Veri Modelinin Çekirdeği

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Veri Modelinin Çekirdeği

10 Haziran 2023 Nesneye yönelik veri modeli Veri tabanı Modelleri Veri tabanı Varlık-İlişki Modeli 0

Veri Modelinin Çekirdeği

Proje veri modelinin genel çekirdeğini oluştururken şu şekilde ilerledik:

(1) önceki bölümde açıklanan seçim kriterlerini kullanarak proje veri modelinin genel çekirdeğindeki varlıkları belirledik;
(2) tanımladığımız dört bakış açısını (yani işlev, aktivite, zaman ve kaynak, personel) uygulayarak bu varlıkların göze çarpan özelliklerini belirledik;
(3) varlıklar arasındaki temel ilişkileri belirledik, yani, proje veri modelinde bir temel yapının oluşturulmasına yol açan varlıklar arasındaki Havuzları belirledik;
(4) varlıkların göze çarpan özelliklerinin her biri ve ilişkilerin her biri için, sonraki proje durumları üzerinde değişiklik yapılıp yapılmadığını (yani, bir parametre, özellik veya ilişki);
(5) değişikliğin yönetici tarafından mı yoksa projede devam eden çalışma tarafından mı sağlanacağına bakılmaksızın, her türlü özellik veya ilişkiyi kurduk; Ve
(6) her bir parametre özelliği ve ilişkisi için, bir projenin ömrü boyunca sıklıkla meydana gelen belirli türdeki olayların meydana gelmesine karşı ne kadar hassas olabileceğini belirledik.

Bu sürecin sonuçlarını aşağıdaki iki bölümde açıklıyoruz. Proje veri modelindeki temel varlıkları ve bunların özellik özniteliklerini açıklar. Daha sonra ilişki niteliklerini açıklar.

Proje Veri Modelindeki Temel Varlıklar ve Özellikleri

Bu bölümde, proje veri modelinin temel varlıklarını oluşturmak üzere seçilen proje ortamındaki nesneler ve proje çalışma sistemi ile ilgili varlıkları açıklıyoruz. Öncelikle proje ortamıyla ilgili varlıkları tanımlıyoruz (projedeki kısıtlamaları temsil etmeleri gereken seçim kriterini kullanarak).

Daha sonra, hem proje ortamı hem de proje çalışma sistemi (yani teslimat) ile ilgili bir varlık olarak görülebilen belirli bir varlığı tanımlarız ve son olarak, proje çalışma sistemi ile ilgili nesnelerden oluşan varlıkları tanımlarız.

Yönetici için özel öneme sahip proje veri modeline dahil edilmek üzere seçilen proje ortamıyla ilgili varlıklar, gereksinimler, sözleşme, standartlar, kaynak havuzu ve takvimdir.


Ağ veri modeli nedir
İlişkisel veri modeli nedir
Veri tabanı Varlık-İlişki Modeli
Nesneye yönelik veri modeli
Yıldız veri modeli
Veri tabanı Modelleri
Sıradüzensel veri modeli
varlık-ilişki modeli örnekleri


Proje Veri Modelindeki Varlıkların İlişki Öznitelikleri

Proje veri modelinin genel çekirdeğinin yapısı, açıklanan çekirdek varlık sınıflarındaki örnekler arasında var olabilecek ilişkileri tanımlayan ilişki öznitelikleri tarafından tanımlanır.

Bu ilişki nitelikleri, orada verilen varlıkların tanımına, özellik niteliklerinin yanı sıra dahil edilmiş olabilir. Bununla birlikte, netlik adına, burada ilişki niteliklerini ayrı ayrı ele alıyoruz ve her durumda birbiriyle ilişkili varlık çiftlerini belirtiyoruz.

Böylece, her bir ilişki özelliğinin açıklamasından, karşılıklı ilişki özelliğinin tanımını kolayca çıkarabiliriz. Her durumda ilişki aynıdır, sadece ilişkinin yönü tersine çevrilir. Bu nedenle, bu, proje veri modelinin genel çekirdeğinin yapısal yönünü daha açık bir şekilde vurgulamalıdır. Terimleri mümkün olduğu kadar basit tutmak için, bu şekilde açıklanan ilişki niteliklerine ilişkiler diyoruz.

Bu ilişkiler genel vakaları, yani proje veri modelindeki varlık sınıflarının örnek kümelerinin toplam üyeliği içinde mevcut olabilecek, ancak herhangi bir özel somutlaştırmada mutlaka mevcut olması gerekmeyen ilişkileri gösterir. Bu nedenle, her zaman modellenenden ziyade modellenebilen varlık sınıflarındaki örneklerle ilgilidir.

Her ilişkinin bir kaynak girdisi ve bir hedef varlığı vardır. Ayrıca, açıklandığı gibi, bir ilişkinin bir kardinalitesi vardır, yani kaynak ve hedef varlık sınıfları içinde ilişki tarafından yönlendirilebilecek örneklerin sayısı önemlidir.

Bazı ilişkilerin bir karşılığı vardır, yani A, B ile ilişkiliyse, B, A ile B arasındaki ilişkinin tersiyle A ile ilişkili olacaktır. En önemli ilişkiler ve bunların karşılıklı ilişkileri yansıtır (ilişkilerden sonraki parantezler arasındaki işaretler, ilişkinin önem derecesini ve karşılıklı ilişkiyi ifade eder).

İlişkiye tahsis edilme de yönetici tarafından başlatılır, ancak karşılığı değil. Bunlar, örneğin belirli PMAC’leri yürüterek yönetici tarafından değiştirilebilecekleri anlamında değişken ilişkilerdir. Diğer ilişkiler, yöneticinin takdiri dışında olduğu için parametre ilişkileri olarak değerlendirilebilir. Ancak olaylar nedeniyle değişebilirler.

Bir ilişki özniteliğinin, farklı varlık sınıflarındaki örnekler arasında bir ilişki tanımlaması gerekmez. Örneklerin kendileriyle ilişkilerini tanımlamaktan kaçınmak istenmesine rağmen (sonuncusu özellikler olarak tanımlanmalıdır) aynı varlık sınıfındaki örnekler arasındaki ilişkileri tanımlamanın yararlı olduğu durumlar vardır. Özellikle, baba olarak sahip olma (bire çok önem derecesi ile) ve bunun karşılığı, oğul olarak sahip olma ilişkisi (bire çok önem derecesi ile), bir sınıf içinde bir hiyerarşinin somutlaştırılmasını sağlar.

Data del projesinin genel çekirdeğinde, hiyerarşileri somutlaştırmanın kesinlikle yararlı olduğu iki varlık sınıfı vardır. Bunlar sırasıyla görevleri ve ürünleri içerir. Bir dizi görev (toplu olarak) başka bir (tek) görevin babası olabilir ve belirli bir görevin çocukları olarak bir dizi başka görev olabilir.

Oğulları olan ancak babaları olmayan bir görev örneği “kök görev” olarak bilinir ve bir görev hiyerarşisinde en üst düğümü tanımlar? Tersine, oğlu olmayan bir babası olan bir görev örneği, “yaprak görevi” olarak bilinir. Aynı durum, bir ürün hiyerarşisindeki ürün örnekleri için de geçerlidir.

Baba olarak sahip ol ve oğul olarak sahip ol ilişki öznitelikleri aracılığıyla görev (veya ürün) örneklerini birbirine bağlayarak bir hiyerarşi başlatılırken, hiçbir örneğin bir baba olarak sahip ol veya oğul olarak sahip ol ilişkileri aracılığıyla hiçbir örneğin kendisine bağlı olmamasına dikkat edilmelidir. diğer örneklerin bağlantıda aracılar olarak yer alıp almadığı. Aksi takdirde, gerçek bir hiyerarşi yerine bir tür tutarsız görevler (veya ürünler) ağı tanımlanmış olacaktır.

Varlık örnekleri oluşturarak ve özniteliklerine değerler atayarak proje veri modelinin bir bölümünün somutlaştırılmasının nasıl inşa edilebileceğini açıklamıştık. Alt PMAC’ler tarafından gerçekleştirilen proje veri modeli üzerindeki işlemler aracılığıyla bu örneklerin nasıl oluşturulduğunu ve değiştirildiğini bir örnek kullanarak göstermeye çalışacağız.

Örneğimiz aşırı basitleştirilmiş ve eksiktir, çünkü kendimizi proje veri modelinin genel çekirdeğinde tanımlanan varlıkların somutlaştırılması ve bunların bazı göze çarpan özelliklerinin ayarlanmasıyla ilgili bir tartışmayla sınırladık.

Herhangi bir pratik uygulamada, proje veri modeli, bu uygulamayla ilgili ek varlık sınıfları ve öznitelikleri tanıtmak için daha önce uygun hale getirilirdi ve tam bir hesap, bunların nasıl somutlaştırıldığını ve ayarlandığını da tartışırdı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir