İşbirlikçi Teknolojiler – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

İşbirlikçi Teknolojiler – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

25 Ekim 2021 İşbirliği türleri Teknolojik İşbirliği önemi ve şirket Performansına Etkileri Teknolojik işbirliği şekilleri nelerdir 0
Klasik Bulanık Değerlendirme

İşbirlikçi Teknolojiler

İşbirliğine dayalı teknolojiler, işbirliği, birlikte çalışma stratejisi ve insan yeteneklerini genişletmek için bilginin pratik uygulaması olan teknoloji arasındaki örtüşmeyi inceleyen bir araştırma ve geliştirme alanı tanımlar. Etkili işbirliği dört temel unsur gerektirir: (1) sözlü ve görsel iletişim; (2) yazılı iletişim; (3) işbirliği sürecinin koordinasyonu/yönetimi; ve (4) işbirliği boyunca kullanılan veya oluşturulan kaynakların yönetimi.

İşbirliğine dayalı teknolojiler, çeşitli durumlarda iletişimi, koordinasyonu ve yönetimi kolaylaştırmak ve kısıtlamaları azaltmak veya işbirliği sürecinin katılımcılar uzaktayken daha zor olan yönlerini teknoloji aracılığıyla telafi etmek için tasarlanmıştır. İş, endüstri, eğitim, tıp veya ordudaki modern işbirlikçi çabalar, birçok kuruluşta hem yerel hem de küresel olan dış rekabetle başa çıkmak için kullanılmaktadır.

Yeni işbirlikçi teknolojilerin sağladığı yetenekleri kullanan kuruluşlar, hayatta kalma şanslarını artıracaktır. Tüm ekip üyelerinin aynı ofis kümesinde olduğu bir proje üzerinde çalışan işbirlikçi bir ekip hayal edin. Belgelerin saklandığı, oturumun kapatıldığı, güncellendiği ve iade edildiği paylaşılan bir dosya dolabı vardır. Proje soruları, bir ekip üyesiyle buluşmak için koridorda hızlı bir yürüyüşle yanıtlanabilir. Ekip toplantıları kısa, odaklanmış ve etkilidir. Proje kilometre taşları, herkesin her gün görebileceği şekilde duvara asılır.

Şimdi, ekip üyelerinin asla aynı fiziksel alanda buluşmadığı bir proje üzerinde çalışan işbirlikçi bir ekip hayal edin (örneğin, sözleşmeli profesyonelleri istihdam eden küçük bir şirket veya organizasyonun farklı bölümlerinden ekip üyeleri olan büyük bir şirket – pazarlama, tasarım, üretim, insan kaynaklar vb.—ülkenin farklı yerlerinde bulunan veya farklı zaman dilimlerinde ve farklı dilleri konuşan ekip üyeleriyle dünyanın dört bir yanına dağılmış çok uluslu bir şirket). Bu ekiplerin, yukarıda listelenen proje faaliyetlerine katılmak için sağlam işbirlikçi teknolojilerden yararlanmaları gerekecektir.

Şu anda özellik ve yetenek kombinasyonlarına sahip birçok ortak teknoloji ürünü ve sistemi bulunmaktadır. Genel olarak, intranetleri (özel, güvenli bir ağ) kullanan sistemler ve İnternet’in özelliklerini kullanan uygulamalar vardır.
Aynı kurumsal ağı kullanan ekip üyeleri, hatta farklı binalarda ve farklı şehirlerde bulunanlar bile, ağa özel bir işbirliği ürünü kullanabilirler. Birkaç büyük şirket, intranet alanında ürünler sunmaktadır ve sürekli olarak yeni ürünler tanıtılmaktadır.

İnternet üzerinden işbirliğini destekleyen uygulamalar ve sistemler, ekibin ortak bir kurumsal ağına sahip olmadığı durumlarda özellikle yararlıdır. İnternet tabanlı işbirliğini kolaylaştıracak yeni sistemler ve uygulamalar da sıklıkla tanıtılmaktadır.

İntranet veya İnternet yaklaşımlarının çalışması için iletişim ve bilgisayar sistemlerinin birbiriyle uyumlu olması ve işbirlikçi ekibin tüm üyelerinin teknolojiyi tam bir katılımcı olarak kullanmak için gerekli beceri ve bilgiye sahip olması kritik önem taşır. Sonraki bölüm, dört temel unsuru bir çerçeve olarak kullanarak etkili bir işbirliği ortamına katkıda bulunan seçilmiş teknolojileri tanımlar.

Sözlü/Görsel İletişim

Bu kategorideki en olgun teknoloji sesli iletişimdir. Buna telefon konferans görüşmeleri, İnternet telefonu ve cep telefonları ve çağrı cihazları gibi mobil cihazlarla entegrasyon sağlayan sesli mesaj sistemleri dahildir. Görüntülü telefon teknolojisi on yıllardır mevcut olmasına rağmen, görüntü kalitesi ile ilgili sorunlar ve yüksek bant genişliği ihtiyacı, benimsemeyi yavaşlattı.

Görsel iletişim için en yaygın teknoloji video konferanstır. Bu teknoloji, masaüstü video sistemleri kullanan bire bir konferans görüşmeleri, bir yayın sistemi kullanan bire çoğa veya tüm katılımcıların diğer tüm katılımcılar tarafından görülebildiği çoktan çoğa konferans görüşmeleri arasında değişir. İkinci durumda, sistem katılımcılara, mevcut konuşmacının veya işbirlikçi oturumun kontrolünü elinde tutan kişinin dikkatini çekmek için elektronik olarak “el kaldırma” yeteneği sağlamalıdır.

Belge kameraları, tüm katılımcılar için üç boyutlu bir nesnenin dijital video görüntüsünün yanı sıra iki boyutlu görüntülerin taranması ve saklanması için destek sağlamak için kullanılır. Sözlü/görsel iletişim teknolojisi, tüm katılımcıların kullanımına açık olan uygulamaları kullanarak multimedya sunumlarının (video klipler, slayt gösterileri) paylaşımını da desteklemelidir. Katılımcılar arasındaki görsel iletişim, katılımcıların bilgileri gerçek zamanlı olarak paylaşmalarına olanak tanıyan sanal bir beyaz tahta kullanımıyla geliştirilir.


Teknolojik işbirliği şekilleri nelerdir
Teknolojik İşbirliği önemi ve şirket Performansına Etkileri
İşbirliği türleri


Yazılı iletişim

Elektronik yazışmalar (e-posta) esastır, ancak bazı yazışmalar posta veya mesajlaşma hizmetleri kullanılarak paylaşılabilir. Bu nedenle sistem, bir şirket ağından e-postanın yanı sıra İnternet e-postası gönderip alabilmeli, mesajları yönetebilmeli (bir mesajı geri çağırma veya göndermeyi iptal etme dahil), alınan mesajların geçmişini sağlamalı, mesaj durumunu gösterebilmelidir ( alındı, açıldı, yanıtlandı, iletildi), klasörleri ayarlayın, mesajları arayın ve mesajları çeşitli kriterlere göre sıralayın.

Sistem, özel belgeleri (elektronik tablolar, taranmış belgeler, planlar, vb.) ve yürütülebilir dosyaları (bilgisayar kodu) bir bilgisayara ekleme yeteneği de dahil olmak üzere, genel e-posta uygulamasıyla aynı özelliklere sahip belirli çalışma grubu konferanslarını (küçük gruplar) desteklemelidir. e-posta mesajı. İşbirlikçi grubun üyeleri, aynı mesajı tüm ekip üyelerine göndermek için dağıtım listelerini kullanabilmelidir.

Çevrimiçi (dişli) tartışma forumları, projenin tüm yönleriyle ilgili fikirleri ve endişeleri paylaşmak için kullanılabilir ve yazılı yazışma bir web belgesi olduğunda, sistem dosyalar ve mesajlar içindeki köprüleri desteklemelidir. Köprülere tıklamak bir web tarayıcısı başlatmalı ve okuyucuyu bağlantılı içeriğe götürmelidir.

Bilişsel Sürecin Koordinasyonu ve İşbirliği

Tüm katılımcıların gerçekleştirilecek görevleri, sorumlu kişileri, genel zaman çizelgelerini ve belirli kilometre taşlarını veya çıktıları görebilmesi için proje yönetimi uygulamaları kullanılarak geliştirilen belgelerin ağ üzerinde mevcut olması gerekir.

Proje yönetim sistemi, katılımcıların gerçek raporlarına dayalı olarak proje öğelerini ayarlayacak kadar esnek olmalı, ağdaki paylaşılan sürüm en güncel olmalı ve bir üyenin belirli bir göreve yaptığı değişiklikler tüm katılımcılara veya alt projelere otomatik olarak iletilmelidir. o görevle bağlantılı. Sistem, projelerle ilgili tüm faaliyetlerin bir kaydını tutmalı ve ekip üyelerinin belirli konular ve/veya sorular üzerinde elektronik olarak oy kullanabilecekleri bir mekanizma sağlamalıdır.

Toplantı ve takvim etkinliklerini (tatiller, tatiller vb.) düzenlemek için proje üyeleri tarafından ortak bir zamanlama sistemi kullanılmalıdır. Ortak sistemdeki bilgiler, minimum kullanıcı kimliği ve parola olarak kimliği doğrulanmış üyelere açık olmalıdır. Biyometrik cihazlar (parmak izleri, retina taramaları) ve gömülü bilgisayar çiplerine sahip akıllı kartlar bu güvenlik biçiminin yerini alabilir. Veriler, işbirlikçi sistemin üyeleri arasında (yani İnternet üzerinden) taşındığında, bir tür veri şifreleme mevcut olmalıdır.

Herhangi Bir Alan Bulunamadı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir