Kablosuz Güvenlik Yazılımı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Kablosuz Güvenlik Yazılımı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

3 Haziran 2022 İot cihazları neden ağdaki diğer bilgi işlem aygıtlarından daha büyük bir risk oluşturuyor Kablosuz ağ güvenliği Nedir Kablosuz ağ Güvenliği PDF 0
Kilitlenmeyi Çözme Tekniği

Kablosuz Güvenlik Yazılımı

Bir radyo arayüzüne doğası gereği erişmek kolaydır. Güvenlik tehditleri, pasif veya aktif saldırılardır. Aktif saldırılar, veri akışlarını değiştirmeyi içerir ve diğer yandan pasif saldırılar, iletimi gözetlemeyi içerir. En önemli güvenlik özellikleri kimlik doğrulama, yetkilendirme, gizlilik, bütünlük ve hizmet reddidir. İlgili yazılım ağa dahildir.

WLAN güvenliği, 802.11i/WP A veya VPN/IPSec çevresinde oluşturulmuştur. Bluetooth’ta, güvenlik yöneticisi tarafından yönetilen üç güvenlik modu vardır. Eşleştirme ve kimlik doğrulama ve SAFER+ algoritmasına dayalı şifrelemeyi içeren bir bağlama süreci uygulanmaktadır. Ayrıca, bir güvenilen aygıt kavramı uygulanır.

Bir GSM şebekesindeki güvenlik özellikleri, abone kimlik doğrulama, kullanıcı ve sinyal veri gizliliği ve abone kimlik gizliliği olmak üzere üç alt bölüme ayrılabilir. 3G sistemlerinde güvenlik, GSM’de uygulananlara dayanmaktadır.

Şifreleme algoritması daha güçlü, kimlik doğrulama algoritmalarının uygulanması daha katı ve abone gizliliği daha sıkı. Güvenlik ilkelerinin tümü, Yetkilendirme ve Anahtar Anlaşma (AKA) prosedürüne dahil edilmiştir.

GÜVENLİK YÖNETİM YAZILIMI

Güvenlik yönetimi, izinsiz giriş tespit yazılımı, güvenlik açığı kontrol yazılımı ve güvenlik yazılımı yönetimi için yazılım kullanır.

İzinsiz Giriş Tespit Sistemi (IDS), olası davetsiz misafirleri ve/veya anormal davranışı ve/veya yanlış kullanımı belirlemek için bir ağdaki trafiği ve/veya ana bilgisayardaki kullanıcı davranışını izler.

Büyük güvenlik açıkları çok kısa, kolay tahmin edilen veya kırılan şifrelerdir. Potansiyel bir davetsiz misafir, bir ağda depolanan şifreli şifreler üzerinde bir şifre kırıcı çalıştırabilir. Sistem yöneticileri, bozuk parolaların kullanımını devre dışı bırakmak için kırmayı kullanabilir.

İzinsiz giriş önleme, gereksiz açık bağlantı noktaları ve eksik güvenlik yamaları gibi diğer güvenlik açıkları için düzenli taramalar gerektirir.
Ana bilgisayarlardaki ve yönlendiriciler gibi diğer ağ düğümlerindeki ağ güvenliği yazılımı genellikle yazılım tarafından yönetilir.

Yönetim yazılımı örnekleri şunlardır:

• F-Secure Policy ManagerTM”yalnızca antivirüs çözümlerinin değil, ağın tüm katmanlarındaki tüm kritik ağ güvenliği çözümlerinin” yönetimi için.
• Merkezi bir konsoldan yönetilen güvenlik duvarı, antivirüs koruması, izinsiz giriş önleme/algılama ve güvenlik açığı denetimi özelliklerine sahiptir.


Kablosuz ağ güvenliği Nedir
Kablosuz ağ Güvenliği PDF
En iyi güvenlik yazılımları
Kablosuz güvenlik uygulama
İot cihazları neden ağdaki diğer bilgi işlem aygıtlarından daha büyük bir risk oluşturuyor
Kablosuz ağ güvenlik protokolleri
Kablosuz yönlendiricide hangi yapılandırma kablosuz ağ için yeterli güvenlik olarak kabul edilmez
Ağ güvenliği nedir


GÜVENLİK YAZILIMI GELİŞTİRME

Antivirüs koruma programlama becerileri, kendi kendini değiştiren programlar/komut dosyaları ve virüse duyarlı işletim sistemi özellikleri hakkında bilgi gerektirir.

Güvenlik duvarı yazılımı programlama becerileri, TCP/IP protokol yığını uygulama yazılımının ayrıntılı bilgisine dayanır.
Açık kaynak araç seti OpenSSL, TLS/SSL uygulama tasarımı için mevcuttur. OpenSSL, bir C fonksiyon kitaplığı olarak kurulur. Ayrıca ticari geliştirme araçları da mevcuttur.

S/MIME e-posta uzantıları, özel araç takımlarıyla mevcut ağ yazılımına eklenebilir ve geliştirilmekte olan ağ yazılımına gömülebilir. Ücretsiz S/MIME v3 araç takımları ve Mozilla S/MIME Araç Takımı. Phaos S/MIME Toolkit, Java uygulamalarında güvenli mesajlaşma için bir Java paketidir.

IPSec yazılım geliştirme genellikle VPN yazılım geliştirmedir. IPSec, bir yönlendiricinin/bilgisayar düğümünün ağ yazılımına ve/veya donanımına entegre edilebilir. SSH QuickSecTM ve SSH IPSEC ExpressTM gibi ticari IPSec geliştirici araç takımları mevcuttur.

Ağ yazılımı tasarımı sırasında SSH protokolü entegrasyonu için araç takımları da mevcuttur. Akıllı kart uygulama geliştirmede genellikle bazı geliştirme kitleri kullanılır. Microsoft, görsel programlama araçlarıyla birlikte kullanılmak üzere bir Akıllı Kart Araç Takımı sunar.

RSAEuro, dijital imzaların kullanımı, veri şifreleme ve kriptografik olarak güvenli rastgele sayılar oluşturmak için C işlevleri sağlayan açık kaynaklı bir şifreleme araç takımıdır. RSAEuro, Avrupa üniversite ağlarındaki genel FTP sunucularından indirilebilir.

GÜVENLİ YAZILIM TASARIMI

Ağ güvenliği yazılımı, güvenlik özelliklerini uygular. Diğer ağ yazılımı, işlevsellik ve kullanılabilirlik, verimlilik, basitlik, güvenlik, güvenilirlik, güvenilirlik ve benzeri gibi diğer özellikleri uygular. Herhangi bir ağ yazılımı için güvenlik gereksinimleri şunları içerir:

• güvenlik açıklarının ve güvenlik açıklarının olmaması; ve
• güvenli arayüzler.

Güvenlik, özelliklerden başlayarak ağ yazılımı yaşam döngüsüne entegre edilmelidir. Güvenlik açığını değerlendirme ve güvenlik olaylarına tepki verme ihtiyacı, ağ yazılımı kullanılmadan önce proaktif olarak en aza indirilmelidir. Güvenli yazılım tasarımı için yeni bir el kitabı mevcuttur.

IPSec, IP protokolünün yeni sürümü olan IPv6’nın zorunlu bir parçasıdır. Böylece IPSec, gelecekteki TCP/IP ağlarındaki tüm düğümlerde IP yazılımına otomatik olarak dahil edilir. Ayrıca DNSSEC ve güvenli yönlendirme protokolleri gelecekteki TCP/IP ağlarının sistem yazılımına dahil edilecektir.

Ortaya çıkan yeni kablosuz ağ protokolleri arasında Wireless USB (WUSB) ve ZigBeeTM (2004) bulunmaktadır. WUSB, standart kablolu USB cihazlarıyla aynı işlevselliği sunacaktır. ZigBee, düşük güçlü, kısa menzilli, kablosuz bir teknolojidir. Her iki teknoloji de ev/endüstriyel otomasyon için ağ çözümlerinde kullanılacaktır.

Wi-Fi Korumalı Erişim sürüm 2 (WPA2), bir WLAN’da tam 802.11i desteği içerir. WP A2, RC4’ü AES ile değiştirecek. Ayrıca CCM protokolünü de içerecektir. Yeni standart uygulama donanım hızlandırmalı ve çoğu erişim noktasının ve bazı NIC’lerin değiştirilmesini gerektirecek.

Gelecekteki kablolu ağlarda oturum anahtarı anlaşmaları, optik fiberlerde rastgele polarize lazer darbelerinin iletilmesiyle fiziksel olarak uygulanan kesinlikle güvenli kuantum kriptografi protokollerine dayanacaktır. Kesinlikle güvenli, bir oturum anahtarının doğrulanmış olarak alınmasının, aynı anahtarın gizlice dinlenmediğinin de bir kanıtı olduğu anlamına gelir. Ticari Quantum anahtar dağıtım teknolojisi zaten mevcut.

Sonuç

Yazılım çözümleri ve araçları ağ güvenliğinin temel taşlarıdır. Bugün, ağ güvenliği yazılımı, hızla genişleyen büyük ve karmaşık bir alandır. Ağ güvenliği yazılım becerileri, her bilgisayar ve bilgisayar ağı kullanıcısı için gereklidir. Bilgisayar ağlarının kullanımı kaçınılmaz olduğundan, bunun tüm eğitim üzerinde derin etkileri vardır.

Profesyonel ağ güvenliği yazılımı becerileri için eğitim şunları içermelidir:

• mevcut ağ güvenliği yazılım çözümleri ve ürünlerinin tüm kategorilerinin kurulumu, konfigürasyonu ve test kullanımı,
• açık kaynak ağ güvenliği yazılım çözümlerinin kaynak kodu inceleme çalışmaları,
• TLS/SSL uygulama geliştirme ortamları ve kriptografik araç takımları ile programlama alıştırmaları ve projeleri.

Üst düzey ağ güvenliği eğitiminde ağ güvenliği yazılım geliştirme becerileri önemlidir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir