Web Tabanlı Ders Yönetim Sistemleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Web Tabanlı Ders Yönetim Sistemleri
Web tabanlı ders yönetim sistemleri, weblink arama motorları, senkron ve asenkron iletişim, ders duyuru alanları, öğrenci kayıt alanları, öğrenci kayıtlarının ve etkileşimlerinin takibi, ders bilgilerinin yönetimi ve web geliştirme yetenekleri gibi çeşitli teknolojik ve pedagojik özellikleri ve işlevleri bünyesinde barındırır.
Amaç, ders içeriğinin, ilgili bilgilerin veya bağlantıların teslimi, ödev modellerinin sağlanması, eğitmenler ve öğrenciler arasındaki iletişim ve paylaşılan projelerin yanı sıra web tabanlı ürünlerin geliştirilmesi için grup süreci için merkezi bir konum sağlamaktır.
Bu bütünleştirici araçlar veya sistemler, yazılımın mevcut özelliklerini kullanarak çeşitli öğretim stratejilerini bütünsel bir kurs tasarımına dahil etme fırsatı sunar. Okuyucunun web yazma araçları ile web tabanlı kurs yönetim sistemleri arasında ayrım yapmasına yardımcı olur. (Yazma araçlarının ve ders yönetim sistemlerinin daha kapsamlı bir listesi ve teknolojik özelliklerinin karşılaştırmalı bir analizi için).
Aşağıda altı ticari kurs yönetim sisteminin kısa bir açıklaması bulunmaktadır. Burada sunulan kurs yönetim sistemleri, bu yazının yazıldığı tarihte mevcut oldukları şekilde tanımlanmaktadır. Bu açıklamalar, kullanıcı belgeleri olarak değil, çevrimiçi öğrenme ortamlarının ve WBI’nın geliştirilmesi için pedagojik fırsatlar sunmaya yönelik genel bakışlar olarak tasarlanmıştır. Okuyucular, güncellemeler ve yükseltmeler için ilgili web sitelerini kontrol etmelidir.
WebCT
WebCT’nin şu anda iki sürümü vardır: WebCT 3.5 Standard Edition ve WebCT 3.5 Campus Edition. Kampüs Sürümü, çevrimiçi kurslarını kampüs çapında portallar ve öğrenci bilgi sistemleriyle entegre etmek isteyen kurumlara eksiksiz bir çevrimiçi öğrenme çözümü sunar.
Standard Edition, sağlam, pedagojik açıdan sağlam bir kurs platformu isteyen ancak gelişmiş ölçeklendirme veya kampüs sistemleriyle entegrasyon için kapsamlı özelliklere ihtiyaç duymayan kurumlar için idealdir. WebCT, ders materyallerinin web üzerinde düzenlenmesini kolaylaştırmanın yanı sıra, bir derse eklenebilecek çeşitli araçlar ve özellikler de sağlar.
Örnekler arasında bir konferans sistemi, çevrimiçi sohbet, öğrenci ilerleme takibi, grup projesi organizasyonu, öğrencinin öz değerlendirmesi, not bakımı ve dağıtımı, erişim kontrolü, gezinme araçları, otomatik işaretli testler, elektronik posta, otomatik dizin oluşturma, ders takvimi, öğrenci ana sayfaları, gömülü e-posta ve ders içeriği aramalarıdır.
Blackboard
Blackboard, çevrimiçi geliştirme yazılımının üç düzeyini sunar. Blackboard.com, diğerlerinin yanı sıra içerik organizasyonu, sınıf tartışmaları, grup iletişim araçları, çevrimiçi sınav aracı, e-posta, duyuru gönderme alanı ve dijital dropbox gibi özellikleri içeren ücretsiz bir kurs oluşturma aracıdır.
Yeni Öğrenme Yönetim Sistemi
LMS Türleri
Moodle öğrenme yönetim sistemi Nedir
Öğrenme yönetim sisteminin özellikleri
Mergen ÖYS servisi nedir
Eğitim Yönetim Sistemi Nedir
LMS özellikleri
Öğrenme Yönetim Sistemi kurulum aşamaları Nelerdir
Blackboard 5, özelleştirilebilir kurum çapında portallar, çevrimiçi kampüs toplulukları ve bir kurs yönetim sistemine ek olarak birden fazla idari sistemin kolay entegrasyonuna izin veren gelişmiş bir mimari içeren daha kapsamlı bir e-öğrenme yazılımıdır. Kurumların öğrenci kayıtlarını ve hesaplarını yönetmesine, finansal işlemleri işlemesine ve tesis erişiminden kullanıcı kimliğine kadar her şeyi kontrol etmesine olanak tanıyan Blackboard CampusWide yer alır.
Üst sınıf
TopClass, işletmelerin çalışanlarına tüm eğitim ihtiyaçlarına tek bir erişim noktası sağlamalarını ve eğitmen liderliğindeki eğitimin yönetimini kolaylaştırmalarını sağlayan bir öğrenme yönetim sistemidir (ÖYS). TopClass daha endüstri odaklı olarak algılansa da, müşteri tabanının yüzde 34’ü yüksek öğretim kurumlarıdır.
TopClass LMS’nin özü, öğrencilerin kurumdaki tüm öğrenme materyallerini tek bir merkezi kaynaktan bulmasını sağlayan bir katalogdur. TopClass, içerik ve sınıf yönetiminin tüm yönlerini yönetmek ve web standartlarına dayalı esnek bir öğrenme ortamı sağlamak için sanal bir ortam sağlar.
Güvenlik (benzersiz kullanıcı kimliği), çevrimiçi kayıt ve kayıt, bekleme listesi işleme, katalog tarama ve arama, işbirliği araçları (e-posta, ileti dizili tartışma grupları, bülten tahtası), bir test motoru, öğrenci ilerleme takibi, içerik ve platformdan bağımsız kullanıcı arama, özet raporlama ve kurs derleme araçları. Örneğin, çevrimiçi kendi kendine çalışma kurslarının, eğitmen liderliğindeki eğitim kurslarının, sanal sınıf etkinliklerinin ve kitaplar, videolar ve CD-ROM’lar gibi diğer öğrenme materyallerinin entegrasyonuna izin verir.
Sanal-U
Virtual-U, çeşitli entegre bileşenlerden oluşan bir çevrimiçi öğrenme uygulamasıdır. Bunlar arasında, eğitmenlere kolayca işbirliğine dayalı gruplar oluşturma ve yapıları, görevleri ve hedefleri tanımlama yeteneği veren VGroups konferans sistemi; eğitmenlerin programlama bilgisi olmadan çevrimiçi olarak eksiksiz kurslar oluşturmasını sağlayan kurs yapılandırma araçları (Çalışma Alanı ve Kurs Müfredatı); öğrenci performans takibi (Sınıf Defteri); ve sistem yönetim araçları.
Virtual-U, tüm bilgi alanlarını kapsayan yaklaşık otuz disiplinde 150’den fazla eğitmen ve 230’dan fazla kursu kapsayan, Kanada genelinde ve uluslararası birçok kurumda test edilmektedir. Virtual-U geliştiricileri, çevrimiçi öğrenmenin tasarımı, sunumu ve yönetimi ile ilgili olarak aşağıdaki süreçleri ve hususları incelemek için kullanım verilerini toplayan yardımcı programları bir araya getirdi: öğretim tasarımı; eğitmen ve öğrencinin iş yükü üzerindeki etkisi; memnuniyet ve uygulama; öğrenme kalitesi; ve değerlendirme konuları. Ek olarak, Virtual-U, eğitmenlere aktif ve işbirlikçi öğrenmeyi nasıl etkili bir şekilde entegre edecekleri konusunda koçluk yapmak için araca yerleştirilmiş bir pedagojik tavsiye katmanına sahiptir.
Lotus Öğrenme Alanı
Lotus LearningSpace Forum, Domino web sunucusunda çalışır. Domino web sunucusunun, bu uygulamanın işlevlerini yerine getirmesini sağlayan belirli uzantıları vardır. Yazılımın bileşenleri, dersin ödevlerini yapılandırmanın bir yolunu sağlayan Çizelge gibi eğitmen araçlarını içerir; MediaCenter—Multimedya Kitaplığı ile birlikte çalışan bir LearningSpace kursunun bilgi tabanını oluşturmaya yönelik bir araç; ve CourseRoom—ekip içinde öğrenci, öğrenciden akrana ve öğrenciden eğitmene güvenli işbirliği için etkileşimli, kolaylaştırılmış bir ortam. Ayrıca Öğrenci Profilleri özelliği ve Değerlendirme Yöneticisi vardır.
Domino web sunucusu olmayan kuruluşlar, Forum olmadan LearningSpace satın alabilir. LearningSpace, Değerlendirme Yöneticisini, Profilleri ve yukarıda açıklanan Takvimi içerir. Eğitmenler, kendi kendine çalışma etkinlikleri geliştirmek veya Sanal Sınıf içinde canlı etkileşimli oturumlar sunmak için Etkinlikler bileşenini kullanabilir. LearningSpace 5 ve LearningSpace Forum 3.6, İnternet veya intranet (yalnızca bir kuruluşun üyeleri ve çalışanları tarafından erişilebilen, bir güvenlik duvarının arkasında bulunan bir İnternet ağı) üzerinden sağlanabilir ve IBM Mindspan Çözümlerinin bir parçasıdır.
Eğitim Yönetim Sistemi Nedir LMS özellikleri LMS Türleri Mergen ÖYS servisi nedir Moodle öğrenme yönetim sistemi Nedir Öğrenme Yönetim Sistemi kurulum aşamaları Nelerdir Öğrenme yönetim sisteminin özellikleri Yeni Öğrenme Yönetim Sistemi