Organizasyonel Öğrenme – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Organizasyonel Öğrenme – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

1 Nisan 2022 Düşünen organizasyon nedir Öğrenen Organizasyon Eğitimi Tek ve çift döngülü öğrenme örnekler 0
Bilgisayar Tabanlı Sistemler

Bir Organizasyonel Öğrenme ve Bilgi Sistemi İçin Gereklilikler

Proje deneyimlerimize dayanarak, öğrenme veya bilgi yönetim sistemlerinin genel gereksinimlerine ek olarak, standart tabanlı yönetim sistemleri talepleri için bir organizasyonel öğrenme ve bilgi sistemi, aşağıdaki özel özellikler:

• Kullanımı basit ve sezgisel olmalı, aynı nesnenin farklı görünümlerini (veya aynı nesneye yönlendiren) kullanma imkanı, farklı başlatma olanakları, rahat arama işlevleri, nesne türlerini kullanarak içeriği filtreleme, içerik ve bağlantıların basit yüklemelerini sağlamalıdır. dış literatüre aktarılmalı ve kişisel yer imlerine, ek açıklamalara, özetlere ve notlara, ayrıca sözlük, SSS’lere vb. izin vererek bireysel öğrenmeyi ve organizasyonu teşvik etmelidir.
• Haber grupları, wiki, haber bültenleri ve beyaz tahtaların yanı sıra tüm unsurlara (tartışma forumu, sohbet) güvenli bağlama duyarlı iletişim sunmalı, bilgi dağıtımını, toplu bilgi üretimini ve toplu öğrenmeyi desteklemelidir.
• Yeni içeriğin yüklenmesi ve yönetimi, mümkün olduğunca geniş didaktik ve medya pedagojik desteğiyle basit olmalıdır. Çoğu farklı belge ve medya formatının (metin, grafik, tablo, resim, ses kayıtları, video gibi) içeriğe duyarlı içeriğini ekleme, açıklama ekleme ve tartışma imkanı olmalıdır. Ayrıca yaratıcılık araçları entegre edilmelidir.
• Yönetim sistemleri standartlarının gereklilikleri nedeniyle, erişim haklarının yönetimine, değişiklik süreçlerinin desteğine, değişiklik geçmişi ile sürüm oluşturmaya ve yeni veya değiştirilmiş içeriğin verimli ve izlenebilir dağıtımına/iletişimine ihtiyacımız var. Organizasyon kültürüne bağlı olarak, izlenebilir öğrenme için test ve inceleme araçları da entegre edilmelidir.
• İşbirlikçilerin fikirleri, tartışma katkıları ve sorun bildirimleri, standart gereklilikleri takip eden yerleşik sistematik ve yapılandırılmış sürece göre uygulanmalı ve etkinlikleri değerlendirilmelidir.
• Süreç entegrasyonunu desteklemek ve yönetimi basitleştirmek için diğer sistemlerle optimal bağlantıyı teşvik etmek için açık arayüzler mevcut olmalıdır. Kontrol sürecinde ölçülen tüm değerler sorumlu departmanlar tarafından değerlendirilmeli ve buna bağlı olarak organizasyonel öğrenme ve bilgi sistemi kullanılarak değişiklikler ve optimizasyonlar gerçekleştirilmelidir.
• Kurumsal öğrenme ve bilgi sisteminin web tabanlı erişilebilirliği, mobil ve çalışma saatlerinin bağımsız öğrenmesini ve çalışmayı destekler ve aynı zamanda mevcut olmayan işbirlikçilerin entegrasyonunu da kolaylaştırır.

Kurumsal kültür süreçleri ve BT teknolojileri, organizasyonun hedeflerine, işbirlikçilerin ihtiyaç ve gereksinimlerine göre ve medya-pedagojik ve didaktik ilkeler göz önünde bulundurularak en uygun şekilde entegre edilmelidir. bilgi sistemi yönetim sistemlerine dönüştürülür.

Bu nedenle sistem, kültür tarafından kabul edildiği sürece organizasyonun optimizasyonunu destekleyen yalnızca bir araçtır. Bu nedenle eleştiriye ve değişime hazır, açık, kendine güvenen, hataya toleranslı bir kurum ve öğrenme kültürüne ihtiyacımız var. İşbirlikçiler, gerekli BT yeterliliklerinin yanı sıra, kişisel istihdama, ekip yeteneğine ve değişim istekliliğine sahip, kendi kendine öğrenmeye yönelik yeni bilgilerle ilgilenmelidir.

Tüm yöneticiler, sistemi sürekli ve aktif olarak kullanmalı ve işbirlikçilerini bu ilkeleri takip etmeleri konusunda motive etmeli, bu şekilde öğrenmeyi ve yeni bilgi üretimini teşvik etmelidir. Bunu başarmak için bir güçlendirici nokta, harici ortaklarla olduğu kadar dahili olarak da en uygun iletişimi sürdürmektir.

Bu sistemi tanıtarak, sistem yöneticisi ve/veya bilgi yöneticisi, içeriği hazırlamak için gerekli medya-pedagojik ve didaktik bilgiyi ve e-öğrenmeyi ve bilgi yönetimini desteklemek için gerekli becerileri edinmeye ihtiyaç duyarak kendi işini genişletir.

Yeterli BT altyapısı ve BT desteği de proje başarısı için çok önemlidir. Yalnızca, belirtilen gereksinimleri mümkün olduğunca karşılayan bir kurumsal öğrenme ve bilgi sistemi kullanarak ve işyerinde ihtiyaç odaklı süreçle bütünleşik öğrenmeyi teşvik ederek, organizasyonun amaçlarına uygun olarak sürekli optimizasyonunu ve sürdürülebilir organizasyon başarısı güvence altına alınır.


Örgüt kültürü ve örgütsel öğrenme
Düşünen organizasyon nedir
Tek ve çift döngülü öğrenme örnekleri
Öğrenen Organizasyon Eğitimi
Anlayan organizasyon
Öğrenen organizasyon örnekleri
Sürekli eğitim ve öğrenen organizasyon
Öğrenen organizasyon Nedir


PROJE TECRÜBESİ VE SONUÇLARI

Buraya kadar ifade edilen kavramlar, farklı yönetim sistemlerine sahip birçok kuruluşta başarıyla uygulanmıştır. Disiplinlerarasılık büyük bir meydan okuma ve aynı zamanda büyük bir şanstı.

İçeriğin hazırlanması ve yapılandırılması için organizasyon teorisi, yönetim yöntemleri ve standartları hakkında bilgi gerekliydi, öğrenme platformunu bir organizasyonel öğrenme ve bilgi sisteminin gereksinimlerini karşılayacak şekilde genişletmek için bilgi-teknik bilgiye ihtiyaç vardı; İçeriği düzenlemek için didaktik, medya-pedagojik ve iletişim bilimi bilgisi gerekliydi.

Proje hedeflerine ulaşmak

Tanımlanan konsept, bilgi yönetimini yönetim sistemlerine entegre ederek orta ölçekli hizmet organizasyonlarında uygulanmıştır. Kuruluşun işbirlikçilerinin çoğu iyi medya yeterliliklerine sahiptir ve sıklıkla e-araçları kullanır.

Bununla birlikte, vaka incelemelerinde kullanılan platform, bir kurumsal öğrenme ve bilgi sistemine yönelik sistem gereksinimlerinin yalnızca bir kısmını karşılamaktadır], kuruluşun uyarlanmış sistem belgelerinin medya-pedagojik ve didaktik ilkelere göre benimsenmesi ve kendine güvene dayalı bir hatayı dikkate alması -Hoşgörülü kurumsal kültür, sistem erişimlerini / kullanıcı katkılarını ölçerek ve liderler ve işbirlikçilerle görüşerek toplanan aşağıdaki vaka çalışması sonuçlarına öncülük eder:

• İhtiyaca yönelik işyeri süreci entegre yönetmeliklere erişim: Düzenlemelere erişim, ortak çalışan başına ortalama iki erişimle aylık olarak artırılır.
• Organizasyonel gelişim ve bilgi üretimi: Organizasyonu geliştiren beş kat daha fazla öneri ve fikir alıyoruz.
• Çalışan katılımı ve bilgi paylaşımı: iletilen fikirler, sorunlar ve öneriler, işbirlikçilerin ortalama dörtte biri tarafından tartışılır ve okunur. Böylece fikirlerin avantaj ve dezavantajları, olası uygulamadan önce tüm departmanlar tarafından tartışılır ve incelenir ve önemli ölçüde daha dengeli ve uygulama için daha fazla düşünülür.
• Uygulamaya yönelik düzenleme ve sistem dokümantasyonu: geleneksel sistem dokümantasyonu genellikle yılda sadece bir kez uyarlanırken, şimdi belirsiz formülasyonlar veya eksik yönetmelikler kısa sürede analiz edilmekte ve yerleşik süreçlere göre anında değiştirilmekte ve otomatik olarak herkese iletilmektedir. Böylece dokümantasyon, organizasyonun değişen gereksinimlerine en uygun şekilde uyarlanır.
• Yeni ortak çalışanlar için daha kısa başlangıç ​​eğitim süreleri: yeni ortak çalışanlar, ilk iş günlerinde hızla sisteme dahil edilir ve daha sonra, kendi özel çalışmalarıyla ilgili tüm içerikleri, kendi kendine güdümlü ihtiyaç odaklı bir şekilde öğrenirler.

Böylece, dokümantasyon her zaman erişilebilir durumdadır, yeni işbirlikçi temel bilgilere odaklanabilir ve işini yerine getirmek için ihtiyaç odaklı tüm gerekli düzenlemelere ve sürece erişebilir. Teslim süresi yaklaşık çeyrek kısaltılabilir. Yeni işbirlikçiler kendilerini kurum kültürüyle çok daha erken özdeşleştirirler, kendilerini organizasyona daha entegre hissederler, görevlerini daha hızlı yerine getirebilirler, bu sayede verimlilik artışı ve olası hataların önüne geçilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir