Çalışma Çıkarımları
Çalışma Çıkarımları
Bir çalışmanın son bölümü, tipik olarak anlatılanları bir araya getirir ve kitap boyunca vurgulanan ana noktaları bir şekilde özetler. Bu kitapta, bu türden nihai bir özet sunmak, kitabın didaktik potansiyelini geçersiz kılma riski taşıdığından, muhtemelen yanlış yönlendirilmiş bir girişim olurdu.
Bu potansiyelin, okuyucuyu adım adım proje yönetimi sürecinin ve zorluklarının söylemsel bir anlatımına götürmekten, bu süreç için bir model geliştirmeye ve bu girişimin bilgisayar tabanlı proje tasarlamadaki çıkarımlarına götürmesinden kaynaklandığına inanıyoruz. proje yöneticisine bu süreç için entegre destek sağlayabilen yönetim destek sistemleri (PMSS’ler).
Bu rotayı bizimle birlikte kat etmiş bir okuyucu muhtemelen bir sonuç özetini gereksiz ve alakasız bulacaktır; olmayan biri, muhtemelen anlamsız bulacaktır.
Yine de, bir kitabın içeriğinin çıkarımlara sahip olabileceği başka bir düzey daha vardır. Bu, içeriğinin bazı belirli yönlerinden ziyade bir bütün olarak kitabın referans noktası olarak alındığı seviyedir.
Proje yönetimi üzerine pek çok kitap ve proje yöneticisine işinde destek sunan çok sayıda yazılım paketi mevcuttur. Bu çalışmayı ayıran şey, bu iki yönü bir araya getirmesidir: yani, proje yönetimi sürecini anlamak için teorik ve pratik bir çerçeve sağlamış ve aynı çerçeveyi proje yönetimi desteğinin işlevsel tasarımına bilgi sağlamak için geliştirmiştir. sistemler.
Bu yaklaşımın iki doğrudan sonucu vardır. İlki, bir proje yöneticisinin, uygulamasının hangi yönlerinin bu tür bir resmileştirmeye yatkın olduğunu resmileştirme girişiminde ondan yararlanabilmesidir. Aynı zamanda yöneticiye kendisine sunulan yazılım paketlerini gözden geçirmesi ve bunların göreli avantajlarını ve avantajlarını değerlendirmesi için bir referans noktası sağlayabilir.
Bu yaklaşımın diğer doğrudan anlamı, bir proje yönetim destek sistemi geliştiricisine, geliştirmekte olduğu sistem aracılığıyla desteklemeyi amaçladığı süreci anlamak için tutarlı bir referans çerçevesi sağlamasıdır.
Bu kitap açıkça proje yönetimi sürecinin karmaşıklığına odaklandığından, PMSS geliştiricilerini bu karmaşıklığı takdir etmeye ve uygun olduğunda ve uygun olduğunda buna saygı duyan destek sistemleri geliştirmeye teşvik edebilir.
Aşağıda, proje yönetimini çeşitli şekillerde destekleme iddiasında olan mevcut yazılım paketlerini incelerken, bu kitapta geliştirilen proje yönetimi sürecini modelleme ve destekleme yaklaşımını referans çerçevemiz olarak alıyoruz.
Bu incelemeyi, destek ortamlarını türettiğimiz PMAC düzeyinde olduğu için tanımladığımız PMAC’lerin her biri için sağlanan desteğe göre düzenliyoruz. Son olarak, genel olarak sağlanması gereken destek biçimlerini tartışıyoruz. entegre bir PMSS unvanını hak etmesi için bir PMSS içinde yer alır.
Araştırma özeti örneği
Bildiri özeti örnekleri
Derleme bildiri özeti Örneği
Makalenin önemi nasıl bulunur
Kongre bildiri örneği
Bildiri Örneği pdf
Edebi Makalenin Bölümleri
Bildiri özeti nedir
Yazılım Paketlerinin Destekleri
1980’lerin ortalarından bu yana, proje yönetimini desteklemek için piyasada artan sayıda yazılım paketi ortaya çıktı. Şu anda, 100’den fazla bu tür sistem var. Bunlar, fiyatları ve yetenekleri bakımından büyük farklılıklar gösterir.
Bu sistemlerin çoğunun en dikkat çekici yönü, kullanıldıkları alan veya uygulama alanından bağımsız olarak işlev görmeleridir. Doğasından bağımsız olarak hemen hemen tüm paketler bir projeye uygulanabilir (yani yazılım, evler, yazılımlar veya bentler inşa eden veya organizasyonel yeniden yapılandırmayı tasarlayan ve uygulayan bir projeyi yönetmek için kullanılabilir).
Bu sistemlerin bu geniş uygulanabilirliği, uygulama alanı değiştiğinde başka bir paket satın almaya gerek olmadığından, akla gelebilecek herhangi bir projeye destek sağlayabilecek bir sisteme erişimin olması, satın alınan belirli yazılım paketinin faydasını en üst düzeye çıkarması avantajına sahiptir.
Ancak bu genellemenin dezavantajı, kullanıcıyı paket aracılığıyla kendisine sağlanabilecek alana özgü bilgiden yararlanma ve kendi alanındaki faaliyetlerini kolaylaştırma fırsatından mahrum bırakmaktır.
Diğer bir deyişle, potansiyel alıcı, bir paket satın alma kararında, alana özgü bilgiden yoksun genel uygulanabilirlik paketleri ile uygulama alanına göre uyarlanmış bilgiler içeren ancak diğer alanlarda kullanılabilirlik açısından yetersiz olan paketler arasında bir seçim yapmakla karşı karşıyadır.
Mevcut ticari proje yönetimi yazılım paketlerinin çoğu, potansiyel kullanıcıyı tatmin etmede iyileştirmenin arandığı bir dizi sürüm aracılığıyla gelişmiştir.
Bununla birlikte, çoğu durumda, iyileştirme genellikle şu yollarla denenir:
- önceki sürüme göre daha fazla imkan sağlamak;
- daha fazla aktivite veya kaynağı idare etme becerisine sahip olmak;
- daha iyi bir kullanıcı arayüzü geliştirmek;
- daha iyi yanıt süreleri elde etmek; ve benzeri.
Genel olarak, tasarım geliştirmelerinin çoğu, kapsamını genişletebilecek ve proje yöneticisine sağlayabileceği desteği derinleştirebilecek kavramsal yönleri yeniden düşünmek yerine, sistemin teknik yönlerine (artan performans ve yetenek) yönelik olma eğilimindedir.
Bu nedenle, her ne kadar daha güçlü ticari PMSS’ler geliştiriliyor olsa da, yine de esasen bir araç paketi tarafından sunulan desteği sağlıyorlar (örneğin, planlama, raporlama için) ve projeyi desteklemek için entegre bir sistem vaadine ulaşamıyorlar.
Yönetim uzmanı sistemleri de esas olarak proje planlama ve izlemede ihtiyaç duyulan belirli tekniklere odaklanarak geliştirilmektedir. Doğal olarak bunlar, planlama veya teşhis gibi iyi tanımlanmış alanları ele alır.
Bununla birlikte, belirttiğimiz gibi, genel olarak yönetim sorunları, bu tür uzman sistemlerde bulunan teknikler tarafından ele alınanlardan daha az iyi yapılandırılmış ve iyi tanımlanmıştır ve temel olarak esneklik ve uyarlanabilirlik ile karakterize edilen destek sistemlerini gerektirir.
Ayrıca, ticari proje yönetimi yazılım paketleri, şirketlerin üstlendikleri projelerde proje yönetimi uygulamalarını tercih etme eğiliminde oldukları gerçeğini genellikle göz ardı etmektedir.
Genellikle bu, bir şirketin (eğer kaynaklara ve gerekli yeteneklere sahipse) kendi proje yönetimi yazılımını kendi bünyesinde geliştirmesine yol açar ve belirli bir şirketin proje yönetimi uygulamalarını kesin olarak yansıtacak şekilde şekillendirilir.
Bu strateji, belirli şirketin, çalışanlarının çalışmalarına proje yönetimi metodolojileri ve kalite güvence standartları dayatma sorunlarını çözebilir.
Bu yazılım sistemlerinin diğer şirketlerin prosedürleri altında uygulanabilir olması muhtemel değildir ve hangi metodolojinin benimseneceğine ilişkin farklı müşterilerin gereksinimlerini karşılamak üzere özelleştirilmesi muhtemelen zor olacaktır. Sonuç olarak, pek çok memnun müşteri kazanmaları pek olası olmayacağından, bunları ticari olarak pazarlamak için çok az girişimde bulunulur.
Araştırma özeti örneği Bildiri Örneği pdf Bildiri özeti nedir Bildiri özeti örnekleri Derleme bildiri özeti Örneği Edebi Makalenin Bölümleri Kongre bildiri örneği Makalenin önemi nasıl bulunur