Proje Metodolojisi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Grup Çalışması Proje Metodolojisi
Esnek etkileşim, bilgi edinme (ve öğrencilerin kendi anlayışlarını keşfetmelerine izin verme) için esastır. Ancak, kapsamlı gözlem ve izleme olmaksızın, etkileşimin derecesini ve faydasını ölçmek zordur. Bu bir araştırma projesi için mümkün olsa da, sağlam bir değerlendirme stratejisi oluşturmada yardımcı olmaz.
Bu nedenle, değerlendirmenin kolayca ölçülebilir olması, aynı zamanda arzu edilen öğrenme çıktılarını teşvik etmesi ve bunlara bağlı olması gerekiyordu. Bu durumda, resmi olarak değerlendirilen bileşen, faaliyetin kendisi veya grubun ne kadar iyi performans gösterdiği değil, yansıtıcı bir raporun kalitesiydi. Görevlerde iyi performans gösteren daha iyi grupların iyi bir rapor üretecek materyale sahip olacağını zımnen varsaydık. Buradaki fikir, görevlere kısıtlamasız bir yaklaşımın daha geniş öğrenme becerilerini ve bilişsel gelişimi daha iyi teşvik etmesiydi.
Araştırma, öğrenciler tarafından bir dizi görev boyunca ilerlerken kaydedilen materyali kullanan bir değerlendirici vaka çalışması olarak yürütülmüştür. Bunlar, bilgisayar aracılı konferans için Salmon’un beş aşamalı modeline (2004) göre yapılandırılmıştır. Model, yapılandırılmış etkinlikler ve azalan öğretmen desteği seviyeleri aracılığıyla öğrenci etkileşimini artırmak için her aşama bir öncekinin üzerine inşa edilen beş aşamadan oluşan bir çerçeve içerir.
Her aşama, belirleyici etkileşim modu ile karakterize edilir. Aşama 1 (Erişim ve Motivasyon), öğretmenlerin öğrencilerin sisteme erişmesini sağladığı ve zamanında karşılama ve teşvik sağladığı tümevarıma benzetilebilir. Aşama 2 (Sosyalleşme), öğrencileri görev temelli kaygılar olmaksızın etkileşime girecek başkalarını bularak çevrimiçi kimliklerini oluşturmaya teşvik eder.
Bir uygulama fırsatı olan bu aşama, grup çalışmasının başarısı sanal yeterliliklerin seviyesinden etkilenebileceğinden önemlidir. Buna karşılık, aşama 3, görevle ilgili olarak işbirliğine dayalı bilgi alışverişine odaklanmıştır. 4. aşamada (Bilgi Yapılandırması) etkileşim, işbirlikçi (karşılıklı öğrenme) olur. Aşama 5 (Gelişim) ile öğrenciler, kendi öğrenmelerinin ve gruplarının öğrenmelerinin sorumluluğunu alarak öz-eleştirel ve yansıtıcı hale gelirler.
Grup Çalışması Projesi Uygulaması
1. seviye Bilgisayar Oyun ve Animasyon Teknolojisi derecesinden on iki öğrenci grup çalışması projesine katılmayı kabul etti. Hiçbirinin Second Life deneyimi yoktu, ancak hepsi bilgisayar okuryazarıydı ve çevrimiçi oyun ortamları deneyimine sahipti. Normalde çalışmalarının bir parçası olmasa da, sanal bir dünyaya giriş ve grup etkinlikleri, temel müfredatlarına faydalı bir ekleme yaptı. Projeye başlamadan önce, kişisel gelişim portföylerinin bir parçası olarak grup çalışması teknikleri üzerine bir eğitim oturumu düzenlendi.
Moodle Sanal Öğrenme Ortamında (VLE) proje belgeleri, SL ve grup çalışmasıyla ilgili web bağlantıları, tartışma forumu (tüm katılımcılara açık), konuşma günlüğü araçları ve bireysel öğrenci blogları ile proje için çevrimiçi bir kaynak oluşturuldu.
Proje Brifingi
Öğrencilere projenin amaçları ve faaliyetleri hakkında bilgi verildi, proje taslağı ve etik onam formları verildi. Bunlar, sorumluluklarını, katılım ödüllerini ve proje tarafından toplanan bilgilerin kullanımına ilişkin kısıtlamaları detaylandırdı.
Proje yönetim Metodolojisi PDF
Proje Metodolojisi Nedir
Proje yönetim Metodolojileri nelerdir
Waterfall metodolojisi
Agile Nedir pdf
PMI proje yönetim Metodolojisi
Sprint proje yönetimi
Scrum proje yönetimi Nedir
Kayıt, Oryantasyon ve Temel Beceriler
Bir öğrenci bir avatar seçtikten sonra, temel etkileşim becerileri (hareket etme, iletişim kurma, avatarı kişiselleştirme vb.) için ‘Oryantasyon Adası’nın standart SL kaynaklarını ve aşağıdakiler için giriş dersleri için ‘Yardım Adası’nı kullanarak 1-2 saatlik bireysel oryantasyona girerler.
Anglia Ruskin Bilgi İşlem Grubu
İlk oryantasyon ve yardım adaları üzerine temel eğitim oturumlarından sonra öğrenciler Anglia Ruskin Computing (ARC) grup buluşma noktasına yönlendirildi. Tüm gruplar bir araya geldi ve ilk kez birbirlerinin avatarlarını görebildiler. Bu zamana kadar bazı öğrenciler zaten keşfetmiş ve buldukları şeylerden örnekler getirmiş ve öğrendikleri becerileri “göstermiştir”. Öğrenciler, ARC sitesinde inşaat yapmalarına izin veren ARC grubuna katılmaya davet edildi. Katıldıktan sonra hazine avı görevinin ayrıntılarını içeren bir not kartı toplayabildiler.
Grup Oluşumu ve Kimliği
Öğrenciler kendilerini dörder kişilik üç gruba ayırdı. Her grup bir “kimlik” seçmek ve avatar görünümlerinde görsel bir ipucu tasarlamak zorundaydı. Ek olarak, bu görsel kimliği göstermek için bloga bir mesaj göndermeleri ve avatarlarını tanımlaması için öğretmene bir e-posta göndermeleri gerekiyordu.
Grup Hazine Avı
Grubun hazine avı görevi, bir not kartında belirtilen nesneleri ve yerleri bulmaktı. Buradaki fikir, arama, navigasyon ve grup çalışması becerilerinin gelişimini kolaylaştırmaktı. Bir öğe bulduklarını göstermek için grubun bir anlık görüntüsü bloglarına gönderildi. Şekil 1, Second Life Kütüphanesinin önündeki bir ekibi göstermektedir.
‘ARC’ grubu arazisi üç sahil parseline bölündü. Gruplara bir yat için bir iskele ve gemi sahibinin dinlenmesi için bir loca inşa etme talimatı verildi. Bunlar değerlendirilecek ve en iyi inşaat bir ödül (Second Life ‘ıhlamur’ dolarından küçük bir miktar) kazanacaktı. Bu aktiviteyi desteklemek için öğrenciler dünyadaki eğitim kaynaklarına yönlendirildi ve oluşturma ve düzenleme araçları hakkında bir atölye / eğitim oturumu verildi.
Geribildirim ve Kayıt
Öğrencilerden gelen geri bildirimler üç şekilde kaydedildi – sınıfta gözlem, bireysel bloglar ve aktivitenin bitiminden kısa bir süre sonra yazılan yansıtıcı bir rapor olan değerlendirme yoluyla. Etkinliklere ilişkin kanıtlar, öğrenciler tarafından SL anlık görüntü aracı kullanılarak kaydedildi ve bloglarına eklenerek grupla paylaşıldı. Dünya içi etkinliklerin anlık görüntüleri, bireysel blogların barındırıldığı Moodle VLE’ye bağlandı.
Bu prosedürler, öğrencilerin yalnızca yansıtıcı becerileri uygulamalarına yardımcı olmakla kalmadı, aynı zamanda onları daha geniş bir araç yelpazesiyle tanıştırdı.
Beceri ve Bilgi Farklılaşması
Öğrenciler, hem uzmanlık hem de öğrenilen becerilerin türünde hızlı bir şekilde belirgin bir farklılaşma gösterdi. İlk birkaç saat içinde, çoğunluğun temel görevin tamamlanması için gerekenden daha geniş ve daha derin beceriler kazandığı açıktı. Ancak, onları mevcut aktiviteye odaklamak zordu ve birkaç öğrenci, görevleri kendi başlarına tamamlamak için yeterli beceriyi kazanmadı. Becerilerdeki farklılıkların doğuştan gelen yeteneği yansıttığına inanıyoruz, ancak dünyadaki öğrenme kaynakları kullanılarak vurgulanmaktadır.
Bu kaynaklar çeşitlidir ve yakından izlenen bir dizi sınıf alıştırmasından daha karmaşık bir öğrenme stili gerektiren geniş bir beceri yelpazesini kapsar. Kaynaklar, becerileri keşfetmeyi ve genişletmeyi kolaylaştırır, ancak bir öğrencinin yeterince öğrenmeden devam etmesi de kolaydır.
Öğrenmenin son derece özerk doğası, öğrencilerin ilgilerini çeken şeylere odaklanmalarına ve bazı becerileri diğerleri pahasına geliştirmelerine olanak tanır. Bu, bazı öğrencilerin avatar özelleştirmede ustalaşması, ancak birçok bina becerisini kazanamamasıyla kanıtlandı. İçerik, süreçten daha önemli olsaydı, daha iyi tanımlanmış alıştırmalar eklemek gerekli olurdu.
Agile Nedir pdf PMI proje yönetim Metodolojisi Proje Metodolojisi Nedir Proje yönetim Metodolojileri nelerdir Proje yönetim Metodolojisi PDF Scrum proje yönetimi Nedir Sprint proje yönetimi Waterfall metodolojisi