Çevrimiçi İzleme Engelleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Çevrimiçi İzleme Engelleri
Sezgisel öğrencilerin, çevrimiçi öğrenmede gerçek sosyal bağlantılar oluşturmak için sınırlı fırsatları analitik meslektaşlarından daha fazla engel olarak algılayacaklarını varsaydık. Ayrıca, sezgisel öğrencilerin, yapılandırılmış metin tabanlı materyalleri analitik öğrencilere göre daha fazla engel olarak algılayacaklarını varsaydık.
Benzer şekilde, geniş kategorizatörlerin çevrimiçi eğitimin iletişim ve didaktik sınırlamalarını dar kategorizatörlere göre daha yoğun olarak algılayacağını varsaydık. Başarı motivasyonu özelliğinin engel algı yoğunluğu ile negatif bir ilişkisi olduğu varsayılmıştır.
Bir Çevrimiçi Engeller Anketi (OLB) oluşturduk. OLB, Düzey 1’den (engel yok), Düzey 2’den (hafif engel) Düzey 3’e (öğrencinin kursa daha fazla katılmasını engelleyen aşırı engel) düzeyde belirli engel algısının yoğunluğunu ölçen 18 maddelik bir ankettir. Maddeler 5 kategoriye ayrıldı.
OLB’yi Başarı Motivasyon Anketinin (DMV) Slovakça sürümleriyle birlikte dağıttık [1]; Kategori Genişliği Anketi (CW) [2]; Bilişsel stil indeksi (CSI). (Tümü Slovakça versiyonunda). Anketler e-posta yoluyla veya kişisel olarak dağıtıldı. Katılımcıların anonimliği korunmuştur.
425 Slovak üniversite öğrencisine anket seti dağıttık. Geri dönüş oranı %55 idi. Bu, araştırma örneğinin 234 üniversite öğrencisini (155 kadın ve 119 erkek, ortalama yaş 22,7) saydığı anlamına gelir. 175 öğrenci yüz yüze (AM=21.59, SD=0.13) ve 59 öğrenci çevrimiçi (AM=24, SD=0.23) eğitim gördü.
Anketler uygulanmadan önce tüm öğrencilere çevrimiçi öğrenme süreci hakkında detaylı bilgi verildi. Toplanan veriler istatistiksel olarak analiz edildi. İki nicel parametre arasındaki ilişkiyi bulmak için Pearson korelasyon katsayısı r’yi kullandık. Rastgele değişkenlerin etkisini kontrol etmek için regresyon analizini kullandık. Bariyer algı yoğunluğunun tanımlanması için aritmetik ortalama ve grup medyanı kullanıldı. Değişkenlerin tutarsızlığını ortaya çıkarmak için standart sapma kullanıldı.
SONUÇLAR
İstatistiksel analize dayanarak, seçilen kişilik özelliklerinin engel algısı üzerinde önemsiz bir etkisi olduğu sonucuna vardık. Bu sonuçlar hipotezlerle çelişiyordu. Kategori genişliği ve analitik-sezgisel boyutlarda bilişsel stillerin tercih edilmesinin, belirli engeller algısının yoğunluğu ile ilişkili olmadığını bulduk.
Benzer şekilde, seviye başarı motivasyonunun engel algısı üzerinde herhangi bir etkisi olmamıştır. Araştırmamızın bilişsel stilin iki boyutu (analitik-sezgisel ve kategori genişliği) arasında bir bağlantı göstermemesine rağmen, bilişsel stilin ve öğrenme stillerinin diğer boyutlarının çevrimiçi öğrenme üzerinde etkisi olabileceğini düşünüyoruz.
Belirli bir engel algısının yoğunluğunu araştıran araştırma sonuçları, öğrencilerin çevrimiçi öğrenmelerinde teknolojiyi bir engel olarak algılamadıklarını göstermiştir (AM=1.287, SD=0.54, n=234). Öğrenciler, çevrimiçi öğrenme etkinliklerini (AM=1.82, SD=0.75, n=234) ve elektronik formatta sunulan materyalleri (AM=1.71, SD=0.78, n=234) hafif engeller olarak algıladılar. Öğrenmenin ve ödevlerin üzerinde çalışmanın sık sık kesintiye uğraması da hafif bir engel olarak algılandı (AM=2.132, SD=0.761, n=234).
Web istatistik
Sitenin ne kadar tıklandığını öğrenme
Aylık trafik hesaplama
Siteme kaç kişi giriyor
Web sitesi trafiği
Site ziyaretçi sayısı öğrenme ücretsiz
En çok trafik alan siteler
Web sitenin değerini öğren
Çevrimiçi öğrenmenin sosyal yönü ile ilgili engeller, öğrenmenin önündeki önemli engeller olarak algılanmıştır. Gecikmiş geribildirim, öğrencilerin %55.6’sı tarafından hafif bir engelden (AM=2.329, SD=0.822, an=234) daha yüksek olarak algılanmıştır. Öğretmenle sınırlı iletişim sıklığı orta düzeyde engel olarak algılanmıştır (AM=2.034, SD=0.799, n=234).
Öğrenciler, akranlarıyla iletişim kurmak için sınırlı olasılıkları hafif bir engelin (AM=2.260, SD=0.778, n=234) yanı sıra bilgileri akranlarıyla karşılaştırmanın sınırlı olasılıklarını (AM=2.137, SD=0.801, n=234) algıladılar. ). Gruplar arası farklılıkları karşılaştırarak, yüz yüze ve çevrimiçi öğrencilerden oluşan grup arasında engel algısında farklılıklar bulduk.
Önemli farklılıklar, bilgiyi akranlarla karşılaştırmaya yönelik sınırlı olasılıkları algılamadaydı (yüz yüze öğrenciler AM=2.38, SD=0.79, n=175; çevrimiçi öğrenciler AM=1.91, SD=1.91, n=59). Aradaki fark muhtemelen gruplar arasındaki sosyal temaslar için farklı tercihlerden kaynaklanmaktadır.
Ayrıca, büyük miktarda teorik bilginin çevrimiçi öğrenmede engel olarak algılanmasında da bir fark bulduk (yüz yüze format: AM=2.14, SD=0.85, n=175; çevrimiçi öğrenciler AM=1.72, SD=0.66, n=59). Bu farkın, yaygın olarak istihdam edilen ve teoriyi gerçek yaşam durumlarına uygulamayı daha kolay bulan çevrimiçi öğrencilerin daha fazla deneyiminden kaynaklandığını varsayıyoruz.
Sonuçlara dayanarak, bilgi iletişim teknolojisinin çevrimiçi eğitimin kalitesini etkileyen çok önemli bir unsur olmadığını söyleyebiliriz. Örneğimizdeki öğrenciler, çevrimiçi eğitimin sosyal (sınıf arkadaşları ve eğitmenle sınırlı temas), iletişim (BİT tarafından iletilen iletişimin sınırlamaları) ve didaktik (sınırlı çalışma etkinlikleri ve materyal çeşitliliği) yönlerini öğrenmede potansiyel engeller olarak algıladılar.
Bunlar çevrimiçi eğitim için önemli bulgular olduğu için ek araştırmalar yaptık. 80 çevrimiçi öğrenciye açık uçlu cümleler içeren bir anket ile yaklaştık. Cevaplarının analizi önceki bulguları doğruladı. Öğrenciler, pasif öğrenme etkinliklerini, değişmez çalışma literatürünü, sınırlı iletişim ve öğretmen ve sınıf arkadaşlarıyla iletişim olanaklarını temel engeller, yani çevrimiçi eğitimin dezavantajları olarak algıladılar.
TARTIŞMA
Araştırmanın sonuçları, çevrimiçi öğrenme için geçerli bir dizi pedagojik ilke oluşturma ihtiyacını ima etti. Çevrimiçi pedagojinin 6 ilkesini belirledik:
• Öğretmen ve öğrenciler arasında olduğu kadar öğrenciler arasında da sık ve düzenli teması sağlayın ve garanti edin.
• Öğrenciler arasında karşılıklılık ve işbirliğini geliştirin.
• Öğrencilere anında olumlu geri bildirim sağlayın.
• Olumlu ve destekleyici bir öğrenme ortamı yaratın.
• Öğrenme etkinlikleri ve materyallerini oluştururken çeşitli yeteneklere ve öğrenme stillerine saygı gösterin.
• Öğrencilere kursun başlangıcından itibaren net ve yüksek beklentiler sağlamak.
Bu ilkeler veya tavsiyeler, öğretmenlere, katılımcılar arasında iletişimi, grup çalışmasını, öğrenciler arasında verimli işbirliğini ve dolayısıyla olumlu ilişkiler ve atmosfer yaratacak çevrimiçi öğrenme ortamı yaratmalarını sağlamalıdır. Bunun çevrimiçi öğrenme sürecinin geliştirilmesine katkıda bulunabileceğini düşünüyoruz.
Online eğitimin gelecekte ya üniversite eğitimi olarak ya da yaşam boyu öğrenme derslerinin bir aracı olarak daha da yaygınlaşacağı aşikardır. Bu eğitim biçiminin avantajları ve potansiyeli, esas olarak teknoloji ve idari yönlere odaklanan profesyonel literatürün çoğunda ilan edilir. Ancak, çevrimiçi öğrenmenin dayandığı sınırlamalara ve engellere dikkat çekmek için gerekli görünüyor ve araştırmamız bunu kanıtladı.
ÇÖZÜM
Araştırma sonuçları, çevrimiçi eğitimin sınırlamalarına ve engellerine dikkat edilmesi gerektiğini göstermektedir. Çevrimiçi öğrenmenin psikolojik yönlerine odaklanan araştırmaların azlığı açıktır. Araştırma, eğitim ve bilgi teknolojileri alanındaki uzmanların dikkatini bu yönlere çekmeye çalışmıştır.
Araştırma sonuçlarının daha iyi genelleştirilmesi, çok daha büyük bir üniversite öğrencisi örneğini gerektirecektir. Çevrimiçi çalışmaları bırakan öğrenciler dahil edilerek sonuçların daha iyi geçerliliği elde edilebilir. Daha fazla araştırma, kültürler arası farklılıklara da odaklanabilir. Ayrıca araştırma metodolojisini değiştirerek ve diğer kişilik özelliklerinin çevrimiçi eğitim algısı üzerindeki etkisine odaklanarak ek bir araştırma alanı görüyoruz.
Araştırma sırasında, eğitimde uzmanların da dikkat etmesi gereken başka alanlara rastladık. Örneğin, şu tür sorulara uygun cevaplar bulmak: Öğretmenler çevrimiçi öğretimi nasıl algılıyor? Çevrimiçi öğretim tüm öğretmenler için uygun mu? Çevrimiçi eğitim, akademik çalışmaların tüm alanları için gerçekten uygun mu?
Aylık trafik hesaplama En çok trafik alan siteler Site ziyaretçi sayısı öğrenme ücretsiz Siteme kaç kişi giriyor Sitenin ne kadar tıklandığını öğrenme Web istatistik Web sitenin değerini öğren Web sitesi trafiği