Otomatik Metodolojiler

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Otomatik Metodolojiler

23 Haziran 2023 Metodoloji Örnekleri Metodolojik Nedir 0
Otomatik Metodolojiler

Otomatik Metodolojiler

Kuruluşun Yazılım Gereksinimleri Şartnamesi (SRS), stratejik yönetim tarafından hazırlanan ve kuruluşun gereksinimlerini içeren bir metin belgesidir. Devam eden iş/proje geliştirme sürecinin bu gereksinimleri, yazılım araçlarını, donanım cihazlarını, manuel prosedürleri, uygulama programlarını ve iletişim komutlarını içerir.

Bu bileşenler, hem proje geliştirmede hem de devam eden iş süreçlerinde ilgili sürecin misyonunu gerçekleştirmek için farklı akış şemalarında uygun şekilde sıralanmıştır. aktivite şeması, iş akışı şeması, aktivite şeması, bileşen şeması ve dağıtım şeması. Bu makale, (i) proje geliştirme aktivitelerinin, (ii) devam eden iş sürecinin çeşitli akış şemalarının tasarımı için iki genel, otomatik metodoloji önermektedir. Metodolojiler ayrıca akış şemalarında ortaya çıkan kilitlenmeleri çözer ve aktivite şeması için kritik yolları belirler. Her iki metodoloji de bağımsız olsa da, her biri doğruluğunu ve eksiksizliğini doğrulamada birbirini tamamlar.

Yazılım geliştiricinin görevi, müşteri kuruluşun proje başlatma belgesinin satın alınmasıyla başlar. Bu tüzük, projenin maliyeti, zaman çizelgesi ve Yazılım Gereksinimleri Spesifikasyonu (SRS) vb. ile ilgili ayrıntıları içeren yasal bir belgedir.

SRS, proje misyonunun başarılmasına ek olarak müşteri organizasyonun iş prosedürlerini, aktörlerini ve kaynaklarını açıklar. Bunlar, yazılım araçları, donanım cihazları, manuel prosedürler, uygulama programları ve iletişim komutları ve bunların iş sürecinin gerçekleştirilmesindeki akış bağımlılıkları vb.

Proje geliştirme sürecinde, faaliyetler yani. yazılım araçlarının kullanımı, donanım cihazlarının kullanımı, uygulama programlarının geliştirilmesi, manuel prosedürler için belirlenen kılavuzların çerçevelenmesi ve faaliyetler arasındaki boşluğu dolduran iletişim komutları aracılığıyla yapıştırılması gerekir.

Uygulama programları geliştirme faaliyeti dışında devam eden iş sürecinde benzer faaliyetler mevcuttur. Proje bileşenleri, devam eden iş bileşenlerini geliştirmek için kullanılır. Her iki durumda da, bileşenler farklı topolojilerle kümelenmiştir.

Proje geliştirme sürecinin bir faaliyeti, SRS’yi, proje süresini, mevcut kaynakları, proje bileşenlerini ve proje maliyetini girdi olarak kabul eder ve tüm proje geliştirme için bir faaliyet çizelgesi hazırlar.

Etkinlik şeması, birkaç ara düğüm yoluna giden bir başlangıç düğümü içeren yönlendirilmiş bir grafiktir. Her bir ara düğüm, proje geliştirmede gözle görülür bir dönüm noktasına ulaşmak için bir süre içinde gerçekleştirilecek olan örtülü bağımlılıklara sahip proje bileşenlerinin herhangi bir kombinasyonundan oluşan bir grup içerir. Bu tür her bir bileşen grubu düğümü, bir dönüm noktası veya çıktı oluşturur.

Bu düğümler, daha sonraki aşamalarda gerçekleştirilecek düğümlere yönlendiren oklarla yönlendirilmiş kenarlar olarak iletişim komut yapıştırıcıları ile bağlanır. Proje, insan kaynağı ve proje bileşenlerinin kullanımıyla mevcut girdi ile beklenen çıktı arasındaki boşluğu doldurur. Projenin en az uzun zamanının hesaplanmasını kolaylaştırmak için faaliyet şemasında baştan sona düğüme kadar olan kritik yollar belirlenecektir.

Proje çıktısı, gömülü yazılım araçlarıyla birlikte projede geliştirilen uygulama programlarını içeren bir yazılım aracı veya araçların birleşimidir. Proje geliştirme sürecinin çıktıları, devam eden iş sürecinde bileşenler olarak kullanılır.

İş bileşenleri, iş normlarını gerçekleştirmek için çerçevelenmiş karşılıklı ilişkilerle farklı iş süreçlerine dağıtılır. Aktörlerin kullanım durumları, bir veya daha fazla iş sürecini kapsayan bileşenler arasındaki bağımlılıklarla gerçekleştirilir.

Bunlar, her bir iş bileşeninin bir düğüm tarafından temsil edildiği ve iki bileşen arasındaki bağımlılığın (iletişim komut tutkalı), okun başında bağımlı düğüm ile yönlendirilmiş bir kenar olarak temsil edildiği bir iş akışı diyagramı şeklinde tasarlanacaktır. İlgili bağımlılıklar sıra, hiyerarşi içi veya dönem olabilir. İş akışı diyagramı (grafik), iş sürecinin tüm işleyişini gösterir.

İş sürecinin perspektif bir görünümü, bir dizi çalışmayı içerir. Bir iş, iş süreçlerinin kullanım durumlarıyla kesişmesinden türetilen bir dizi amaca yönelik etkinlikten oluşabilir. Bu nedenle, bazı iş süreçlerinin aktivitelerini (fiziksel nesneler) ve aktörlerin ve iş süreçlerinin (bilgi nesneleri) bir kısmını içerir.

Her çalışma, Birleşik Modelleme Dili’nde (UML), her bir nesnenin etkinliklerinin bir kulvarda gruplandığı ve bir veya iki kulvara yayılan geçişler (bağımlılıklar) aracılığıyla birbirine bağlandığı bir faaliyet diyagramı ile temsil edilir. Benzer şekilde UML’de, iş sürecinin yazılım araçlarının karşılıklı bağımlılıkları bir bileşen diyagramı ile temsil edilir. Yazılım ve donanım cihazları arasındaki birleştirilmiş karşılıklı bağımlılıklar, bir dağıtım diyagramı ile temsil edilir.


Metodoloji Örnekleri
Metodoloji Ne Demek
Metodolojik Nedir
Metodoloji nedir kısaca
Metodoloji çeşitleri
Makalede metodoloji nedir
Tez metodoloji örnekleri
Tezde metodoloji nasıl yazılır


Proje Geliştirme

Faaliyet şeması, proje faaliyetlerinin gerçekleştirilmesine yardımcı olmanın yanı sıra aşağıdaki kolaylıkları sağlar.

1. Bireysel faaliyet grupları ve tüm proje için bütçe ve zaman çerçevesi tahmini.
2. Proje faaliyetleri için donanım, yazılım ve diğer kaynakların tahsisi.
3. Kütüphane rutinleri, prototipler ve tarihi projelerin kalıpları gibi çevresel kaynakların etkin kullanımı.

Diğer akış şemaları, gerçekleştirme için proje geliştirmede yardımcı olur.

1. proje çalışmasının farklı ekiplere dağıtımı.
2. optimum kaynak kullanımı için görev konumunun etkinliklerle serpiştirilmesi,
3. farklı yazılım araçlarının tedarik programı.

Faaliyet tablosu, devam eden iş faaliyetinin gerçekleştirilmesine yardımcı olmanın yanı sıra aşağıdaki kolaylıkları sağlar.

1. Devam eden iş süreci vizyonu, misyonu ve hedeflerinin geliştirilmesinde yardımcı olarak hizmet eder.
2. İş süreci faaliyetleri için donanım, yazılım ve diğer kaynakların tahsisi.
3. Kütüphane rutinleri, prototipler ve tarihi projelerin kalıpları gibi çevresel kaynakların etkin kullanımı.

Diğer akış şemaları, ek kolaylıkların sağlanmasına yardımcı olur.

1. İş ve iş süreçlerinin otomasyonu.
2. Faaliyet bağımlılıkları arasındaki kilitlenmelerin çözümü.
3. İş süreçlerinin, iş sürecinin zamanının ve sonuçlarının optimizasyonu.
4. Ortam ve sistem arasındaki tesisler arası kullanım.
5. Farklı ürünler, hizmetler veya sonuçlar için iş süreçlerinin veya parçalarının izolasyonu.
6. Akışta bilgi yığınlarının tekrar tekrar oluşturulmasını en aza indiren tutarlı faaliyet kümelerinin oluşturulması.

Akış şeması topolojisi tasarım karmaşıklığı, bileşen düğümlerinin büyümesiyle birlikte artacaktır. Manuel olarak akış şemaları tasarlanabilir, ancak tasarım süreci zaman alıcıdır ve hataya açıktır.

author avatar
akademi delisi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir