Adaptasyon – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Benimseme
Öğretmenler bu aşamada teknoloji sorunlarıyla ilgilenmeye devam etseler de teknolojinin günlük öğretim planlarına nasıl entegre edilebileceği konusunda daha fazla endişe göstermeye başladılar. Öncelikli olarak öğrencilere teknolojinin nasıl kullanılacağını öğretmeyi amaçlayan bilgisayar tabanlı etkinlikleri birleştirmeye başladılar: klavye kullanma, kelime işleme ve işleri kaydetme, saklama ve organize etme.
Teknolojiyle ilgili deneyim eksiklikleri göz önüne alındığında, öğretmenler onu geleneksel öğretim stratejilerini kopyalamak için benimsediler ve kullanımını en tanıdık sınıf uygulaması biçimiyle harmanlamaya çalıştılar: doğrudan öğretim. Yerleşik müfredat ve pedagojik tercihlere uyarlayabilecekleri bir yazılım aradılar. Sınıflarda fiziksel olarak çok şey değişmiş olsa da, daha fazlası aynı kaldı.
Bilgisayarları kullanmaya başlama girişimleriyle birlikte normal sınıf işleyişinde sık sık yaşanan kesintiler göz önüne alındığında, araştırmacılar öğrenci performansında kısa vadeli düşüşler beklediler. Bununla birlikte, geleneksel başarı ölçütleri, sınıf düzeyinde toplanan öğrenci performansında önemli bir düşüş veya gelişme göstermedi ve öğretmenler, bireysel öğrencilerin daha iyi performans gösterdiğini bildirdi. Site koordinatörleri, öğrenci katılımı, öz saygı ve disiplinde iyileşmeler kaydetti.
Öğretmenler ve araştırmacılar, öğrenci motivasyonu ve katılımındaki değişiklikleri gözlemlediler. Öğrenciler öğrenme konusunda daha heyecanlı hale geldi ve onların coşkusu öğretmenlerin çabalarını güçlendirirken kendi ilerlemelerine yardımcı oldu.
Adaptasyon
Bu aşamada, teknoloji tamamen geleneksel sınıf uygulamalarına entegre edildi. Anlatım, ezberden okuma ve oturarak çalışma, öğrenci görevlerinin baskın biçimi olmaya devam etti; ancak öğrenciler okul gününün yaklaşık yüzde 30-40’ında kelime işlemcileri, veritabanlarını, bazı grafik programlarını ve birçok bilgisayar destekli öğretim paketini kullandılar. Teknolojinin daha sık ve amaca yönelik kullanımı temettüler getirmeye başladı.
Öğrenciler için en önemli değişiklik verimlilikte meydana geldi. Öğrenciler daha fazla ve daha hızlı ürettiler. Örneğin, kendi hızında bir hesaplamalı matematik programında, altıncı sınıf öğrencileri yılın müfredatını Nisan ayının başında tamamladılar.
Yedinci sınıf müfredatına başlamak yerine, öğretmenler yılın geri kalanını öğrencileri uygulamaya ve problem çözmeye odaklayarak kullanmaya karar verdiler. Genellikle matematiğe aşık olmayan ve nadiren iyi performans gösteren öğrenciler, uygulamalı, problem çözme yaklaşımıyla meşgul oldular.
Bu öğrenciler daha sonra yaratıcı matematik problem çözücüleri olarak tanındılar. Sonraki yıllarda, bu sitedeki öğretmenler daha çok hesaplamalı matematik etkinliklerini ev bilgisayarlarında yapılacak ödevler olarak atadılar ve ders zamanını uygulama ve problem çözme etkinlikleri için kullandılar.
Bir ilkokulda, öğretmenler temel matematik ve dil sanatları becerilerine odaklandılar ve bilgisayarlarını bilinçli olarak öğrencilerin test puanlarını yükseltmek için kullandılar. Bölge, iki yıl üst üste ACOT öğrencilerinin Kaliforniya Başarı Testinde ACOT olmayan öğrencilere göre kelime bilgisi, okuduğunu anlama, dil mekaniği, matematik hesaplama ve matematik kavramları ve uygulama alanlarında önemli ölçüde daha yüksek puanlar aldığını bildirdi.
Adaptasyon Nedir
Adaptasyon örnekleri
9.sınıf biyoloji adaptasyon örnekleri
Kaktüsün adaptasyonu
Psikolojik adaptasyon Nedir
Bitkilerin adaptasyon örnekleri
Adaptasyon Çeşitleri
Kutup tavşanı adaptasyon
Temel becerilerin geliştirilmesine daha az odaklanan diğer sitelerde, öğretmenler (standart müfredatı kapsamak yerine) teknoloji becerilerini geliştirmeye harcanan zamanın öğrencilerin test puanlarını aşındırabileceğinden endişe duyuyorlardı. Bununla birlikte, temellere daha az zaman harcanması, bu sitelerdeki testlerde öğrenci performansı üzerinde olumsuz bir etki yaratmadı.
Artan verimlilik, lise düzeyinde de ortaya çıktı. Örneğin kimyada öğrenciler, kimyasal reaksiyonlarda molekülleri ve atomların değişimini göstermek için basit bir grafik programı kullanmayı öğrendiler. Öğretmen, öğrencilerin kimyasal formülleri nasıl yazacaklarını ve dengeleyeceklerini önceki deneyimlerine göre daha hızlı ve daha doğru öğrendiklerini bildirdi. Öğrenciler ağdaki ödevlere erişebildikleri, atanan görevler üzerinde çalışabildikleri ve çalışmalarını öğretmen tarafından alınması için yazıcıya gönderebildikleri için öğretim süreci de daha verimli hale geldi.
Öğretmenler ve araştırmacılar da bu aşamada öğrencilerin yazılarında gelişme kaydettiler. Birçok öğrenci yazabileceklerinden daha hızlı yazabiliyordu, bu nedenle kelime işlemci ile ödev hazırlamayı tercih ediyorlardı.
Bir üçüncü sınıf ACOT sınıfında yazmayı inceleyen araştırmacılar, çocukların yazmaya karşı yüksek düzeyde heves ve ilgi gösterdiklerini; bilgisayarların kompozisyonları başkalarına daha anlaşılır hale getirerek paylaşmayı ve yazmayı teşvik ettiğini; ve öğrencilerin bilgisayarların erişilebilirliğinin bir fonksiyonu olarak daha fazla ve daha iyi yazdıklarını.
Bilgisayarlarda düzenli olarak yazma fırsatı, yazılarının miktarında ve detaylandırılmasında önemli gelişme gösteren düşük başarılı öğrenciler için önemli bir fark yarattı. Yazmadaki artan üretkenlik ile öğretmenler, küçük öğrencilerle bile anlatı becerileri üzerinde çalışabilirler. Öğrenciler kağıtlarını isteyerek yeniden çalıştılar çünkü süreç kalem ve kağıttan çok daha kolaydı.
Adaptasyon aşamasında, öğretmenler ayrıca öğrencilerin sınıf görevlerine katılımının niteliğindeki değişiklikleri de kaydettiler. Öğrencilerin bilgisayar etkinlikleri sırasında ödevlerine yüksek oranda dahil olduklarını ve çoğu zaman çok az yardımla çalışabildiklerini bulmuşlardır.
Ödev ve projelere daha fazla zaman ayıran öğrenciler, teneffüslerde, öğle yemeklerinde ve okul sonrası saatlerde bilgisayar kullanmayı tercih ettiler. Ayrıca öğretmenler, öğrencilerin giderek daha meraklı ve yardımcı öğreniciler olduklarını ve normal ödevlerin çok ötesinde yeni zorluklar üstlendiklerini bildirdiler. Bazı öğrenciler, kendi topluluklarında iş bulmalarını sağlayan teknolojiyle ilgili beceriler geliştirdiler.
Öğrenciler, sınıfları yönetirken, akran öğreticiler olurken ve kendiliğinden organize işbirlikçi çalışma grupları olarak sınıfta yeni roller üstlenmeye başladılar. Öğretmenler ayrıca tipik bir ortamda başarılı olamayan öğrencilerin teknoloji ile çalışırken sıklıkla başarılı olduklarını keşfettiler.
Örneğin, akademik ortalaması düşük olan bir birinci sınıf öğrencisi, kelime işlemcide bir vızıltı haline geldi ve bir programın yirmi bir dersini bir günde bitirdi. Düşük başarılılar başarıyı deneyimleme şansı buldular ve konsantre olmaya ve kendilerini projelerine uygulamaya başladılar. Öğretmenler, daha az gelişmiş öğrencilerin çiçek açtığını, popüler olmayan öğrencilerin akran onayı aldığını ve motivasyonsuz öğrencilerin teneffüste çalışmaya devam ettiğini gördü.
Ödenek
Sahiplenme, öğretim evriminde daha az bir aşama ve daha çok bir dönüm noktasıydı. Sınıf uygulamalarındaki değişikliklerle daha az, teknolojiye karşı kişisel tutumlardaki değişikliklerle daha çok kanıtlanmıştır. Sahiplenme, bir bireyin teknolojiyi anlamaya başladığı ve onu gerçek işi başarmak için bir araç olarak zahmetsizce kullandığı noktaydı.
Bir dönüm noktası olarak, temellük, geleneksel uygulamalarını basitçe bilgisayara geçirme çabalarının sonunu işaret etti ve yeni öğretim yaklaşımlarının temelleri desteklediği ancak yeni bir dizi öğrenci yetkinliği olasılığını açtığı bir sonraki aşamaya yol açtı.
Herhangi Bir Alan Bulunamadı.9.sınıf biyoloji adaptasyon örnekleri Adaptasyon Çeşitleri Adaptasyon Nedir Adaptasyon örnekleri Bitkilerin adaptasyon örnekleri Kaktüsün adaptasyonu Kutup tavşanı adaptasyon Psikolojik adaptasyon Nedir