Bağlantılı Öğretim – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Bağlantılı Öğretim – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

14 Ekim 2021 Disiplinler arası çalışma nedir örnek Disiplinlerarası çalışma ne demek Disiplinlerarası öğretim nedir Disiplinlerarası yaklaşım nedir Disiplinlerarası yaklaşım örnek Özel Eğitimde disiplinler arası işbirliği 0
 BT Sektörü Başarısı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Bağlantılı Talimat

Bağlantılı öğretim, öğretimi ilginç ve gerçekçi problem çözme ortamlarına yerleştirerek veya sabitleyerek öğrencilerin öğrenmeye aktif olarak katılmalarına yardımcı olma girişimi olarak tanımlanabilir. Bağlantılı öğretimin birincil amacı, öğrencilerin sorunları çözmek ve bağımsız düşünürler ve öğrenenler olmak için gerekli olan güveni, becerileri ve bilgiyi geliştirmelerine yardımcı olmaktır.

Eğitim reformu literatürünün çoğu, geleneksel öğretimin bu amacı gerçekleştirmedeki başarısızlığına odaklanır. Öğretime yönelik geleneksel yaklaşımlarla ilgili kaygılar, kısmen A. Whitehead’in (1929) “atıl bilgi” olarak adlandırdığı şeyle ilgili tartışmasından etkilenmiştir.

Eylemsiz bilgi, insanlardan açıkça istendiğinde genellikle geri çağrılabilen, ancak ilgili olmasına rağmen problem çözmede kendiliğinden kullanılmayan bilgidir. Öğrenmeye yönelik anlamlı, problem odaklı yaklaşımların, eylemsiz bilgi problemlerinin üstesinden gelmek için gerçek odaklı yaklaşımlardan daha olasıdır.

Bağlantılı öğretim, atıl bilgi sorununun üstesinden gelmeye yardımcı olur. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından sürekli keşfetmeye izin veren ortamlar yaratmak, onların çeşitli alanlardaki uzmanların karşılaştığı sorunları ve fırsatları ve bu uzmanların araç olarak kullandıkları bilgileri anlamalarını sağlar. Bağlantılı öğretim aynı zamanda olumlu transfer için zemin hazırlamak için öğrencilerin deneyimlerinin temsillerini veya zihinsel modellerini geliştirmelerine yardımcı olur.

Eğitim teknolojisi, etkili bağlantılı öğretim oluşturmak ve uygulamak için mükemmel bir ortam sağlar çünkü: görsel formatlar, öğrencilerin örüntü tanıma becerilerini geliştirmelerine olanak tanır; teknoloji, olayların metinden daha dikey bir temsiline izin verir; dinamik, görsel ve mekansaldır; öğrenciler problem çözme durumlarının zengin zihinsel modellerini daha kolay oluşturabilirler; ve teknolojinin rastgele erişim yetenekleri vardır. Bütün bunlar, öğretmenlerin tartışma için bilgilere neredeyse anında erişmelerini sağlar.

Bağlantılı Öğretimin Aşamaları

Bir çıpa kullanırken, her biri sürece katkıda bulunan aşağıdaki talimat adımları veya aşamaları farklı ve sıralıdır: (1) çıpayı tanıtın; (2) çıpa etrafında ortak deneyim geliştirmek; (3) çapayı genişletmek; (4) bilgiyi problem çözme araçları olarak kullanmak; (5) çapa ile ilgili projeler üzerinde çalışmak; ve (6) öğrenilenleri paylaşmak.

Birinci aşamada öğrencilere çapa tanıtılır. Bağlantı, sorunun çözülmesine yardımcı olmak için gömülü verilerle karmaşık bir sorun içeren bir video bölümü olabilir. Başka bir sınıfta, video içeriği, hedef kavramlar hakkında sürekli düşünmeyi destekleyen veya ilgili metni anlamak ve sınıf tartışmaları için gerekli bilgilerle zengin olabilir.

Başka bir sınıfta, çapa, öğrencilere sorun teşkil eden bir konu uzmanıyla yapılan bir video konferans olabilir. Bu tür çapaları kullanarak, öğrenciler ve öğretmen ortak bir öğrenme bağlamına sahip olurlar.


Disiplinlerarası yaklaşım nedir
Çok disiplinli yaklaşım nedir
Disiplinlerarası yaklaşım örnek
Disiplinlerarası öğretim nedir
Disiplinlerarası çalışma ne demek
Özel Eğitimde disiplinler arası işbirliği
Disiplinler nelerdir
Disiplinler arası çalışma nedir örnek


İkinci aşamada, öğrenciler çapa etrafında ortak uzmanlık geliştirirler. Bağlantıdaki belirli sahnelere çoklu ziyaretler, öğrencilerin belirli yönlerde uzmanlık geliştirmelerine olanak tanır. Bu aşamada, öğretmen çapa hakkında bir tartışmaya öncülük edebilir. Bununla birlikte, çapa hakkındaki bilgileri arttıkça, öğrenciler kendi öğrenmeleri için daha fazla sorumluluk üstlenebilirler. Öğretmen ve öğrenciler çapa konusunda uzmanlık geliştirdikten sonra, müfredat ve önceki deneyimleriyle olan bağlantılar sınıfta yaygın bir olay haline gelir.

Öğrenciler üçüncü aşamada kendi araştırmalarını yürüterek çapayı genişletirler. Bağlantı tarafından sağlanan bilgilerdeki boşluklar, öğrencilerin ilgili materyalleri kütüphanede veya İnternet üzerinden araştırmasını gerektirebilir. Öğrenciler, içerik malzemesi için çapayı kullanarak yeni teknolojiler öğrenebilirler. Örneğin, öğrenciler bağlantıdaki konulardan biri hakkında bir HyperStudio yığını oluşturabilir.

Dördüncü aşamada, öğrenciler bilgilerini problem çözme araçları olarak kullanırlar. Bu bilgiyi çapanın kendisinde ortaya çıkan sorunları çözmek için kullanabilir veya bilgiyi diğer içerik alanlarındaki problemlerle ilişkilendirebilirler. Bu aşamada, öğretmenler öğrencilerin sorunları çözmelerine yardımcı olmak için iskeleler sağlayabilir veya öğrenciler e-posta, video konferans veya diğer elektronik araçlar aracılığıyla coğrafi olarak farklı akranlarıyla işbirliği yapabilir.

Örneğin, Jasper Woodbury serisini problem çözme ve matematik becerilerini öğretmek için kullanan öğretmenler, öğrencileri soruna nasıl yaklaşacaklarını belirlemeye teşvik edebilir ve daha sonra ilerleme sağlamak için onlara gerekli kaynakları sağlayabilir veya öğrenciler planlarını öğrencilerle tartışabilir. bir haber grubu aracılığıyla başka bir okuldan.

Öğrenciler, beşinci aşamada çapa ile ilgili projeler üzerinde çalışırlar. Bu aşamada, öğrencilere bilgilerini genişletme ve diğer alanlarla ilişkilendirme fırsatı verilir. Bu aşamanın bazı örnekleri, konu hakkında daha fazla okuma, bir rapor veya makale yazma veya bir multimedya raporu oluşturmayı içerebilir.

Altıncı aşamada öğrenciler projeden öğrendiklerini paylaşırlar. Paylaşma süreci yalnızca kendi çalışmalarından gurur duymalarını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sınıf arkadaşlarının sorunu nasıl çözdüğü konusunda onlara değerli bilgiler verir. Bu noktada öğrenciler kendi çözümlerini sınıf arkadaşları ve uzmanlar tarafından geliştirilen çözümlerle karşılaştırmaya ve her bir yaklaşımın güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirmeye teşvik edilir.

Maksimum Eşleştirme Algoritması

Bağlantılı Öğretimin Avantajları

Bağlantılı öğretimin avantajları arasında öğrencilerin kendi öğrenmelerini sahiplenmeleri yer alır, çünkü problemler daha alakalıdır; daha derin anlam ve anlayışın geliştirilmesi, böylece diğer durumlara aktarım olasılığının artması; ve işbirliği, işbirliği ve müzakere becerilerinin kullanılması gerekir.

Bir çapa etrafında talimat düzenlemenin ve ardından uygulamalı etkinliklere geçmenin birkaç avantajı vardır. İlk olarak, konuyla ilgili herkese ortak bir arka plan sağlar. Görsel olduğu için iyi okuyucu olmayan öğrencilerin sınıf içi tartışmalara katılması daha kolaydır.

Öğretmenler genellikle bu yaklaşımı topluluk temelli bir projeyi gerçekleştirmek için gerekli tüm kaynakları bulmaktan daha yönetilebilir buluyor. Öğrenciler genellikle, sınıfın diğer üyeleri tarafından potansiyel bir sorun olarak fark edilmeyen makro bağlamdaki bir soruna odaklanırlar. Bu sorun fark edildikten sonra, üzerinde daha fazla araştırma yapılabilir.

Bağlantılı Öğretimin Zorlukları

Öğrenci merkezli öğretime yapılan mevcut vurgu, öğretmenlerin rollerini bir bilgi sağlayıcıdan koçluğa ve çoğu zaman da öğrenci arkadaşına değiştirmeleri gerektiği anlamına gelir. Bağlantılı öğretim, öğretmenin egemen olduğu bir sınıftan öğrenci merkezli bir sınıfa geçiş yapmak için araçlar sağlar. Bağlantılı öğretimle, öğretmen artık tam olarak yazılmış bir ders planını izleyemez.

Öğrenciler, çapaları keşfederken ortaya çıkan kendi sorularını, hedeflerini ve sorunlarını belirlemeye teşvik edilir. Öğrenciler kendi öğrenmelerini yapılandırdıkları için, öğretmenler aşırı yönlendirici olmadan öğrencilerin sorunları yeniden kavramsallaştırmalarına nasıl yardımcı olacakları konusunda mücadele eder. Öğretmenler için bir başka zorluk da, sabitlenmiş öğretimi mevcut müfredatlarına nasıl ve nereye yerleştirecekleri ve K-12 ortamlarında yaygın olan zorunlu başarı testleriyle ilgili ihtiyaçlarını karşıladığından emin olmaktır.

Herhangi Bir Alan Bulunamadı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir