Öğrenci Konumu – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Öğrenci Konumu – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

5 Ekim 2021 Eğitim alanındaki teknolojik gelişmeler örnekler Eğitimde teknoloji nasıl kullanılır Gelecekte eğitim alanındaki gelişmeler Teknoloji kullanımında öğretmenin rolü Teknoloji ve eğitim makale Ulaşımdaki teknolojik gelişmeler 0
Bilgisayar Tabanlı Sistemler

Öğrenci Konumu

Teknolojik eğitim tartışmalarının en önemli konusundan biri öğrenci konumuyla ilgilidir. Üst düzey bir Business School’daki öğrenciler, Ağustos 2004’te sahte bir duruşma yaptılar ve işletme eğitim programlarını kendilerini etik iş liderleri olmaya tam olarak hazırlamamakla suçladıkları için MBA programlarını yargıladılar.

Yine başka bir manşette, İşletme Okullarının, öğrencilerin alarma geçmesi için daha genel bir derece pahasına ‘beceriler’ geliştirdiği bildirildi. MBA öğrencileri, ancak gerçekten disiplinler arası bir müfredatın aşılmasından kaynaklanabilecek daha geniş ve sofistike bir anlayışı feda ederken, MBA programında artan uzmanlaşmanın aldıkları yönetim eğitiminin kalitesini etkilediğinden şikayet ediyorlardı.

Uzmanlaşmanın suçu, temel müfredattaki girdileri etkileyen şirketlerin ayağına sıkıca oturtulmuştur. Bu eğilim, orta düzey yöneticileri, MBA sonrası geleneksel organizasyonlardaki işlevsel rolleri doldurmak için dar bir odakla yetiştirir, ancak onları bölümün ilk bölümünde uzun uzun tartışılan karmaşıklıklara hazırlamaz.

Bu çatlaklar, MBA’in akademik temellerini daha da baltalıyor. Bir yanda ‘entelektüel ateş gücü’ sağlayan, ancak öğrencilerle çok az zaman geçiren araştırma odaklı profesörlerin sayısındaki azalma, diğer yanda öğrencileri gerçek dünyadan anekdot hikayeleriyle eğlendiren, ancak eğitimden yoksun olan ‘hotshot’ yöneticiler. öğrencileri herhangi bir analiz veya düşünce derinliğine götürmek için eğitim. Ortada kapana kısılmış öğrenciler, çoğu durumda kendilerini eğitmek için borçla yüklüyorlar.

Dördüncü faktör, lisansüstü, deneyim sonrası MBA’in çok yönlü doğası ile ilgilidir. Business School portföyündeki en karmaşık programdır ve yine de, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Okullar kendilerini ve programlarını yönetmek için geleneksel yönetim ilkelerini benimser.

Tutarlı, zorlayıcı ve ilgili bir program, sıkı pedagojik/androgojik ilkelerle desteklenecekse gerekli olan stratejik akademik liderlikten çok Fayol’un yönetim ilkeleri tarafından yönlendirilir.

Örgütsel seçkinlerin (burada akademisyenleri okuyun) işçilerden (burada program yöneticilerini veya fakültenin bir parçası olmayan Program Yöneticilerini okuyun) ayrılması, içerik ve süreç üzerinde gerçek karar verme odağı açısından ne yazık ki yeterince araştırılmamış bir alandır. MBA programı. Sebep ne olursa olsun, MBA konusundaki karmaşık ve paradoksal talepler, kafa karıştırıcı ve kafa karıştırıcı bir MBA müfredatı dizisiyle sonuçlandı.

İşlevsiz ‘Un’ Simbiyotik Müfredat – Salınım ve Çatallanma

Yönetim eğitiminin ve özellikle MBA müfredatının geliştirilmesinde felsefi ve eğitimsel temellerle etkileşim eksikliği, genel olarak iki forma ayrılabilir. Birincisi, geleneksel müfredata rastgele modüller veya alıştırmalar ekleyen ve bunun müfredatı iyileştirdiğini varsayan özel, tesadüfi bir yaklaşımdır; ancak bu yalnızca programın tutarsızlığına katkıda bulunur ve bunun temel aldığı kusurlu temel varsayımları ele almaz.

Tanımlanan ve birincisiyle ilişkili olan ikinci sorun, bir yöntemi diğerlerine göre ayrıcalıklı kılarak işlevsizliğin eleştirilerini ele almak amacıyla müfredat tasarımındaki en son yönetim modaları arasında gidip gelen ve çatallanan “müfredatı dışlayan” dediğim şeydir.

Müfredat tasarımına yönelik bu yaklaşım, dualite ile ilgili bölümdeki önceki tartışmayı yansıtır ve öğrencileri hızlı değişen koşulları yönetmede karşılaşacakları karmaşıklıklara ve şimdiye kadar bilinmeyen olaylara hazırlamak için daha entegre ve eleştirel olarak zorlayıcı bir müfredatın taleplerini karşılamaz. küresel çevre.

Baskın olma eğiliminde olan en belirgin yaklaşımlardan bazılarını tanımlamaktadır. Tablo, önce her bir yaklaşımın gerekçesini ve ardından bu yaklaşımlardan herhangi birini tek başına almanın sınırlamalarına ilişkin karşı argümanı sunmaktadır.

