Sosyal Politikalar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Sosyal Politikalar
Literatürde yazarlar, sosyal sorumluluğun, ticari kuruluşların, işin kendisinin gerektirdiğinin ötesinde topluluklar için ortak fayda sağlayacak hedefler arama yönündeki ahlaki yükümlülüğü olarak tanımlanması konusunda hemfikirdirler.
Buna göre, işletmenin temel sorumluluğu hissedarları ilgilendirmektedir; bu nedenle toplum, faaliyet gösterdikleri topluluklarda büyük yatırım veya katılım beklememelidir. Ayrıca yazar, ticari kuruluşların, faaliyet gösterebilmeleri için gerekli altyapıyı sağlamasını ve sürdürmesini devletten dört gözle beklediğini belirtti.
Şirketlerin, toplumsal amacı gerçekleştirmek için var olan kurumlar olduğu ve toplumun ortak yararının, varlıklarını sürdürmelerinin altında yatan ilke olduğu teyit edildi.
Yazar, kurumsal sosyal politika sürecini (CSPP), işletme yöneticilerine karar verme sürecinde sosyal politikaların değerlendirilmesinde yardımcı olacak araçları ve operasyonel çerçeveyi sağlayan bir kavram olarak tanımlamıştır.
CSPP’nin temeli, ticari kuruluşların iş etiği, kurumsal sosyal sorumluluk ve kurumsal sosyal sorumluluk gibi temel unsurları içselleştirmesidir.
İkincisi, karar verme sürecinde, literatürün belirli bir sorun için “yeterince iyi çözüm” olan “sınırlı rasyonalite” olarak kabul ettiği bir örneğe sahip olabilecek bir boşluğu ortadan kaldırır.
Brezilya, bilgi teknolojisi varlıkları arasında Bilgi Teknolojisinde Demokrasi Komitesi’ni (CDI) sayma ayrıcalığına sahiptir. Kâr amacı gütmeyen bu kuruluşun amacı, yalnızca ülkede değil, tüm dünyada düşük gelirli toplulukların bireylerini etkileyen dijital uçurumu azaltmaktır.
Bilgi teknolojisini (BT) daha az ayrıcalıklı olanlara ulaştırmanın yanı sıra CDI, sosyal sorumluluk boşluğunu kapatmaya yardımcı olacak diğer önemli sosyal öğretilerin yanı sıra insan hakları, okuryazarlık, ekoloji, sağlık ve şiddetsizlik kavramlarını teşvik eder. yerel işletmelerin, ÇUŞ’ların ve kamu ve özel kuruluşların katılımının olmamasından kaynaklanmaktadır.
Şu anda Brezilya’da 311 bilgi teknolojisi ve vatandaşlık okulu ile 19 bölgesel CDI merkezi bulunmaktadır. Uluslararası olarak, CDI Şili, Kolombiya, Japonya, Meksika ve Uruguay’da bulunan 25 merkezi ve toplam 336 okulu işletmektedir.
Tokyo’da bulunan Japonya Merkezi, daha sonra LDC’lere gönderilen donanımları toplamak için kullanılır. CDI, 1993 yılında genç bir bilgi teknolojisi profesörü olan Rodrigo Baggio tarafından “Herkes için bilgisayar” sloganıyla kuruldu.
Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi, sayılı kararına dayanarak, 2000 yılı gündeminin üst düzey bölümünün “XXI. Bilgiye Dayalı Bir Dünya Ekonomisi Bağlamında Bilişim Teknolojisinin Önemi”.
Bu nedenle, Latin Amerika ve Karayip Ülkelerinin temsilcileri, 20-21 Haziran 2000 tarihlerinde Brezilya, Santa Catarina, Florianopolis kasabasında bir araya gelerek bu ülkeleri “bilgili toplum”a taşımak için gerekli mekanizmayı tasarlamak ve uygulamak için kılavuz ilkeler yayınladılar.
Sosyal sorumluluk mekanizmasının, bilgi toplumuna geçiş sürecinde etkinliği ve eşitliği artıracak çeşitli kamu politikalarını içerecek bir gündeme dayandırılması gerekecektir.
Bunlar, telekomünikasyon hizmetlerinin maliyetini, dijital ağa erişimi ve hesaplama yapısına maliyeti ve erişilebilirliği içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir. Bilgi toplumu için her düzeydeki kullanıcının eğitimi gerekli olup, kıt finansal kaynaklara sahip kitlesel nüfusa erişim sağlanmalıdır.
İkincisine ulaşmak için, halka açık yerlerde ve toplum merkezlerinde terminallerin kurulması gereklidir. Bütün bunlar, elektronik işlemleri ve dolayısıyla bu ortamları kullanarak büyük bir ticaret hacmi oluşturabilmeyi garanti altına almak için temel unsurları sağlayan yasal bir çerçeve içinde gerçekleştirilmelidir.
Ülkeler, bölgesel ve/veya çok taraflı anlaşmaların üyeleri tarafından yaratılan sinerji, sanal bir toplum için gerekli altyapıyı geliştirmek için gerekli donanıma sahip olmalarını sağlar.
Teknoloji Örnekleri
Teknoloji Nedir Kısaca
Teknoloji Nedir Makale
teknoloji nedir
Teknolojik Nedir
Teknolojinin yararları
Teknoloji – Vikipedi
Ayrıca bu sinerji, DC ve ÇUŞ’ların elindeki teknolojinin yarattığı güç yoğunlaşmasının dağılmasına katkı sağlamakta ve iş dünyası kuruluşlarının bu konuya müdahil olamamasının yarattığı boşluğu giderecek politikaların oluşturulmasına gerekli önemi sağlamaktadır. sanal toplumun neden olduğu sosyal sonuçlar.
İtici Güçler Modeli, sanal toplumun evrimleştiği çerçeveyi tasvir eder. Latin Amerika’da hâlihazırda yürürlükte olan bölgesel ticaret bloğu, e-nakit gibi elektronik ödemeleri içeren ancak bunlarla sınırlı olmayan ticaret için yeni standartların mevcut olacağı bir küresel ekonomi yaratarak, küresel pazarlara doğru bir iş genişlemesi yaratacaktır.
Latin Amerika’daki ekonomik ve sosyal faktörler nedeniyle, bölgesel hükümetlerin bu yeni düzenleme için gözetim sağlama rolü yalnızca baskın değil, aynı zamanda tartışmalı da olabilir.
Hükümet tarafından benimsenecek kontrol miktarı, düzenlemeler ve özelleştirme gibi unsurlar, yasal çerçeve içinde bilgiye dayalı toplumun gelişimi ile ilgili olacaktır.
Peru örneği, telekomünikasyon endüstrisinde bir devlet tekeline karşı özelleştirmenin önemini göstermektedir. Özelleştirmenin telekomünikasyon alanındaki yatırım miktarını ve birçok parametrenin büyümesini artırmakla kalmayıp, aynı zamanda kitlesel nüfusun teknolojiye erişimini de sağladığını göstermektedir.
Herhangi bir yeni politika, sosyal sorumluluk ve hesap verebilirliğin önemini ele alan temel hükümleri içermelidir. Bu, sosyal eşitsizlikler alanında yardım etme hedeflerine ulaşılmasına yardımcı olacaktır. Teknoloji sektörüyle ilgili olarak, büyük etkiye sahip olacak bir bileşen, yeni teknolojinin mevcudiyeti ve bu teknolojilerdeki değişiklikler nedeniyle iletişim segmentindeki değişkenliktir.
Modelde açıklanan diğerlerinin yanı sıra uzaktan çalışma, bilgisayar destekli işbirliğine dayalı çalışma (CSCW) gibi işyeri düzenlemeleri, işin geleneksel olarak yapılma şeklini değiştirecek ve bağlam içinde sosyal ve kültürel değerler üzerinde büyük bir etkiye neden olacak unsurlardır.
- Yakınsama: Bilgisayar tabanlı bilgi ve telekomünikasyon ağlarının üstünlüğünü vurgulayan bilgi işlem ve telekomünikasyon ile gerçekleşen olay.
- Dijital Boşluk: Sosyo-ekonomik farklılıkların vurgulanmasına katkıda bulunan iletişim altyapısı ve bilgisayar tabanlı güç eksikliğinden kaynaklanan ülkeler arasındaki eşitsizlik veya ihlal.
- Bilgiye Dayalı Toplum: BM Ekonomik ve Sosyal Konsey kararı 1999/281, “bilgiye dayalı bir dünya ekonomisi bağlamında bilgi teknolojisinin işlevini” tanımlar. Bu karar, bu parametrelerin bilginin yayılmasına katkıda bulunacağı, ülkeler ve dolayısıyla bireyler arasında katılım yaratacağı ve ekonomik büyüme yaratacağı bir toplum yaratmak için bilgi ile birlikte bilgi teknolojisinin önemini belirlemektedir. Tüm bunlar, dünya sakinlerinin sosyal ve ekonomik refahını korumaya ve artırmaya yardımcı olan toplumsal bir çerçeve içinde gerçekleşecektir.
- Latin Amerika: Amerika kıtasının Amerika Birleşik Devletleri sınırının güneyinde yer alan ve Patagonya’ya kadar uzanan kısmı.
- Özelleştirme: Devletin, kamunun sahip olduğu veya kontrol ettiği kurum ve kuruluşların özel teşebbüse devri. Bu, 90’lı yıllarda Latin Amerika’da sağlam para birimi oluşturmak ve kuralsızlaştırmayı desteklemek için yaygın bir kamu politikasıydı.
- Sosyal Sorumluluk: İşletme kuruluşlarının, iş dünyasının gerektirdiğinin ötesinde topluluklar için ortak fayda sağlayacak hedefler arama konusundaki ahlaki yükümlülüğü.
- Telekomünikasyon: Veri, metin, ses ve görüntülerin uzun mesafeler boyunca iletilmesi ve bu çabayı destekleyen fiziksel altyapı.
Teknoloji - Vikipedi Teknoloji Nedir Teknoloji Nedir Kısaca Teknoloji Nedir makale Teknoloji örnekleri Teknolojik Nedir Teknolojinin yararları