Morfizmlerin Kullanımı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Sonuçlar
Açık kaynak kodlu yazılım kullanımıyla ilgili durum göz önünde bulundurularak ve Litvanya okullarında açık kaynak yazılımla ilgili konularda yapılan çalışmanın sonuçları göz önünde bulundurularak, mevcut durumu iyileştirmeye yönelik yönergeler detaylandırılmıştır:
(a) Ülkede açık kaynaklı yazılımların geliştirilmesi, ticari yazılım fiyatlarını düşürür ve yazılımın yerel dile çevrilmesine ivme kazandırır. Açık kaynak kodlu yazılımların kültürel ve dilsel kalitesine özen gösterilmeli ve bu konu tamamen meraklılara bırakılmamalıdır.
(b) Açık kaynaklı yazılımların desteklenmesi ve desteklenmesi, yazılımın yasallığı sorununun çözülmesine yardımcı olmalıdır. Açık kaynaklı yazılımın satın alınması gerekmediğinden, tasarruf edilen fonlar açık kaynaklı yazılımın geliştirilmesi, uyarlanması ve bakımına daha iyi yatırılabilir.
(c) Resmi olarak hazırlanmış belgeler veya diğer bilgiler, hem ticari hem de açık kaynaklı yazılım kullanıcıları için mevcut olmalıdır, böylece açık kaynaklı yazılım kullanıcılarının diğerleriyle aynı fırsatlara sahip olması sağlanır. Belgeler ve internet hizmetleri açık kaynak formatlarına göre sağlanmalıdır.
(d) Çeşitli ülkelerde öğretime uyarlanmış 20 kadar farklı Linux sürümü geliştirilmiştir ve bunlar tek tek ülkelerde veya onların gruplarında kullanılmaktadır. Bunların incelenmesi ve hangisinin yerelleştirilmesi ve okullarda kullanılmasının uygun olacağı belirlenmelidir.
(f) Öğrencilere her iki türdeki genel amaçlı yazılımlar tanıtılmalıdır: öğretme ve öğrenme için gerekli ticari yazılımların yanı sıra eşdeğer açık soxirce yazılımı. Genel eğitim okulları için bilişim teknolojileri ile ilgili sınavlar hazırlanırken, ticari yazılım ve açık kaynak yazılım olmak üzere her iki türden de genel amaçlı yazılım kullanımına olanak sağlanması gerekmektedir.
(g) Okulların iyi kalitede açık kaynaklı yazılım almalarını sağlamak için, yazılım geliştirmenin tüm aşamalarında seçimden kapsamlı teste kadar kalite güvence önlemlerinin (test etme, işlevsellik, dil, tasarım açısından inceleme vb.) uygulanması gereklidir. yerelleştirilmiş yazılım.
Nesne Yönelimli Kavramların Öğrenilmesine Yardımcı Olan Bir Araç Olarak Morfizmlerin Kullanımı
Yazılım tasarımı, gerçek dünya ile istenen yazılım arasında yeterli bir morfizmin aranması ve oluşturulması anlamına gelir. Morfizmler, aynı zamanda bazı özellikler korunurken farklı alanlar arasında yazışmalar kurar. Gerçek olanın yerine geçen imajı alarak farklı şeyleri aynı görmeyi sağlar. Morfizm gerçeğe ne kadar uyarlanırsa, sistem gerçek durumu o kadar iyi modeller.
Nesne yönelimli kavramları öğretmek ve ayrıca daha iyi yazılım tasarımını teşvik etmek için morfizmlerin pedagojik bir araç olarak kullanılmasını öneriyoruz. Morfizmin açık kullanımına dayalı bir kurs geliştirdik. Deney yoluyla, sonuçları morfizm kullanmayan eşdeğer bir kursla karşılaştırdık. Sonuçlardan, morfizmleri kullanmanın, analiz etmek ve yeterli yazılım modellerini oluşturmak için stratejiler geliştirmeye yardımcı olduğu sonucunu çıkarabiliriz.
Kategori Teorisi Ders Notları
Fonksiyon
Fonksiyonun kuralı Nedir
Eşleme nedir
Fonksiyon sembolleri
Fonksiyon Nedir ne işe yarar
Morfizm ne demek
Matematikte f ne demek
Nesneye Yönelik Kavramları Öğretme ve Öğrenme
Eğitim artık öncelikle bilgi ve bilginin tek yönlü aktarımı değildir. Fakülte, öğrencilerin öğrenmenin farklı yollarını anlamalıdır, böylece öğretim stillerini bireysel öğrenciler için en etkili öğrenme stiline uyarlayabilir ve öğrencileri bir ömür boyu öğrenmeye hazırlayabilirler. Bir yanda veriler ya da önermeler, diğer yanda beceriler ya da prosedürler öğretim sistemlerinde öğretilir. Bu iki öğrenme yolu kolayca yönetilir, tartılır ve değerlendirilir. Ancak Pazos’un da belirttiği gibi, öğrencilerin sentez yapmaya, varsayımlar kurmaya ve karşıtlık kurmaya ve yaratıcılıklarını kullanmaya da hazırlıklı olmaları gerekmektedir.
Öğrencilere bağımsız olarak nasıl düşünecekleri ve hareket edecekleri öğretilmelidir. Bu onların artan beceri ve el becerisi ile daha fazla bilgi edinmelerini sağlayacaktır. Öğrenme, alana özgü ve alanı aşan bilgiyi içerir. Ön bilginin mevcudiyeti çok önemli bir faktördür, ancak görev bilgisi, öz bilgi ve stratejik bilgi gibi üst-bilişsel bilgiler de öğrenme süreci için önemlidir.
Papert’in belirttiği gibi, öğrenciler yeni bir bilgi alanına girdiklerinde genellikle çok sayıda yeni fikirle karşılaşırlar. Pazos, Papert’ten alıntı yaparak “güçlü fikirler” kavramına atıfta bulunur. Bunların arasında, morfizmleri, “tümevarımları” (tümdengelimler, tümevarımlar, retrodüksiyonlar ve kaçırmalar) ve özyinelemeyi vurgulamak önemlidir. Morfizmler, bazı özellikleri korurken ve uygularken farklı alanlar arasında yazışmalar kurar. Morfizmler, genel soyutlama kavramından daha ayrıntılı ve spesifiktir. Morfizmin kullanımı, gerçek olanın yerine geçen görüntüyü alarak farklı şeyleri aynı olarak görmeye izin verir.
Bu çalışmada, güçlü fikirlerin faydasına ilişkin konulara yaklaşmak için bir araç olarak morfizmlerin açık bir şekilde kullanılmasını öneriyoruz, bu da öğrenme sürecinin hem kalitesinde hem de performansında bir iyileştirmeye izin veriyor. Özellikle programlamaya giriş dersine ağırlık verdik. Bilgisayar Bilimleri 1 (CSl), öğrencilerin tasarım ve programlamayı öğrenmede başarılı olmaları ve dolayısıyla yeterli model ve programları edinme fırsatlarını arttırmak içindir.
Nesneye yönelik (00) problem çözme ve programlamayı öğretmek, beklenenden daha zor olduğunu kanıtladı. Pek çok öğrenci 0 0 programlamayla ilgili kavramsal konuları anlamakta güçlük çekiyor. 0 0 problem çözme ve programlamaya giriş dersi verilirken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri, 0 0 kavramlarını ve programlamayı öğretmek için uygun ve kanıtlanmış yöntemlerin olmamasıdır. Bruce, giriş derslerinde pedagojik araçların (pedagojik IDE’ler, faydalı sınıflar sağlayan özel kütüphaneler veya mikro dünyalar gibi) ne kadar etkili olduğunu değerlendirmek için hala yeterli veri olmadığını vurguluyor.
Programlama derslerinin öğretiminde çeşitli yaklaşımlar vardır. Bazıları temel olarak kurs organizasyonuyla ilgilidir: derslere karşı laboratuvar çalışması, bireysel çalışmaya karşı ortak çalışma veya en başından tamamlayıcı öğretimle birlikte nesneler.
Diğer yaklaşımlar, örneğin aşırı programlama uygulamalarının, CRC Kartlarının veya simülasyon veya görselleştirme araçları gibi yazılım araçlarının kullanımı gibi metodolojiye yöneliktir. Ek olarak, yapılandırma, soyutlama ve resmileştirme, taklit etme ve gözden geçirme gibi problem çözme stratejileri önemlidir, McCracken ve ark. öğrencilerin genellikle problem çözme sürecinin ilk aşamalarını atladıkları ve planlama, tasarlama veya test etme gibi etkinliklerden ziyade uygulama etkinliklerine odaklandıkları gözlemlenmiştir.
Huet ve diğerleri gibi, bizler de öğretim yaklaşımı üzerinde düşünerek ve öğrencilerin başarılı olmalarına yardımcı olmak için yeni fikirler deneyerek öğrencilerin öğrenme deneyimlerini geliştirmeye aktif olarak katılıyoruz. Bir araç olarak morfizmlerin kullanılması, zihinsel modeller geliştirmeye ve metabilişsel destek sağlamaya ve ayrıca planlama faaliyetlerini ve daha iyi yazılım tasarımını teşvik etmeye yardımcı olabilir.
Eşleme nedir Fonksiyon Fonksiyon Nedir ne işe yarar Fonksiyon sembolleri Fonksiyonun kuralı Nedir Kategori Teorisi Ders Notları Matematikte f ne demek Morfizm ne demek