Uyarlanabilir Playout Kontrol Şemaları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Uyarlanabilir Playout Kontrol Şemaları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

19 Nisan 2022 Hat DENGELEME Nedir Montaj hattı DENGELEME örnek soru Montaj hattı Nedir 0
Çıkarım Yapmada Kullanılan Bilgi

 Uyarlanabilir Playout Kontrol Şemaları

İnternet üzerinden konuşmanın iletimi, çoğu İnternet ses aracı kullanıcısının yaşadığı düşük kalite nedeniyle pratik olmayan bir uygulama olarak göz ardı edilir. Aslında, İnternet ses servislerinin bant genişliği, gecikme ve paket kaybı kısıtlı bir ortamda çalışması gerekirken, İnternet mimarisi tarafından sunulan gerçek en iyi çaba hizmeti, teslimat konusunda herhangi bir garanti sağlamaz. veri paketleri. Bu nedenle, birçok sıkışık İnternet bağlantısında çok yüksek paket gecikmesi, gecikme seğirmesi ve paket kaybı sıklıkla meydana gelir.

Ağ gecikmesinin etkisini iyileştirmek için, gecikme seğirmesi ve paket kaybı oranı, kullanıcılara hizmet kalitesi (QoS) garantileri sağlayan yeni protokol paketleri ve ağ teknolojileri (örneğin, RSVP, A TM ağları) tasarlanmıştır.

Bununla birlikte, bu yaklaşımlar henüz yaygın olarak kullanılmamaktadır ve bunun bir sonucu olarak, İnternet ses araçlarının kullanıcılarına QoS garantileri sağlamak için ağ desteğinin yokluğunda, alıcı tarafında uyarlamalı playout kontrol mekanizmalarının kullanımına ilginç bir alternatif oluşturmaktadır. Bu yaklaşımlar, NeV ot vat, rat, FreePhone ve BoAT gibi mevcut İnternet ses araçlarının çoğu tarafından benimsenmiştir.

Özünde, değişken ağ gecikmelerini telafi etmek ve ses paketi akışlarından titreşimi ortadan kaldırmak için, uyarlamalı oynatma kontrol mekanizmaları, alıcıda bir ses yeniden yapılandırma arabelleği kullanır ve gecikme titreşimini yumuşatmak için ses akışına yapay gecikme ekler.


Montaj hattı Nedir
Montaj hattı DENGELEME örnek soru
Montaj hattı DENGELEME yöntemleri
Montaj hattı DENGELEME Excel
Hat DENGELEME örnekleri
Hat DENGELEME Nedir
Montaj hattı DENGELEME Ders Notlari
İş etüdü ve ergonomi Ders Notları


Basitçe söylemek gerekirse, alınan ses paketleri ilk önce arabellekte sıraya alınır ve ardından her paketin periyodik olarak oynatılması bir süre geciktirilir. İnternetteki titreşim zamanla önemli ölçüde değişebileceğinden, bu arabelleğe alma politikası uyarlanabilir olmalıdır. Bu şekilde, dinamik oynatma arabellekleri, ek gecikme pahasına alıcı paket gecikme varyansında gizlenebilir.

Bu yaklaşım, ses paketi akışlarından titreşimin kaldırılmasına izin verse ve konuşma anlaşılırlığını garanti etse bile, ara belleğe eklenen gecikme miktarı ile geç paketlerin yüzdesi arasında kritik bir değiş tokuşun var olduğunu söylemeye gerek yok. playout için zamanında alınmaz (ve dolayısıyla kaybedilir).

Aslında, ek gecikme ne kadar uzun olursa, bir paketin planlanan yayın süresinden önce gelmesi o kadar olasıdır. Özetlemek gerekirse, bir tarafta çok büyük bir ses paketi kaybı yüzdesi bir ses iletiminin anlaşılırlığını bozabilir, ancak diğer tarafta çok büyük oynatma gecikmeleri (ara belleğe alma nedeniyle) sesli konuşmanın etkileşimini bozabilir.

Sonuç olarak, İnternet oynatma kontrol mekanizmaları, bu ek ara belleğe alma gecikmesini mümkün olduğu kadar küçük tutmak için ses paketlerinin oynatma gecikmesini uyarlanabilir bir şekilde ayarlarken, çalınmaları programlanan noktadan sonra geciken paketlerin sayısını en aza indirir.

Bunu göz önünde bulundurarak, bu makalenin geri kalanında, İnternet üzerinden konuşma iletimini desteklemek için tasarlanmış üç farklı uyarlanabilir playout gecikme kontrol mekanizmasını inceliyoruz. Özellikle, üç farklı yaklaşımın tümü, belirli bir konuşma sırasında aynı oynatma gecikmesini sabit tutan, ancak farklı konuşma konuşmalarında farklı oynatma gecikmelerine izin veren uyarlanabilir kontrol mekanizmalarını benimser. Bu bölümde, konuşmayı İnternet üzerinden taşımak için tasarlanmış üç farklı uyarlanabilir oynatma gecikmesi kontrol şemasını inceliyoruz.

Playout Kontrol Mekanizması – #1

Ramjee, Kurose, Towsley ve Schulzrinne’de (1994) önerilen uyarlanabilir playout gecikme ayarlama algoritması NeVoT, rat ve FreePhone gibi çeşitli İnternet ses araçlarında kullanılmaktadır. Bu algoritma, hem gönderen hem de alan sitelerde iki sistem saatini senkronize tutan harici bir mekanizmanın var olduğunu ve ağdaki ses paketlerinin yaşadığı gecikmelerin bir Gauss dağılımını izlediğini varsayar. Mekanizma aşağıdaki gibi çalışır.

Alıcı, paketleri arabelleğe alır ve oynatmalarını genellikle bir görüşmeden diğerine uyarlamalı olarak ayarlanan bir zaman miktarı için geciktirir. Özünde, bu mekanizma, belirli bir talkpurt’un ilk paketi i için oynatma süresini p hesaplayarak çalışır.

Gönderen sitede oluşturulan d, i’nin ortalama değeridir. Playout gecikmesi, k ∈ [1, 2, 4] bir varyasyon katsayısıdır (etkisi vardiya işlemleri yoluyla uygulanabilmektedir) ve v playout gecikmesinin ortalama varyasyonudur. Bu talkpurt’un herhangi bir sonraki j paketi için playout noktası p, talkpurt’taki ilk i paketinin oynatıldığı zaman noktasından bir kayma olarak hesaplanır.

Hem ortalama gecikmenin hem de ortalama gecikme varyasyonunun tahmini, stokastik bir gradyan algoritması kullanılarak gerçekleştirilir. Bu strateji aynı zamanda bir gecikme ani algılama ve yönetim mekanizması ile donatılmıştır. Özünde, algoritma burada açıklandığı gibi çalışır, ancak bir ani artış tespit edildiğinde mekanizma, çok büyük değişikliklere etkin bir şekilde tepki vermek için, talkpurt’taki her paket için tahmini yayın gecikmesi olarak talkpurt’un ilk paketinin gecikmesini kullanır. 

Playout Kontrol Mekanizması – #2

Konuşma iletimi için başka bir uyarlamalı gecikme ayarlama algoritması Moon, Kurose ve Towsley’de (1998) sunulmuştur. Bu algoritmanın arkasındaki ana fikir, önceden ulaşmış paketler hakkında istatistik toplamak ve daha sonra bunları playout gecikmesini hesaplamak için kullanmaktır.

Özünde, her paket gecikmesinin değeri kaydedilir ve paket gecikmelerinin dağılımı her yeni varışla güncellenir. Yeni bir talkpurt başladığında, bu mekanizma, belirlenmiş bir son gelen paket miktarı için belirli bir yüzdelik noktası hesaplar ve bunu yeni talkpurt için playout gecikmesi olarak kullanır.

Gecikme artışlarının varlığında, algoritma, bir gecikme artışı algılanır algılanmaz paket gecikmelerini toplamayı durdurur ve bu artışı başlatan paketin yaşadığı gecikme değerini playout gecikmesi olarak kullanarak artışı izlemeye başlar.

Playout Kontrol Mekanizması – #3

Talkpurt playout gecikmelerini ağ trafiği koşullarına dinamik olarak uyarlamak için tasarlanmış başka bir mekanizma, Roccetti ve diğerlerinde önerilmiştir. (2001). Bu mekanizma, BoAT adı verilen bir İnternet ses aracının temelindedir.

Mekanizma, gönderici ve alıcı arasında doğru bir saat senkronizasyonunu sürdürmek için harici bir mekanizmanın varlığını veya uçtan-uca belirli bir dağıtımını varsaymadan, talkpurt oynatma gecikmelerini ağ trafiği koşullarına dinamik olarak ayarlayabilir. ses paketleri tarafından deneyimlenen iletim gecikmelerini sonlandırın.

Kısaca, talkpurt yürütme gecikmesini dinamik olarak ayarlamak için teknik, periyodik aralıklarla, bir sesli iletişim sırasında yaşanan paket iletim gecikmeleri için üst sınırın bir tahminini elde etmeye dayanır.

Böyle bir üst sınır, sesli iletişimin gönderici ve alıcısı arasında gerçekleştirilen üç yönlü bir el sıkışma protokolünün paket alışverişlerinden elde edilen gidiş-dönüş zaman değerleri kullanılarak periyodik olarak hesaplanır. Ardından, yapay olarak uzatılmış veya azaltılmış sessizlik sürelerinin eklenmesiyle, bir konuşmadan diğerine oynatma gecikmesini dinamik olarak ayarlamak için üst sınır kullanılır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir