Bilgi Bankası – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Bilgi Bankası – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

27 Temmuz 2022 Bilgi Bankası İTO Bilgi BANKASI 0
Lojistik Sağlayıcıları

Bilgi Bankası – Yeni Bir Bilgi Sistemi Katmanı

Bilgi, bir rapor halinde amaca yönelik olarak düzenlenen bir veri setidir. Bir bilgi sisteminin veri tabanında sadece bilgi için ham madde yani veriler depolanır. Birinin ihtiyaç duyduğu bilgileri almak için:

• Bilgi sistemi menüsünde uygun bir seçenek bulmak için.
• Seçeneğin olanaklarını anlamak ve gerekli parametreler için uygun değerleri girmek.
• Seçeneği yürütün ve
• Raporu almak için bekleyin.

Bilgi tabanı kavramı bu adımları ortadan kaldırarak kullanıcının bilgiye doğrudan ve anında ulaşmasını sağlar.
Bilgi tabanı, kullanıcı için kalıcı olarak mevcut olan rapor ve grafik setlerini otomatik olarak sürdürmek için bilgi sistemleri veri tabanı ve bilgi sistemi raporlama seçeneklerini kullanan bilgi sisteminin en üst katmanıdır. Bu nedenle, bir bilgi yöneticisi olarak hareket eder:

• bilgi tabanı içeriklerinin ve yapısının özgürce tasarlanmasını sağlar,
• önceden tanımlanmış bilgi sistemi seçeneklerini otomatik olarak etkinleştirir …
• Güncel raporlar üretmek için bu seçenekler için parametreler sunar,
• Yetkili kullanıcılar tarafından kolayca erişilebilecekleri bir bilgi tabanında otomatik olarak ve/veya manuel olarak saklanan raporlar ve
• bilgi tabanı kullanım yetkilendirmesini yönetir.

Bilgi tabanı kavramının mantığı şudur:

Bilgi, bireysel kullanıcılar tarafından tekrar tekrar ve rastgele üretilmek yerine, editör tarafından bir kez oluşturulabilir ve/veya otomatik olarak oluşturulabilir ve bilgi tabanında saklanabilir, yani tüm potansiyel kullanıcılar için kalıcı olarak erişilebilir olabilir.

Böylece, bilgi sisteminin nihai ürünü olan bilgi, bilgi sisteminin karmaşıklığında saklı, belirsiz bir potansiyel olasılıktan ziyade güncel raporlar olarak mevcut olabilir.

Bilgi tabanının avantajlarından biri, çok yaygın olarak bulunan ve birçok kullanıcının eşzamanlı bilgi alımından kaynaklanan bilgisayar kapasitesi aşırı yüklenmesi sorununu çözmesidir.

Zygmont’un belirttiği gibi: “Olağan yaşam döngüsü şu şekildedir: Kullanıcı önce ERP satıcısı tarafından sağlanan raporlama araçlarını ve şablonlarını kabul eder. Balayı, uygulamadan kısa bir süre sonra, işçiler yeni bir sistemle talepte bulunmaya başlayacak kadar rahat olduklarında sona erer”.

“ERP sistemlerindeki veri yapısı genellikle verimli raporlamayı engelliyor. Veri tabloları çok normalleştirilmiştir, minimum çapraz referans içerir, böylece işlemler hızla hareket eder. Ancak bu, raporlar almak anlamına gelir, birçok farklı tabloya çarpmanız gerekir. Bu çok fazla CPU döngüsü tüketiyor.”


İTO Bilgi BANKASI
Ticaret Sicil Gazetesi
Bilgi Bankası AKINSOFT
Ticaret Odası
Firma SORGULAMA
İTO Faaliyet Belgesi
İTO şirket SORGULAMA
Ticaret Sicil SORGULAMA


Ancak daha da önemlisi, bilgi sisteminin kullanıcı organizasyona en önemli teslimatlarının ne olduğunu kavramayı kolaylaştırmasıdır. Yani, bilgi sistemi kapsamının kapsamı dikkatli bir şekilde yapılandırılmış ve bilgi tabanında net bir şekilde sunulmuştur.

Böylece kullanıcı, sistem kılavuzlarını incelemekten çok daha hızlı, daha eksiksiz ve daha az çabayla sistemi anlar. Bilgi sisteminin bilişsel ve örgütsel öğrenme boyutları literatürde önemli konular olarak kabul edilmekte ve değerlendirilmektedir.

Bilgi tabanı konsepti, Zagreb, Hırvatistan’da SUPER-KING Inc. için çalışan bu belgenin yazarı tarafından geliştirildi ve TOMAS ERP yazılımında uygulandı. Hırvat versiyonunda yazılımın adı SUPER’dir.

Bilgi tabanının ilk versiyonu 1994 yılında hayata geçirilmiştir. SUPER, milyonlarca işlem veri tabanına sahip bir kuruluşta hayata geçirilmiştir. Bu, gün içinde bilgisayarın aşırı yüklenmesiyle ilgili sorunlara neden oldu, çünkü birçok kullanıcı büyük veri tabanının işlenmesini gerektiren raporlar hazırlıyordu.

İlk olarak, bilgisayar operatörlerinin en sık ihtiyaç duyulan raporları normal çalışma saatlerinden sonra ve gece üreterek ertesi gün basılı raporları kullanıcılara dağıtacak şekilde çözmeye çalıştık. Bilgi tabanının ilk versiyonu, oluşturulan raporların saklanmasını ve istendiğinde alınmasını sağlayan bir rapor yönetim sistemiydi.

Bu makalede, ilk olarak Kovach’ta sunulan kavramı açıklamak için 1996’da geliştirilen ikinci versiyon sunulmaktadır. Bu versiyonda, bilgi tabanının yetenekleri hayal gücümüzün sınırlarına kadar genişletildi ve bugüne kadar değişmeden kaldı.

BİLGİ TABANININ ÖZELLİKLERİ

Bilgi tabanı, kullanıma hazır, yapılandırılmış bir dizi rapor ve/veya grafiktir. TOMAS’ın bilgi tabanı aşağıdaki yetenekleri sunar:

• Bilgi tabanı, kullanıcı organizasyonu ve bir takvim yılı için oluşturulmuştur, ancak herhangi bir sayıda bilgi tabanı aynı anda tutulabilir.
• Her bilgi tabanında şunlar olabilir:
• 99 bölüme kadar,
• 34 adede kadar rapor/bölüm ve
• sınırsız sayıda sayfa/rapor.
• Bölümlerin ve raporların yapısı kullanıcı tarafından tanımlanabilir. Bilgi tabanının varsayılan yapısı mevcuttur, ancak kullanıcı bunu tamamen değiştirebilir veya değiştirebilir.
• Bilgi tabanına erişim bir yetkilendirme sistemi ile kontrol edilmektedir. Kullanıcı parolası, kullanıcıya hangi bölümlerin ve/veya raporların sunulacağını ve kullanıcının bilgi tabanı yapısını değiştirmesine izin verilip verilmeyeceğini belirler.
• Bilgi tabanındaki raporlar otomatik ve/veya manuel olarak güncellenebilir. Her bilgi bankası girişinin otomatik olarak güncellenmesi için, daha sonra açıklanacak olan saklanan parametreler olmalıdır.

Bu parametrelere bağlı olarak, bilgi tabanı dışında da kullanılan standart bilgi sistemi seçenekleri kullanılarak bilgi tabanı otomatik olarak güncellenir.  Bu nedenle, bilgi tabanı, kullanıcı tarafından önceden tanımlanmış, sürekli olarak mevcut ve güncel bir rapor ve grafik kümesini sürdürmek için bir bilgi sisteminin yeni bir katmanıdır.

BİLGİ TABANININ YAPISININ OLUŞTURULMASI

Bilgi tabanı yapısı şu şekilde oluşturulur:

• Bölüm, bölüm numarası ve bölüm başlığı ile tanımlanır.
• Bölüm girişi, yani rapor veya grafik, giriş numarası ve giriş başlığı ile tanımlanır.
• Otomatik olarak oluşturulacak her bölüm girişi (rapor veya grafik) için aşağıdaki parametreler saklanacaktır:
• Bilgilerdeki seçeneğin numarası
raporu yapan sistem menüsü. Bu seçenekler, bilgi tabanı dışında normal olarak raporlar üretmek için kullanılır, ancak bilgi tabanı için otomatik rapor oluşturmak için de kullanılabilir. Bu, bilgi sistemi geliştirmede ek değerlendirmeler gerektirir.
• Belirtilen parametre değerleriyle seçenek şablon numarası. TOMAS’ta rapor oluşturma seçenekleri genellikle 15 – 20 parametreye ve kullanıcı tarafından seçilen parametre değerlerine bağlı olarak milyarlarca rapor varyasyonu üretme kapasitesine sahiptir. Parametre değerlerinin kombinasyonları, seçenek şablonları olarak saklanabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir