Elektronik Ticaretin Kabulü – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Elektronik Ticaretin Kabulü – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

14 Ekim 2022 E-ticaret hakkında bilgi E-ticaret tarihçesi Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 0
Klasik Bulanık Değerlendirme

Küçük İşletmelerde Ağlar ve Elektronik Ticaretin Kabulü

Küçük işletmelerde elektronik ticaretin (e-ticaret) benimsenmesi ve yaygınlaştırılması, bilgi sistemleri (IS) literatüründe kritik bir araştırma alanı olmaya devam etmektedir. Bir dizi çalışma, e-ticaretin ortaya çıkmasıyla ortaya çıkan teknolojik olarak belirsiz ve küresel odaklı bir ekonomiye uyum sağlamak için, birçok küçük işletmenin, değişimin etkisinin odağının olduğu bir tür ittifak veya ağ biçimine yöneldiğini ileri sürdü. örgütsel olmaktan çok örgütler arasıdır.

İttifaklar veya ağlar, tanımlanmış bir dizi paylaşılan değerlere, rollere, sorumluluklara ve yönetişime sahip oluşturulmuş varlıklardır. Bu tür ağlara katılım yoluyla, küçük işletmeler yalnızca hazır bir teknik ve pazarlama uzmanlığı kaynağı bulmakla kalmaz, aynı zamanda ağın doğası, küresel pazar türbülansının etkisini “tampon” yapar.

Bu, bir ağa ait olmanın başarılı bir e-ticaret benimsemesinin önemli bir göstergesi olduğunu düşündürür. Bununla birlikte, bazı yazarlar, birçok küçük işletmenin ağ düzenlemelerinden kaçındığını bulmuşlardır.

Ağların yaygın varlığına rağmen, bugüne kadar hiçbir araştırma, e-ticaretin benimsenmesiyle ilgili olarak ağ bağlantılı ve ağ dışı küçük işletmeleri resmi olarak karşılaştırmamıştır. Bu makale, bu gözden kaçırmayı düzeltmeyi amaçlayan bir keşif çalışmasının sonuçlarını sunmaktadır.

Avrupa Komisyonu’na göre küçük işletme, 50’den az çalışanı olan bir kuruluş olarak tanımlanmaktadır. Bununla birlikte, büyüklük dışında, küçük işletmeler, onları daha büyük emsallerinden ayıran bir dizi başka benzersiz özellik ile karakterize edilir. Bunlar özetlenmiştir.

Küçük işletmelerde bu benzersiz özelliklerin varlığı, yeni teknolojilerin uygulanması için zorlu bir ortam yaratır. Son yıllarda, dünyanın dört bir yanındaki devlet kuruluşları, küçük işletmelerin internet ve e-ticaret teknolojilerini benimsemelerine yardımcı olan projeleri finanse etti.

Geniş bir düzeyde, e-ticaret, iş süreçlerini, işlemleri ve iş akışlarını otomatikleştirmeye yönelik Web tabanlı bilgi teknolojilerinin uygulanmasını içerir. Benzer şekilde, devlet tarafından finanse edilen projeler çeşitlidir ve basit bir İnternet varlığı kurmaktan sanal iş ağları oluşturmaya kadar çeşitlilik gösterir.

Küçük işletmelerin e-ticaretin benimsenmesinden fayda sağlayacağına dair erken tahminlere rağmen, son çalışmalar bu teknolojiyi daha kolay benimseyenlerin daha büyük işletmeler olduğunu göstermiştir. Sonuç olarak, araştırma çalışmaları küçük işletmelerin e-ticareti benimseme kararlarını aldıkları süreçleri daha yakından incelemeye başlamıştır.

Özellikle e-ticaretin benimsenmesinin ardındaki itici güçler veya nedenler ayrıntılı olarak araştırılmıştır. Bu araştırmaların sonuçlarının bir özeti gösterilmektedir. İtici güçler iki türe ayrılabilir: dış ve iç.

Dış güçler, müşteriler, tedarikçiler ve rakipler gibi kuruluş dışındaki tarafların baskılarını ve/veya etkilerini içerirken, iç güçler, küçük işletmenin e-ticareti benimseme yoluyla elde edeceğine inandığı algılanan faydalardır.


E-ticaret tarihçesi
E-ticaret hakkında bilgi
Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun
Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik YAPILMASINA Dair Kanun
E-ticaret Nasıl Yapılır
e-ticaret ne yapabilirim
E-ticaretin Avantajları
E-ticaret Kanunu yeni


Önceki teknolojik girişimlerin aksine, e-ticaret, bir şirketin iş yapma şeklini kökten değiştiren “yıkıcı” bir yeniliktir. Küçük işletmeler için e-ticareti benimsemek hem olumlu hem de olumsuz etkiler yarattı.

E-ticaretin benimsenmesi ticaret engellerini aşındırırken, bunun genellikle ticari ilişkileri değiştirme veya ortadan kaldırma ve işi dış risklere maruz bırakma pahasına geldiğini tespit etti. E-ticaretin benimsenmesinin, küçük işletmelerdeki dahili prosedürleri temelden değiştirdiğini iddia edin.

Aslında Lee, küçük bir işletme için en büyük zorluğun en iyi e-ticaret modelini bulmak değil, organizasyonun zihniyetini değiştirmek olduğunu ekliyor. Organizasyon çapında bir strateji geliştirmiş olanlar için bu değişiklikler firmada verimlilik artışına yol açabilir. Bu stratejiyi geliştirmemiş olanlar için bu, işin esnekliğini azaltabilir ve çoğu zaman iş çabasının tekrarlanmasına yol açar.

Bunlar, KOBİ’lerde e-ticaretin benimsenmesinin hem faydalarını hem de dezavantajlarını inceleyen birkaç çalışmadan sadece birkaçıdır. Bu çalışmaların bir özeti bulunabilir.

Son araştırmalar, küçük işletmelerin giderek artan bir şekilde e-ticaretin benimsenmesiyle ilgili dezavantajların üstesinden gelmek için bir mekanizma olarak resmi ve gayri resmi ittifaklara veya ağ düzenlemelerine yöneldiğini ileri sürdü.

Bir ağa göre, hiyerarşik kontrol olmadan çalışan, ancak ortak bir değer sistemi içinde yoğun yanal bağlantılar, karşılıklılık ve karşılıklılık ile gömülü olan görev veya beceri konusunda uzmanlaşmış ekonomik varlıkların (bağımsız firmalar veya özerk organizasyon birimleri) bağımsız bir koalisyonudur. 

“Kendi kendini tasarlayan” ortaklıklar olarak görülen ağlar, önerildiği gibi, iş ortamındaki değişikliklere uyum sağlamak için gelişen ve uyum sağlayan dinamik bir düzenlemedir. Ağlardaki üye kuruluşlar, önceden belirlenmiş hedeflere doğru daha verimli harekete izin veren birbirine bağlı bağlantılara sahiptir ve bu, tek bir ayrı varlık olarak faaliyet göstermeleri durumunda olacağından daha fazladır. E-ticaret teknolojisinin ortaya çıkışı, küçük işletmelerde ağların rolünü inceleyen yeni bir araştırma dalgasına yol açmıştır.

Küçük işletme ağlarının ilk çalışmaları resmi ağlar üzerinde yoğunlaşmıştır. Gerçekten de, küçük imalat firmalarıyla ilgili bir çalışmada, birkaç küçük firmanın bir tür organizasyonlar arası ilişki kurulmadan faaliyet gösterebildiği sonucuna varılmıştır.

Bu organizasyonlar arası ilişkilerin, küçük işletmelerin başarılı stratejik adaptasyonu ile ilişkili olduğunu eklediler. Daha sonra birçok küçük işletme ağı daha yarı resmi bir yaklaşım benimsedi. Küçük işletme dernekleri ve ticaret odaları gibi yerel veya devlet kurumları, yasal, mali, eğitim veya teknik tavsiyeye yardımcı olan danışmanlık hizmetleri şeklinde bir şemsiye sağladı.

Bireysel üyeler, şemsiye kuruluşla resmi olarak faaliyet gösterirken, diğer üyelerle gayri resmi olarak etkileşime girebilir. Son araştırmalar, gayri resmi veya sosyal bağlantıların, küçük işletme ortamında daha yüksek ve daha istikrarlı bir bilgi ve kaynak akışı sağlayabileceğini göstermektedir.

Bununla birlikte, e-ticaret ile ilgili olarak ağa bağlı ve ağa bağlı olmayan küçük işletmelerin bir karşılaştırması bugüne kadar yapılmamıştır. Sonuç olarak, bir ağa ait olan kuruluşların, e-ticareti benimsemenin itici güçleri, faydaları ve dezavantajları açısından resmi olarak ağa bağlı olmayan kuruluşlardan farklı olup olmadığını belirlemek için İsveç’te küçük işletmeler üzerine bir keşif çalışması yapılmıştır. Bu çalışmanın sonuçları bir sonraki bölümde kısaca sunulmuştur.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir