Web Tabanlı Eğitimde Müfredat Geliştirme – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Web Tabanlı Eğitimde Müfredat Geliştirme
Son on yılda, farklı eğitim düzeylerinde geleneksel eğitimden Web tabanlı eğitime geçişle birlikte bir paradigma kayması yaşanmıştır. Web tabanlı eğitim (WBE), eğitim içeriğinin sağlanmasından etkileşimli işlevlere sahip Web tabanlı sitelere geçmiştir. Aynı zamanda, yeni ve yenilikçi pedagojik deney türleri paradigmayı öğretmeden öğrenmeye kaydırdı.
Armstrong (2001) tarafından özetlendiği gibi, eğitimcilerin gerçekte fark ettikleri şey, iyi bir Web tabanlı eğitim teorisi ile iyi bir eğitim teorisinin bir ve aynı şey olduğudur; tek fark, WBE’nin uzay ve zaman engellerini aşmasıdır.
Paradigmatik değişim, planlı eğitim politikasının bir parçası olarak meydana gelirken, aynı zamanda iyi uluslararası veya ulusal deneyimler de WBE’nin büyümesini destekledi. Ayrıca, özellikle Avrupa bağlamında daha tutarlı ve uyumlu eğitim sistemlerine ve derecelerine sahip olmak için girişimlerde bulunulmuştur.
Bu makalenin amacı, Web tabanlı müfredat geliştirmenin karşı karşıya olduğu bazı temel konuların ve teşvik edici faktörlerin tartışılmasını sürdürmektir. Başlangıçta, müfredat geliştirmedeki ana kaygılar oldukça sık olarak öğrenciler, yeni teknoloji ve pedagojik konularla ilgilidir.
Ancak müfredat geliştirme, sürekli gelişen bilgi teknolojisi ve ders içeriklerindeki değişiklikler nedeniyle bir süreçtir. Bu makalenin ikinci kısmı buna odaklanmaktadır. Ek olarak, müfredat geliştirme bir boşlukta gerçekleşmez. Bu nedenle kalite, etik ve yönetim kısaca WBE müfredat geliştirmedeki önemli bağlamsal kaygılar olarak özetlenmiştir.
WBE müfredat geliştirmesinin ilk aşamasındaki temel sorular bu incelemede üç genel temada özetlenmiştir: 1) öğrenci analizi; 2) bilgi teknolojisi; ve 3) öğretme ve öğrenme tasarımı.
Öğrenci Analizi
Müfredat geliştirmedeki önemli bir bileşen, potansiyel kullanıcıların belirlenmesi ve ihtiyaçlarının analizidir. Yaş, cinsiyet, istihdam veya işsiz olma gibi değişkenlerin bilgisayar kullanımını etkilediği varsayılmaktadır.
Ayrıca öğrenme materyalleri, öğrenmeyi kolaylaştırmak için öğrencinin özel öğrenme stilini desteklemelidir. En iyi ihtimalle, Web tabanlı eğitim, öğrenciyi kendi öğrenmesi üzerinde kontrol sahibi olmaya teşvik eder.
Buna karşılık, müfredat geliştirme, öğrencilerde tamamen yeni bir düşünme biçimini teşvik ederek bunu desteklemelidir: kurstan elde etmeyi umduklarından, bilginin yaratılmasına katkıda bulundukları şeye kadar.
Web tabanlı öğrenmenin erişilebilirlik (her yerde ve her zaman) açısından esnek bir öğrenme yolu olduğu söylense de, öğrencilerin katıldığı yer, örneğin ev veya iş yeri ve ayrıca sahip oldukları becerilerin türüdür.
Aşağıdaki nedenler, öğrencilerin bilgi ve iletişim teknolojisini (BİT) kullanmalarının önündeki başlıca engeller olarak kabul edilmiştir: 1) öğrenci iş istasyonlarının eksikliği; 2) öğrencilerin zaman eksikliği; 3) öğrencilerin BİT becerileri; 4) ders çakışması; 5) yetersiz ders saatleri; ve 6) öğretmenlerin zaman yetersizliği.
Bu yönlerin dikkatli bir şekilde ele alınması, eğitim kurumundan ne tür öğrenen destek sistemlerine ihtiyaç duyulduğu hakkında bir fikir verir. Özetle, bireyin teknoloji deneyimi kadar eğitim kurumunun ve diğer öğrencilerin desteği de büyük önem taşımaktadır.
Web tabanlı eğitim nedir
Uzaktan eğitim Nedir
İnternet tabanlı öğrenme
E-öğrenme Nedir
Mobil öğrenme
Mobil öğrenme Nedir
E Öğrenme
Bilgi Teknolojisi
Benzer şekilde, eğitimde kullanılan teknoloji ile ilgili temel sorular da mevcuttur. Kullanılan ekipman arasındaki etkileşimle ilgili sorunlardan biri, örneğin, teknoloji öğrencilerin kullanımına açık mı ve özellikle etkileşimli metin, video ve ses birleştirildiğinde erişilebilir mi?
Teknolojinin öğrenciye maliyeti nedir? Bu, özellikle öğrenim ücretlerinin uygulanmadığı ülkelerde dikkate alınması gereken bir şeydir.
Donanım, yazılım ve işçilik maliyetleri biraz pahalı olsa da, web tabanlı eğitimin organizasyonel açıdan maliyet etkin olduğu varsayılmaktadır. Benzer şekilde, bilgi teknolojisinin (BT) hızlı gelişimi nedeniyle, ekipmanın hem öğrenciler hem de eğitimciler için “tam zamanında” mevcut olması zorunlu olacaktır.
Öğretme ve Öğrenme Tasarımı
Web tabanlı eğitimin yapılandırmacılığa mı yoksa diğer öğrenme teorilerine mi dayandığını planlama sürecinde yapılan seçimler belirlemesine rağmen, yapılandırmacılık genellikle WBE ile yakından ilişkilidir.
Web tabanlı eğitimin, çok yönlü etkileşime izin vererek, öğrenme sorumluluğunu öğrenciye devrederek ve etkileşim yoluyla bilginin inşasını geliştirerek yapılandırmacı bir yaklaşımı desteklediğine inanılmaktadır.
Müfredat geliştirme aşamasında, seçilen teknolojinin aktif katılımı, eleştirel düşünmeyi teşvik eden öğretim stratejilerini destekleyip desteklemediği ve öğrenenler arasındaki ilişkileri teşvik edip etmediği konusunda dikkatli bir değerlendirmeye ihtiyaç vardır.
Bununla birlikte, öğretmenlerin yapılandırmacı epistemoloji modelini ilke olarak benimsemiş olmalarına rağmen, öğrenme durumlarını organize etme yollarında her zaman uygulamadıkları gösterilmiştir.
Öğretmenlerin değişen rolleri WBE’de açıktır. Önceki araştırmalar, öğretmenin rolünün azalmadığını, ancak öğrencileri bilgilendirme ve bilgi iletişimi gibi geleneksel öğretmen görevlerinin azaldığını göstermiştir. Öğretmenin yeni rolü, bir öğrenme katalizörü ve bilgi yönlendiricisi olarak ya da öğrenme ve grup süreçleri için kolaylaştırıcı olarak hareket eden öğretmen olarak tanımlanabilir.
Ayrıca, öğretmenin görevi, öğrenme için güvenli bir ortam sağlamak ve yeni problem çözme süreçlerini teşvik etmektir. Web tabanlı öğrenme, öğretmenleri kendi kampüslerinde öğrencilerin olası ihtiyaçlarını, beklentilerini ve davranışlarını anlayarak karar veren kurs tasarımcıları olmaya zorlar.
Kısaca özetlemek gerekirse, önceki çalışmalar teknolojinin öğrenmeyi birçok yönden etkilediğini göstermiştir. Müfredat geliştirme, sıkı bir şekilde organize edilmiş kurslar geliştirmek için yeterli mali kaynak gerektiren zaman alıcı bir süreçtir. Ayrıca, fakülte iş yükünün artması beklenmektedir. Ne yazık ki, çok sayıda WBE uygulaması hala yalnızca öğreticiler veya çevrimiçi kitaplardır.
Sürekli Bir Süreç Olarak Müfredat Geliştirme
Web tabanlı eğitimin odağı ve özellikle müfredat geliştirme son yıllarda bir adım öne çıkmıştır. Bununla birlikte, önemli bir araştırma grubu bu yeni öğretim ortamına odaklanmış olsa da, sonuçlar karışıktır ve geleneksel yöntemlere göre önemli bir gelişme kaydedilmemiştir. Ek olarak, özellikle WBE’nin etkileri ve sonuçlarıyla ilgili olarak sistematik ve bilimsel bilgi eksikliği vardır. Yine de, WBE kullanımı hızla artmıştır.
Önceden, müfredat geliştirmenin zorlukları yalnızca WBE için beceri ve uygun ekipman eksikliğine odaklanıyordu. Yeni teknolojilerin tasarımı ve geliştirilmesinde genellikle esneklik ve bakım konuları ihmal edilmiştir. Aslında, önceki aşamalarda temel kaygılar planlama süreçlerindeyken, günümüzde önemli sorular müfredatın nasıl güncelleneceği ve daha da geliştirileceğidir.
Müfredat geliştirme, öğrencilerin değerlendirmelerine, başkalarının deneyimlerine ve önceki çalışmalara dayandırılabilir. Ancak, bizi müfredatı geliştirmeye “zorlayan” faktörler de vardır.
Örneğin, müfredatın neden sürekli olarak geliştirilmesi gerektiğinin hem iç hem de dış nedenlerini özetlemiştir. Web tabanlı bir dersin tasarımının gelişimi dört boyuta bağlı olabilir: içerik, format, altyapı ve pedagoji.
E Öğrenme E-öğrenme Nedir İnternet tabanlı öğrenme Mobil öğrenme Mobil öğrenme Nedir uzaktan eğitim nedir Web tabanlı eğitim nedir