Öğrenme Kolaylığı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Öğrenme Kolaylığı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

29 Ocak 2022 Eğitimde kullanılan teknolojik araçları Eğitimde teknoloji kullanımının zararlar Uzaktan eğitimde teknoloji kullanımının faydaları 0
Bilgisayar Tabanlı Sistemler

Çevrimiçi Üniversite Sınıfında Yetişkin Öğrenciler: E-öğrenmenin Verimliliğini ve Kolaylığını Birleştirme

ABD’de büyüyen yetişkin öğrenci nüfusu göz önüne alındığında, geleneksel kampüs tabanlı yüksek öğretim paradigması, çalışan yetişkinlerin ihtiyaçlarını karşılayan daha verimli yenilikçi modellere doğru kaymaktadır. Bu özel ihtiyaçlar, pratik hedefler, artan motivasyon, yüksek kalite talepleri, öğrenme sürecinin yapısı ve organizasyonu, çalışma için sınırlı zaman, öğretim sürecine belirli koşullar getiren esneklik ve kolaylık içerir.

Yetişkinlere yönelik yüksek öğrenime yönelik birçok yenilikçi yaklaşım arasında çevrimiçi öğrenim hem yetişkin öğrenciler hem de eğitim araştırmacıları arasında en fazla ilgiyi çekiyor gibi görünüyor. Bu, yetişkin öğrenciye odaklanan öğretim yaklaşımlarının ve özel pedagojinin tartışılmasını gerektirir.

NCES’e (2002) göre, yetişkinler Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm lisans öğrencilerinin %39’unu oluşturmaktadır. Lisansüstü ve lisansüstü programlardaki yetişkinlerin yüzdesi, tanım gereği çok daha yüksektir.

Yetişkin (25 yaş ve üzeri) ve genç (18-24 yaş) üniversite öğrencilerine yönelik eğitim sistemleri arasında önemli bir fark vardır. Yetişkin pedagojisi, yetişkinlerin otantik kişisel deneyim birikimiyle şekillenen, kendi kendini yöneten öğrenenler olduğuna dair andragojik bir varsayım üzerine kuruludur.

Öğrenme arzuları, sürekli değişen bir gerçeklikle yüzleşme ihtiyacından doğar. Yetişkinler, lise öğrencileri aracılığıyla anaokulunda olduğu gibi tutsak öğrenciler değildir. “Yetişkinler ayaklarıyla oy verir” klişe olabilir, ancak bir öğrenme modeli yetişkin öğrencinin özel ihtiyaçlarına uymuyorsa, okulu bırakabileceğini gösterir.

Knowles’ın yetişkin öğrenciyle ilgili altı varsayımını hatırlayın:

• Yetişkin öğrencilerin kendi kendilerini yönetmeleri muhtemeldir
• Yetişkinlerin yaşam deneyimleri benzersiz bir öğrenme kaynağı olarak hizmet edebilir.
• Yetişkinler genellikle müfredat odaklı değil, hedef odaklı öğrenicilerdir.
öğrenenler.
• Yetişkinlerin öğrenmeyi başlatma ve sürdürme olasılığı daha yüksektir.
motivasyon, dış teşvikten ziyade.
• Yetişkinler, açık bir başlangıç ​​çalışma çerçevesi ve ardından bu sınırlar içinde bilgiyi takip etme özgürlüğü talep eder.
• Yetişkinler zaman kaybetmekten nefret eder.

Bu nedenle, yetişkin öğrenimi genellikle aşağıdaki faktörlerden etkilenir:

1. Öğrenme programlarının zaman verimliliği
2. Yaşama ve mesleki deneyime ve geçmişe dayalı öğrenmede bağımsızlık
3. Yüksek içsel motivasyon ve sorumluluk
4. Öğrenme sürecinin rasyonel yapısı ve organizasyonu ihtiyacı
5. İçerik, metodoloji ve uygulamaların seçiminde pragmatizm, yani ne ve nasıl çalışılacağı ve ne için.

Kısacası, yetişkin öğrenimi öğrenci merkezli, pratik ve verimli olmalıdır. Bu, çevrimiçi yetişkin öğreniminin pedagojisinin tartışılmasını gerektirmektedir.


Eğitimde teknoloji kullanımı örnekleri
Eğitimde teknoloji nasıl kullanılır
Eğitimde teknoloji kullanımı PDF
Uzaktan eğitimde teknoloji kullanımının faydaları
Eğitimde kullanılan teknolojik araçlar
Eğitimde teknoloji kullanımı makale
Teknoloji tabanlı ÖĞRENME nedir
Eğitimde teknoloji kullanımının zararları


Öğrenme Kolaylığı

Ayrıca, araştırmamız yetişkin öğrenmesinde en önemli faktörlerden birinin kolaylık olduğunu göstermektedir. Yetişkin öğrenimine ilişkin daha yakın tarihli bir araştırma, beş kolaylık faktörü grubunun belirlenmesine yardımcı oldu: dışsal, kişisel, programa dayalı, prosedürel ve teknik olanlar:

• Öğrenmeye kolay, engelsiz erişim
• İşe gidiş geliş, sınıf mevcudiyeti, verimsiz kayıt, danışmanlık ve destekleyici faaliyetlerin azaltılması veya ortadan kaldırılması (mümkün olan her yerde)
• Kişisel faktörler
• Maliyet verimliliği
• Sınıfta öğrencinin fikrinin ve çalışmasının takdir edilmesi
• Grupta düşük kaygılı sınıf ortamı ve saygılı ilişkiler
• Eğitmen ve akranlarla kişisel, gayri resmi katılım, iletişim ve işbirliği Programatik faktörler
• Geniş öğrenme programı ve formatı seçeneği
• Kurs yapısının ve navigasyonunun basitliği
• Hedeflerin, sonuçların, gereksinimlerin, içeriğin, ödevlerin ve değerlendirme araçlarının ve kriterlerinin netliği
•Hedeflerin, gereksinimlerin ve sonuçların ulaşılabilirliği
• Kısa vadeli, hızlandırılmış öğrenme hızı
• Programın sıralı yapısı
• Prosedürel faktörler
• Ders programının esnekliği
• Verimli kurs sunumu
• Öğrenme sürecinin düzgünlüğü (kesintisizlik)
• Kuruluşun yapısı, organizasyonu ve uygulanmasının etkinliği
• Zengin, iyi organize edilmiş, çok modlu içerik sunumu ve öğrenme ortamları
• Tatmin edici öğrenme deneyimleri
• Kişinin geçmişini ve mesleki deneyimlerini kullanma fırsatı
• Akranlar ve eğitmen ile iletişim için sınırsız fırsatlar
• Makul, ölçülü bağımsız çalışma
• Yapıcı ve hızlı eğitmenin geri bildirimi
• Objektif ve net değerlendirme ve değerlendirme
• Öğrenimin ve eğitmenin öğrenci ile etkileşiminin özelleştirilmesi (bireyselleştirilmesi) Teknik faktörler
• Kullanıcı dostu arayüz
• Öğrencinin ve eğitmenin teknik yeterliliği

National University tarafından sağlanan geleneksel olmayan, hızlandırılmış bir yetişkin yüksek öğrenim modelinin seçilmesinin nedeni üzerine bir anket yapıldığında, öğrenciler aşağıdaki yanıtları verdi:

– Kısa (bir aylık), hızlandırılmış kurslar – %71.8
– Esnek çalışma süresi – %57.1
– Öğretim sürecinin her seferinde bir ders formatı – %56,0

Öğrenme kolaylığı, rasyonel suçlama ve organizasyon, etkili öğretim metodolojisi ve eğitim teknolojisi uygulamaları, eğitmenin coşkusu ve profesyonelliği, program sunumu uyarlaması ve yeterli öğretim desteğinin bir sonucu olarak gelir. Öğrenmede optimum üretkenlik için gerekli bir koşul olan öğrencinin konfor bölgesi için kolaylık esastır. Yetişkin öğrencinin bir üniversite programı seçmesi ve sonuna kadar o programda kalması için en önemli kriterlerden biri haline gelir.

Çevrimiçi Öğretme ve Öğrenmenin Kökleri

Çevrimiçi eğitim nispeten yeni bir fikir olan teknolojik bir yenilik olmasına rağmen, işbirlikçi öğrenme veya daha özel olarak öğrenmeye yönelik andragojik bir yaklaşım, en az üç yüzyıl geriye uzanan sağlam pedagojik kavramlar üzerine inşa edilmiştir.

Malcolm Knowles’ın öz-yönetimli yaşam boyu öğrenme olarak tanımladığı şeyi kucaklayan ortak bir yaklaşımın felsefi kökleri, 18* Yüzyıla, diğerleri arasında Immanuel Kant, Johann Wolfgang von’u etkileyerek 19. Yüzyıl Romantizmini şekillendiren Jean Jacques Rousseau’ya kadar uzanır. 20. Yüzyıl, John Dewey’in demokratik pragmatizmini, Jean Piaget’in gelişim teorisini ve Lev Vygotsky’nin öğrenmede işbirlikçi etkileşime giden bir yola giden sosyal yapılandırmacılığı tanıttı.

Çevrimiçi eğitim, doğası gereği dönüştürücü olan uygun müfredat modeliyle olabilen (iletim veya bankacılığın aksine) işlemsel bir modeldir. Bu model, öğrencilerin hem akademik hem de ilgili etkileşimler üretmek için hem etkileşimli (örneğin tartışma panoları) hem de özerk (örneğin okumalara ve özgün kişisel deneyimlere dayalı denemeler) etkinliklerini seçtikleri bir öğrenme ortamının kurulmasından kaynaklanmaktadır.

Bu etkileşimler arasında kazanılan öğrenme deneyimleri bulunmaktadır: çevrimiçi bir kursta sunulan metinler ve resimler, öğrenci işbirlikleriyle eğitmenden öğrenciye ve öğrenciye ve işbirlikçi bir güçle beslenen gerçek motivasyonuna dayalı olarak öğrenen tarafından artan bir güçlendirme duygusu.

Öğrencilerin derste yaşam deneyimleri ve alan temelli çalışmaları da işbirliğine ve bilgi inşasına katkı sağlar. Bu etkileşimli ortam siber uzayda daha da geliştirilmiştir. Asenkron çevrimiçi ortamda öğrenciler, bir profesörün sorusuna veya sorusuna yanıtlarını noktasal, bilimsel ve yansıtıcı düşünceye dayalı olarak verme fırsatına sahip olmak için World Wide Web’in kaynaklarından ve zamandan yararlanırlar.

Çevrimiçi öğrenme, geleneksel eğitim biçimleriyle karşılaştırılabilir ve hatta onlardan üstün öğrenme sonuçları sağlayabilir. Bununla birlikte, bazı çevrimiçi derslerde uygun beceri gelişiminin sağlanması, sözelden ziyade metinsel, eğitmenler ve akranlarla yüz yüze etkileşimler yerine mesafe ve ayrıca bu tür öğrenmenin çoğunlukla bireysel doğası nedeniyle daha zor olabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir