Çok Aracılı Sistem Mimarileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Çok Aracılı Sistem Mimarileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

27 Mayıs 2022 Sistem mimarisi Yazılım Mimarileri Ders Notları Yazılım mimarisi Nedir 0
Proje Çalışma Sistemi 

Çok Aracılı Sistem Mimarileri

Acil durum teorik sistem geliştirme (CTSD), CT ve IPT’yi yazılım sistemlerinin geliştirilmesi ve bakımına uyarlar. Bir işletme, çalışanları örneğin işlev veya projeye göre çeşitli şekillerde düzenleyebilir ve iş ortamı değiştikçe yeniden düzenleyebilir.

Yazılım sistemleri de bu esneklikten yararlanabilir. CTSD tasarım yaklaşımı, karmaşık, dinamik sistemler için çok önemli bir gereklilik olan sürdürülebilirlik için tasarıma odaklanmıştır.

Aracı tabanlı mimariler, Acil Durum Teorisi ilkelerine uyan yazılım sistemlerini yapılandırmak için bir araçtır. Her temsilci, bir organizasyon içinde belirli yeteneklere, sorumluluklara ve bilgiye sahip bir çalışan olarak görülür. Ajanlar, çalışanlar gibi, organizasyonun hedeflerini en iyi şekilde karşılamak için gerektiğinde bölümlere ayrılır. Aracılar, departmanlar içinde ve arasında eşler arası iletişim kurabilir ve yönetici aracıları çatışmaları çözer ve kaynak tahsisi kararları verir.

Birbiriyle yakından ilişkili görevler, bir veya daha fazla etmen halinde gruplandırılmıştır. Bu gruplamaların her birine “yazılım ekibi” adı verilir ve kabaca eşdeğer işleri yapan bir çalışan departmanıyla paralellik gösterir.

Örneğin, her biri bir tür kurs gereksinimini (örneğin laboratuvar, sanat takdiri) ele alan bir dizi aracı, bu aracılar arasında ve çatışmaları çözebilecek bir “yönetici” aracısıyla iletişimin hızlı bir şekilde gerçekleşebileceği bir ekip halinde gruplandırılabilir. istisnalar ve dersten bağımsız görevler.

Sistemimizdeki örnek bir aracı, öğrenci tercihlerinin (örn. öğleden sonra kursları için) ve kısıtlamaların (örn., dönem başına en fazla 12 saat) karşılanıp karşılanmadığını kontrol etmek için JESS kuralları kullanılarak kodlanmıştır. Başka bir aracı, gerçek bir danışmanın yapabileceği gibi buluşsal tavsiyeler sunar. Örneğin, bir öğrenci 17 saatlik matematik ve fen derslerine kaydolabilir, ancak öğrencinin genel not ortalamasına ve belki de diğer faktörlere bağlı olarak bu kesinlikle önerilmeyebilir.

Çok aracılı bir mimarideki her aracının gerçekleştirmesi gereken belirli görevleri ve iletişim gereksinimleri vardır. Bir ontoloji ve aracı iletişim dili belirlendikten sonra, aracılar bağımsız olarak tasarlanabilir ve kademeli olarak yetenekler eklemek için sisteme entegre edilebilir.

CTSD ilkelerini kullanarak, dinamik ve paylaşılan görevler, sistemin sürdürülebilirliğini artırmak için destek aracıları halinde gruplandırılır. Birincil mimari karar, bilgiyi iki kritere göre ayırmaktır: dinamiklik derecesi ve karmaşıklık derecesi.

Dinamiklik, bilginin zaman içinde ne sıklıkla değişmesinin beklendiğiyle örneklenirken, karmaşıklık o bilginin ne kadar soyut olduğunu belirler.

İkincisini açıklayan basit bir örnek, “bir öğrencinin tüm matematik ve fen derslerinde GP A’sı 3.0’dan büyük olan bir üçüncü sınıf öğrencisi olması gerektiği” gerçeğidir. SARA alanındaki dinamiklik, danışman görüşmeleri ve hem büyük ve küçük hem de özel ve kamu olmak üzere üç üniversitede zaman içinde derece gereksinimleri değişikliklerinin analizi ile belirlendi.

Önceki araştırmalarda yukarıdaki CTSD kavramsallaştırmalarını kullanarak, MAS oluşturmak için aşağıdaki CTSD yönergelerini geliştirdik ve test ettik.

İş etkinliğini tanımlayın ve görevleri belirleyin: Yönetimin ve geliştiricilerin tasarlanmakta olan yazılımın genel amacını iyileştirmesine izin verin. Görev öngörülebilirliğini belirleyin: BT’nin temel bir dayanağı, bir iş sürecinin kontrol yapısının faaliyet gösterdiği ortamla eşleşmesi gerektiği olduğundan, her görevin öngörülebilirliğini belirlememiz gerekir.


Yazılım Mimarileri Ders Notları
Yazılım mimarisi
Yazılım mimarisi Nedir
Sistem mimarisi
Sistem mimarisi örnekleri
Yazılım mimarileri DERSİ
Sistem mimarisi Nedir
Yazılım mimarileri proje Örnekleri


Çalışanlara görev atama: Her bir görev için tahmin edilebilirlik düzeyi hesaplandıktan sonra, oluşturulan çalışanların ayrıntı düzeyi belirlenebilir ve bileşen tasarımları sonlandırılabilir.
Çalışanları ekipler halinde gruplandırın: İnsan kuruluşlarında olduğu gibi, çalışanlarımız, çalışma ortamının gerektirdiği şekilde görev, iş akışı, ürün, yönetici veya iletişim gereksinimleri dahil olmak üzere çeşitli boyutlarda gruplandırılabilir.

İletişim ihtiyaçlarını belirleyin: Ekipler belirlendikten sonra, bireysel çalışanların ve ekiplerin iletişim gereksinimleri belirlenebilir.

Yönetim grupları oluşturun: Dinamik bir ortamda çalışan yazılım sistemlerinde, yönetim yalnızca çalışanların olayları idare edemediği durumlarda gereklidir.

Çok üniversiteli, çok disiplinli işbirlikçi tasarım sürecinde dağıtılmış bir öğretim ortamında bu kılavuzların uygulamasını gösteriyoruz.

Yukarıdaki CTSD yönergelerinin örnek uygulamamız, bir üniversite öğrencisinin derecesini tamamlamak için planlama, programlama ve danışmanlık sürecine yardımcı olmayı amaçlayan etkileşimli bir araç olan SARA’dır. SARA, oluşturulduğu öğretim ortamı ile birlikte aşağıda çok kısaca anlatılmaktadır; SARA veya dağıtılmış öğretim modelimiz hakkında daha ayrıntılı bilgi için lütfen referans bölümündeki herhangi bir Burnell, Durrett veya Priest referansına bakın.

Daha önce açıklandığı gibi, CTSD karmaşık dinamik ortamlarda en etkilidir. Bu ortamı yaratmak için SARA, Arlington’daki Texas Üniversitesi (UTA), Fort Worth’daki Texas Christian Üniversitesi (TCU) ve Lubbock’taki Texas Tech Üniversitesi (TTU) olmak üzere üç büyük üniversite arasında ortak bir eğitim projesinde tasarlandı. ).

UTA’daki öğrenci takımları, endüstri mühendisliği ve yazılım tasarımı kurslarındadır. TCU öğrencileri bilgisayar bilimleri alanındadır ve yapay zeka üzerine kurslar almışlardır ve TTU ekipleri uygulama sunucuları ve sunucu tabanlı JAVA veritabanlarını inceleyen kurslardadır. SARA’yı oluştururken, disiplinler arası işbirliğinin gerekliliğini yaratmak için sorumluluklar bilerek ayrılmıştır.

Endüstrideki mevcut eğilimler, birçok büyük Fortune 500 şirketinde dış kaynak kullanımına yöneliktir. Bunu etkin bir şekilde yapabilmek için tasarımcı ve kodlayıcılar çevrimiçi bir forumda iletişim kurmalı ve hızla değişen koşullara uyum sağlamalıdır. Bu nedenle, birbirine bağımlı sınıflarımız aracılığıyla bu CTSD tipi ortamı taklit etmeye çalıştık.

Ayrıca, önceki araştırmalar, yazılım geliştirmenin önündeki en büyük engelin programcılar, kullanıcılar, yöneticiler ve alan uzmanları arasındaki iletişim olduğunu göstermiştir. Başarılı yazılım geliştirmenin önemli bir bileşeni bu iletişim engelinin üstesinden gelmektir. SARA’nın tasarımında bu eğilimleri taklit etmeye çalıştık.

SARA’nın tasarımı

SARA, öğrencilere mevcut derece planlarıyla ilgili sorunları gidermeleri için kaynak ve bilgi sağlar. Öğrenci tercihlerinin bir profili ve tamamlanan derslerin bir dökümü, sistemin özelleştirilmiş derece planları oluşturmasına olanak tanır. Öğrenciler ayrıca derece planlarını manuel olarak özelleştirebilir ve gereksinimlere uygunluk açısından kontrol edilen ders bazında programlar oluşturabilir.

Plan ve çizelgelerdeki hatalar öğrencinin düzeltme yapabilmesi için açıklanır. Danışmanlar, sistem üzerinde derece planlarını gözden geçirebilir ve fiziksel olarak buluşmalarına gerek kalmadan öğrencilere yorum gönderebilirler. Böylece, danışmanlıkta en çok zaman alan görevlerden bazıları ortadan kalkar.

author avatar
akademi delisi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir