Mevcut Veri Modeli

Mevcut Veri Modeli
Girdi tahminlerinin önkoşul testinin, proje veri modelinde zaten mevcut olan hiçbir görev örneği olmadığını gösterdiğini varsayıyoruz. Bu nedenle, önce subPMAC SP1 (bir görev hiyerarşisi içinde işi organize et) etkinleştirilir: proje veri modeli varlıkları üzerinde gerçekleştirdiği işlemler, gösterildiği gibi bir görev hiyerarşisi oluşturur.
Bu, görev hiyerarşisini oluşturan bir dizi görev örneğinin yaratıldığı anlamına gelir. Bu örneklerin her biri için, sahip olduğu baba ve bize sahip olan öznitelikleri, hedef varlıkları olan görev örneklerine referans verecek şekilde ayarlanır, böylece örneğin görev hiyerarşisindeki konumu sabitlenir.
Bu görev örneklerinin her birinin iş açıklaması özellik özniteliğine, belirli görev içinde yapılacak işin bir açıklaması (“değeri” olarak ayarlanır) atanır ve tahmini @ort özelliği, şu anda tahmin edilen ön değere ayarlanır. . Özellik, sistem geliştirme yaşam döngüsündeki yeri, işlevsel açıdan kritikliği, açıklanan işi yürütmek için standartları, ihtiyaç duyulan insan kaynaklarını ve ihtiyaç duyulan insan deneyimini de belirleyebilir.
Ürün varlık sınıfının örnekleri (zaten mevcut değillerse) oluşturulacak, her biri belirli bir görev veya görevler tarafından üretilebilecek veya ihtiyaç duyulabilecek bir ürünü tanımlamak için ürün açıklama özniteliği ayarlanmıştır.
Çeşitli görev ve ürün örnekleri arasındaki kesin ilişkileri belirtmek için, görev örneklerinin üretim ve ihtiyaç ilişkisi öznitelikleri, ilgili ürün örneklerine referans verecek şekilde ayarlanır ve karşılıklı olarak, ilişki tarafından üretilecek ve ihtiyaç duyulacak ürün örneklerinin öznitelikleri, ilgili görev örneklerine referans verecek şekilde ayarlanır.
Ardından, subPMAC SP2 (t& arasındaki koordinat ürünleri) başlatılır. Bu, girdi olarak subPMAC SP1’in etkinleştirilmesiyle başlatılan görev hiemhy’sini alır ve gösterildiği gibi hiyerarşideki görev örnekleri arasında bir ağ yapısı oluşturur.
Bu, belirli bir ürün örneğini üreten her görev örneğini, o ürün örneğini gerektiren herhangi bir görevle ilişkilendirerek yapılır. Bu, hiyerarşideki tüm yaprak görevler için yapılır ve sonuçta ortaya çıkan görevler arası dizi, özellikle şu anda yüksek kritikliğe sahip gibi görünen görev örnekleri için bu noktada bazı görev sürelerini tahmin etmek isteyebilecek olan proje yöneticisi tarafından incelenmek üzere görüntülenir. işlevsel bir bakış açısından ve zaman açısından kritiklik açısından (ikincisi, bu noktada değerlendirilebilecek ve belirlenebilecek başka bir özelliktir). Bu, belirli görev örnekleri için gerekli başlangıç tarihi ve gerekli bitiş tarihi özniteliklerinin ayarlanmasıyla sonuçlanır.
Ayrıca, bu sırada, bir veya daha fazla görevin ihtiyaç duyduğu ancak henüz herhangi bir görev örneği tarafından üretilmemiş ürün örnekleri için ilişkiler tarafından üretilecek ek değerler ayarlanabilir. İlgili görev örneği zaten mevcut olabilir, bu durumda onunla ek ilişkiler hemen başlatılabilir.
Ancak, subPMAC SPI’nin önceki aktivasyonu aracılığıyla görev hiyerarşisini oluştururken, proje yöneticisi ilgili görevi dahil etme ihtiyacının farkında olmayabilir. Bu durumda, görev hiyerarşisini uygun şekilde değiştirmek için subPMAC SP2’nin etkinleştirilmesini askıya almak ve SP1’i yeniden etkinleştirmek gerekebilir.
Veri modeli çeşitleri
Ağ veri modeli nedir
Kavramsal veri modeli nedir
Veri modeli nedir
Mantıksal veri modeli
Hiyerarşik veri modeli nedir
Veri modeli örnekleri
Fiziksel veri modeli nedir
SubPMAC SP2 aktivasyonu başarıyla tamamlandıktan sonraki adım, işi yapmak için her görev için gereken kaynakları tahmin etmek üzere subPMAC SP3’ü (standart kaynakların kontrol tahsisi) kullanmaktır.
Bu, gösterildiği gibi proje veri modelinde zaman ve kaynak perspektifinin alındığı ve görev hiyerarşisindeki görev varlığının örneklerinin tüm gerekli kaynaklarının ve tahmini özelliklerinin artık ayarlandığı anlamına gelir. Önceden belirlenmiş bazı tahminler, özellikle çaba, bunların görev süresinden ve geçici olarak tahsis edilen standart kaynakların yapısından bağımsız olmaması durumunda revize edilebilir.
Gerekli kaynakların bir ilişki yerine bir özellik olarak tanımlandığına dikkat edin, çünkü görev için tanımlanan işi başarmak için gerekli olacak varsayımsal “standart kaynaklara atıfta bulunur ve mevcut olabilecek gerçek kaynak varlıklarına değildir.
Daha sonra, gerçek planlama PMAC’sinin etkinleştirilmesi sırasında, her bir bireysel görev örneği ile fiili olarak atanan kaynak örnekleri (o sırada ) bu göreve uygulamak doğru mudur?
Bununla birlikte, standart planlama sırasında, bu kullanımın somutlaştırılması ve karşılıklı ilişkilerin ilişkilere tahsis edilmesi için gereklilikler belirlenir, ancak somutlaştırmanın kendisi oluşturulmaz.
subPMAC SP3’ün etkinleştirilmesinin başarıyla tamamlanmasının ardından, gösterildiği gibi subPMAC SP4 (standart planlamanın kalan yeterliliği), örneklenen görevin tüm çeşitli özelliklerinin ve etkinleştirilen perspektiflerden alakalı ürün varlıklarının uygun şekilde ayarlanıp ayarlanmadığını kontrol etmek için etkinleştirilebilir.
Testler yapılırken, görev ve ürün örnekleri alınır ve bunların ilişki ve özellik değerlerinin mevcut değerleri incelenir. Bununla birlikte, subPMAC SP4, test başarısızlıklarını gidermek yerine testler yapmaya odaklanır (ikincisi, diğer subPMAC’lerin yeniden etkinleştirilmesinin yönlendirilmesi yoluyla elde edilir). Dolayısıyla, bu varlık sınıflarında yeni örnekler oluşturmaz veya örneklerin mevcut öznitelik değerlerini sıfırlamaz.
subPMAC SP4’te yapılan testler başarılı bir şekilde geçilirse, hedefe ulaşmanın ardından gelen koşul sonrası testi, bu ilk planın yüksek düzeyde işlevsel bir bakış açısıyla uygulanabilir olup olmadığı ile ilgilidir. Test pozitifse, bunları ön koşullar olarak kullanan diğer PMAC’lerin etkinleştirilmesine izin verebilecek çıktı tahminleri üretilecektir.
Örneğin, böyle bir PMAC, mevcut kaynaklar verildiğinde (bunlar, müzakere kaynakları PMAC etkinleştirilerek müzakere edildikten sonra) planlamayı yapacak gerçek planlama PMAC olabilir. Fiili planlama PMAC’sinin açıklamasında belirtildiği gibi, bu, proje veri modelinde bir zaman ve kaynak perspektifinin alınmasına yol açacak ve görev örnekleri ile kaynak örnekleri arasında tahsis edilecek ro ilişkisinin somutlaştırılmasıyla sonuçlanacaktır.
Proje Yönetim Sürecini Desteklemek
Tartışma, yöneticilerin işlerinde kullandıkları araç ve tekniklere herhangi bir atıfta bulunmadan bir proje yöneticisi tarafından ortaya atıldığı şekliyle proje yönetimi sürecine neyin dahil olduğunu ele aldı.
Bu süreci modellemenin neleri kapsadığını tartıştılar ve bunun nasıl başarılabileceğini açıkladılar ve denediğimiz modellemenin sonuçlarını sundular. Daha önce tartıştığımız gibi, proje yönetimi modellemesi hedef-kısıtlı bir faaliyettir ve yönelimi, bu faaliyetin sonuçlarının ne için kullanılacağına ilişkin modelleyicinin niyeti tarafından belirlenir.
Açıkça belirttiğimiz amacımız, hem bu modelleme girişimi aracılığıyla yönetim sürecinin daha iyi anlaşılmasını hem de proje yönetimi destek sistemlerinin (PMSS’ler) tasarımı için bir başlangıç temeli sağlamaktı.
Bununla birlikte, şimdiye kadar sunduğumuz modellere dayanarak böyle bir PMSS tasarlamayı düşünmeye başlamadan önce, bir proje yöneticisinin sorumluluklarını yerine getirmesine destek olmanın neleri gerektirdiğini ve bunun pratikte nasıl başarılabileceğini düşünmek gerekir.
İlgili konuları tartışırken, önceki yazılarımızda şimdiye kadarki açıklamalarımızdan yararlanıyoruz ve deneyimli proje yöneticileriyle yaptığımız görüşmelerden topladığımız bilgileri kullanıyoruz.
Ağ veri modeli nedir Fiziksel veri modeli nedir Hiyerarşik veri modeli nedir Kavramsal veri modeli nedir Mantıksal veri modeli Veri modeli çeşitleri Veri modeli nedir Veri modeli örnekleri