Eğitim alanındaki teknolojik gelişmeler örnekler
Eğitim alanında teknolojik gelişmeler
Eğitimde teknoloji kullanımının faydaları
Eğitimde teknoloji nasıl kullanılır
Teknoloji ve eğitim makale
Ulaşımdaki teknolojik gelişmeler
Teknoloji kullanımında öğretmenin rolü
Gelecekte eğitim alanındaki gelişmeler

Fikirlerin Evrimi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Müfredatı Yeniden Düşünmek

Bu bölüm, küresel olarak karmaşık bir gerçekliğe yanıt vermediği ve geleceğin bilinmediği, son durumun olmadığı bir “olma” ontolojisini benimsemediği için yönetim eğitimi müfredatına yöneltilen eleştiriler yelpazesini sundu. Modernist bir gündeme bağlı kalan gelenekçi müfredatçının anakronizmi, işlevsizliği nedeniyle karalandı.

Tartışma, egemen mantık olarak işlevselci, pozitivist, rasyonel-ekonomik hegemonyasının, en azından akademik yönetim dergilerindeki tartışma düzeyinde, ayrıcalıklı konumundan koptuğunu göstermiştir.

Yönetim eğitimini ve müfredat tasarımını bilgilendiren tek-nedensel “kara kutu” yaklaşımı artık yasaklanmalı ve daha simbiyotik, bütünleştirici bir müfredatın yeniden düşünülmesi, akademik disiplinlerin geleneksel yönetim eğitimi müfredatı üzerindeki izolasyonist konumlarından arındırılmasını gerektirecektir. Ana akım eğitimde müfredat teorileştirmesindeki gerilimlere benzer şekilde, “doğal olarak politik, çekişmeli ve üretken bir akış içinde” olduğu görülen yönetim müfredatında da durum böyledir.

Ne yapılmalı? Yönetim eğitiminin, özellikle de MBA’in zayıflatıcı durumuna teslim olarak ve bilinen varsayımlara dayalı olarak devam etmesine izin vererek, Ghoshal ve Moran’ın renkli terminolojisini ‘gerçek dışı ve grotesk’ olarak kullanmak, akademik topluluk, suç ortağı olun.

Örneğin, MBA, yüksek öğrenimin kapılarından muazzam sayılarda çekilmek hala oldukça popüler olduğundan, değişimin aracısı olarak hareket etmek için en uygun araç değil mi ve yönetimin aracılığıyla bir fark yaratabileceği bir araç değil mi? toplum – yönetimin iyilik için bir güç olması için mi?

Mevcut tartışma, “eğitimin ütopik şemaların eşlik eden bir parçası olduğu” ütopik türe düşse de, bu, Ütopik Projeyi tamamen kucaklamak anlamına gelmez.

Sezgisel ütopyalar, neyin mümkün olduğunu düşünmek ve “şu anda etkili olanın indirgeyici engellerinin” ötesinde düşünmek için bir “entelektüel alan” sağlar. Ütopik literatür, mevcut gerçekliğin ne ‘durağan’ ne de değişmez olduğuna dair iyimserlik sağlar. Bu bağlamda, yönetim eğitiminin karşı karşıya olduğu mevcut krizden çıkış yolları vardır. More yöntemini alarak, genellikle acil ‘iyileştirme’ gerektirdiği düşünülen olumsuz durumlar üzerinde ‘düşünce deneyleri’ yapılmasına izin verir.

Yönetim eğitimi tartışması sürerken, yönetim programları askıya alınamaz. Ancak örneğin MBA müfredatını yeniden kavramsallaştırırsak tehlikeler var. Wright, gelenekçi/yeniden kavramsallaştırma ikiliğine karşı uyarıda bulunur. Yeniden kavramsallaştırma, 1970’lerde geleneksel olmayan konulara ve içerik ve müfredat kuramlaştırmanın rolüne ilişkin kavramsallaştırmalara cesur bir dönüşü işaret eden çok etkili bir kavramdı.

Bununla birlikte, bazen “gelenekselcilik” ve “yeniden kavramsallaştırma” arasında net bir ayrım ile düzgün bir ikicilik olarak ele alınan şey, her zaman biraz indirgemeci olmuştur ve her iki terimin sürekli kullanımı, daha fazlasını üstlenmenin modası geçmiş bir engeli haline gelen şeyi sürdürür. Müfredat kuramlaştırmanın bugünü ve geleceği hakkında ayrıntılı bir tartışmadır.

Yönetim eğitiminin yeniden kavramsallaştırılmasına ilişkin tartışmalarda, bunların çok ezoterik hale geldiğine dair tartışmalarda benzer kaygılar olmuştur, ancak müfredat teorisi ile müfredat uygulaması arasındaki bir “etkileşim”, eğer “izole edilmiş kapılı eğitimin akademik balkanizasyonu” ileriye dönük olumlu bir yol olsa da, teoriyi pratikten ayırmaktadır. entelektüel topluluklardan kaçınılmalıdır.

Herhangi Bir Alan Bulunamadı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir