ÇOKLU YAYIN YAKLAŞIMI – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

ÇOKLU YAYIN YAKLAŞIMI – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

2 Haziran 2022 Bölerek yayınlama nedir Doçentlik dilimleme Tekrar yayım Nedir 0

Yayın

Geleneksel tek noktaya yayın, gönderici ve alıcıların her biri arasında noktadan noktaya bağlantılar olduğundan, kaynağın verilerin birden fazla kopyasını göndermesini gerektirir. Düşük bant genişliğine sahip uygulamalar bile, binlerce alıcı olduğunda çok noktaya yayın kullanmaktan yararlanabilir. Video akışı gibi yüksek bant genişliğine sahip uygulamalar, tek bir akış için mevcut ağ bant genişliğinin büyük bir bölümünü gerektirebilir. Bu uygulamalarda, aynı anda birden fazla alıcıya göndermenin tek yolu çok noktaya yayındır.

Mevcut İnternet uygulamaları, geniş ve yaygın olarak dağıtılmış bir kullanıcı grubunu yönetir, içerik ve ortam türü bakımından farklılık gösteren birden çok veri akışına sahiptir ve tek bir oturumda birden çok tek noktaya yayın ve çok noktaya yayın akışından yararlanır. Bu dağıtılmış, etkileşimli uygulamalara örnek olarak kurumsal iletişim, uzaktan eğitim, video konferans, hisse senedi fiyatları, yazılım dağıtımı, ağ haberleri, işbirlikçi görselleştirme, dağıtılmış etkileşimli simülasyonlar ve çok oyunculu oyunlar dahildir.

IP ÇOKLU YAYIN YAKLAŞIMI

IP çok noktaya yayında, belirli ana bilgisayarlara ait olmayan, ancak çok noktaya yayın kanallarını tanımlayan özel IP adresleri kullanılır. IP adres alanının adres aralıklarını sunar. A, B ve C Sınıfları, geleneksel tek noktaya yayın iletişimi için kullanılır; D Sınıfı adresler çok noktaya yayın için geçerlidir.

IP çok noktaya yayının ilk modeli Steve Deering tarafından 1988 yılında doktora tezinde önerildi ve ilk standardı RFC 1112’de yayınlandı. Deering’in çok noktaya yayın modelindeki en önemli fikir, çok noktaya yayın grubu kavramıdır. Bu kavramın ana faktörlerini özetler.

IP ÇOKLU YÖNLENDİRME

Çok noktaya yayın dağıtımının ilk sorunu, ana bilgisayar ile yerel yönlendirici arasındaki iletişimdir. Ana bilgisayarın yönlendirme işlevi yoktur; yerel yönlendiriciye, ana bilgisayarın belirli bir çok noktaya yayın grubunun trafiğiyle ilgilenmeye başladığını bildirmek için özel bir sinyal protokolü, İnternet Grup Yönetim Protokolü (IGMP) kullanır.

Yönlendiriciler arası alandaki çok noktaya yayın teslimi, protokol yığınlarında çok noktaya yayın yönlendirme protokolleri olan çok noktaya yayın etkin yönlendiricilere dayanır. Çok noktaya yayın yönlendirme protokolleri, kullanılan temel tek noktaya yayın yönlendirme protokollerine göre birbirinden farklılık gösterir. Tablo 3, en popüler çok noktaya yayın yönlendirme protokollerini ve bunların en önemli özelliklerini sunar.

Teslimat ağacını oluşturmanın önemli bir adımı, verilen çok noktaya yayın oturumuyla ilgilenen tüm yönlendiricileri keşfetmektir. PIM çok noktaya yayın yönlendirme protokollerinin DVMRP , MOSPF ve yoğun mod versiyonu durumunda, yönlendiriciler periyodik olarak tüm ağı bir çok noktaya yayın veri paketi ile doldurur ve bunu her yönlendiriciye iletir.

Bu oturumla ilgilenmeyen yönlendiriciler, paketin kaynağına bir Prune mesajı gönderir ve böylece sonraki paketler bunlara iletilmez. Taşma adımı, yönlendiricilerin çoğunluğunun çok noktaya yayın teslimatıyla ilgilendiği yoğun mod durumunda kabul edilebilir olan büyük miktarda gereksiz paketler üretir. Bu yönlendirme yöntemine sel ve budama modeli adı verilir ve çalışması gösterilir.


Tekrar yayım Nedir
Doçentlik dilimleme
Dilimleme etik ihlal nedir
Bölerek yayınlama nedir
Haksız yazarlık
Bilimsel araştırmada etik kurallar Nelerdir
Salamizasyon Nedir
Yayın Etiği nedir


Yönlendiricilerin yalnızca küçük bir bölümünün bir çok noktaya yayın oturumuyla ilgilendiği seyrek mod durumunda, periyodik olarak yürütülen taşma, yönlendirmeler arası alanda kabul edilemez bir yük anlamına gelir. Çok noktaya yayın yönlendirme protokollerinin verimli bir şekilde çalışabileceği bir durumda, bir çok noktaya yayın oturumuna katılmak için buluşma noktaları (RP) kullanılır ve böylece periyodik taşma evresinden kaçınılır.

PIM-SM yönlendirme protokolü durumunda, bir ana bilgisayar çok noktaya yayın trafiği göndermek isterse, veri paketlerini yerel yönlendiricisine gönderir ve ardından verileri artık atanmış bir uzak yönlendirici olan RP’ye iletir. Bu çok noktaya yayın trafiğiyle ilgilenen diğer ana bilgisayar, alıcı olmak için yerel yönlendiricisine bir IGMP birleştirme mesajı gönderir. Ardından yerel yönlendirici, RP’ye bir PIM-SM ortak mesajı gönderir. İki alıcının çok noktaya yayın oturumuna katıldığı bu mekanizmayı göstermektedir.

Birleştirme aşamasını tamamladıktan sonra, RP çok noktaya yayın trafiğini sürekli olarak alıcının yerel yönlendiricisine iletir. Kaynaktan RP’ye giden veriler, kapsüllenmiş tek noktaya yayın PIM-SM kontrol mesajıdır. Bu aşamayı göstermektedir.

Böyle bir teslimat ağacının kökü RP’dir. Yönlendiriciler, kaynak ve alıcı arasında daha kısa bir yol oluşturulabileceğini fark ederse, daha optimize bir ağaç elde edilebilir. Bu durumda PIM-SM yönlendiricileri, RP köklü ağaçtan kaynak köklü ağaca geçebilir. Şekil 4, oluşturulan kaynak köklü ağacı göstermektedir.

Ağacı oluşturmanın yanı sıra, bir üye çok noktaya yayın oturumuna katıldığında veya ayrıldığında, yönlendirme protokolünün ağacın en azından bir bölümünü yükseltmesi gerektiğinden, kararlılığı da önemli bir sorundur.

IP çok noktaya yayının bir diğer ciddi yönlendirme sorunu, çok noktaya yayın trafiğini eşleyen AS’ler arasında iletmek kolay olmadığından, AS arası (otonom sistem) çok noktaya yayın yönlendirmesidir. Bu sınırlamanın üstesinden gelmek için farklı geniş alan protokolleri geliştirilmiştir.

Mevcut uygulama, protokol seti MBGP/PIM-SM/MSDP’nin kullanımıdır; ancak, uzak AS’lerdeki alıcıları yerel bir çok noktaya yayın kaynağı hakkında bilgilendirmek için taşma kullandığından ölçeklenebilirlik sorunları vardır. Uzun vadeli çözüm, AS’lerden bir çok noktaya yayın ağacı oluşturan ve aralarında taşmayı önleyen MASC/MBGP/BGMP yığını olabilir.

Pazar odaklı uygulamalar açısından, Deering’in çok noktaya yayın modelinin daha az savunmasız olması için değiştirilmesi gerekiyordu. Örneğin, kötü niyetli bir gönderici, diğer kullanıcılar tarafından kullanılan çok noktaya yayın kanalına gürültülü veriler gönderebilir.

Böyle bir isteksiz durumdan kaçınmak için, ana bilgisayarın yerel yönlendiriciye bir IGMP birleştirme mesajı gönderen çok noktaya yayın grubu (D sınıfı) adresini değil, aynı zamanda çok noktaya yayın verilerini kabul ettiği kaynak kümesidir.

Bu ağda yönlendiriciler, aynı çok noktaya yayın adresine sahip olan ancak farklı kaynaklardan gelen veri akışlarını, PIM-SM’nin PIM-SSM olarak adlandırılan kaynağa özel sürümü gibi SSM yönlendirme protokolünü kullanırlarsa ayırt edebilirler.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir