Bilgisayarın Rolü – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Bilgisayarın Rolü
Bilgisayarların eğitimdeki rolü hakkındaki tartışmada eksik olan şey, yeni elektronik teknolojilerin Amerika Birleşik Devletleri’nde eğitimin verilme şeklini dönüştürmeye katkıda bulunabileceği yollara ilişkin vizyonlar ve planlardır.
Bilgisayarların ticaretin yürütülme biçimini değiştirip değiştiremeyeceği, değiştirip değiştiremeyeceği veya değiştirmesi gerektiği konusundaki tartışmaların sık olduğu iş dünyasının aksine, çoğu eğitimci, doğru ya da yanlış olarak, okulların büyük ölçüde geçmişte olduğu gibi işlev göreceğini varsaymaktadır; Öğretimi daha ilginç ve daha etkili hale getirmek için bilgisayarlar.
Yalnızca yüksek öğretimde, örneğin çevrimiçi öğretimin lisans ve lisansüstü eğitim vermek için geleneksel yöntemlere bir tehdit oluşturup oluşturmadığı hararetli bir tartışma vardır. Şimdilik, elektronik teknolojilerin ABD okullarını dönüştürmesi durumunda, bunun ani ve radikal bir süreç yerine evrimsel bir sürecin sonucu olacağı görülüyor.
Kısmen, teknolojinin okulları dönüştürme kapasitesiyle ilgili vizyonların olmaması, önde gelen okul reformu savunucularının teknolojiye ilgi göstermemesinden kaynaklanmaktadır. 1990’ların en önde gelen reform savunucularından bazıları, gelişmiş okullaşma vizyonlarını ilerletmek için okullarda bilgisayarların ve diğer elektronik cihazların kullanılabileceği yollara çok az ilgi gösterdi.
Bilgisayarların oynayabileceği rolü düşündükleri ve reddettikleri için değil; daha ziyade, okulların ne olabileceği ve ne olması gerektiğine dair vizyonları diğer faktörler tarafından yönlendiriliyordu ve teknoloji onlar için büyük ölçüde alakasız görünüyordu.
Aynı zamanda, eğitimcileri teknoloji savunucularının iddialarını körü körüne kabul etmeleri konusunda uyaran ve insanlara daha önceki teknolojiler adına yerine getirilmemiş iddiaları hatırlatan bazı önde gelen eğitimciler de dahil olmak üzere, öğretim teknolojisinin eleştirmenleri vardı. Diğerleri, eğitimcilerin teknoloji konusunda şüpheci olmaları ve okullarda kullanımını teşvik eden iş dünyası ve kamu görevlilerinin motivasyonlarına dikkatle bakmaları gerektiğini savundu. Bu tür eleştirmenler, teknolojinin okullara sağlayabileceği dönüşüm etkisini engellemiş olabilir.
Bilgisayar Destekli öğretim özellikleri
Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon
Bilgisayar Destekli öğretimin Avantajları
Bilgisayar Destekli öğretim sınırlılıkları
Bilgisayar Destekli öğretim yazılımları
Bilgisayar Destekli Eğitimin Avantajları ve Dezavantajları
Bilgisayar Destekli Öğretim KPSS
Okul öncesi bilgisayar Etkinlikleri
Okul reformcularının teknolojiyi kabul etme konusundaki isteksizliğinin istisnaları vardır. Yıllardır okul reformu hareketinde aktif olan bazıları, okulların işinin öğrenciler için entelektüel açıdan zorlu işler tasarlamak ve sunmak olduğuna inanıyor.
Okullar işlerini iyi yaparlarsa, öğrenci öğrenmesi takip edecek ve okulların yazılı basına olan geleneksel bağımlılığı, öğrencilerin elektronik medyanın rastgele varsayımlarının giderek daha fazla egemen olduğu bir dünyada başarılı olmaları için yetersiz hazırlık sağlıyor. Kısacası, bir okul nasıl düzenlenirse düzenlensin ve müfredatı ne olursa olsun, teknoloji okulların işleyişinin merkezinde değilse, öğrencilerin yaşayacakları dünya için yanlış eğitilmeleri muhtemeldir.
Son zamanlarda, okul reformu adına en zorlayıcı güç, ulusal ve eyalet standartlarına artan ilgi olmuştur. Standartların geliştirilmesi, kamu görevlilerinin ve toplum liderlerinin okulları çalışmalarından sorumlu tutma arzusunun bir sonucudur.
Halkın, okulların ne öğretmeye çalıştığını bilmesi gerektiğini savunuyorlar; standartlarla bağlantılı bir testler sistemi aracılığıyla, halk, okulların başarmaları beklenen şeyi başarıp başarmadığını öğrenebilir. Eğitim esas olarak eyaletlerin sorumluluğunda olduğundan, her eyalet her sınıf düzeyi ve müfredattaki her konu için akademik standartlar geliştirmektedir.
Denetim eyalet ve yerel eğitim seviyelerinde olsa da, ulusal kuruluşlar eyaletlere rehberlik etmeyi amaçlayan standartlar oluşturmuşlardır. Böylece çeşitli meslek birlikleri matematik, fen, tarih ve sosyal bilgiler gibi dersler için standartlar oluşturarak liderlik sağlamıştır.
Teknolojinin eğitimdeki rolüne ilişkin standart oluşturma süreci de gerçekleşmiştir. Örneğin, Eğitim ve Teknoloji üzerine CEO Forumu, teknolojiyi ABD okullarına entegre etmeye yönelik ilerlemeyi değerlendirmeye ve izlemeye kendini adamış iş ve eğitim liderleri arasındaki bir ortaklıktır.
1997’de CEO Forum, okulların teknoloji entegrasyonuna yönelik ilerlemelerini ölçmek için bir öz değerlendirme yapmasına izin vermek için tasarlanmış bir çizelge yayınladı. CEO Forum, standartlarının bireysel eyaletler tarafından benimsenmesini umuyor.
Uluslararası Eğitimde Teknoloji Derneği (ISTE), Öğrenciler için Ulusal Eğitim Teknolojisi Standartları: Müfredat ve Teknolojiyi Birleştirmeyi yayınladı. Bu kitap, öğrencilerin her sınıf düzeyinde karşılaması gereken teknoloji standartlarını belirler. Ayrıca, her sınıf düzeyinde ve her konu alanı için öğretmenler için müfredat entegrasyon fikirleri sağlar.
ISTE aynı zamanda öğretmenler için teknoloji standartları üzerinde de çalışmaktadır. Devlet eğitim departmanları, öğrenciler ve öğretmenler için ISTE standartlarını benimserse ve okulları bu standartları karşılamaktan sorumlu tutarsa, teknolojinin okullardaki rolünün artması muhtemel görünmektedir. Bu standartlar genel olarak okul reformuyla bağlantılı olabilir veya olmayabilir.
Görünüşe göre okul reformu süresiz olarak devam edecek. Okullarda teknoloji kullanımının artması da muhtemeldir. Açık olmayan şey, yeni ve daha iyi okullarla sonuçlanan bir bağ oluşturmak için teknolojinin okul reformuna katılıp katılmayacağıdır.
Bilim ve Teknoloji (K-12 Eğitimi)
Bilim ve teknoloji eğitimi, yaklaşık bir yüzyıldır anlamlı bir ortaklığa sahiptir. Bilim adamlarının çalışmaları bir dizi teknolojiyi kapsar ve bilimdeki büyük başarılara genellikle teknolojinin karmaşık uygulamaları eşlik eder. Uzun zamandır kendi başına bir eğitim konusu olmasına rağmen, teknoloji – özellikle dijital teknoloji – K-12 eğitiminde fen eğitimini geliştirmeye yönelik ulusal ve eyalet hedeflerini destekleme potansiyelini göstermiştir.
Bu potansiyel, dijital ve telekomünikasyon teknolojilerinin bilgiye erişimi genişletme biçiminden ve öğrencilerin ve öğretmenlerin bilgiyle, birbirleriyle ve öğrenme için yeni yollar sunan çeşitli insanlarla etkileşime girme biçimlerini artırmalarından kaynaklanmaktadır. Bazı karmaşık bilim konuları için teknoloji, öğrencilerin daha önce hiç mümkün olmayan şekillerde kavramsal anlayışlar kazanmalarına yardımcı olabilir.
Fen eğitiminde karmaşık bir konuya bir örnek, bilimsel araştırma kavramıdır. “Soruşturma olarak bilimi” öğretmek, bu zorlu hedefe ulaşmak için ülke çapında öğretim ve değerlendirmeler tasarlama çabasını ateşleyen Ulusal Bilim Eğitimi Standartlarının (Ulusal Araştırma Konseyi [NRC] 1996) temel taşıdır.
Bilgisayar araştırmaları, avuçiçi bilgisayarlar ve web kaynakları gibi yeni teknolojilerin biçimleri, öğrencileri çevreye, öğrencileri uzmanlara ve öğrencileri birbirine, bilime katılmak ve bilimi anlamak için gereken üst düzey düşünmeyi destekleyecek şekilde bağlamaktadır.
Herhangi Bir Alan Bulunamadı.Bilgisayar Destekli Eğitimin Avantajları ve Dezavantajları Bilgisayar Destekli öğretim KPSS Bilgisayar Destekli öğretim özellikleri Bilgisayar Destekli öğretim sınırlılıkları Bilgisayar Destekli öğretim yazılımları Bilgisayar Destekli öğretimin Avantajları Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Okul öncesi bilgisayar Etkinlikleri