Literatür Taraması

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Literatür Taraması

23 Haziran 2023 Literatür taraması Literatür taraması nereden yapılır? 0
Literatür Taraması

Literatür Taraması

Muhtemelen, hem proje geliştirmeye hem de devam eden iş süreçlerine pratik bir ilgi vardır. Yazılım proje yönetiminin ilerlemesi, proje geliştirmeyi bir teknolojiye dönüştürdü. Bu, Project Management Institute tarafından proje yönetimi tekniklerinin sürekli olarak yükseltilmesinden açıkça görülmektedir.

Bu teknolojinin faydalarından yararlanmak için, proje süreçlerinin sıralanmasının otomatikleştirilmesi gerekliliği vardır. Devam eden iş süreçlerine benzer şekilde, süreçleri yönetmenin herkesin bildiği gibi zor olması nedeniyle bilimsel ilgi artar.

Araştırmacılar, akış tasarımının kaynak paylaşımı ve iş politikalarının karmaşıklığına bağlı olduğunu ve bunun da en iyi tasarımın bir paranoya oluşturmasına neden olduğunu belirttiler.

Proje geliştirme ve iş yönetimi faktörlerini inceledi ve türetilmiş kısıtlamalardaki küçük ihlallerin iyi iş akışı tasarımını baltalayacağı farklı akışları baskın faktörler olarak belirledi.

Tüm bu araştırmacılar, esas olarak modelleme, doğrulama ve mimari konulara odaklandılar. İş akışının tasarımını kapsam dışında tuttular. Sun, veri referanslarını ve tanımlarını göz ardı ederek doğruluğunu ve eksiksizliğini tehlikeye atan veri akışına bağımlı bir iş akışı tasarım yöntemi önerdi.

Bir veri akışı iskeleti çıkarmak için bağımlılıkları kullanan ve ardından iş akışı sürecini oluşturmak için etkinliklerle dolduran, etkinliklerle yönlendirilen iş akışı tasarım yöntemiyle dolu bir veri akışı iskeleti önerir. Bu komplikasyonu arttırır.

Görevler için gerekli verilerin karmaşık bir süreçle soyutlandığı iş akışının tasarımı için görev şeması yaklaşımı geliştirmeye çalıştınız. Ayrıntıları yayınlanan makalede mevcut değildir. Bu görev şeması yaklaşımı, önerdiğimiz ilk kesim grafiğine benzer, ancak net bir metodolojinin yokluğunda, yöntemin kullanımı sınırlı olabilir.

Taksonomi

Etkinlik Tablosu. Proje geliştirmede, aktivite şeması, her aktivite grubunun baştan sona yollarda kilometre taşı olarak gösterildiği yönlendirilmiş bir grafiktir. Her kilometre taşı, zaman süresi ile etiketlenmiştir.

Kenarlar, baştan sona yollar boyunca kilometre taşları arasındaki iletişim komutlarını temsil eder. Bazı yollar, proje geliştirme için kritik yolları (en az en uzun süre) gösterebilir. Devam eden iş sürecinde, faaliyet şeması, kullanım senaryoları ve iş süreçlerinin kesişmesiyle oluşan iş süreci parçalarının akış sırasını gösterir.

Etkinlik şeması. Unified Modeling Language’de aktivite diyagramı, bir iş için aktivite akışını gösterir. Bu faaliyetler, fiziksel veya bilgi nesnelerinden oluşan kulvarlarla düzene sokulur. Bu diyagramın göstergebilimi UML normlarıyla tasarlanmıştır ve işlemleri, nesne sınıflarını, iş süreçlerini ve kullanım durumlarını belirlemede yardımcı olur.

Bileşen Şeması. UML’de bileşen diyagramı, yazılım araçları ve/veya uygulama programları arasındaki bağımlılıkları gösterir. İş sürecinde aşamalar arası kaynak tahsisinin belirlenmesine yardımcı olacaktır.

Kritik yol. Etkinlik çizelgesinde en az uzun süreye sahip yoldur. Aynı zamanı alan bir veya daha fazla kritik yol/yollar olabilir. Proje süresinin veya ürün süresinin belirlenmesine yardımcı olur.


Literatür taraması örneği
Literatür taraması Nedir
Literatür taraması örneği PDF
Literatür taraması nereden yapılır
Literatür taraması makale
Literatür taraması yöntemi
Bitirme tezi literatür taraması
Literatür taraması Nedir, nasıl yapılır


Ölü Kilit. Çeşitli bileşenlerin sıralanmasında, yönlendirilmiş grafik, istenmeyen bir kilitlenmenin/kilitlenmelerin meydana geldiğini gösteren döngü/ler içerebilir.

Tanımlı Öznitelik. Tanımlanan öznitelik, ifadenin gerçekleştirilmesinde değeri değiştirilen veri öğesidir. Dağıtım Şeması. UML’de bu diyagram, proje geliştirme ve iş sürecinde kullanılan yazılım araçları ve serpiştirilmiş donanım cihazları arasındaki bağımlılıkları içerir.

Organizasyon İş Akışı. Kuruluşun bilgi sistemi, yazılım araçlarını, donanım cihazlarını, manuel prosedürleri, uygulama programlarını ve iletişim komutlarını kullanır. Bunlar, iş sürecinde olduğu kadar proje geliştirmede de uygun şekilde sıralanmalıdır. Bu, kaynakların optimal tahsisini kolaylaştırır.

Önerilen Metodolojiler

Bu yazıda, akış diyagramlarının tasarımı için iki metodoloji öneriyoruz, yani. hem proje geliştirme sürecine hem de devam eden iş sürecine uygulanabilecek aktivite şeması, iş akış şeması, aktivite şeması, bileşen şeması ve dağıtım şeması.

Bu metodolojiler, faaliyetleri ve bağımlılıklarını girdi olarak alır ve tabloda girdiler olarak gösterilir. Önerilen metodolojiler, yalnızca belirli bileşen sınıflarını göz ardı ederek bir bağımlılık tablosunun başka bir akış diyagramına eşlenmesini kolaylaştırmak için doğası gereği jeneriktir.

Bileşenlerin Elenmesi

Etkinlik şeması, etkinlikleri ve bunların bağlantı yapıştırıcılarını, zaman çizelgesiyle birlikte içerir. Burada aktivite aşaması, projede fark edilir bir aşamanın (kilometre taşı) göstergesi olan bir iş yığınını tamamlamak için gerçekleştirilecek bağımlı bileşenlerin sırasıdır.

Ayrıca, göze çarpan aşama belge biçiminde bir sonuç verirse, dönüm noktası teslim edilebilir hale gelir. Burada her düğüm, belirli bir zaman diliminde bağımlılıklarına ve gerçekleşmelerine bağlı olarak bir bileşen grubunu bir birim olarak gösterir.

Etkinliklerin bir dönüm noktası düğümünde gruplanması uygulamaya bağlıdır. Her düğüm birden fazla girdi/çıktı tüketebilir ve üretebilir. Örnek kilometre taşı birim etkinliği, gösterildiği gibi bir dizi etkinlik içerir.

Etkinlik şemasında, düğümün bireysel örtülü bileşenlerinin gerçekleştirilmesi için gereken süreye bağlı olarak, etkinlik düğümü birimi için gereken süre hesaplanabilir. Böylece bileşen birimleri, baştan sona bir veya daha fazla yol içeren akış dizilerini oluşturur. Projenin tamamlanması için gereken en az süre, aktivite şemasında kritik yol olarak adlandırılan baştan sona en uzun yoldur.

Proje geliştirme veya devam eden iş sürecindeki iş akışının bileşenleri girişte belirtildiği gibidir. Devam eden iş süreci iş akışında, bileşenler farklı iş süreçleri arasında dağıtılır ve iş süreçlerinin sayısı aynı anda uygun aktörlerden bilgi tüketebilir ve/veya sağlayabilir.

Böylece, kaynak havuzlarının (aktörlerin) sayısı vardır. Normalde, ticari organizasyonda, bilgi tüketmek ve/veya sağlamak için çevre (aktörler) sistem (bileşenler) arasında bağlantı kurmak için tek bir hat kaynağı ve bir hat havuzu vardır.

Ardından gelen iş akışı diyagramı, bir başlangıç düğümü ve bir bitiş düğümü içerebilir. Bu düğümler, bileşenleri aktörlerle birleştiren ödünç alınmış düğümler olduğundan, açık bir şekilde bağlantılı kenarları ile birlikte sonraki iş akışı diyagramında atılabilirler. Gösterimler, bileşenlerin söz dizimsel kimliğini belirtmek için semboliktir.

Bir etkinlik şeması düğümü içindeki yazılım aracı, program geliştirme için ya harici kolaylaştırıcı ya da tüketici olarak kullanılır. Böylece, iş akışındaki yazılım aracı, proje geliştirmenin sonuç uygulama programı anlamına gelir.

Ayrıca iş akışındaki bileşenlerin akış sırası iş normlarına ve ortamın gereksinimlerine, aktivite şemasında ise proje geliştirme aşamalarına bağlıdır. İş akışı dışında, diğer akış şemaları, başlangıç ve/veya bitiş düğümünün açık veya örtük varlığını içerir.

author avatar
akademi delisi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir