Etkinlik Diyagramı

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Etkinlik Diyagramı

23 Haziran 2023 Aktivite diyagramı örnekleri Durum diyagramı 0
Klasik Bulanık Değerlendirme

Etkinlik Diyagramı

Etkinlik diyagramında, etkinlikler, istenen sonuca yönelik bazı yazılım araçlarının ve manuel prosedürlerin birleşiminden türetilen eylem durumlarıdır.

Sonuç, iletişim komutu aracılığıyla başka bir aktiviteye eşlenir ve bir geçişle temsil edilir. İş faaliyetleri, fiziksel veya bilgi nesnelerinin kulvarlarına bölünmüştür. Her kulvar, uygun nesne tarafından çağrılan etkinlikleri içerir.

Faaliyet diyagramı ile iş akışı arasındaki benzerlik, ilk parça tasarımı için iş akışı tasarım metodolojisinin kullanılmasını sağladı. Daha sonraki kısımda, düğümler, düğümler arasındaki geçişleri değiştirmeden kulvarlara yeniden hizalanır.

Faaliyetler, geçtikleri niteliklere bağlı olarak nesne kulvarlarına bölünür. Tanımlanan öznitelikler bir nesne sınıfındansa, etkinlik o fiziksel nesne için ayrılan kulvara aittir. Öte yandan, tanımlanan öznitelikler iki nesne sınıfındansa, etkinlik genellikle bu fiziksel nesneler için ayrılmış kulvarlara aittir.

Böyle bir durumda, bitişik kulvarların uygun kulvarlardaki ortak aktivitelerini kapsayacak şekilde nesne sınıflarına tahsis edilmesi arzu edilir. Faaliyetler ortaklaşa bir aktör/ler alt grubundan ve/veya nesne sınıflarından geliyorsa, faaliyetler bir bilgi nesnesi kulvarına bölünür.

Faaliyetin sonucu iki veya daha fazla geçişten geçiyorsa, bunlar tek bir geçişten türetilen eşzamanlı geçişler olarak kabul edilir. Bir çatal aracılığıyla bağlanırlar. Eşzamanlı geçişlerin sayısı tek bir aktiviteye bağlıysa, eşzamanlı geçişler bir birleştirme ile köprülenen tek bir geçişe bağlanır.

Koşullu geçiş akışını (varsa) gösteren iletişim komutu, ya tek bir geçişten çıkan dönüşümlü geçiş ya da tek geçişte birleşen dönüşümler olarak kabul edilir. Her iki durumda da bağlantı bir elmasla temsil edilir. UML sözdizimsel başlangıç ve bitiş sembolleri, geçiş/ler’in çağrılması ve iptal edilmesine dayalı olarak diyagrama genişletilir.

Bileşen şeması, aşağıdaki küçük otomatik değişiklikler dışında iş akışıyla aynıdır. Donanım cihazlarını ve manuel prosedürleri temsil eden iş akışının bileşen düğümleri, tek bir noktaya kadar tüketilir, böylece tükenen nokta, önceki düğümlerden ardıl düğümlere/düğümlere sürekli bir kenar oluşturmak için olay ve çıkış uçlarını/uçlarını birleştirir. Ortaya çıkan diyagramda, her düğümün yerini sözdizimsel UML gösterimi alır.

Dağıtım şeması, aşağıdaki küçük otomatikleştirilmiş değişiklikler dışında iş akışına benzer. Manüel prosedürü sunan düğümler, tek bir noktaya kadar tükenir, böylece tükenen nokta, önceki düğümlerden ardıl düğümlere/düğümlere sürekli bir kenar oluşturmak için olay ve çıkış kenarlarını/kenarlarını birleştirir. Ortaya çıkan diyagramda, her düğümü şeffaf bir dikdörtgen kutu içine alın (dağıtım diyagramı bileşenleri için UML gösterimi).


Durum diyagramı
UML etkinlik diyagramı
Aktivite diyagramı örnekleri
Draw io
Sıralama diyagramı
Diyagram örnekleri Mimari
Sınıf diyagramı
Diyagram Örnekleri


Metodolojilere Giriş

Önerilen metodolojilerin her biri, her biri bileşen tipini, bileşen adını ve belirleyici bileşenleri içeren, bağımlılık giriş tablosunda belirtilen girdi verileriyle çalışır.

Metodolojiler çıktı olarak istenen akış diyagramlarını oluşturur. Burada metodolojilerin her akış diyagramı için yeniden kullanılmasına gerek yoktur. Bunun yerine bir akış diyagramı oluşturulur ve küçük değişikliklerle diğer diyagramlar oluşturulabilir. İş akışından belirli bir akış diyagramı oluşturma dizisi için teknikler belirtilmiştir.

1. Her bileşen düğümünün çıkış derecesini hesaplayın.
2. Her bileşen düğümünün derecesini hesaplayın.
3. Her bileşen düğümün etkin derecesini hesaplayın.
4. Tablo girişlerini etkili dereceye göre sıralayın.
5. Aşağıdaki algoritmik yöntemlerle akış şemasını tasarlayın
tüm “Bağımlı Olan” sütun girişleri silinmiş olarak işaretlenene kadar adım(9) aracılığıyla.
6. “Dependent On” sütunundaki en üstteki en işaretlenmemiş bileşen D(i, j)’yi bir ComTobeDrawn değişkenine atayın; burada i, satır dizini, j, i. satırdaki bileşen konumudur.
7. D(i, j) bileşenini bağımlılık tablosunda silinmiş olarak işaretleyin ve “Etkinlik” olarak bir bayrak ayarlayın.
8. Adım(i)’den(iv)’e kadar olan adımları Com TobeDrawn null olmayana kadar tekrarlayın.

i. ComTobeDrawn’da bileşeni, önceden çizilen bileşen düğümünü (varsa) yeni çizilen bileşen ok başında olacak şekilde bir kenardan bağlayan uygun sözdizimsel gösterimle çizin.

ii. Bayrak “Activity” olarak ayarlanmışsa, ComTobeDrawn’ı A(i) ile atayın; burada A(i), “Activity” sütununun i. satırındaki bileşendir ve A(i) bileşenini ayarla birlikte silinmiş olarak işaretleyin. bayrağı “Bağımlı” olarak ayarlayın.

iii. Aksi takdirde, işaret “Bağımlı” olarak ayarlanırsa ve ComTobeDrawn ile en üstteki işaretlenmemiş eşleşen bileşen D(j, k) bulunursa, A(j)’yi ComTobeDrawn’a atayın ve D(j, k) &’yi işaretleyin A(j) silindiği gibi, bayrağın “Bağımlı Açık” olarak ayarlanmasıyla birlikte.

iv. Aksi takdirde, bayrak “Bağımlı” olarak ayarlanmışsa ve en üstteki en işaretlenmemiş eşleşen bileşen D(j, k) ile ComTobeDrawn ile eşleşmiyorsa, ComTobeDrawn’a boş değer atayın.

9. “Etkinlik” sütununda kalan işaretlenmemiş bileşenleri uygun sözdizimsel gösterimlerle çizin.
10.”BAŞLAT” düğümünü sıfır dereceli tüm bileşen düğümlerine ve sıfır dereceli tüm bileşen düğümlerini “END” düğümüne bağlayın.

Alternatif olarak iş akışı, aşağıdaki metodoloji kullanılarak da bağımlılık bileşenleri için tasarlanabilir.

İlgili adımlar aşağıdaki gibidir.

1. Her bileşeni bir düğümle temsil edin ve her düğümü, yönlendirilmiş bir kenarla belirlediği düğüm/düğümlere bağlayan bir taslak grafik çizin.
2. Her bir düğümün derecesini, bileşen düğümün derecesinden iç derecesini çıkararak tanımlayın.
3. Bağımlılık tablosunun bileşen düğümlerinin sayısına eşit sütun ve üç satır içeren bir Derinlik Önce Arama (DFS) tablosu tasarlayın. İlk satırın her bir sütunundaki bileşen adlarını, hesaplanan derecelerinin azalan sırasına göre saklayın. İkinci satır ve üçüncü satır, sırasıyla düğümleri ziyaret eden ve düğümleri kenarlardan işleyen ardışık sıranın numaralarını içerir.
4. Tablonun ilk sütun giriş bileşeni düğümünden başlayın, taslak grafiğinde bir yol varsa her düğümü ziyaret edin, ziyaret satırının uygun sütununa ardışık daha yüksek sayı girin ve grafiğin kenarını ziyaret edildi olarak işaretleyin.
5. Taslak grafikte bir yol var olana kadar (4) adımını tekrarlayın.
6. İşlem satırının uygun sütununda düğüm için daha yüksek ardışık sayı girerek düğümü işleyin ve hemen önceki düğüm görüntüsüne geri dönün.
draft grafiğinde kenarın taranması.
7. Adım(5)’i başlangıç düğümünden hemen önceki düğümle tekrarlayın.
8. Taslak grafikteki tüm kenarlar atılarak bu prosedüre devam edin.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir