Teknolojik Süreçlerin Fiziksel Modelleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Teknolojik Süreçlerin Fiziksel Modelleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

8 Şubat 2022 Günümüzde yeni bir endüstri dönemi başlamış olabilir mi? İŞLETMELERDE teknoloji kullanımı Teknolojinin işletmelere faydaları 0
Yabancı Dil Teknolojileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Bir Web Portalı ve Laboratuvar Görevleri Sistemine Dayalı

Denetleyici Kontrol Öğretimi

Bu makale, teknik üniversitelerde kontrol sistemleri ve endüstriyel otomasyon üzerine ders verme deneyimine dayalı olarak yazılmıştır. Makale, web üzerinden teorik ve pratik çalışmalar sırasında öğrencilerin aktif katılımıyla bir eğitim sürecinin nasıl organize edileceğine ve yönetileceğine dair kanıtlanmış yöntemler sunmaktadır. Böyle bir yaklaşım, katılımcı-öğrenci, öğretmen veya danışman çalışanların sayısını veya yerini sınırlamaz.

İşbirliği dünya çapında olabileceğinden, uluslararası ve çok kültürlü boyut da en zorlu olanıdır. Değişen dünyaya evrim ve adaptasyon da sürekli olduğundan, öğrencilerle çalışmak sürekli bir müfredat geliştirmeyi gerektirir.

Sistem tüm katılımcılara açıktır ve sisteme dahil olan tüm tarafların niteliği kurumsal, bilimsel, sosyal veya eğitici olabilir. Gözetim kontrolü alanı için kullanılan yazılım araçları ve yeni üyelerin kullanabilmesi için bu çalışmanın nasıl tanıtılacağına dair yollar makalede sunulmaktadır.

Yeni teorik bilgi, yazılım, donanım ve iletişim teknolojisi, teknik üniversitelerin öğrencileri ve öğretmenleri arasındaki mevcut etkileşim yollarını iyileştirme ve yeni, tasarlama ve özel mezunların gidecekleri çeşitli işletmeler için öğretim modelleri ve uygulamaları için metodolojiyi geliştirme zorluğunu beraberinde getiriyor. 

Üniversitelerdeki ders programları farklılık gösterse de, teknik araçlar, yazılım ve donanım araçları ve bunlarla çalışma deneyimi, iş için ortak bir temel haline geliyor. Deneyimleri web üzerinden paylaşma fikri yeni değil, bu nedenle sadece uzun sürebilecek ve herkesin faydalanabileceği ortak araç ve yöntemleri bulmak ve işbirliğini geliştirmek meselesi.

Teknolojik Süreçlerin Fiziksel Modelleri

Fiziksel modeller, donanım, yazılım ve iletişim alt sistemlerini içeren somut bir uygulama ortamını temsil eder. Görevleri, öğrencilerin otomasyonun temellerini, mantıksal işlevleri, sürekli ve ayrık kontrolü ve kontrol içinde uygulanan bilgi teknolojilerini öğrenmelerine yardımcı olmaktır.

Bu fiziksel modeller, işlevselliklerinin gösteri görevleri olarak kullanılmalarının gerekliliğini kanıtladığı bir süre boyunca inşa edilmiş ve geliştirilmiştir.

Üniversite laboratuvarlarında uygulanan yeni teknolojilerle, her biri farklı iletişim protokolleri, veri tabanı sistemleri, kontrol yöntemleri ve uygulanan yazılım araçlarıyla birbirine bağlı fiziksel modellerden oluşan bir ağa dayalı sanal bir dünya yaratmak ve sürdürmek artık mümkün. Tablo 1, fiziksel modellere genel bir bakış gösterir.


Teknolojik işletmeler nedir
Teknolojinin işletmelere faydaları
İhtiyaç ve yaşanılan yerin koşullarına göre teknolojik ürünler
İşletmelerde dijitalleşme örnekleri
İŞLETMELERDE teknoloji kullanımı
İsletmelerde Dijital Yönetim
İşletmelerde teknoloji nedir
Günümüzde yeni bir endüstri dönemi başlamış olabilir mi


Bilgi sanayi portalı

Portal, tarayıcı tabanlıdır ve bir tesise ve süreçlerine bir görünüm sağlamak için onu çekici bir seçenek haline getiren ortak özelliklere sahiptir.

Bu hayati özellikler şunları içerir:

• bilgi toplama yetenekleri,
• ortak gezinme araçları,
• güvenlik güvenilirliği,
• tüm sistemin genişletilebilirliği ve ölçeklenebilirliği,
• çok dilli yetenekler,
• kullanım kolaylığı, kullanıcı dostu ortam,
• gerçek zamanlı bilgi sağlamak için daha düşük maliyet,
• birden fazla siteye görüntüleme.

Farklı görevleri temsil eden hiyerarşik seviyeleri gösterir. Kontrol Sistemleri seviyesi, iki durumlu kontrol için mantıksal fonksiyonlar veya PID algoritmaları ile programlandıkları, daha yüksek bir seviye ile iletişim için fiziksel olarak oluşturulmuş, inşa edilmiş ve yapılandırılmış fiziksel modellerden oluşur.

Süreç düzeyinde ana görev, kontrol ve veri toplama ve verilerin her iki yönde aktarımıdır. İletişim protokolleri ve sürücüler, her laboratuvarda bulunan donanım ve yazılım araçlarına dayalı olarak ayarlanmalıdır.

Görselleştirme düzeyi, SCADA/HMI (Denetleyici Kontrol ve Veri Toplama/İnsan Makine Arayüzü) sistem ortamında bir uygulama tasarımının geliştirilmesi için çok rahat bir görevi temsil eder. Bu iş, görselleştirme ekranları tasarlama becerisi ve güncel teknoloji bilgisi gerektirir. Mantıksal ve fiziksel modellerin bazı bölümleri yayınlanmıştır.

Elde edilen sonuçlar

Portal, kullanıcılarına, öğrencilerine ve öğretmenlerine şunları sağlar:

Teorilere giriş, bir model tanımı, bir denetleyici kontrol kullanım kılavuzu ve fiziksel modellerle alıştırmalar hakkında bir eğitim ile temsil edilen teorik bilgi. Tasarlanan uygulamalar tarafından sağlanan değişkenlerin sahnelerin, alarmların, trendlerin görselleştirilmesi ile izleme ve denetleme kontrolünden sağlanan pratik deneyim.

Her kontrollü model, aşağıdaki yapıda tasarlanmış tutarlı bir görünüme sahiptir:

• öğretici:
• başlangıç ​​- kısa açıklama, fotoğraf veya web kamerası, panorama.
• model tanımı – tüm kontrol edilen sistemin mantıksal ve fiziksel modelleri ve bunun bilgi sistemi içindeki entegrasyonu.
• denetim kontrolü – tanıtım videosu ile HMI kullanım kılavuzu.
• bir modelin işlevleriyle egzersiz yapın.
• görselleştirme – denetleyici kontrol, göstergeler, alarm durumu ve alındı ​​bildirimi için kontrol panelleri, web kamerası aracılığıyla canlı video ile çoklu görünüm.
• alarmlar – mevcut, geçmiş alarmlarla çoklu görünümler.
• geçmiş – ayarlanabilir geçmiş trendi, portal geçmişi trendi (30 dakika), portal geçmişi trendi (8 saat).

Bir hava ısıtma agregasının laboratuvar modelini izlemek ve kontrol etmek için bir TVM modeli oluşturuldu. Bu uygulama SCADA/HMI programı InTouch 8 ile oluşturulmuştur. InTouch’ta model ve uygulama arasındaki iletişim için bir ActiveX bileşeni oluşturulmuştur.

TVM uygulaması XML’e çevrilmiştir ve internet bilgi portalı SuiteVoyager’da da mevcuttur. Erişim hakkına sahip kullanıcılar, sadece internet tarayıcısı yardımıyla ölçülen değişkenleri izleyebilir ve modeli kontrol edebilir.

Eğitim açısından bakıldığında uygulama şunları sağlar:

Fanın eylem müdahalesi ile sıcaklığın düzenlenmesi.
hazırlanan kontrol şemalarının listesi,
iletişim ayarlarını etkinleştiren pencere.

Çözüm

Sanal laboratuvar kavramı yeni değil. Sanal laboratuvarlar, fiziksel cihazların ve sistemlerin yazılım simülasyonunu kullanır. Uzak laboratuvarlar, izleme ve kontrol amacıyla gerçek fiziksel laboratuvar sistemlerine, örneğin ekipmana, aletlere ve eğitim modellerine uzaktan erişim sunar. Teknolojik yönler kadar eğitimsel yönler de önemlidir.

Uzak laboratuvarlar, öğrencilere yalnızca basit bir web tarayıcısı yardımıyla mevcut durumu ve geçmiş verileri izleme olanağı sağlar. Adresinden temin edilebilir ve sistem yavaş yavaş gelişecektir. Pahalı alet ve ekipmanların olanaklarını paylaşma yeteneği ile öğrenme kurslarını destekleme amacına uygundur.

Bu öğretim yöntemi, gerçek bir endüstriyel portal ortamına uygulanır ve bu da bir başka avantaj sağlar: öğrenciler, üniversiteden mezun olduktan ve endüstriye girdikten sonra çalışacakları ortamı öğrenirler. Endüstriyel bilgi portalı, web yardımıyla kontrol sistemlerini öğretirken işlevselliğini kanıtlamıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir