İşbirlikçi Soruşturmalar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Projeler
Öğrenme Çemberlerinin merkezi bir özelliği, her okulun (1) bir proje oluşturmak; (2) diğer okullardan gelen öğrenci yanıtlarını yönlendirmek; (3) görevi tamamlamada ortaklarının ilerlemesini izlemek; ve (4) yanıtları bir nihai rapora veya antolojiye entegre etmek.
Bu çalışma, diğer öğrencilerin projelerine yanıt vermekten orantılı olarak daha fazla zaman alacaktır. Müfredata uygun olarak yapılandırılabilir. Öğrenme Çemberi Öğretmen Kılavuzu (bu yapıyı sınıflar arası işbirliğini desteklemek için kullanmak isteyen herkes için çevrimiçi olarak mevcuttur, öğretmen-öğrenci ekipleri projelerini tasarlarken aşağıdaki hususları önerir:
1. İlginç kültürel ve bölgesel farklılıklar göstermesi muhtemel bilgiler isteyin. Projeler, öğrencilerin kendi çevrelerinin özelliklerini başkalarınınkilerle ilişki içinde araştırmasını sağlayarak Öğrenme Çemberinde temsil edilen çeşitlilikten yararlanır.
2. Kapsamı makul olan ve büyük bir ders saati yatırımı gerektirmeden tamamlanabilecek proje bilgileri isteyin. Bir Öğrenme Çemberindeki beş ila on projeyle, uzaktan öğretmenler ve küçük bir öğrenci grubu, bir veya iki ders döneminde bir projeye yanıt verebilmelidir.
3. Sınıf müfredatını genişletmek için sponsorlu projeyi kullanın. Öğrenme Çemberi projeleri, proje çalışmasını sınıfta gerçekleşen diğer öğrenme etkinlikleriyle bütünleştirdiklerinde daha etkilidir.
4. Öğrenci, öğretmen, veli ve Circle yayınını okuyan diğer kişilerden oluşan geniş bir kitlenin ilgisini çeken proje bilgilerini toplayın. Toplanan bilgileri özetleyen yayın özgün ve güncel bir belgedir. Bilginin kendisi kadar öğrenci bakış açısı da toplumdaki diğer öğrenciler ve yetişkinler için büyük ilgi çekici olabilir.
Diğer sınıflardan fikri kaynak talep etme yükümlülüğü, benzer kaynakların diğer sınıflara gönderilmesine ilişkin bir sözleşmedir. Ancak bu aktivitenin tüm öğrencileri içermesi veya sadece öğrencilerle sınırlı olması gerekmez. Öğretmenler ve öğrenciler, müdür, şehir plancıları, müze doktorları, veliler ve hatta belediye başkanı da dahil olmak üzere sınıfın ötesindeki birçok insanın başka yerlerdeki öğrenciler tarafından gündeme getirilen sorunlara yanıt vermesi için yardım sağladı.
Öğrenciler gruplar halinde oluşturulabilir, böylece bir veya iki ders süresi içinde bazı ödevlerle öğrenciler bir Öğrenme Çemberindeki tüm projelere cevap verebilirler. Son derece sıkı müfredat kısıtlamaları olan öğretmenler, diğer sınıflardan öğrencilerini kendi öğrencileriyle Öğrenme Çemberi üzerinde çalıştırmış veya bazı projelerin taleplerini tamamlamak için okul sonrası bilgisayar kulüplerinin yardımını sağlamıştır.
İşbirlikçi Soruşturmalar
Bir Öğrenme Çemberindeki etkinliklerin sırası, sınıf içi öğrenmenin grup araştırma modellerine benzer, ancak bu prosedürleri sınıflar arasında genişletir. Örneğin, sınıf içinde grup öğreniminin başarılı bir şekilde düzenlenmesi, öğrencilerin koordinasyonunu, bir görevin geliştirilmesini ve bireysel ve grup rolleri ve sorumlulukları için prosedürleri içermesi anlamına gelir.
İşbirlikçi NASIL YAZILIR
TDK
İşbirliği
İşbirlikçi nedir örnek
İşbirlikçi olmak Ne Demek
İşbirlikçi Ne Demek
İşbirlikçi eş Anlamlısı
TDK Sözlük
Bu modelde öğretmen, takımları oluşturmak için sınıfı küçük gruplara ayırır ve belirli bir görev belirler. Öğrenci ekipleri, görevi veya büyük bir görevin bölümlerini planlamak ve yürütmek için birlikte çalışır. Sınıf içinde bazı bakış açıları çeşitliliği olsa da, öğretmen, tartışma ve değerlendirme için sınıfa sunmak üzere bir rapor hazırlayan gruplarla farklı bilgi kaynaklarını paylaşarak bunu artırır.
Öğretmen bireysel ekiplerle çalışır, onlara yön verir ve ekipler öğretmene ve bir bütün olarak sınıfa rapor verir. Aynı ekipteki insanlar birlikte yakın bir şekilde çalışırken, ekipler arası etkileşim genellikle azdır. Bazı işbirlikli öğrenme modellerinde takımlar birbirleriyle rekabet eder, ancak çoğu durumda her takım çalışmalarını tüm sınıfa sunar.
Takımların okulun dışında yer almasıyla ilgili bariz farkın yanı sıra, Öğrenme Çemberi etkileşiminin sınıf içindeki grup araştırmasından farklı olduğu iki önemli yol vardır. Biri sınıf öğretmeni rolünde, diğeri ise takımlar arası etkileşimdedir.
Öğrenme Çemberlerinde öğretmen ve öğrenciler tek bir ekip oluşturur. Öğretmenler, etkinliklerini planlamak için öğrencilerle yakın işbirliği içinde çalışırlar. Bu, sınıftaki güç ilişkisinde bir kaymaya neden olur. Öğretmen sınıfa bir düzenleyici ve uzman olarak değil, öğrenen ve problem çözücü olarak katılır.
Tek bir öğretmenin tüm projeler üzerinde tam kontrolü yoktur. Başka yerlerdeki öğrencilerin ve öğretmenlerin sürece ne katacaklarına dair önceden bilgi sahibi olmadan, onlar da uzak okullardan gelen projelerden gelişen beklenmedik öğrenme fırsatlarının tadını çıkarabilirler. Olaylar dünya sahnesinde ortaya çıktıkça, bazen bir grup küresel öneme sahip yerel olayları yorumlayarak ilgi odağı haline gelir.
Öğretmen daha deneyimli bir öğrenici olur ve öğrencilere yeni bir konu hakkında bilgi bulma veya öğrenme süreci için model olabilir. Öğretmenin yeni içerik öğrenmedeki motivasyonu veya öğrencilerin doğrudan raporlarından gelişen bir haber hikayesi hakkında daha fazla bilgi edinmesi, yetişkinlerin öğrenmeye verdiği değeri gösterir.
İkinci fark, iletişim kalıplarıyla ilgilidir. Öğrenme Çemberleri, ekipler (sınıflar) arasında işbirlikli öğrenme modelinde yaygın olarak bulunandan daha fazla iletişimi teşvik eder. Her sınıf bir proje planlar ve grupla paylaşmak üzere bir nihai rapor veya yayın oluşturma sorumluluğunu üstlenir.
Ancak projeyi gerçekleştirmek için öğrenciler diğer çember sınıflarından yardım isterler. Bu yardımın karşılığında diğer sınıflara projelerinde yardımcı olmayı teklif ederler. Böylece her öğrenci sınıfı önerdikleri proje üzerinde bir takım olarak çalışırken, Öğrenme Çemberindeki diğer sınıf takımlarının sponsor olduğu projelere katkıda bulunurlar.
Ağlar üzerindeki asenkron iletişimin yapısı, öğrencilerin aynı anda birkaç grupla etkileşime girmesine, sınıf ortamında böyle bir girişimde bulunulması durumunda ortaya çıkacak kaotik bir durum yaratmadan izin verir. Öğrenme Çemberindeki projelerin her biri, herkesin ortak çalışmasını temsil eder ve projeye sponsor olan sınıf tarafından bir raporda özetlenir.
Bu çerçeve, işbirlikli öğrenme çerçevesine benzer bir şekilde bir ekip içinde işbirlikçi çalışma yaratır, ancak aynı zamanda ekipler arasında işbirlikçi çalışma kalıpları oluşturur.
Öğrenme Çemberi kolaylaştırıcısı grup organizasyonuna yardımcı olur, ancak her takımın (sınıf) katkısını düzenlemeye yardımcı olan çok yetenekli bir kişiye (öğretmen) sahip olduğundan, genellikle sınıf programlarını karakterize eden güçlü merkezi kontrole daha az ihtiyaç vardır. Bu şekilde, elektronik ağlar, sınıflar içinde ve arasında işbirlikli öğrenmeyi organize etmenin yeni bir yolunu sağlar. Öğrencilerin ve öğretmenlerin uzak konumlardaki akranlarıyla işbirliği içinde çalışmasına yardımcı olan bir araç sağlar.
Birkaç farklı çalışma, Öğrenme Çemberlerine katılan öğrenciler için okuryazarlık becerilerindeki artışı (standart testlerle ölçülür) belgelemektedir (Riel ve Harasim 1994). Birçoğu yazma becerilerine sınıf seviyesinin altında başlayan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, yazar olarak özgüvenlerinin ve becerilerinin arttığını bildirdiler. Bu bulgular, sınıfta işbirlikçi öğrenmeye yönelik bulgularla tutarlıydı.
Öğrenme Çemberlerine katılan öğretmenlerdeki değişiklikler, diğer araştırmacıların işbirlikli öğrenme ortamlarındaki öğrenciler için bildirdiği bulgulara paraleldir. Öğretmenler de öğrenciler gibi bilgi edinir, akranlarından yeni stratejiler öğrenir, bir öğretim lideri olarak güvenlerini artırır ve gelecekte kullanmak üzere sosyal ağlar ve kaynaklar geliştirir.
Öğretmenler için bu iletişim biçimi, sınıftan ayrılmak veya kalabalık alanlara ek öğrenciler getirmek zorunda kalmadan diğer eğitimcilerle işbirliğine dayalı öğretime katılmayı mümkün kılar. Learning Circles’daki ortaklık, yaratıcı fikirleri genişletir, yeni zorluklara destek sağlar ve okul yenileme stratejilerini tartışmak için bir araç oluşturur.
İşbirliği İşbirlikçi eş Anlamlısı İşbirlikçi NASIL YAZILIR İşbirlikçi Ne Demek İşbirlikçi nedir örnek İşbirlikçi olmak Ne Demek TDK TDK Sözlük