Güney Pasifik Uzaktan Eğitimde E-posta Kullanımı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Güney Pasifik Uzaktan Eğitimde E-posta Kullanımı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

30 Haziran 2022 Günümüzde uzaktan eğitimi Tele öğrenme Modeli Uzaktan eğitim türleri 0
Çoklu Depolu Araç Yönlendirme

Güney Pasifik Uzaktan Eğitimde E-posta Kullanımı

Kültürel çeşitliliğin teknoloji aracılığıyla grup etkileşimleri üzerindeki etkisi aktif bir araştırma alanıdır. Mevcut araştırmalar, bir öğrencinin kültürünün, öğretmenler ve diğer öğrencilerle çevrimiçi etkileşimleri etkilediğini bulmuştur. Asya ve Batı kültürlerinden gelen öğrencilerin farklı Web tabanlı öğrenme stilleri vardır ve İskandinav öğrenciler, daha etkileyici Amerikalı meslektaşlarına kıyasla daha kısıtlı bir çevrimiçi varlık gösterirler.

Yüz yüze tartışmalara kıyasla çevrimiçi olarak kültürler arasında da farklılıklar bulundu. Öğrenci katılımı, söylemi ve etkileşimi “batı” üniversitelerinde çok değerlidir. Batı kampüslerinin artan uluslararasılaşması, hem kampüs içinde hem de dışında eğitim teknolojisinin artan kullanımı ve artan uzaktan eğitim kayıtları ile kültürler arası sürtüşmeler artacaktır.

Bu araştırma, iki uzaktan eğitim kurumunda anlamlı sınıf katılımını kolaylaştırmada bir iletişim aracı olarak e-posta etkinliğini değerlendirerek bilgi birikimine katkıda bulunmaktadır. Bu çalışma, Güney Pasifik bölgesindeki çevrimiçi öğrenci etkileşimini araştırıyor. Güney Pasifik’in dağınık coğrafyası, nispeten düşük bir nüfus tabanı arasında kültürde muazzam farklılıklar üretti.

Örneğin, nüfusu 200.000’den az olan küçük bir ada grubu olan Vanuatu’da 110’dan fazla farklı dil konuşulmaktadır. Bu, Güney Pasifik’i kültürel farklılıkların çevrimiçi öğrenme üzerindeki etkisini araştırmak için ideal bir laboratuvar haline getirmektedir. bölge, dünya genelinde bulunan kültürel özelliklerin geniş bir temsilini içerir.

Konular, University of the South Pacific ve Central Queensland University’deki iş bilgi sistemleri ve bilgisayar bilgi teknolojisi derslerinden alınmıştır.

Üç araştırma sorusu ele alındı:

• Kültürel geçmiş, uzaktan eğitim öğrencilerinin akademik ve sosyal nedenlerle eğitimciler ve diğer öğrencilerle iletişim kurmak için e-posta kullanma derecesini etkiler mi?
• Kültürel geçmiş, uzaktan eğitim öğrencilerinden gelen e-posta mesajlarının akademik içeriğini etkiler mi?
• Kültürel geçmiş, uzaktan eğitim öğrencilerinin yüz yüze iletişim yerine e-posta kullanarak soru sorma veya yanıt verme tercihlerini etkiler mi?

Bilgisayar aracılı iletişim ortamlarında kültürel çeşitliliğin ve grup etkileşiminin etkisini inceleyen çok sayıda makale bulunmaktadır. Hofstede’nin (1991) iyi bilinen modeli, farklı kültürleri beş çift boyuta göre sınıflandırır.

Kapsamlı olmasa da, Hofstede’nin modeli yaygın olarak kullanılmaktadır ve kültürel geçmişlerin etkisini araştırmak için yararlı bir başlangıç ​​noktası sağlar. Bu araştırma için odak, bireyciliğe karşı kolektivizme ve yüksek güç mesafesine karşı düşük güç mesafesi boyutlarına odaklandı.

Bu iki boyutun öğrenme stili üzerinde en fazla etkiye sahip olduğu, bireysellik/toplulukçuluk boyutunun öğrencilerin akranlarıyla etkileşim biçimini ve güç mesafesi boyutunun da hocalarıyla etkileşim biçimlerini etkileyeceği düşünülmüştür.

Hofstede’nin çalışması, bir ülkenin ulusal zenginliği ile kültüründeki bireysellik derecesi arasında güçlü bir ilişki olduğunu gösterdi. Daha zengin ülkeler bireyci bir tarza sahip olma eğilimindeyken, daha fakir ülkeler daha kolektivisttir. Daha fakir bir ülke daha zengin hale geldikçe, bireysel bir modele doğru hareket etme eğilimindedir.


Uzaktan eğitim pdf
Uzaktan eğitim türleri
Dünyada uzaktan eğitim uygulamaları nelerdir
Uşun S. 2006 Uzaktan Eğitim Ankara Nobel Yayınları
Tele öğrenme Modeli
Uzaktan eğitim kitap PDF
Günümüzde uzaktan eğitim
Uzaktan Eğitim modelleri KPSS


Ek olarak, kırsal bir geçmişe sahip insanlar, kentsel bir geçmişe sahip olanlardan daha kolektivist olma eğilimindedir. Düşük güç mesafesi, bireyci kategoriye giren ülkeler Avustralya, Yeni Zelanda, Kuzey Amerika, İngiltere ve İskandinavya’dır; Asya, Hindistan ve Güney Amerika’daki ülkeler yüksek güç mesafesi ve kolektivist olarak kabul edilecektir.

Bir ülke kolektivist ise, aynı zamanda, kıdemli insanların görüşlerinin sorgulanmadığı, yüksek güç mesafesine sahip bir ülkenin özelliklerini sergilemesi de muhtemeldir. Pasifik Adası halkı şeflik sistemi ve şefin kararını sorgulamama geleneği ile yüksek güç mesafesi kategorisindedir. Güney Pasifik toplumu da geleneği ile kolektivisttir veya kendi grubunuzun bir üyesi tarafından sizden istenen bir iyiliği reddedemez.

Güney Pasifik’te BT’nin gelişiminin yönlerini inceleyen birkaç yeni yayın var, ancak Hofstede’nin modelini birçok Güney Pasifik kültürüyle eşleştiren hiçbir araştırma henüz yayınlanmadı. Lynch, Szorengi ve Lodhia, Hofstede’nin çerçevesini Fiji ile ilgili olarak araştırmış, yerli Fiji nüfusunun ve Hint Fiji nüfusunun bu çerçeveye nerede uyacağı varsayımında bulunmuşlardır, ancak bunlar hala deneysel kanıt toplama sürecindedirler. teorilerini doğrulamak.

Bu araştırma, Güney Pasifik kültürlerini bireycilik, kolektivizm ve güç mesafesi boyutlarında konumlandırmak için yararlı bir başlangıç ​​noktası oluşturur.

Kültürel farklılıkların etkisi üzerine yapılan araştırmaların çoğu, uzaktan eğitimden ziyade geleneksel yüz yüze öğretime odaklanmıştır. Literatürde genellikle, toplulukçu (bireyci değil) kültürlerden gelen öğrencileri yüz yüze öğrenme durumunda “konuşmaya” motive etmedeki zorluklardan bahsedilmiştir.

Kolektivist bir kültürden gelen öğrenciler, yazılı bir yanıt hazırlamadan önce materyali akranlarıyla dinlemeyi, yansıtmayı ve tartışmayı tercih ederler. Diğer birçok kolektivist kültürde olduğu gibi, iletişim çoğunlukla öğretmen merkezli olduğundan, öğrencilerin sınıfta konuşmaları istenmeyen bir durum olarak görülür. Fiji’de öğretim görevlileri, öğrencilerinin “sessizliği” hakkında geniş ölçüde yorum yapmışlardır. Ayrıca, bazı pasifik kültürel normlarda, öğrenci sessizliği öğretmenlere saygının bir göstergesi olarak görülmektedir.

Uzaktan eğitim programlarının yer aldığı kültürel bağlamları ve uzaktan öğrencilerin özellikle ikinci bir dilde materyalleri nasıl işlediğini tam olarak anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Bir çalışma, kolektivist kültürlerden gelen öğrencilerin, bireysel kültürlerden gelen öğrencilere göre uzaktan eğitime daha az açık olacağı sonucuna varmıştır. Kültürel farklılıklar, öğrencilerin farklı mesaj türleri ile etkileşim kurma şeklini de etkiler. Bireyci kültürlerden gelen öğrencilerin belirsiz mesajlara yanıt vermeye daha istekli oldukları ve bunun da e-postaya farklı bir yaklaşımla sonuçlanabileceği gösterilmiştir.

GÜNEY PASİFİK ÇALIŞMASI

İncelenen iki uzaktan eğitim kurumunun eğitime yaklaşımları farklıdır. Güney Pasifik Üniversitesi’nde (USP), bilgi aktarımı profesörden öğrenciye tek yönlü bir modda gerçekleşme eğilimindedir. Bu tanıdık modele genellikle bilgi aktarımının kapsayıcı veya aktarım modeli veya göç bilgisi denir.

USP’nin uzaktan eğitim modeli, öğrenme materyallerinin öğrenciler için paketlendiği ve öğrenci ile öğretmen arasında çok az etkileşimin beklendiği geleneksel yazışmalı ders modelini yansıtır. Şekil 2, uzaktan öğrenme teknolojisinin ve kültürel faktörlerin bilgi aktarımı üzerindeki etkisini yansıtmak için bileşenlerin yanı sıra bir köprüleme işlevi içeren kapsayıcı modelinin bir uyarlamasını önermektedir.

Buna karşılık, Central Queensland Üniversitesi (CQU) uzaktan eğitim pedagojisi, öğrenciler ve profesörler arasındaki e-posta etkileşimine olağanüstü derecede bağlıdır. Öğrencilerin notlarının yüzde ellisi grup egzersizlerine dayanmaktadır.

Gruplar 12 ülkeden 5-10 öğrenciden oluşur. Öğrenciler, grup içi çeşitliliği en üst düzeye çıkarmak için kurs koordinatörü tarafından gruplara atanır. Öğrencilerin grup içinde ve grup değerlendirmeleri arasında her hafta bir dizi tartışma forumuna gönderi göndermeleri gerekmektedir. Öğrenciler, hocalarından olduğu kadar birbirlerinden de öğrenmeye teşvik edilir.

Öğrenme ve bilgi transferinin sosyal inşa modeli, öğrenmeye yönelik CQU yaklaşımıyla iyi uyum sağlar. Bu model, bilgiyi bir sürecin parçası olarak temsil eder. Bilgiyi, bilişi, eylemi ve iletişimi ayrılmaz bir bütün olarak görür.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir