DIŞ KAYNAK KULLANIMI ARAŞTIRMALARI – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

 DIŞ KAYNAK KULLANIMI ARAŞTIRMALARI – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

2 Kasım 2022 Dış kaynak kullanımı kontrol FORM Dış kaynak kullanımı nedir? 0
Destek Gereksinimleri

 DIŞ KAYNAK KULLANIMI ARAŞTIRMALARI

Avustralya’da BT dış kaynak kullanımına ilişkin belge, CFO’lar ve CIO’lar arasında yapılan ve dış kaynak kullanımına yoğun şekilde dahil olan altı yöneticiyle yapılan görüşmelerle desteklenen bir ankete dayanıyordu. Araştırma, demografi, dış kaynak sağlanan faaliyetlerin türleri, BT’de dış kaynak kullanımının nedenleri ve önündeki engeller ve dış kaynak kullanımı ilişkilerinin doğası hakkında bilgi aradı. Bazı bulgular aşağıdadır.

BT dış kaynak kullanımı, endüstri sınıflandırması veya organizasyon büyüklüğü ile ilgili değildir. BT bütçesinin büyüklüğü ile pozitif ilişkilidir. Dış kaynak kullanımının sıklığı, büyük ölçüde faaliyete bağlıdır; örneğin, donanım bakımı sıklıkla dış kaynaklıdır, ancak “analiz ve BT stratejisi” nadiren dış kaynaklıdır. Dış kaynak kullanımının nedenleri, Kuzey Amerika’dan elde edilen bulgularla büyük ölçüde tutarlıdır.

Sonuçları özetler ve bir Kuzey Amerika anketinden elde edilen bulgularla bir karşılaştırma içerir. Beklenen ve gerçekleşen faydaların ölçümleri, 1 (önemli değil) ve 5 (çok önemli) ile iliştirilmiş beşli Likert ölçeği kullanılarak yapılmıştır.

Avustralya şirketlerinin dış kaynak kullanımına (sadece BT dış kaynak kullanımı değil) karşı tutumlarını araştıran başka bir anket 2001 yılının sonlarında yapıldı. 162 yanıttan 93’ü BT’nin en az bir yönünü dış kaynak kullandığını bildirdi. Bu 93 muhbirin bazı toplu yanıtları burada rapor edilmiştir.

Tablo 5, dışarıdan sağlanan BT işlevlerini vermektedir. Yoğunluk, bu işlevlerin dışarıdan temin edilme sıklığını yansıtır (beş puanlık bir ölçek). Açıkça, sistemlerin ve Web sitelerinin geliştirilmesi en sık dış kaynaklı faaliyetlerdi.

Katılımcılardan dış kaynak kullanımından elde edilen faydaları değerlendirmeleri istendi (23 olası fayda aday gösterildi). Cevaplar, ortak temalar elde etmek için faktör analizine tabi tutulmuştur.

Bu ortak temalar, azalan önem sırasına göre şunlardı: 1) maliyet tasarrufu; 2) müşteriler tarafından deneyimlenen gelişmiş performans (örneğin, geliştirilmiş kullanıcı memnuniyeti ve daha iyi hizmet seviyeleri); 3) beceri ve teknolojiye erişim; ve 4) (şaşırtıcı bir şekilde) iç güç mücadelelerinin ortadan kaldırılması, “yetersiz bir departmanın kaldırılması” ve “kültürel farklılıklar” sıklıkla dile getirildi.

Dış kaynak kullanımı konusundaki isteksizlik, öncelikle, eğer varsa, ne kadar tasarruf yapılabileceğinin belirlenmesindeki zorluklara bağlandı. Daha az sıklıkta belirtilen nedenler, satıcıya bağımlı olma korkusu, satıcılara güven eksikliği ve kontrolü kaybetme korkusuydu.

Katılımcılara satıcıları nasıl seçtikleri soruldu. Sonuçlar faktör analizine uygun değildi, ancak yaygın olarak belirtilen kriterler şunlardı: maliyet; kanıtlanmış yetenek (“kayıt”); “işimize uyum sağlama” istekliliği; itibar, yetkinlik ve “sektörümüzün anlayışı”; ve satıcının uzun vadeli bir ilişki taahhüdü.

OFFSHORING

Offshoring (Hindistan gibi düşük ücretli ülkelerde dış kaynak kullanımı) Avustralya ve diğer birinci dünya ülkelerinde tartışmalı hale geldi.

Avustralya şirketleri, sistem geliştirme, veri girişi ve işlem işleme maliyetlerini %80’e varan oranda azaltma fırsatını göz ardı edemeyecek. Hintli işgücü, kanıtlanmış BT becerileri ile iyi eğitimli, Çin, Filipinler ve belki de Yeni Zelanda, gelişmekte olan diğer yerlerdir.


Dış kaynak kullanımı örnekleri
Dış kaynak Kullanımı avantajları ve dezavantajları
Dış kaynak kullanımı nedir
Dış kaynak kullanımı kontrol FORMU
Dış kaynak kullanımı PROSEDÜRÜ
Dış kaynak kullanımı Avantajları
Kaynak kullanımı Nedir
Dış kaynak kullanımı zararları


BT işlerinin Hindistan’a devredilmesini önlemek için Avustralya ve ABD’de offshoring’in düzenlenmesi için çağrılar yapıldı. Bu tür korkular, bazı BT çalışmalarını Hindistan’a devretmeyi düşünen bir Telstra satıcısı tarafından daha da şiddetlendi. Diğer birçok büyük Avustralyalı şirket, offshoring’i düşündü, bazıları olumsuz halk tepkileri nedeniyle geri çekildi.

Bir müşterinin veya hükümetlerin BT çalışmalarının nerede yapıldığını kontrol etmesi zordur. Bazı çok büyük kuruluşlar (Microsoft, IBM, HP) Hindistan ve Çin’de kendi destek ve yazılım geliştirme sitelerini organize ettiler.

Vatandaşları yüksek eğitim düzeyine, mükemmel İngilizce’ye, Amerika ve Avrupa’ya benzer kültürlere, mükemmel teknik becerilere ve Amerika’dakinden belirgin şekilde daha düşük işgücü maliyetlerine sahip olan Avustralya ve belki de Yeni Zelanda için parlak bir taraf var. IBM ve Oracle’ın zaten uluslararası faaliyetleri destekleyen Avustralya merkezleri var.

Avustralya’da BT dış kaynak kullanımı kullanımı yılda yaklaşık %10 oranında büyüyor. Başlangıçta bazı talihsiz sonuçlarla eleştirmeden kabul edildi, şimdi stratejik bir bağlamda daha ayık bir şekilde kullanılıyor. Verimli bir dış kaynak kullanımı düzenlemesi oluşturmak, her iki tarafın da sürekli çabasını gerektirir; müşterinin hedeflerini yansıtan açıkça yazılmış SLA’lar gerekli ancak yeterli koşul değildir.

BT görevinin bölümleri için daha küçük, daha kısa vadeli sözleşmeler yazarak ve ilişkiyi genişletmeden önce gösterilen faydaları talep ederek satıcıları deneme eğilimi vardır. Maliyet rekabeti Avustralya kuruluşlarını BT işlerini üçüncü dünya ülkelerine dış kaynak sağlamayı düşünmeye zorladığında politik sorunlar ortaya çıkabilir.

Üniversite çapında bir sanal kütüphanenin uygulanması, kaçınılmaz olarak, kütüphane ve kampüsteki her departmanda önemli değişikliklere neden olur.

Bununla birlikte, gerçek sahiplik yalnızca yönetimin, 1) personeli yeni teknolojiler ve prosedürler konusunda eğitmek ve eğitmek, 2) değişim sürecini mümkün olduğunca samimi bir şekilde yönetmek ve 3) bilgiyi olabildiğince açık bir şekilde yaymak yönündeki bir taahhüdü ile ortaya çıkar. ve olabildiğince geniş. Bu taahhütlerin her biri değişim süreci için esastır.

Sanal bir kütüphane oluştururken, tüm katılımcılar plana kurumsal bağlılığı açıkça tanımlamalı ve gerçekleştirmelidir. Bunu etkili bir şekilde yapmak, uygulamayı etkileyecek organizasyonel ve kültürel değişim ajanlarının incelenmesini gerektirir.

Mevcut ortamın yeniden tasarımında, çeşitli tipteki kütüphanecilerin ve personelin iş ve patron dünyalarını gördükleri kültürel yapılar göz önünde bulundurulmalıdır. Sanal kütüphanelerin oluşturulması hakkında çok şey yazılmasına rağmen, sanal kütüphaneleri kütüphane fakültesi ve personeli tarafından en kullanışlı hale getiren çalışma koşulları veya kurumsal ve organizasyonel uygulamalar hakkında çok az şey bilinmektedir.

Üniversite çapında bir sanal kütüphane için bir teklif hazırlamak, katılımcı departmanlar/kütüphaneler arasında yeni bir düzeyde işbirliğine dayalı vizyon oluşturma, planlama ve uygulama gerektirir. Bu süreç, güvenilir ve gelişmiş bir ağ altyapısına ve gerçek programatik işbirliğine odaklanan personel, tesis ve finansal kararlara bağlıdır.

Değişim yönetimi literatüründe, yönetimin taahhüdü olmadan, bireyin, ekibin veya organizasyonun projenin uygunluğuna olan inancının projeye karşı tereddüt ettiği veya kayıtsızlığa dönüştüğü çok iyi belirtilmiştir. Projeye ve dolayısıyla değişime örgütsel bağlılık, bu tür bir projenin başarısını belirlemede kilit bir faktördür.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir