Multimedya Sunucularını Kontrol Etme – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Multimedya Sunucularını Kontrol Etme
Örneğin, RTP aracılığıyla sağlanan multimedya akışlarını uzaktan kontrol etmenin standart bir yolu, gerçek zamanlı akış kontrol protokolüdür. Kontrol, medya akışı içinde mutlak konumlandırma, kayıt ve muhtemelen cihaz kontrolünü içerir. RSTP, öncelikli olarak Web tabanlı talep üzerine medya servislerine yöneliktir, ancak aynı zamanda ses ve video akışları için VCR benzeri kontroller sağlamak ve RTP veri akışlarının kayıttan yürütme ve kayıt işlevselliğini sağlamak için de çok uygundur.
İstemci, bir RTSP sunucusunun kayıtlı bir multimedya oturumunu var olan çok noktaya yayın tabanlı bir konferansta yürütmesini belirtebilir veya sunucunun konferansa katılması ve bunu kaydetmesi gerektiğini belirtebilir. RTSP, multimedya sunucuları için bir “ağ uzaktan kumandası” görevi görür.
Protokol, medya sunucularından medya alınmasını, bir medya sunucusunun bir konferansa davet edilmesini ve medyanın mevcut bir sunuma eklenmesini destekler.
Kaynak Rezervasyon Protokolü
RSVP, tümleşik hizmetler İnterneti için tasarlanmış bir IP kaynak ayırma kurulum protokolüdür ve ağ kaynaklarının önemli bir bölümünü alan çok noktaya yayın veya tek noktaya yayın veri akışları için alıcı tarafından başlatılan kaynak rezervasyonları kurulumunu sağlar.
RSVP kullanılarak, bir multimedya oturumu için gerekli kaynaklar rezerve edilir ve yeterli kaynak yoksa, kabul reddedilir. Rezervasyonlar ve rota kurulumları yalnızca belirli bir oturumun paketleri için geçerlidir ve RSVP belirli bir oturumu hedef adresi, aktarım katmanı protokol türü ve hedef bağlantı noktası numarası kombinasyonu ile tanımlar.
RSVP, alıcıları belirli bir QoS talep etmekten sorumlu kılar. Bir alıcı ana bilgisayar uygulamasından gelen bir QoS talebi, yerel RSVP sürecine iletilir. RSVP daha sonra talebi, veri kaynağına/kaynaklarına giden ters veri yolları boyunca tüm düğümlere (yönlendiriciler ve ana bilgisayarlar) taşır, ancak yalnızca alıcının veri yolunun çok noktaya yayın dağıtım ağacına katıldığı yönlendiriciye kadardır.
Belirli bir veri akışı için hizmet kalitesi topluca trafik denetimi adı verilen mekanizmalar tarafından sağlanır ve bunlar bir paket sınıflandırıcı, kabul denetimi ve “paket planlayıcı” veya belirli paketlerin ne zaman gönderileceğini belirlemek için bağlantı katmanına bağlı başka bir mekanizmadır.
Rezervasyon kurulumu sırasında, bir RSVP QoS talebi, kabul kontrolü ve politika kontrolünden geçer. Kabul kontrolü, düğümün istenen QoS’yi sağlamak için yeterli kullanılabilir kaynağa sahip olup olmadığını belirler. İlke denetimi, kullanıcının rezervasyon yapmak için yönetici iznine sahip olup olmadığını belirler.
RSVP, uygulama verilerini taşımaz, daha çok bir İnternet kontrol protokolüdür. Rezervasyon isteklerini nereye taşıması gerektiğini belirlemek için temel yönlendirme protokollerini kullanır. Yönlendirme yolları değiştikçe RSVP, rezervasyonlar mevcutsa rezervasyonunu yeni yollara uyarlar.
Araç Multimedya
MULTİMEDYA OYNATICI
Multimedya Teyp
Multimedya Ekran
Android Multimedya
Navimex multimedya
Araç multimedya tavsiye
Araç içi Multimedya ve Görüntü Sistemleri
Teknik olarak, veri ağları, geniş bant televizyon ağları, entegre hizmetler dijital ağları ve geniş bant çoklu hizmet ağlarını içeren, multimedya iletişim hizmetleri sağlamak için kullanılan birkaç tür iletişim ağı vardır.
İnternet en yaygın olarak kullanılan veri ağıdır ve özgün tasarımının ötesinde iletişim hizmetleri sağlamak için önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Bu gelişme, QoS’ye duyarlı uygulamaların İnternet üzerinden desteklenebilmesi için İnternet’te QoS sağlanmasına odaklanmıştır.
Genel olarak, QoS özellikli İnternet üzerinde yapılan çalışmalar iki farklı yaklaşıma yol açmıştır: (a) tümleşik hizmetler mimarisi (genellikle Intserv olarak adlandırılır) ve ona eşlik eden, en önemlisi RSVP olan sinyalleme protokolü ve (b) farklılaştırılmış hizmetler mimarisidir (genellikle Diffserv olarak adlandırılır).
Bu makalede açıklandığı gibi, İnternet tümleşik hizmetler mimarisi, tümleşik hizmetler sağlamak, yani gerçek zamanlı ve gerçek zamanlı olmayan IP hizmetini desteklemek için İnternet mimarisinin ve protokollerinin bir uzantısıdır. Bu uzantı, telekonferans, uzaktan seminerler, telebilim ve dağıtılmış simülasyon dahil olmak üzere çeşitli yeni uygulamalar için artan gerçek zamanlı hizmet ihtiyacını karşılamak için gereklidir.
Kaynakların ve alıcıların, aralarındaki yol boyunca her düğümde paket sınıflandırması ve iletme durumu oluşturan sinyal mesajlarını değiş tokuş etmesine izin verir. Durum kümelenmesinin yokluğunda, her düğümdeki durum miktarı, yüksek hızlı bağlantılarda potansiyel olarak büyük olabilen eşzamanlı rezervasyonların sayısıyla orantılı olarak ölçeklenir. Entegre hizmetler ölçeklenemez ve intranet ve LAN (yerel alan ağı) ortamlarında en uygunu olarak kabul edilir.
Son birkaç yılda, farklılaştırılmış hizmetler mimarisi, göreli öncelik işaretlemesi, hizmet işaretlemesi, etiket dahil olmak üzere gerçek zamanlı uygulamaların dağıtımını kolaylaştırmak için diğer hizmet farklılaştırma modellerinin geliştirilmesine tanık olduk. anahtarlama ve statik atlama başına sınıflandırma. Farklılaştırılmış hizmetler mimarisi, İnternet topluluğunda en fazla ilgiyi çekmiştir.
Daha katı ve karmaşık hizmet kalitesi yaklaşımını kullanan entegre hizmetlerin aksine, farklılaştırılmış hizmetler mimarisi, İnternet üzerinde ölçeklenebilir hizmet farklılaştırması uygulamak için bir alternatif olarak ortaya çıkmıştır. Bu mimari, IP katmanı paket işaretlemesi aracılığıyla iletilen trafik sınıflandırma durumlarını toplayarak ölçeklenebilirlik sağlar.
Paketler, yolları boyunca düğümlerde belirli bir atlama başına iletme davranışını alacak şekilde sınıflandırılır ve işaretlenir. Gelişmiş sınıflandırma, işaretleme, denetleme ve şekillendirme işlemlerinin yalnızca ağ sınırlarında veya ana bilgisayarlarda uygulanması gerekir.
Ağ kaynakları, farklılaştırılmış hizmetlere sahip bir ağa girişte trafiğin nasıl işaretlendiğini ve koşullandırıldığını ve bu trafiğin bu ağ içinde nasıl iletildiğini yöneten hizmet sağlama ilkeleri tarafından trafik akışlarına tahsis edilir.
Bu yapı taşlarının üzerine çok çeşitli hizmetler uygulanabilir. Gelecekte, hem entegre hizmetler hem de farklılaştırılmış hizmetler olmak üzere İnternet üzerindeki multimedya uygulamalarına yönelik desteğin geliştirilip dağıtılacağını ve birbirini tamamlayacağını öngörebiliriz.
Sonuç
İnternet, basit bir TCP/IP en iyi çaba hizmeti sağlayıcısından, gelişmekte olan bir entegre hizmet İnternetine dönüşmüştür. Bu gelişme, İnternet üzerinden gerçek zamanlı multimedya uygulamaları oluşturmak için muazzam fırsatlar sağlar.
Gerçek zamanlı uygulamalar da dahil olmak üzere hizmet kalitesi sınıfları için gerekli protokol yığını, çeşitli hizmet modellerini destekleyen İnternet tümleşik hizmet mimarisi olarak sunulur. Bu mimarinin kurucu gerçek zamanlı protokolleri, İnternet gerçek zamanlı multimedya uygulamalarının oluşturulması için temeller ve kritik destek unsurlarıdır.
Android Multimedya Araç içi Multimedya ve Görüntü Sistemleri Araç Multimedya Araç multimedya tavsiye Multimedya Ekran MULTİMEDYA OYNATICI Multimedya Teyp Navimex multimedya