Portal Türleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Portal Türleri
Portallar gelişmeye devam etse de, dört genel portal türü vardır. MyYahoo! gibi büyük tüketici web portallarına veya yatay portallara ek olarak, dikey, yakınlık veya niş portallarda bir büyüme olmuştur; kurumsal/kurumsal portallar; ve endüstri veya B2B, portallar.
Dikey Portallar
Dikey portallar (ayrıca niş veya yakınlık portalları olarak da adlandırılır) belirli bir alanı kapsar. Dikey portallar sektöre özel veya işlevsel alana özel olabilir ancak büyük ölçüde hizmet verdiği veriler, süreçler ve kişiler tarafından tanımlanır. Örnekler arasında iVillage (kadınlara yönelik) ve guru.com sayılabilir. (bağımsız danışmanlar için). Demografik odaklı portallar (belirli etnik gruplara, belirli yaş gruplarına, alternatif yaşam tarzlarına, dinlere ve bir topluluk veya pazar oluşturduğu algılanan diğer gruplara hitap etmek için başlatılan portallar) artık yakınlık portalları olarak adlandırılıyor.
Kurumsal Portallar
Kurumsal portal (kurumsal veya kurumsal kaynak portalları olarak da adlandırılır), belirli bir şirket veya kuruluş hakkındaki bilgilere kişiselleştirilmiş erişim sağlar. Kurumsal portallar, basit intranet ana sayfalarından kişiselleştirme ve iş akışı yeteneklerine izin veren tam işlevli portallara geçiş yaptı. Bu tür portallardan bazıları, bir şirketin veya kuruluşun ortaklarına (tedarikçiler, müşteriler ve üyeler) yardımcı olmak için sağlanırken, diğerleri (genellikle intranet portalları olarak adlandırılır) kuruluşun kendi çalışanlarının veya üyelerinin yararına bulunur.
Bir üniversite veya kampüs portalı, organizasyonel portalın bir varyasyonudur. Bir üniversite topluluğunun üyelerinin takvimlere, haberlere ve etkinliklere erişiminin yanı sıra üniversitedeki rollerine (öğrenci, profesör, yönetici, mezunlar, vb.) özel bilgilere de erişmesi gerekir.
Örneğin öğrencilerin ders ve sınav programlarını, kütüphaneden ödünç aldıkları kitapları, notlarını ve genel not ortalamalarını, maddi yardım durumlarını, ders dışı faaliyetlerle ilgili bilgileri vb. Aday öğrenciler ve ebeveynleri, kayıtlı öğrencilerin velileri, mezunlar, öğretim üyeleri, diğer kurumlardan akademisyenler ve üniversitenin satıcılarının hepsinin aynı üniversiteden web bilgileri için farklı ihtiyaçları vardır.
İşletmeler Arası Portallar
İşletmeler arası portallar (B2B veya sektör portalları), belirli sektörlerdeki kişilerin bilgi paylaşımı ve en önemlisi işlemlerin tamamlanması için gidebileceği yerlerdir. Bu nispeten yeni bir portal olgusudur, ancak muhtemelen ekonomik açıdan en önemlisidir. Üreticileri ve tedarikçileri belirlemenin ve belirli bir sektördeki parça ve malzemeleri satın almanın azaltılmış sürtünmesini hayal edin.
Ders kitabı ve büro malzemeleri tedarikçilerinin ürünlerini bir çevrimiçi açık artırma süreciyle satmak için teklif verdiğini hayal edin. Örneğin, kampüs kitabevinin yöneticisi, internet tabanlı bir ihale sistemi aracılığıyla ulusal tedarikçilerden kitap, büro malzemeleri ve diğer ürünlerin satın alınmasını otomatikleştirebilir. Bu, geleneksel manuel tabanlı tedarik yöntemlerine göre verimlilik ve maliyetlerde muazzam bir iyileşme sağlayabilir.
Portal Nedir
Web portal nedir
Portal nedir ne ise Yarar
Portal açmak Ne demek
Yatay ve dikey olmak üzere iki türü olan ve örgütteki
Portal Ne Demek TDK
Minecraft portal
Portal ne demek mimari
Bir Kuruluş Neden Portal Oluşturmak İster?
Portalları dağıtmanın bariz bir nedeni, hızı artırarak ve dahili ve harici seçmenlere sağlanan bilgilerin içeriğini özelleştirerek üretkenliği artırmaktır. Portallar ayrıca anlamlı bir bilgi organizasyonu sağlayarak bir bilgi yönetimi işlevine de hizmet eder. Bazı yönlerden portallar, bilgi yönetimine teknik bir çözüm sunar, ancak tam bir yanıt sunmaz. Müşterilerin, seçmenlerin ve çalışanların tercih ettikleri bilgi kaynaklarını kişiselleştirme ve uyarlama potansiyeli, normal bir web sitesi üzerinden bir portal kullanmak için güçlü bir teşviktir.
Portallar ayrıca kuruluşun birçok yüzünün sunumunu kolaylaştırır. Bunlar yalnızca kuruluşun işleyişini kolaylaştırmakla kalmaz; farklı gruplar veya bireyler arasında etkileşime ve işbirliğine izin verirler. Düzgün bir şekilde uygulandığında portallar, bir kuruluş içindeki verimliliği artırarak, maliyetleri düşürerek ve müşteri hizmetleri ve satışları artırarak kurumlar için stratejik varlıklar olabilir. Bu anlamda, statik bilgi sunan geleneksel web sitelerinden çok daha fazlasını yaparlar.
Üniversite portalları, eğitim alanındaki portal uygulamalarının sadece başlangıcıdır.
E-öğrenme hizmetleri ve içeriği sağlayan şirketler, işletmelere ve bireylere çevrimiçi öğrenme içeriği sağlamak için portal teknolojisini de benimsedi. Portallar, bu öğrenim şirketlerinin tüm kuruluşlara kişiselleştirilmiş içerik ve müfredat takibi sunmalarına olanak tanır. Bu, daha hedefli ve ihtiyaç noktasına dayalı eğitim sağlarken eğitim verme maliyetinde bir azalmaya izin verir.
K-12 eğitiminin yanı sıra informal öğrenme merkezleri ve müzelere uygulanan portal teknolojisi muazzam bir potansiyele sahiptir. Öğretmenler ortak dersleri ve fikirleri paylaşarak birbirleriyle daha kolay işbirliği yapabilir, özel ihtiyaçlarına göre materyallere ve ders planlarına erişebilir ve velilerle yeni yollarla iletişim kurabilir. Yöneticiler ayrıca okulları yönetme ve performans, finans ve insan kaynakları ile ilgili bilgilere erişme yöntemlerini değiştirebilir. Müzeler ve diğer öğrenim kurumları da üyeleri ve toplumla nasıl bağlantı kurduklarını yeniden düşünebilirler.
Web Tabanlı Ders Yönetim Sistemleri
Web tabanlı kurs yönetim sistemleri, web tabanlı kursların ve çevrimiçi öğrenmenin tasarımını, geliştirilmesini, sunulmasını ve yönetimini kolaylaştırmak için İnternet ve World Wide Web’in teknolojik ve pedagojik özelliklerini tek bir şablon tabanlı yazma sistemine entegre eden araçlardır. ortamlar. Web tabanlı kurs yönetim sistemleri, Adobe PageMill, Microsoft FrontPage ve Macromedia DreamWeaver gibi web yazma araçlarının çevrimiçi öğrenme için web tabanlı kurslar oluşturmak için giderek daha fazla kullanılmasıyla ortaya çıktı.
Bu tür derslerin verilmesini yönetmek ve yüz yüze sınıf öğretiminden web tabanlı öğretime (WBI) geçişi kolaylaştırmak için daha bütünleştirici bir yapıya duyulan ihtiyaç, WebCT® gibi tek noktadan alışveriş uygulamalarının geliştirilmesiyle sonuçlandı, Blackboard®, Virtual-U® ve TopClass®, diğerleri arasında, büyük ölçüde kurs yönetim sistemleri (eğitim bağlamlarında) veya öğrenme yönetim sistemleri (endüstride) olarak bilinir hale geldi.
Önceki web yazma araçlarından farklı olarak, kurs yönetim sistemleri, eğitmen araçlarını, öğrenci araçlarını ve farklı türde kullanıcılara ve aracın içine yerleştirilmiş birden çok İnternet ve web tabanlı aktiviteye izin veren teknik yönetim araçlarını içerir.
Minecraft portal Portal açmak Ne demek Portal ne demek mimari Portal Ne Demek TDK Portal Nedir Portal nedir ne ise Yarar Web portal nedir Yatay ve dikey olmak üzere iki türü olan ve örgütteki