirmenin diğer hedeflere ulaşılması üzerinde yan etkileri olabileceğini vurguladık. Bu yan etkilerden bazıları olumsuz olabilir ve istemeden belirli bir hedefe ulaşılmasını alt üst edebilir.
Listelenen tipik PMAC’lerin her biri için, PMAC’ın uygulanmasından kaynaklanan potansiyel olarak zarar verici yan etkilere karşı başarısının korunması gerekebilecek hedefler belirlenmiştir.
Bu, elbette şu soruyu akla getiriyor: proje yöneticisini hedeflerini korumada nasıl destekleyebiliriz? 5 ila 8. bölümlerdeki PMAC tartışmamızda, herhangi bir PMAC için hedef korumanın, o PMAC’ye dahil edilen hedefe ulaşmanın koşul sonrası testinde ele alınan bir konu olması gerektiğini önerdik.
Bu öneri, proje yöneticilerinin, insanların, zorunlu olarak sınırlı olan bilişsel bilgi işleme kapasitelerini, herhangi bir yönetim faaliyetinin yürütülmesinde belirli bir amaca ulaşılmasına yoğunlaştırma yönündeki genel eğilimini sergiledikleri gerçeğinin kabul edilmesiyle yapılmıştır.
Ancak bu yoğunlaşmanın kendisi, diğer yönetim amaçlarının altüst olma riskini taşır. Bu nedenle, proje yöneticisini, PMAC bünyesinde çalıştığı sırada, onun gövdesini oluşturan suhPMAC’ler için yerel süreç modelleri açısından tanımladığımız düzeyde hedefleri korumaya özen göstermeye teşvik etmenin pek bir anlamı yoktur.
Yalnızca yerel süreç operasyonları tamamlandığında, proje yöneticisinin bilgi işleme kapasitesini, operasyonlarının sonuçlarının her ilgili yönetim hedefine ulaşılması üzerindeki etkilerini incelemek için son-koşul testinde yönlendirmesini beklemek mantıklıdır.
PMAC’ler içinde proje yöneticisi ve PMSS arasındaki işbölümü, PMSS’nin hedefleri koruma sorumluluğunun bir kısmını devralma olasılığını artırır.
Daha da iyisi, PMSS’nin aynı anda proje yöneticisinin yaptığı aynı hedeflere odaklanması gerekmediğinden, belki de PMSS içinde yarı otonom olarak, bir güvenlik aracı olarak korunması gereken hedeflerin olası altüst edilmesini izleyen bir mekanizma tasarlanabilir.
Bu, PMAC yürütme verimliliğinde önemli bir artış sağlayacaktır, çünkü proje yöneticisi, bir son-koşul testinin başarısız olması nedeniyle alt PMAC’leri neredeyse o kadar sık yeniden etkinleştirmek zorunda kalmayacaktır. Ayrıca, bir proje yöneticisinin, bir PMAC bünyesinde işini tam da başarılı bir şekilde sonuçlanacağını tahmin ettiği sırada revize etmek zorunda olduğunu fark etmesiyle yaşadığı hüsran miktarında önemli bir azalma sağlayacaktır.
Bu bölümü, entegre bir PMSS içindeki böyle bir mekanizma için yerel süreç kavramsal şemasını ana hatlarıyla belirleyerek bitiriyoruz. Değerli mülkü korumaya ayarlandığında (gerçek, canlı) bekçi köpeği rolüne benzeterek buna bekçi köpeği mekanizması diyoruz.
Birincil koruma Nedir
3. koruma nedir
Dördüncül koruma nedir
Sekonder koruma Nedir
Birincil koruma örnekleri
Primordial Koruma nedir
Akredite koruma nedir
Tersiyer Koruma Nedir
Bekçi köpeği, neyin izleneceğine ve neyin izleneceğine ilişkin talimatları bu durumda proje yöneticisi olan ustasından aldığı için yarı özerktir. Bununla birlikte, talimat verildikten sonra, bekçi köpeği kendi isteğiyle nöbet tutacak ve şüpheli bir hareketin tespit edilmesi üzerine sahibini uyaracak veya izlenen mülkün mevcut durumunun ihlal edilmesini önlemek için tek taraflı hareket edecektir.
PMSS’nin işlevsel mimarisi içinde bir bekçi uygulaması mekanizmasının doğru bir şekilde konumlandırılması önemlidir. Bunu teknik düzeyde konumlandırmanın pek bir faydası yoktur, çünkü bu bizim analojimizde bekçi köpeğinin faaliyetleri sırasında proje yöneticisini takip etmesine eşdeğer olacaktır.
Bu durumda bekçi köpeği, proje yöneticisi ile hemen hemen aynı şeylere odaklanır ve faydalı bağımsız bir işlevi olmaz. Bunun yerine, potansiyel olarak hedef saptırma operasyonlarının alıcıları olabilecek PDCS’deki varlıkları doğrudan izleyecek şekilde bekçi köpeklerinin yerleştirilmesini öneriyoruz.
Bunun nasıl başarıldığı, bir bekçi köpeği mekanizması için bir yerel süreç kavram şemasının genel biçimini bağlam içinde belirleyen belirtilir. İzleyici mekanizmasının, proje yönetimi kavramsal şemasının (PMCS), proje verileri kavramsal şemasının (PDCS) ve PMSS’nin proje yöneticisinin ihtiyaçlarına ilişkin modelini nasıl kapsadığını ve bütünleştirdiğini gösterir.
Gözlemcilere talimat vermek, yerel süreç kavramsal şemasında, PMCS içinde yer alan bir watcbhg kurulum prosedürü açısından tanımlanır. Bu prosedür, proje yöneticisinin belirli bir hedefe ulaşılmasını koruma arzusundan, bu amaca yönelik araçları sağlayacak bir veya daha fazla özel seçilmesine ve parametrelendirilmesine yumuşak bir geçişi kolaylaştırmalıdır.
İdeal olarak, proje yöneticisinin bekçi köpeklerini sıfırdan üretebilmesi güzel olsa da, bekçi ortamını, hangisinin (önceden) PMSS içinde potansiyel olarak mevcut olan yapılandırılmış) bekçi köpekleri uykuda bırakılmalı (yani kapatılmalı) ve uyanık olarak ayarlanmalıdır (yani etkinleştirilmelidir).
Uyanık bekçi köpekleri, özellik özniteliklerinin atanabileceği değerler için uyarı ve ihlal seviyeleri ayarlayarak onları parametreleştirerek uyarlanabilir. Örneğin, harcanan bir bütçe özelliğine, o bütçedeki nakit limitinin %90’ına karşılık gelen bir uyarı seviyesi ve %101$’a karşılık gelen bir ihlal seviyesi ayarlanabilir.
Her bekçi köpeği, PDCS içinde izlenecek varlığa eklenmiş bir değişiklik sonrası prosedürü olarak uygulanır. Watchdog yerel süreç kavramsal şeması içindeki bu seviyede, aktivasyon sırası tamamen gösterilen yüklem-geçiş ağı içinde belirlenir.
Yani, bir tahmin destek tekniği için LPCS’yi ele alırken tartıştığımız türde belirsiz yerler yoktur. Bir kez daha, tartıştığımız türde ek bir süreç kontrol bileşenine ihtiyaç yoktur.
Ancak ihtiyaç duyulmamasının nedeni, tahmin tekniği için ihtiyaç duyulmamasının tam tersidir. Gözlemci bir kez talimat verildiğinde (yani, uyandırılıp parametrelendirildiğinde) özerktir: başka bir yerde meşgul olması muhtemel olan proje yöneticisinden başka bir yönlendirme olmaksızın kendi faaliyetlerini kontrol etmesi gerekir.
Gözlemci tarafından izlenen varlığın herhangi bir örneğini değiştirmek için herhangi bir girişimde bulunulduğu zaman, değiştirme sonrası, bağlı olduğu ataibute’de yapılan yeni değişikliği, gözlemci için halihazırda tanımlanmış olan parametrelere göre kontrol edecektir.
Bu kontrolün sonuçları, izlenen herhangi bir özelliğin değeri için tanımlanan uyarı seviyesinin değişiklik yoluyla aşıldığını gösterirse, proje yöneticisine ilgili uyarı verilir. Uyarı mesajının içeriği ve sunulma şekli, PMSS’nin proje yöneticisinin ihtiyaç modeline bağlı olacaktır.
Bu aynı zamanda, proje yöneticisi talep ederse, gözlemcinin koruduğu amaca yönelik tespit edilen tehdidin üstesinden gelmek için neler yapılabileceği konusunda görüntülenen faydalı tavsiyeleri de bilgilendirecektir. Proje yöneticisi uyarıyı kabul ettiğinde, kontrol değişiklik sonrası temizlik prosedürüne ve oradan da ilk etapta PDCS varlığında değişikliği yapan PMSS tekniğine geri döner.
3. koruma nedir Akredite koruma nedir Birincil koruma Nedir Birincil koruma örnekleri Dördüncül koruma nedir Primordial Koruma nedir Sekonder koruma Nedir Tersiyer Koruma Nedir