İş Akışı Tasarım Modelleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
İş Akışı Tasarım Modelleri
Bu genel bakış, bir mobil e-ticaret (veya m-ticaret) ortamında uzun ve kısa süreli işlemleri desteklemek için nesne tabanlı bir iş akışı paradigmasını açıklar. Bu ortamda, geleneksel işlem modelinin, galaksiler arası bir istemci-sunucu programı gerçekleştirerek etkileşime giren, rekabet eden ve işbirliği yapan istemciler ve sunucular (eşler) arasında “iş akışı modeli” adı verilen daha gerçekçi bir modelle değiştirilmesi gerekir.
Rezervasyon, satın alma gibi e-ticarette ortaya çıkan çeşitli görev kalıpları, gerçek bir taahhütte bulunulmadan önce deneme-yanılma tasarımı için niyet ve eylemlerden oluşan bir “eğer öyleyse” programlama yaklaşımını gerektirir. Böyle bir yaklaşım, mobil cihazların ve ağların bağlanabilirliğinin öngörülemeyen doğasıyla ilgilenmemizi ve ayrıca m-ticarette gerekli olan deneme yanılma programı tasarımını sağlamamızı sağlar.
Bir mobil bilgi işlem ortamı, bir ağ (kablolu veya kablosuz) ile birbirine bağlı sabit ana bilgisayarlardan ve mobil istemci bilgisayarlardan oluşur, böylece bu bilgisayarlar mesajlar kullanarak kendi aralarında iletişim kurabilir. Mobil istemciler (MC), kablosuz bir bağlantı yoluyla sabit ağa bağlanabilmektedir.
Sabit ana bilgisayar (FH), mobil istemcilere mobil uygulama hizmetleri ve bilgi sağlar. MC, kişisel bilgi hizmeti sağlamak için FH’den sorgu çağırmayı ve bilgi filtrelemeyi destekler. Her bilgisayarı (mobil ve sabit) bir nesne olarak tanımlayarak, bir mobil bilgi işlem ortamını farklı türde nesnelerin bir koleksiyonu olarak modelliyoruz. Bu modele Mobil Nesne Programlama Sistemi adı verilir.
Bir mobil nesne programlama sistemi, mesajlar aracılığıyla etkileşime giren nesnelerin bir koleksiyonu olarak yorumlanır. Her nesne kendi veri payını korur ve onu işlemek için kendi program parçasına sahiptir. Yani her nesne veri yapısı ve işlevselliği birleştirir. Nesneler aktiftir ve her biri kendi senaryosunu izleyen ve diğer nesnelerle etkileşime giren bir filmdeki aktörler gibi davranır.
Bir mobil istemciden gönderilen bir göreve mobil işlem denir. Kısmen o mobil istemcide (MC) dahili bir işlem (Intran) olarak ve kısmen de diğer sabit ana bilgisayarlarda (FH) harici işlemler (Extran) olarak yürütülebilen dağıtılmış bir görevdir. Her FH’nin, mobil ana bilgisayarlardan harici işlem işlemlerini alan ve sabit ana bilgisayardaki veritabanı sunucularında yürütülmesini izleyen bir koordinatör FHC’si vardır. Benzer şekilde, her MC’nin bir koordinatör MM’si vardır.
Geleneksel olarak, işlemlerin ACID özelliklerini karşıladığı varsayılır, yani:
• Atomisite: İşlemin tamamı veya hiçbiri gerçekleşir;
• Tutarlılık: Bir işlem, tutarlılığı korur.
yürütülmesinden önce ve sonra veritabanındaki eğilim;
• İzolasyon: Ara sonuçlar taahhüt edilene kadar dışarıdan görünür hale getirilmez;
• Dayanıklılık: Bir işlem başarılı olduğunda ve başarısızlık durumunda düzeldiğinde etkiler kalıcı hale gelir.
ACID özelliklerinin mobil işlemler için kısıtlayıcı olduğu ortaya çıktı ve uçuş rezervasyonuyla ilgili aşağıdaki örnekte gösterildiği gibi gevşetilmesi gerekiyor.
Üretim iş akışı
İş AKIŞ PROSEDÜRÜ
İş AKIŞ ŞEMASI nasıl oluşturulur
Proses akış şeması sembolleri
Proses akış diyagramı
Proses Akış Şeması örnek
İs akışı ve süreç yönetimi
İs akışı örnekleri
Burada, aşağıdaki görevleri yerine getirmeniz gerekir: daha ucuz fiyatlar sunan uygun bir havayolu seçin, boş yer olduğundan emin olun ve önceden rezervasyon yapın (bu daha sonra teyit edilecektir).
Bu bireysel adımlar gerçekten geleneksel işlemler değil, aynı anda yürütülebilen ve belirli öngörüleri (örneğin, koltuk mevcudiyeti) yerine getirmek için önceden tanımlanmış bir kısmi sırayı takip etmesi gerekebilecek iyi tanımlanmış program parçalarıdır. uçağın boyutuna göre) ve senkronizasyon (bir adım diğer adımın tamamlanmasını gerektirir).
Bu nedenle, adımların atomik olması gerekmez, hemen tutarlı olması gerekmez ve ara kesin olmayan durumlar görünür hale getirileceğinden (dışsallaştırma olarak adlandırılır) izolasyon özelliğini karşılaması gerekmez. Ayrıca, bu tür adımlar eninde sonunda iptal edilebilir ve bazı yerel eyaletleri koruyan uygun bir geri alma gerektirir.
Ayrıca, işbirlikçi bir mobil ortamda, yürütme sırasında bazı işlemler arasında veri alışverişine izin vermek ve dolayısıyla izolasyon özelliğinin gevşetilmesini gerekli kılmak gerekebilir.
Bu nedenle, mobil bir ortamda yeni bir modele ihtiyacımız var:
(i) İzolasyon özelliği kaldırılarak ara sonuçlar görünür hale getirilir.
(ii) Yürütmede öncelik sırası ve diğer bağımlılıklar, atomiklik gereksinimi değiştirilerek halledilir.
Bu model, MC ve MC arasında “iş akışı” olarak adlandırılır.
FH. İş akışı modeli, sözleşmeye dayalı formülasyonu ve burada açıklanan e-ticaret modelleri, Wachter ve Reuter’in sözleşme modeli üzerindeki temel çalışmanın sonucudur.
Bu makalenin ana amacı, m-ticaretteki uygulamalar için iş akışı paradigmasını açıklamaktır. ACID özellikleri tarafından ciddi şekilde kısıtlanan işlem paradigmasının aksine, iş akışı m-ticaret uygulamaları için uygun olan daha genel özelliklere izin verir. Bazı önemli uygulamaları ve uygun protokollerin tasarımını gösteriyoruz. Ayrıca e-ticarette ortaya çıkan bazı iş akışı kalıplarını ve ihtiyaç duyulan dil desteğini de sınıflandırıyoruz.
Genel bir iş akışı (biz buna harici iş akışı veya Extran diyoruz) T(ij), iki nesne O(i) ve O(j) arasındaki bir iş akışı olarak tanımlanır; bu, O(j)’de istenen bir iş akışını yürütmek için O(i)’den gönderilen bir mesajdan oluşur.
Bu mesaj O(j) tarafından alınır. O(j) tarafından belirtilen bir davranışa sahiptir: Pre(T(ij)), G(j), C(j), Post (T(ij))S(j), burada Pre() ve Post() özeldir – T(ij) iş akışından önce ve sonra etkin olan ön ve son durumlar.
G(j), gerekli ön koşul karşılandığında sinyal vermek için O(j)’nin bir korumasıdır ve C(j) komut işlevidir; S(j) post koşuluna ulaşıldığında sinyal verir. Burada betik, O(j)’nin hangi mesajı kabul edebileceğini ve post(T(ij)) post(T(ij)) durumunu karşılamak için Pre(T(ij)) durumundayken mesajı aldığında hangi eylemleri gerçekleştireceğini belirtir. Extran T(ij), O(j) sayısal, sembolik veya veritabanı hesaplamalarında tetiklenebilir.
i nesnesinden j nesnesine her Extran T(ij), O(j)’de paralellik, eşzamanlılık ve serpiştirmenin yerel olarak O(j) içinde mümkün olup olmamasına bağlı olarak tam veya kısmi sırayla bir dizi serileştirilebilir hesaplamayı tetikler. O(j) nesnesi alt nesnelerden “oluşursa”, birkaç yerel iş akışından (dahili iş akışı veya Intran olarak adlandırılır) oluşan bir iş akışı yürütmemiz gerekebilir.
Intran’ı çalıştırdıktan sonra, her nesne kendi dahili komut seti C(j) kullanılarak eski bir durumdan yeni bir duruma ulaşır; komutlar yürütülmeden önce gerekli ön koşul karşılanır ve komut seti tamamlandıktan sonra yeni durumda post koşulu sağlanır.
Bu, sözleşme yaklaşımıyla tasarımdır ve Eiffel dilinde yaygın olarak kullanılır. Ön koşul “gerektirme” ile ve son koşul “sağlama” ile belirtilir. Extran ve Intran’ın daha önce bahsedilen ACID özelliklerinden daha genel özelliklere sahip olduğunu bir sonraki bölümde göreceğiz.
İş AKIŞ PROSEDÜRÜ İş AKIŞ ŞEMASI nasıl oluşturulur Proses akış şeması sembolleri İs akışı örnekleri İs akışı ve süreç yönetimi Proses akış diyagramı Proses Akış Şeması örnek Üretim iş akışı