Mobil Veritabanlarında Veri Yayımı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Mobil Veritabanlarında Veri Yayımı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

3 Haziran 2022 Anadolu Kütüphane proxy Anadolu Kütüphane uzaktan erişim Veri Tabanları 0
Amortisman Süresi

Mobil Veritabanlarında Veri Yayımı

Kablosuz teknolojinin gelişimi, veri iletişimi ve işlemede yeni bir dönem olan mobil bilişime yol açmıştır. Bu teknoloji ile insanlar artık pille çalışan taşınabilir, kablosuz bir bilgisayar kullanarak bilgiye her zaman ve her yerden erişebilmektedir.

Bu taşınabilir bilgisayarlar, kablosuz bir kanal aracılığıyla merkezi bir sabit sunucu ile iletişim kurar. Mobil bilgi işlem, mobil veritabanları olarak bilinen kablosuz teknolojinin faydalı yönleriyle veri tabanı uygulamaları sağlar.

Mobil bilgi işlemin temel özellikleri arasında mobilite, ciddi güç ve depolama kısıtlaması, geleneksel bir ağdan çok daha büyük olan bağlantı kesilme sıklığı, bant genişliği kapasitesi ve asimetrik iletişim maliyetleri yer alır. Radyo kablosuz iletimi, alım işlemine kıyasla genellikle daha fazla miktarda güç gerektirir.

Ayrıca, bir pilin (örn. nikel-kadmiyum, lityum iyon) kullanım ömrünün, etkin kullanım süresini yalnızca %15 oranında artırdığı tahmin edilmektedir. Bu nedenle enerjinin verimli kullanımı kesinlikle temel konulardan biridir.

Veri dağıtımı (veri yayını olarak da adlandırılabilir) bu sınırlamaların üstesinden gelmenin bir yoludur. Bu mekanizma ile, bir mobil istemci, sunucuya bir istek iletmek için güç harcamadan bilgi alabilir.

Veri dağıtımının diğer özellikleri arasında şunlar yer alır: çok sayıda sorguyu desteklediği için ölçeklenebilirlik; bir hücredeki kullanıcı sayısından ve istek oranından etkilenmeyen sorgu performansı; ve kullanıcının isteğinde yüksek derecede örtüşme açısından etkilidir. Bu makalede, veri yayma ve veri yayınlama terimleri birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Veri dağıtımındaki en büyük zorluk, veritabanı öğelerinin alınmasının yanıt süresini ve ayar süresini en aza indirmektir. Tepki süresi, ilgilenilen verilerin kanala ulaşması ve indirme süresi için gereken toplam süre, ayarlama süresi ise bir müşterinin kanalı dinlemesi için gerekli olan ve enerjisini belirtmek için kullanılan süredir. tüketim. Bazı durumlarda, tepki süresi ayar süresine eşittir.

Bu makale, mobil veri tabanlarında veri yayma stratejilerinde son teknoloji ürünü bir gelişmeyi anlatmaktadır. Verileri bir mobil kullanıcı topluluğuna yayarak sorgu performansını iyileştirmeye yönelik çeşitli stratejiler açıklanacaktır.

Genel olarak, her mobil kullanıcı, işlem ve bilgi alma gibi faaliyetleri gerçekleştirmek için bir mobil baz istasyonu (MBS) ile iletişim kurar. MBS, mobil istemci ile iletişim kurmak için kablosuz bir arayüze sahiptir ve “hücre” adı verilen belirli bir bölgede çok sayıda mobil kullanıcıya hizmet verir.

Bir hücredeki mobil istemcilerin sayısı sonsuz olabilir. Mobil ortam mimarisinde her MBS resimde görüldüğü gibi sabit bir ağa bağlıdır.


Veri Tabanları
Literatür taramasında kullanılan veri tabanları
Anadolu Kütüphane proxy
Eğitim Bilimleri veri Tabanları
Anadolu Kütüphane uzaktan erişim
Anadolu Kütüphane kitap sorgulama
Off campus Anadolu
Kastamonu. Üniversitesi kütüphanesi uzaktan Erişim


Mobil istemciler, aktifken hücreler arasında hareket edebilir ve bu hücreler arası hareket, aktarma işlemi olarak bilinir. Bir hücredeki her istemci, kablosuz radyo, kablosuz yerel alan ağı (LAN), kablosuz hücresel veya uydu aracılığıyla sabit ağa bağlanabilir. Kablosuz ağların her biri farklı bir bant genişliği kapasitesi sağlar. Ancak bu kablosuz bant genişliği, 155Mbps’ye kadar hız sağlayabilen asenkron transfer modu (ATM) gibi sabit ağlara kıyasla çok küçüktür.

Veri dağıtımı, veritabanı öğelerinin bir veya daha fazla kablosuz kanal (veya yayın kanalları olarak da adlandırılır) aracılığıyla mobil istemcilere periyodik olarak yayınlanması anlamına gelir ve istemciler istedikleri verileri anında filtreler. Verilere erişim sıralıdır.

Yayın kanalının davranışı tek yönlüdür, yani sunucu bir dizi veriyi çok sayıda kullanıcıya periyodik olarak yayar. Bu mekanizma aynı zamanda itme mekaniği olarak da bilinir. Veri dağıtımının veri çoğaltma mekanizmasından farklı olduğuna dikkat edilmelidir.

Geleneksel veri çoğaltma, önceden belirlenmiş bir gereksinime göre bir veya daha fazla tanımlanmış istemciye bir dizi veritabanı öğesi dağıtır. Bununla birlikte, veri dağıtımı, veritabanı öğelerini periyodik olarak sınırsız sayıda mobil istemciye yayınlar ve müşteriler, verileri bireysel ilgiye göre yayında filtreler.

Veri yayma mekanizmasını göstermektedir. Bu makalede, veri öğesi terimi, veritabanı kaydına veya demetlere karşılık gelir ve veri bölümü bir dizi veri öğesi içerir. Tam bir yayın dosyası, yayın döngüsü olarak adlandırılır. Mobil istemci, mobil bilgisayar, mobil birim, mobil kullanıcı ve istemci terimleri birbirinin yerine kullanılmaktadır.

VERİ YAYGINLAŞTIRMA

Veri yayma şemaları iki kategoride sınıflandırılır: biri sorgu yanıt süresini en aza indirir, diğeri ise ayar süresini en aza indirir.

Sorgu Yanıt Süresini En Aza İndirme

Aşağıdakileri içeren birkaç veri yayma planı vardır:

(i) Yayınlanacak Veri Öğelerinin Seçimi,
(ii) Yayın Veri Öğelerinin Tekdüzen Olmayan Frekans Dağılımı,
(iii) Veri Öğelerinin Çoklu Kanallar Üzerinden Dağıtılması ve
(iv) Veri Öğelerinin Organizasyonu.

Bu şemalar, istenen verinin gelmesi için bekleme süresini azaltarak veya hem bekleme hem de indirme süresini azaltarak sorgu yanıt süresini en aza indirmeyi amaçlar.

Yayınlanacak Veri Öğelerinin Seçimi

Yayın döngüsü uzunluğunu azaltmak için bir seçim mekanizması tasarlanmıştır, bu da nihayetinde sorgu yanıt süresini azaltır. Her yayın döngüsü sırasında, ek öğeler sıcak olarak nitelendirilebilir ve önceden sıcak olan bazı öğeler soğuyabilir ve bu nedenle döngünün boyutuna bağlı olarak değiştirilmeleri gerekebilir.

Soğuk veri öğelerini yeni sıcak öğelerle değiştirmek için bir değiştirme algoritması gereklidir. Sunucu, alınan sorgulardan gelen bilgileri kullanarak, yayınlanacak uygun veritabanı öğelerini belirler. Sıcak öğeler çoğu istemci tarafından erişilenler olduğundan, veritabanı öğelerindeki her istemcinin erişim modeli, istemcilerden sunucuya geri türetilmelidir. Son olarak, istatistikler derlenecek ve istenen veri öğeleri uygun şekilde yayınlanabilecektir.

Ortalama Algoritma, Pencere Algoritması ve Üstel Ağırlıklı Hareketli Ortalama (EWMA) Algoritması olmak üzere en az üç değiştirme algoritması vardır. Bu algoritmalar, bir sonraki yayın döngüsünün erişim olasılığını tahmin etmek için her veritabanı öğesi için bir puan tutar. Puanlar, gözlem süresinin uzunluğu boyunca her bir veri tabanı öğesinin kümülatif erişim frekansları ölçülerek tanımlanır.

Ancak, veritabanının boyutu arttıkça yayın öğelerinin sayısı da buna bağlı olarak artabilir. Bu durum tepki süresinin artmasına neden olacaktır. Sonraki şema, yayınlanacak sıcak öğelerin frekansını değiştirerek çoğunluk isteklerinin yanıt süresini iyileştirmek için kullanılabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir