Makale Yazmanın Püf Noktaları – Makale Hazırlatma – Makale Yaptırma – Makale Yaptırma Fiyatları – Makale Örnekleri – Ücretli Makale Yaptırma – Makale Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Makale Yazmanın Püf Noktaları – Makale Hazırlatma – Makale Yaptırma – Makale Yaptırma Fiyatları – Makale Örnekleri – Ücretli Makale Yaptırma – Makale Yaptırma Ücretleri

6 Eylül 2021 Akademik makale yazdırma Makale Fiyatları 21 Makale Yazan site Makale YAZDIRMA fiyatlar Parayla makale yazdırma Ücretli makale yazdırma 0
Kültürel Değişimi Yönetmek – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Makale Yazmanın Püf Noktaları 

Öğretmenleriniz sizden farklı konularda makaleler mi istiyor? Nasıl koordine edip başlayacağınızı bilemiyor musunuz? Daha önce hiç makale geçmişiniz yok mu? Yazmak size hep zor mu geliyor? Ya da, yazmayı çok seviyorsunuz ama günlük tempodan zaman bulamıyor musunuz? 

Tam da böyle zamanlarda yardımınıza koşacak “akademidelisi” ailesi sizler için hazır. Alanlarında uzman ekip arkadaşlarımız her türlü konuda sizlere destek sağlar. 

Bu aile ile tanışmak ve ödevlerinizde kolaylık sağlamak artık çok kolay. Aşağıdaki iletişim adreslerimizden bizlere ulaşmanız yeterli.

Makale, günümüzde çok yaygın bir metin türüdür. Gazetelerde, dergilerde, bloglarda vb. her türlü makaleyi bulabiliriz. Bu nedenle, nasıl makale yazılacağını bilmek için makalemizi kimin okuyacağını aklımızda tutmalıyız. Bunu, daha sonra göreceğimiz gibi, Yazı kağıdının bize sağladığı talimatlardan öğreneceğiz. Ancak buna geçmeden önce, bir makalenin özelliklerine bir göz atalım:

Bir makalenin amacı: Bir makalenin amacı genellikle sevdiğimiz veya aşina olduğumuz bir konu hakkında konuşmaktır. Ayrıca, makalelerin diğer yazma görevlerinden farklı olarak sahip olduğu özelliklerden biri, bir makalenin okuyucuyu eğlendirmesi ve neredeyse her zaman bahsettiğimiz şeyi önermesidir.

Dil: Genel olarak, bir makale bir denemeden daha gayri resmidir, ancak nerede yayınlanması gerektiğine bağlı olacaktır (uluslararası bir dergi, bir gençlik dergisi, bir kolej dergisi, çevrimiçi bir blog, bir gazete, vb.). Bununla birlikte, en yaygın durum, bir metni resmi olmayan veya konuşma dili tarzında yazmamız gerektiğidir.

Bu nedenle, tonumuz gevşetilmeli, kasılmalar, deyimsel fiiller ve diğer konuşma ifadelerinden yararlanılmalıdır. Ayrıca okuyucunun ilgisini çekmek için retorik sorular ve ünlem işaretleri kullanılması tavsiye edilir. Ayrıca okuyucuya doğrudan ikinci kişi (siz, sizin) gibi hitap etmelisiniz.

Yapı: Makalelerin her zaman bir başlığı olmalıdır. Mümkünse, okuyucunun ilgisini çekecek şekilde akılda kalıcı ve esprili olmalıdır. Ardından, her paragraf, genellikle bir tavsiyede bulunmanızın beklendiği giriş ve sonucu eklemeniz gereken tek bir fikre değinmelidir. Ayrıca, özellikle insanların (teoride) yorum bırakabileceği çevrimiçi bir makale olacaksa, makalenizi retorik bir soruyla bitirmek iyi bir fikirdir.

Fikrinizi vermek: Bir makale neredeyse sadece fikir vermekle ilgilidir, bu yüzden tüm yazı boyunca bunu yapmaktan çekinmeyin. Normalde beğendiğiniz veya hoşlandığınız bir şey hakkında yazmanız istendiği için görüşlerin genellikle olumlu olması beklenir. Herhangi bir makale genellikle çok kişisel bir yazıdır, yani birinci tekil şahıs ağzından istediğiniz kadar konuşabilirsiniz. 

Ortak konular: Çeşitli konularda makaleler yazmanız istenebilir: İnternet, sağlık ve fitness, müzik, oyunlar, hobiler vb.

Kelime sayısı: Makalenizi diğer Yazma görevlerinden daha fazla veya daha az olmayan 140 – 190 kelime ile yazmanız beklenir.

Akademidelisi” ailesi olarak, Makale Fiyatları 2020,Makale Yazan siteler,Makale YAZDIRMA fiyatları,Akademik makale YAZDIRMA,Ücretli makale YAZDIRMA,Parayla makale YAZDIRMA,Makale Fiyatları 2021,Makale Yazımı gibi pek çok alanda sizlere destek vermekteyiz.

Siz de bu aileyle tanışmak istiyorsanız iletişim adreslerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.


Makale Fiyatları 2020
Makale Yazan siteler
Makale YAZDIRMA fiyatları
Akademik makale YAZDIRMA
Ücretli makale YAZDIRMA
Parayla makale YAZDIRMA
Makale Fiyatları 2021
Makale Yazımı


Makale Yazma Örneği

Artık bir makalenin özelliklerine aşina olduğumuza göre, nasıl makale yazılacağını bilmenin en iyi yolu iyi seviyedeki bir makale örneğine bakmaktır. Öyleyse bir görev örneğini ve aynı göreve ilişkin örnek bir yanıtı görelim.

Makaleyi yazmak için ihtiyacınız olan tüm bilgileri almanız gerektiği için talimatları dikkatlice okumanız son derece önemlidir. Bu durumda aşağıdakileri görebiliriz:

  • Makalemizin yayınlanacağı yer: yerel bir dergi
  • Konu: İnternet hakkında en sevdikleri şeyler
  • Ana fikirler: İnternetle yaptığınız şeyler, bir web sitesi tavsiye edin

Ve her paragrafta tam olarak ne hakkında konuşacağımızı bilerek makalemizi tam olarak bu şekilde düzenleyeceğiz.

Örnek Cevap
Şimdi  bir makale görevi örneğimiz olduğuna göre, yukarıdaki göreve cevap veren örnek bir makaleye bakalım. Dile ve  işaretlenmiş yapıya dikkat edin.

  • Görsel olarak çekicidir: Yapı açıktır, paragraflar arasında boşluk bırakır ve net bir giriş ve sonuç tanımlar.
  • Her paragrafın açık bir amacı var, kırmızıyla yazdığım yorumların da gösterdiği gibi.
  • Giriş, konuyu genel bir şekilde sunar, ancak makalenin ne hakkında olduğunu netleştirir: İnternet.
  • İkinci paragraf, interneti neden sevdiğimden ve onunla ilgili sevdiğim şeylerden biri hakkında konuşuyor.
  • Üçüncü paragraf, neden bu kadar çok sevdiğimi açıklayan bir web sitesi önerisinde bulunuyor.
  • Sonuç, bir tür özet niteliğindedir ve okuyucudan İnternet kullanımıyla ilgili kendi tercihleri ​​hakkında bazı geri bildirimler istemektedir. Dil gayri resmidir.

Bir makale örneğinde, bu tür faaliyetlerin tipik özelliklerinin çoğunu takdir edebiliriz. Ancak, mutlaka C1’e ulaşmadan güçlü bir B2 seviyesini simüle etmeye çalışıldığını unutmayın.

190 kelimeden fazla yazarsam ne olur?

Daha önceki gönderilerde de açıkladığım gibi, böyle bir zorunluluk yoktur. Ancak şunu unutmayın: gereğinden fazla kelime yazdıysanız, muhtemelen alakasız bilgiler eklemişsinizdir. Aynı şekilde, 140’tan az yazarsanız, muhtemelen temel bilgilerden yoksunsunuzdur. Bu nedenle her zaman sınırın sadece 10 veya 20 kelime üzerinde yazılmasını öneriyorum. Bu şekilde, çok saçma bir şey için puan kaybetmediğimizden emin oluyoruz.

 Makale Yazmak İçin Yararlı İfadeler

Nasıl makale yazılacağını bilmek istiyorsanız, kullanıma hazır kullanışlı ifadeler deposuna sahip olmak çok önemlidir. İşte kullanışlı olabilecek bazıları:

Retorik sorular:

Sen hiç…?
Hiç merak ettin mi…?
Ne hakkında düşünüyorsun…?
sen… benim gibi misin?
Siz o insanlardan biri misiniz…?
Bunu sana söyleseydim ne derdin…?
Yeni fikirlerin tanıtılması:
İlk önce,
Öncelikle,
İlk etapta,
Başlamak için,
hakkında en havalı şey
Beni en çok çeken şey
Dikkate alınması gereken bir şey
Bir diğer husus ise
İkincisi,
gelince
Benzer
Ayrıca,
Nazaran
Ek olarak,
Buna ek olarak,
Dahası,
Makaleyi sonuçlandırmak:
Sonuç olarak,
Her şey hesaba katılırsa,
Sonuç olarak,
Sonuçlandırmak için,
Her şeyi hesaba katarak,
… pişman olmayacaksın!

Bu yapılar makalenin akışını ve okunuşunu olumlu yönde etkileyecektir.

Herhangi Bir Alan Bulunamadı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir