Bilgi Sistemleri Yatırımları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Bilgi Sistemleri Yatırımları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

10 Mayıs 2022 Kamu yatırımları Kamu Yatırımları Bilgi Sistemi Kamu yatırımları Nedir 0
Amortisman Süresi

Bilgi Sistemleri Yatırımları

Bir bilgi sistemleri yatırımının potansiyel veya gerçekleşen değerinin ve etkisinin doğru değerlendirilmesi giderek daha önemli hale geliyor. Donanım ve yazılım büyük ölçüde metalaşırken, bilgi sistemleri projelerinin toplam maliyeti artmaya devam ediyor.

İşçilik ve diğer organizasyon maliyetleri artmaya devam ediyor. Sonuç olarak, IS profesyonelleri sistem projelerini bir iş perspektifi ile görmeye başlamalıdır. Böyle bir iş perspektifi, bilgi sistemlerinin değerini değerlendirmek için çeşitli nicel yaklaşımların uygulanmasını içerir.

Giderek artan bilgi ve teknoloji yoğun iş ortamında başarı stratejileri genellikle donanım, yazılım, ağlar ve personel dahil olmak üzere bilgi sistemlerine yapılan büyük yatırımları içerir. Bilgi sistemlerine yapılan yatırımlar hem işletme bütçesi yüzdesi hem de toplam dolar olarak artmaya devam ediyor.

Yine de, önemli erken araştırmalar, bilgi teknolojisi harcamaları ile bilinen herhangi bir üretkenlik ölçüsü arasında bir ilişki olmadığını gösterdi. Büyük bir harcama olmasına rağmen, çoğu şirket bilgi sistemi yatırımının yatırım getirisini (ROI) diğer büyük harcamalarda olduğu gibi hesaplamaz. Büyük bilgi sistemleri yatırımlarının sosyal/alt sistem maliyeti ve faydaları da çok fazla dikkate alınmamaktadır. Neden?

Günümüzün teknoloji ve iş ortamında, yöneticiler çoğu durumda başka seçenekleri olmadığı fikrini benimsemiş görünüyor. SAP ve PeopleSoft gibi monolitik ERP sistemlerine büyük yatırımlar yapan küçük kuruluşlar görüyoruz.

Yöneticiler, IS personeli, satıcılar ve medyanın en son teknolojilerle ilgili şamatasıyla, rekabetçi kalabilmek için en son modayı veya metodolojiyi uygulamaları gerektiğine ikna olmuş görünüyorlar.

Bu tür yatırımların sadece “teknoloji” kararları değil, “iş” ve “örgütsel” kararlar olduğunu unutmuş görünüyoruz. Bilgi sistemlerine ve ilgili teknolojiye yaptığımız yatırımların potansiyel maliyetlerini ve faydalarını değerlendirirken standart iş uygulamalarını kullanmaya açıkça ihtiyaç vardır.


Kamu yatırımları
Kamu Yatırımları Bilgi Sistemi
KAYA Projesi
Kamu yatırımları Nedir
2022 Yatırım Programı
Yatırım proje numarası
Kaya Projesi nedir
İllere göre kamu yatırımları


Harcamalar arttıkça, birçok bilgi sistemi projesi başarısızlık olarak değerlendirilir. Bilgi sistemlerinin verilen sözleri ve üretilen beklentileri yerine getirmediğini defalarca duyuyoruz. Bu başarısızlıklar, organizasyon ve proje yöneticisi için maliyetli bir hataya neden olur.

Projeler başarısız olduğunda, yatırılan dolarlar boşa gider ve organizasyonun alt satırında açık bir etki vardır. Ek olarak, birkaç araştırmacı maddi olmayan maliyetlerin de çok önemli olabileceğini bulmuşlardır. Bu, sosyal alt sistem maliyeti olarak bilinir ve birçok araştırmacı, bu maliyetlerin daha ciddi bir şekilde ele alınması gerektiği görüşündedir.

Ama ya proje başarılı olursa? Yönetim kurulu başkanı, şirketiniz yeni bir iş uygulamasını uygulamak için sekiz ay ve milyonlarca dolar harcadığından, yatırımın ne kadarının ölçülebilir faydalar sağladığını sordu.

Harcamaları haklı çıkarmaya çalışmak iş dünyasında çok yaygın bir uygulamadır. Bir üretim ekipmanı, ek personel veya bordro işleme sistemleri için yapılan harcamaları ölçmek ve doğrulamak nispeten kolaydır. Entegre bir bilgi sistemini (IS) ölçmek ve doğrulamak o kadar kolay değil.

Bir IS’den elde edilen faydaların çoğu soyuttur ve yöneticiler, bu tür faydaları çoğu zaman göz ardı ettikleri gibi, bu tür faydaları hemen fark etmezler. Bazı yeni araştırmacılar, BT yatırımlarının getirisini göstermeye başladılar. Ancak bu ödemelerin ne zaman ve nerede bulunacağı belli değil.

Birçok işletme yöneticisi, bu kadar göz korkutucu, karmaşık ve çok teknik bir şeyin değerini ve performansını ölçmekten kaçınır. Ancak, özellikle kamuya açık bir imajı olan kuruluşlarda, gerçekten bir sonuca odaklanmak gereklidir.

Bilgi sistemleri arenası, kontrolden çıkmış gibi görünen artan maliyetler nedeniyle sürekli incelemeyle karşı karşıya. Paydaşlar, bu sistemlere yapılan büyük harcamalar göz önüne alındığında, bilgi sistemlerinin değerinin değerlendirilmesini göz ardı edemezler.

Wall Street’teki teknoloji sektörü giderek daha fazla inceleme altına alındıkça, kuruluşlar son derece önemli hale geldi.
maliyet bilincine sahip. Bazı araştırmacılar, özellikle bu yatırımlar e-ticaret ve/veya dış kaynak kullanımı ile ilgili olduğundan, borsa etkisinin değerlendirilmesi gerektiğini söylüyor.

Son birkaç yılda sadece IS harcamaları fırlamakla kalmadı, aynı zamanda şirket içi departmanlar da üzerinde çok az kontrole sahip oldukları ters ibraz algoritmaları yoluyla yapılan masraflardan çok daha fazla haberdar oldular. Bu, firmanın kârlılığını doğrudan etkiler. Kurumun kaynaklarının iyi bir koruyucusu olma konusunda ciddiysek, bilgi teknolojisi yatırım kararlarına yaklaşımı değiştirmek masrafları azaltabilir ve gelir fırsatlarını artırabilir.

BİR BİLGİ SİSTEMİ YATIRIMININ YARARLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Faydaların belirlenmesi ve bunların kuruluşa yansıtılan değerlerinin nicelleştirilmesi, bilimden çok sanat olan çok yönlü bir görevdir. Aslında, Ryan ve ark. (2002), yöneticilerin uygulama sonrası faydaları uygulama maliyetlerinden daha önemli olarak görme eğilimi olduğunu tespit etmiştir.

Başarı için zayıf sicile sahip büyük sermaye yatırımlarının geçmişi ve kuruluş için düşük değer getirisi algıları nedeniyle BT yatırımlarını yönetmek için resmi süreçlerin oluşturulmasına yönelik ilgi yeniden canlanmıştır.

BT’nin nihai değeri, organizasyonun stratejisi doğrultusunda iş süreçlerini nasıl etkilediğidir. Bir yatırım için iyi bir iş gerekçesi, bu stratejiyle uygun bağlantıyı gösterecektir. Bu değerlemeye yardımcı olmak için kullanılan çeşitli yöntemler vardır:

• Gerekçe yok: Bu, proje ve sistemin devam eden kullanımı için işletme ve sermaye maliyetlerinin bir özetini içerir. Fayda analizi yoktur. Bu, “iş yapmanın maliyeti” projeleri için haklı olarak kullanılır.

Ne yazık ki, gerçek sorun, her bilgi sistemleri yatırım kararının “iş yapmanın maliyeti” grubuna dahil edilmesiyle ortaya çıkıyor. Bu, bu yatırımın gerçek beklenen maliyetini veya getirisini incelemeden kaçınmanın kolay bir yoludur. Firmadaki üst düzey genel yönetim, BT yatırımlarının maliyetlerini ve faydalarını doğru bir şekilde değerlendirmek için bu “açıklığa” giren projeleri sınırlamalıdır.

• Toplam sahip olma maliyeti: Bu yöntem genellikle danışmanlık firmaları tarafından kullanılır ve bir ürün hattındaki maliyetleri karşılaştırmak için tüm maliyetlerin (satın alma, çalıştırma, bakım ve teknolojinin elden çıkarılması) toplamını içerir. Bu yatırımdan elde edilecek kurumsal faydalara değil, yalnızca maliyetlere odaklanıldığına tekrar dikkat edin.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir