Dağıtım Sistemleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Dağıtım Sistemleri
İster somut ister sanal olsun, dağıtım sistemleri bant genişliğindeki kısıtlamalara tabidir (belirli bir sinyalin karmaşıklığını veya zenginliğini ölçmenin bir yolu). Daha sağlam sinyaller, geniş renk paleti ve ses eşliği ile yayın kalitesinde video gibi büyük miktarda bilgi taşıyan sinyallerdir.
Bant genişliği genellikle bir bahçe hortumu ile karşılaştırılır: Hortum ne kadar büyükse, kapasitesi ve dağıtım kapasitesi o kadar büyük olur ve geniş bant genişliği dağıtım sistemleri, zengin bir duyusal uyarı dizisi taşıyabilen sistemlerdir. Ne yazık ki, bant genişliği ne kadar büyük olursa, o kadar pahalı olur.
Standart telefon hatları gibi ucuz dağıtım sistemleri sınırlı miktarda bilgi taşırken, fiber optik kablo veya mikrodalga TV sinyalleri gibi geniş bant genişliği sistemleri aynı anda çok sayıda video, ses ve veri sinyali taşıyabilir ancak önemli ölçüde daha fazladır.
Dağıtım sistemlerini sınıflandırmak için daha sık kullanılan yöntemlerden biri zamana bağlıdır. Senkron sistemler, talimatın gerçek zamanlı olarak iletildiği ve alındığı sistemlerdir, asenkron sistemler ise bir sinyalin gönderilmesi ile öğrenici tarafından alınması arasında fark edilir bir zaman gecikmesi olan sistemlerdir.
Canlı uydu TV programlaması veya çevrimiçi sohbet sistemi gibi eşzamanlı eğitim, tüm öğrencilerin aynı anda katılmasını gerektirir. Coğrafi olarak ayrılmış olabilirler, ancak öğretim önceden belirlenmiş bir programa göre gerçekleşir, bu sırada basitçe programlama alabilirler (örneğin, televizyonda yayınlanan bir ders/gösteri izleyerek) ve/veya eğitmen ve muhtemelen diğer öğrencilerle gerçek zamanlı bir formatta etkileşime girebilirler.
Bazı öğrenciler önceden belirlenmiş bir zaman çizelgesi yerine kendi programlarına göre ders çalışmayı tercih etseler de, diğerleri için canlı bir sohbette etkileşim fırsatı, aksi takdirde sınırlı olabilecek ve bulunmayan bir bağlılık duygusu sağlayabilecek bir kişisel katılım unsuru ekler. birçok zaman gecikmeli dağıtım sisteminde. Ek olarak, senkronize bir modül olarak verilen kurslar, daha sonra materyalin asenkron bir incelemesi olarak kullanılmak üzere yakalanabilir (örneğin, uydu tarafından gönderilen bir programın kaydedilmesi).
Dağıtım sistemi nedir
Elektrik dağıtım şebekeleri
Enerji dağıtım Sistemleri
Enerji dağıtım sistemleri PDF
Elektrik dağıtım Sistemleri Ders Notları
Dağıtım şebekesi Nedir
Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı Dalı
Dağıtım şebekesi ve temel yapısı
Asenkron dağıtım sistemleri – talimatın gönderildiğinden önemli ölçüde sonra alındığı sistemler – uzaktan öğrenenlere kendileri için uygun olan zamanlarda çalışma fırsatı sunar. Bu tür sistemler, e-posta, önceden kaydedilmiş video programları, çevrimiçi tartışma panoları veya kendi hızınızda olacak şekilde tasarlanmış basılı modüler metinler gibi tanıdık bir şey kullanabilir.
Birçok geleneksel yüz yüze kurs, bu unsurları, sınıfı gerçek zamanlı programların kısıtlamalarının ötesine genişletmenin bir yolu olarak canlı sınıf içi etkinliklere ek olarak da kullanır. Bu tür dağıtım sistemlerinin en büyük dezavantajı, öğrenciler ve eğitmenler arasında etkileşim gerektiren etkinlikleri dahil etmek için dikkatli bir şekilde planlanmadıysa, bu tür kursların potansiyel olarak yalıtıcı etkileri gibi görünmektedir.
Dağıtım sistemleri ayrıca etkileşimlerin merkezileştirilmiş veya dağıtılmış olmasına, yani iletişimin bire bir, bire çoğa veya çoktan çoğa olmasına göre de kategorize edilir. Bire bir etkileşimler, çoğu yazışma kursunda, malzemelerin posta yoluyla teslimi veya çevrimiçi ortam kullanılarak gerçekleşir.
Eğitmenler birçok öğrenciyle etkileşime girebilse de, her bir öğrenciyle özel olarak iletişim kuracak ve öğrenciler aynı dersi alan diğer öğrencilerle etkileşime girmeyecek (veya muhtemelen farkında bile olmayacaklardır). Bu, özellikle her öğrencinin kendi işinin farklı bir noktasında olduğu kendi hızında programlarda geçerlidir.
Bir uydu video yayını, eğitmenin video programının bir uyduya gönderildiği ve ardından sinyali yükseltip dağıttığı bir “başlangıç konumunda” (tipik olarak bir televizyon stüdyosu/sınıf) bulunduğu bire-çok dağıtım sistemi olarak kabul edilir.
Bu tür bir dağıtım sistemi için iyi bir benzetme, bir duş başlığıdır. Dar bir su akışı (televizyon sinyali), suyu (sinyali) geniş bir yüzeye püskürten bir cihaza gider. Program, daha sonra, uygun antene veya çanağa sahip olan, ayak izinin içindeki herkes tarafından alınabilir.
Bir uydunun kapladığı alan tipik olarak dünya yüzeyinin neredeyse üçte birini kapladığından, uydu tarafından verilen eğitimin potansiyel izleyici kitlesi çok büyüktür ve yalnızca eğitimsel veya idari kısıtlamalarla sınırlandırılacaktır. Eğitim amaçlı kullanım için belirlenmiş frekans aralığını (Eğitimsel Televizyon Sabit Hizmeti) kullanarak talimatın mikrodalga ile iletimi, benzer bir-çoklu şekilde çalışır. Sinyaller bir kuleden yirmi ila otuz millik bir yarıçapa gönderilir ve sinyal menzili içinde herhangi bir yerde özel antenlerle alınabilir.
Herhangi bir katılımcının bir veya daha fazla diğer katılımcıyla etkileşim başlatma seçeneğine sahip olduğu bir yapılandırma, çoktan çoğa dağıtım sistemi olarak sınıflandırılır. Çevrimiçi sohbetlerin kullanımı, hiç kimsenin bulunduğu yere veya mevcut teknolojilere göre “başlangıç” olmadığı ve katılmayı seçen herkesin başkalarıyla tartışma başlatabileceği iyi bir örnektir.
Bu şekilde düzenlenen iletişim uzun yıllardır telefon sesli konferanslarında başarılı bir şekilde kullanılmasına rağmen, teknolojideki gelişmeler doğrusal olmayan iletişim yapılarını mümkün kılarken öğretim paradigmaları öncelikle öğretmen merkezli modellerden uzaklaşmaya başladığından popülerliği eğitimde nispeten yeni bir olgudur.
Sunum sistemlerini sınıflandırmak ve tanımlamak için sayısız başka yol vardır, ancak kritik nokta, bu kategorilerin uzaktan öğrenenlere en iyi şekilde nasıl dağıtılacağını belirlerken yardımcı olabileceğidir. Örneğin, potansiyel bir öğrenci müşterisinin ihtiyaç değerlendirmesi, çoğunun tam zamanlı çalıştığını ve derslere düzenli olarak katılamayacaklarını ortaya koymaktadır; bu nedenle, asenkron bileşenleri (örneğin, basılı materyaller ve videoya kaydedilmiş ders/gösteriler) kullanan bir model muhtemelen uygun olacaktır.
Veya ders çalışması yüksek derecede tartışma ve öğrenci katılımı gerektiriyorsa, çoktan çoğa yapılandırmada (örneğin, sesli konferans ve çevrimiçi tartışma) hem eşzamanlı hem de eşzamansız öğeleri kullanan bir sistem arzu edilir. Ayrıca hiçbir başarılı uzaktan eğitim programı yalnızca bir tür dağıtım sistemi kullanmaz ve çoğu program en az üç tür etkileşim ve içerik sunumu içerir.
Tamamen veya ağırlıklı olarak öğretmenden öğrenciye giden mesajlar etrafında organize edilen sistemler için, öğrenciden öğretmene ve öğrenciden öğrenciye etkileşim ihtiyacını karşılamak için ek teknolojiler entegre edilmelidir. Ne kadar çok öğrenme seçeneği sunulursa, öğrencilerin çeşitli öğrenme ihtiyaçlarının karşılanması ve eğitimin önündeki engellerin aşılması o kadar olasıdır.
Herhangi Bir Alan Bulunamadı.Dağıtım şebekesi Nedir Dağıtım şebekesi ve temel yapısı Dağıtım sistemi nedir Ders Notları Elektrik dağıtım şebekeleri Elektrik dağıtım Sistemleri Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı Dalı Enerji dağıtım Sistemleri Enerji dağıtım sistemleri PDF