ÇOKLU YÖNLENDİRME ALGORİTMALARI – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

ÇOKLU YÖNLENDİRME ALGORİTMALARI – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

13 Ekim 2022 Cisco yönlendirme protokolleri Dijkstra Algoritması Nedir YÖNLENDİRME algoritmalar 0
Klasik Bulanık Değerlendirme

ÇOKLU YÖNLENDİRME ALGORİTMALARI

Bu bölümde hem kısıtlanmamış hem de kısıtlanmış farklı çok noktaya yayın yönlendirme algoritmaları özetlenmiştir. Bu çok noktaya yayın yönlendirme algoritmalarının bir taksonomisi verilmiştir.

• En Kısa Yol Ağacı: En kısa yol algoritması, kaynaktan çok noktaya yayın grubundaki bir alıcıya giden her bir yol boyunca bağlantıların ağırlıklarının toplamını en aza indirir. Atlama başına birim ağırlık kullanılırsa, elde edilen ağaç en az sekmeli ağaçtır. Ağırlık bağlantı gecikmesini temsil ediyorsa, ortaya çıkan ağaç en az gecikmeli ağaçtır. Bellman-Ford ve Dijkstra algoritmaları en iyi bilinen iki kısa yol algoritmasıdır. Her ikisi de kesindir ve polinom zamanında çalışır.

• Minimum Yayılan Ağaç: Bir minimum yayılan ağaç, tüm grup üyelerini kapsayan ve ağacın toplam ağırlığını en aza indiren bir ağaçtır. İyi bilinen merkezileştirilmiş minimum yayılan ağaç algoritması Prim’ in algoritmasıdır. Prim’in algoritmasında ağaç yapısı rastgele bir kök düğümden başlar ve ağaç ağdaki tüm düğümleri kapsayana kadar büyür. Minimum yayılan ağaç algoritmaları polinom zamanında çalışır ve ağaç optimizasyon problemlerini çözmek için kullanılabilir.

• Steiner Ağacı: Steiner ağacı, çok noktaya yayın ağacının toplam maliyetini en aza indirmeyi amaçlar ve NP-tamamlanmış olarak bilinir. Çok noktaya yayın grubu ağdaki tüm düğümleri içeriyorsa, Steiner ağacı sorunu minimum yayılan ağaç sorununa indirgenir.

Ağaç optimizasyon problemlerini çözmek için kısıtsız Steiner ağaç algoritmaları kullanılabilir. Kısıtlanmamış yönlendirme algoritması için tüm oturum süresi için ağaç maliyeti optimizasyonu önerilmiştir. Steiner ağaç problemindeki algoritmalar hakkında çok iyi yorumlar verdi.

Bu algoritmaların dışında internet camiasında tartışılan dört yaklaşımdan bahsetmekte fayda var:

• Çok noktaya yayın ağacının açık adreslenmesini sağlamaya çalışır. Yönlendiriciler, tüm dal noktalarını benzersiz bir şekilde etiketlemek için bir algoritma çalıştırır ve ardından bu etiketleri son sistemler için kullanılabilir hale getirir. Bu, çok sayıda ilginç hizmetin veya çok noktaya yayın hizmetlerinin iyileştirilmesinin oluşturulmasına izin verir.

• Hugh Halbrook tarafından Açıkça Talep Edilen Tek Kaynak (Express), tek bir kaynak için çok noktaya yayını optimize etmeyi amaçlar. Teklif, diğer birçok çok noktaya yayın protokolüne faydalı bir şekilde eklenebilen, kimlik doğrulama ve alıcıların sayılması gibi ek özellikler içerir. Express, adres ataması konusunda genel bir anlaşma olmaksızın yönlendirme sağlamak için genişletilmiş bir adres (kanal + grup) kullanır.

• Bağlantısız Çok Noktaya Yayın (CM), paketlerde IP tek noktaya yayın adres listelerini taşıyarak uygulanacak küçük, çok seyrek gruplar için bir öneridir. Bu şema, bir kullanıcının tek noktaya yayın aramasıyla başladığı, ancak daha sonra üçüncü veya dördüncü bir katılımcı eklediği IP telefon uygulamasına çok uygun olabilir.


Cisco yönlendirme protokolleri
Yönlendirme protokolleri
YÖNLENDİRME algoritmaları
Router Yönlendirme
Routing Protokolleri
tcp/udp protokolleri osi referans modelinin hangi katmanında çalışmaktadır ?
Dijkstra Algoritması
Dijkstra Algoritması Nedir


GERÇEK ZAMANLI ÇOKLU YAYINLAMA 

İnternette çok noktaya yayın uygulamaları sürekli olarak artmaktadır. Video konferans, isteğe bağlı video ve Web Yayını gibi bu uygulamaların çoğu, genellikle geniş bant genişliği, sıkı gecikme ve gecikme titreşimi gerektiren multimedya odaklıyken, günümüzün İnternet’inde çalışan çok noktaya yayın protokolleri, en iyi çaba gerektiren hizmetler içindir. bu metrikler için garanti yoktur.

QoS garantili çok noktaya yayın protokolleri tasarlamaya ve uygulamaya acil bir ihtiyaç vardır ve son yıllarda bu konuyu ele almak için önemli çabalar sarf edilmiştir.

Çok noktaya yayın iletişiminin temel görevi, trafiği bir çok noktaya yayın ağacı aracılığıyla iletmektir. Amaç minimum maliyet ağacını bulmaksa ve QoS kısıtlamaları eklenmişse, problem genellikle Kısıtlı Steiner Minimum Ağacı (CSMT) problemi olarak adlandırılır.

CSMT problemini çözmek için birçok buluşsal çözüm mevcuttur. Bu buluşsal yöntemler, çok noktaya yayın ağaçlarını nasıl verimli bir şekilde oluşturabileceğimize dair bilgiler verse de, pratikten çok teoriktirler ve İnternet ortamı için uygun olmayabilirler. Bu nedenle başka bir grup araştırmacı, bazı pratik QoS çok noktaya yayın protokolleri geliştirdi.

 Sezgisel Algoritma

Gerçek zamanlı çok noktaya yayın uygulamaları için QoS kısıtlamaları genellikle üç ölçü içerir: gecikme, gecikme seğirmesi ve gecikme değişimi. Sezgisel algoritmaların çoğu, kısıtlamaların SMT problemi içindir.

Bunları şu şekilde özetliyoruz:

• Kısıtlanmış En Kısa Yol Ağacı (CSPT): Temel fikir, önce bir sınırlandırılmamış en kısa yol ağacını (SPT) bulmaktır. Herhangi bir grup üyesine yönelik uçtan uca gecikme, gecikme sınırını ihlal ederse, kaynaktan o grup üyesine giden yol, en az gecikmeli yolla değiştirilir. Kaynaktan her bir hedefe giden en kısa yolları birleştirerek bir SPT oluşturulabilir. CSPT algoritmasının en kötü durum karmaşıklığı O(v2)’dir, burada v ağdaki düğüm sayısıdır.

• Kısıtlanmış Minimum Yayılma Ağacı (CMST): Temel olarak, bu algoritma, Prim’in minimum yayılan ağaç algoritmasını kullanarak gecikme kısıtlamasını ihlal etmeyen kaynakta köklenen yayın ağacını oluşturur. Bu ağaç, ağdaki tüm düğümleri kapsamayabilir. Ancak, QoS tatmin edici bir ağaç varsa, tüm hedefler bu ağaçta olmalıdır. Daha sonra bu ağaç, çok noktaya yayın düğümlerinin ötesinde budanır. En kötü döküm karmaşıklığı O(v2)’dir ve benzer şekilde CMST algoritması, var olduğunda her zaman bir yol bulabilir.

• KPP : Bu algoritma KMB algoritmasına dayanmaktadır. KMB algoritmasına benzer şekilde, KPP algoritması önce kısıtlı bir uzak ağ oluşturur ve ardından CSMT’yi bulmak için KMB algoritmasındaki adımları takip eder. Ancak, bağlantı gecikmeleri ve gecikme sınırı gerçek değerler ise, gecikme kısıtlamalı en kısa yol sorununun NP-tamamlanmış olduğu kanıtlanmıştır. KPP’nin en kötü durum karmaşıklığı, ∆’nin gecikmeye bağlı olduğu kısıtlı mesafe ağının hesaplanmasında baskın olan O(∆v3)’tür.

• Kısıtlı Uyarlamalı Sıralama (CAO): Bu algoritma, SMT problemi için başka bir sezgisel algoritma olan en kısa yollar buluşsal yöntemine (SPH) dayanmaktadır. Rastgele bir grup üyesi düğümü seçerek başlar ve ardından tüm grup üyeleri ağaca bağlanana kadar her yinelemede önceden oluşturulmuş ağaca en yakın üye düğümünü ekler.

CAO algoritması, sınırlandırılmamış en kısa yol yerine her yinelemede ağaca giden kısıtlı en kısa yolu hesaplar. Hesaplamada kısıtlı Bellman-Ford algoritması kullanılmıştır. CAO, eğer varsa, her zaman QoS tatmin edici bir yol bulabilir, ancak algoritmanın çalışma süresinin katlanarak arttığı durumlar vardır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir