Simülatör  – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Simülatör  – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

9 Ocak 2022 Simülasyon nedir Tıp Simülasyon Testi Nedir? Simülatör Cihazı Nedir? Simülatör ne demek kısaca 0
Proje Simülasyonları

Simülatör 

Begossotarafından geliştirilen ve S. PERERE, Simulation of Performance in Error adlı bir insan performansı simülatörü, temel amacı rastgele bir şekilde insan hatası durumları üretmek olan bir insan davranışı hesaplama simülatörüdür. S. PERERE, hatayı dikkate alan bir insan eylemi simülatörüdür. Simülatörün bazı önemli özellikleri şunlardır: yazılımla etkileşim altında insan hatası çeşitliliğini keşfetmek mümkündür; ve insan hatası, insan değişkenliğinin bir ifadesi olarak ele alınır.

Öğrenciler yazılımlarını geliştirirken, insan ve yazılım arasındaki etkileşimde oluşabilecek tüm olası hataları göz önünde bulundurmalıdır. Genellikle sadece en kritik hatalar veya sistemi istenmeyen durumlara götüren hatalar dikkate alınır.

Davranış Birimleri

İnsan performans simülatörünün karmaşıklığını sınırlamak için bir dizi temel davranışın tanımı gereklidir. Berliner ve arkadaşları, temel insan davranışının bir sınıflandırmasını önerdiler ve algısal, bilişsel ve eylem süreçlerini temsil etmek için bir dizi fiil tanımladılar.

Bilişsel sürecin davranış birimleri yazarlar tarafından şu şekilde tanımlanmıştır: Hesapla, Seç, Karar Ver, Karşılaştır, Ara Değerlendir, Doğrula ve Hatırla. Algılama sürecinin davranış birimleri şu şekilde tanımlanmıştır: İncele, Gözlemle, Oku, İzle, Tara, Algıla, Tanımla ve Bul. Son olarak, motor sürecinin davranış birimleri şu şekilde tanımlandı: Taşı, Tut, İt/Çek, Ekle, Ver, Kaldır, At, Geri Ver, Konum, Ayarla, Tip ve Yükle.

Bu fiiller, olası insan davranışları kümesi olarak S. PERERE’de uygulanmaktadır. S. PERERE tarafından simüle edilen herhangi bir görev, bu fiiller açısından tanımlanmalıdır.


Simülatör ne demek kısaca
Simülasyon ne Demek
Simülatif Ne demek
Car simulasyon ne Demek
Simülasyon Testi Nedir
Simülasyon nedir Tıp
Simülatör Cihazı Nedir
Simülasyon nedir Tdk


İnsan Hatası

Literatürde “insan hatasını” tanımlamaya yönelik çeşitli girişimler bulunmaktadır; ancak, terim için benzersiz bir tanım konusunda yazarlar arasında bir anlaşma olmadığı görülüyor.

Bu yazıda, hatalı eylemlerin, bir dizi fiziksel veya zihinsel aktivitenin sonuç elde edemediği ve bu hataların dış müdahalelere atfedilemeyeceği tüm durumları kapsadığını düşünen Reason tarafından önerilen tanımı kullanacağız. neden olur. Akıl, hatalı eylemlerin iki tür olabileceğini öne sürer: istemsiz ve kasıtlı eylemler.

Gönülsüz eylemler, önceden belirlenmiş niyetlerden sapan ve dolayısıyla amaçlarına ulaşamayan eylemlerdir. Bu, görevin otomatik olarak yapıldığı durumlarda olabilir: örneğin birisi bir aleti yanlış yerleştirir. Bunlar, Reason tarafından fişler olarak adlandırılır.

Kasıtlı eylemler planlandığı gibi gerçekleşir ve istenen sonuca ulaşılamaması durumunda yine de hatalı olarak kabul edilebilir. Görev bilinçli olarak gerçekleştirilir: işçi doğru araçları seçer ancak tamir edilecek nesne konusunda yanılır. Bu hatalara hatalar denir.

Reason’ın çalışmasından Begosso, S. PERERE’ye, bu makalede ele alınacak olan bazı insan hatalarını uyguladı: ihmal, tekrar, tersine çevirme ve algısal karışıklık.

S. PERERE’nin Özellikleri

S. PERERE, çeşitli insan davranışlarını simüle etmek için mekanizmalara sahiptir: bir görevi yerine getirmek, çevrenin farkında olmak ve durum farkındalığını güncellemek ve aynı zamanda çevre üzerinde hareket etmek için bilgiyi temsil edebilir. Bu amaca ulaşmak için, temel insan davranışlarını üretebilen ve hatalardan etkilenebilen bir bilişsel mimari kullanmak gerekir.

Bilişsel mimariler, insanların bilişsel, algısal ve motor süreçlerinde bulunan yönlerin hesaplamalı iyileştirmeleridir. S. PERERE’yi destekleyen mimari, Carnegie Mellon Üniversitesi’nden ACT-R Araştırma Grubu tarafından yürütülen ve akıllı sistemlerin geliştirilmesine yardımcı olmak için kullanılan ACT-R’dir.

S. PERERE, tetik modülü, bozucu modül ve ön işlemci modülünden oluşur. S. PERERE’ye veri girişi, o görevi gerçekleştiren bir kişinin doğru (beklenen, varsayılan) davranışını çeviren Berliner ve diğerleri taksonomisindeki görev öğelerinden oluşan bir görev tanımıdır.

Ayrıca, zihinsel modelin başlangıç ​​durumu S. PERERE’ye girdidir. Bu, sistemin görevin başarılması için başlangıç ​​noktasını tanımasını sağlar. Çıktı ile ilgili olarak, S. PERERE, arızalardan etkilenen görevi ve ayrıca meydana gelen arızaların bir listesini oluşturur. Her modülün kısa bir açıklaması aşağıdadır.

Ön İşlemci Modülü

Bu modül, sistemde depolanan bilginin her bir parçasını okur ve onu Berliner ve diğerlerine göre temel davranış birimi olarak anlar. Ayrıca ilişki, ön işlemcinin, bilişsel mimaride belirtilen koşullarda, performans için sözdizimsel olarak doğru bir şekilde simüle edilecek görevi oluşturmak için üretim kurallarını okumasını da sağlar.

Tetik Modülü

S. PERERE’nin tetik modülü, hatayı tetikleme mekaniğini temsil etmelidir.

S. PERERE, kullanıcının belirli bir davranış için bir tür hata seçerek tetik mekanizmasını yapılandırmasını sağlar. Örneğin, bir yazma davranışı için atlama hatası seçilebilir. S. PERERE için bu çalışma seçeneği, açık bir şekilde yazmanın motor sürecini içeren ve söz konusu görev adımının atlanmasıyla sonuçlanan bildirimsel bellekten rastgele bilgi seçimini oluşturur.

Bozucu Modülü

Bozucu Modül, hatalardan etkilenen görevi simüle etmekten sorumludur. Modül, algısal ve motor süreçlerdeki hataları simüle etmek için mekanizmalara sahiptir.

Bozucu, tetikleme modülü tarafından seçilen bozukluğu okur okumaz, belirli bir davranışa dahil edilecek bozukluğu ön işlemciye gönderir ve bozulan görevin çıktısı alınır. Başka bir deyişle, rahatsız edicinin görevi yerine getirmek için simüle edilmiş davranışları etkileyen hatalı durumlar ürettiği söylenebilir.

Üretilen her hata için S. PERERE, bilişsel mimari ortamında çalıştırılmak üzere, ACT-R dilinin bakış açısından sözdizimsel olarak doğru olan bir metin dosyası oluşturur.

Hata Belirtimi

S. PERERE’de hata oluşumunu anlamak için, simülatör tarafından oluşturulan hataların yapısal İngilizce olarak bir spesifikasyonu aşağıdaki gibidir:

İhmal
Rahatsız edici, görev öğelerinden birini rastgele seçer ve bu görevi yürütecek üretimi atlar.

Tekrarlama
Rahatsız edici, görev öğelerinden birini rastgele seçer ve yürütmesini tekrarlar.

Ters Çevirme
Rahatsız edici, görev öğelerinden birini rastgele seçer ve sırasını hemen sonraki öğeyle tersine çevirir.

Algısal Karışıklık
Bozucu, nesneyi görselleştirdikten sonra üretim kuralını tetikler ve görselleştirilenin yanında fiziksel olarak bulunan bir sonraki öğeyi seçer.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir