Web Portalları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Erişilebilir Web Tasarımı
Aşağıdaki liste, WCAG 1.0’ın on dört yönergesinin her biri için erişilebilir web tasarımı için açıklamalar ve örnekler sağlar:
1. Web sayfalarında işitsel ve görsel içeriğe eşdeğer alternatifler sağlayın: Bazı kişiler görüntüleri, filmleri, sesleri veya uygulamaları doğrudan kullanamazlar, ancak görsel veya işitsel içeriğe eşdeğer bilgiler içeren sayfaları kullanabilirler. Örneğin, bir içindekiler tablosuna bağlanan bir yukarı ok resminin metin eşdeğeri “İçindekiler tablosuna git” olabilir.
2. Metin ve grafiklerin renksiz görüntülendiğinde anlaşılır olduğundan emin olun: Bazı kişiler belirli renkleri ayırt edemez ve renkli veya görsel olmayan ekrana sahip cihazlara sahip kullanıcılar bilgileri alamaz. Örneğin, ön plan ve arka plan renkleri, monokrom ekranlar kullanılarak veya renk anlamada eksiklikleri olan kişiler tarafından görüntülendiğinde yeterli kontrast sağlamalıdır.
3. Web sayfası yapısını kontrol etmek için HTML’yi ve sayfa sunumunu kontrol etmek için basamaklı stil sayfalarını kullanın: Örneğin, bir liste veya tablo gibi görünen metni iletmek için HTML yerine stil sayfaları kullanmak, diğer cihazların bir web sayfasının içeriğini sunmasını zorlaştırır. anlaşılır bir şekilde.
4. Kısaltmalar ve yabancı dildeki metinler de dahil olmak üzere bir web sayfasının doğal dilindeki değişiklikleri netleştirmek için HTML kullanın: Web sayfası yazarları, bir web sayfasının içeriğinin baskın doğal dilini tanımlamalı ve izin vermek için sayfanın doğal dilinde sonraki değişiklikleri tanımlamalıdır. otomatik olarak yeni dile geçmek ve belgeyi çok dilli kullanıcılar için daha erişilebilir kılmak için konuşma sentezleyicileri ve Braille cihazları.
5. Web sayfalarında zarif bir şekilde dönüşen tablolar oluşturun: Web sayfası yazarları, gerçekten tablo halindeki bilgileri (veya verileri) sunmak için tabloları kullanmalı ve sayfaları düzenlemek için tabloları kullanmaktan kaçınmalıdır.
6. Komut dosyası dilleri gibi yeni teknolojiler desteklenmediğinde veya kapatıldığında web sayfalarının zarif bir şekilde dönüştürülmesini sağlayın: Web sayfası yazarları, mevcut teknolojilerin karşılaştığı sorunları çözen yeni teknolojileri kullanmalı, ancak web sayfalarının daha eski tarayıcılarla nasıl çalışacağını ve web sayfalarının nasıl çalıştırılacağını da bilmelidir. tarayıcı özelliklerini kapatmayı seçen kişiler için çalışır.
7. Hareket eden, yanıp sönen veya kayan nesnelerin veya otomatik olarak güncellenen nesnelerin bulunduğu web sayfalarının duraklatılabileceğinden ve hatta durdurulabileceğinden emin olun: Bilişsel veya görsel engelli bazı kişiler hareketli metni yeterince hızlı okuyamazlar ve bazı fiziksel engelli kişiler hareketli nesnelerle etkileşime girecek kadar hızlı veya doğru hareket edememek.
8. Bir web sayfasının kullanıcı arayüzünü erişilebilir ve giriş cihazından bağımsız olacak şekilde tasarlayın: Örneğin, bir web sayfasındaki komut dosyaları veya uygulamalar gibi programatik öğeler veya gömülü nesneler erişilebilir veya yardımcı teknolojilerle uyumlu olmalıdır.
9. Web sayfası öğelerini çeşitli giriş aygıtları aracılığıyla etkinleştiren özellikleri kullanın: Örneğin, bir formdaki giriş alanları yalnızca bir fare veya başka bir işaretleme aygıtı kullanılarak etkinleştirilebiliyorsa, web sayfası formunu ses girişi, klavye veya başka bir aygıtla kullanan biri diğer işaret etmeyen giriş aygıtı formu kullanamayabilir.
10. Yardımcı teknolojilerin ve eski tarayıcıların düzgün çalışmasına ve çalışmasına izin veren geçici erişilebilirlik çözümlerini kullanın: Örneğin, eski tarayıcılara sahip kullanıcılar boş düzenleme kutularına gidemeyebilir ve daha eski ekran okuyucular ardışık bağlantı listelerini tek bir bağlantı olarak okuyabilir . Ayrıca, mevcut pencereyi değiştirmek veya yeni pencereleri açmak, ekranı göremeyen kullanıcılar için kafa karıştırıcı olabilir.
11. HTML 4.0, CSS2 ve WCAG 1.0 dahil olmak üzere W3C teknolojilerini ve yönergelerini kullanın ve bunları belirtime veya yönergeye uygun olarak kullanın: W3C olmayan biçimler, eklentilerle veya bağımsız uygulamalarla görüntülenmeyi gerektirebilir.
12. Karmaşık web sayfalarını veya öğeleri anlaşılır kılmak için bağlam ve yönlendirme bilgileri sağlayın: Bir sayfanın bölümleri arasındaki bazen karmaşık ilişkileri, bilişsel veya görsel engelli kişilerin yorumlaması zor olabilir. Öğeleri mantıksal olarak gruplamak ve öğeler arasındaki ilişkiler hakkında bağlamsal bilgi sağlamak, özellikle çerçeveler ve formlar kullanılırken tüm kullanıcılar için yararlı olabilir.
13. Web sayfaları arasında açık ve tutarlı gezinme mekanizmaları sağlayın: Her bağlantının hedefini açıkça belirleyin, site haritası veya içindekiler tablosu gibi bir sitenin genel düzeni hakkında bilgi sağlayın ve gezinme mekanizmasını vurgulamak için gezinme çubuklarını kullanın.
14. Açık, basit ve kolayca anlaşılabilir web sayfaları oluşturun: Web sayfası içeriğinin anlaşılmasını kolaylaştırdığında metni grafik veya işitsel sunumlarla tamamlayın. Yazılı bilgileri anlamak, bilişsel veya öğrenme güçlüğü olan bazı kişiler için zor olabilir ve bu nedenle, açık ve basit bir dil kullanmak, onların yanı sıra, öncelikle işaret dilinde iletişim kuran kişiler de dahil olmak üzere, web sayfası içeriğinden farklı bir ana dili olan kişilere yarar sağlar.
Web Portal
Web portal nedir
Web portalı faaliyetleri
Portal Nedir
Web portal örnekleri
Web portalı faaliyetleri KOSGEB
63.12.01 web portalı faaliyetleri nedir
Web portalı faaliyetleri Nace Kodu
Web Portalları
Web portalları genellikle geleceğin masaüstleri olarak tanımlanır. Kuruluşlar, çalışanları, ortakları ve müşterileriyle karar vermeyi, verimliliği ve paydaş ilişkilerini geliştirmek için portalları yeni ve yenilikçi yollarla kullanıyor. Giderek artan bir şekilde portalların, herhangi bir büyük organizasyonun genel bilgi teknolojisi mimarisinde önemli bir katman olduğu anlaşılmaktadır – şirketler, topluluklar, üniversiteler, hükümetler ve diğer kuruluşlar tarafından tüketilen veya oluşturulan bilgi ve hizmetleri bütünleştiren bir katman.
Çoğu insan “portal” terimiyle ilk olarak Yahoo! veya Lycos. Ne yazık ki, bu ilişki nedeniyle, terim büyük önem taşıyan herhangi bir web sitesine uygulandı. Sonuç olarak, değişen tanımlar vardır ve terim farklı insanlar için farklı şeyler ifade edebilir.
Web portalları, çeşitli yararlı bilgi kaynaklarını web üzerinde tek bir tek durakta toplayarak, kullanıcının aşırı bilgi yükünden veya web’de kaybolmuş hissetmesinden bunalmasını önlemesine yardımcı olur (Looney ve Lyman 2000). Çok az insan aynı ilgi alanlarına sahip olduğundan, portallar kullanıcıların yalnızca kişisel olarak yararlı buldukları bilgileri seçip görüntüleyerek bilgi kaynaklarını özelleştirmelerine olanak tanır. Ortaya çıkan portallara genellikle geniş bir içerik yelpazesini kapsayan yatay portallar denir.
En iyi bilinen portal sağlayıcılar, haberler, hava durumu raporları, hisse senedi fiyatları, web araması, dizinler, çevrimiçi alışveriş, sohbet odaları ve tartışma grupları ve diğer sitelere bağlantılar dahil olmak üzere çeşitli genel bilgi hizmetlerine erişim sunar. Bu bilgilerin bir kısmı, kullanıcı tarafından seçilen ve portal görüntülenirken periyodik olarak güncellenen küçük, içeriğe özel pencereler aracılığıyla sağlanır.
Sağlanan her bilgi türü kullanıcı tarafından özelleştirilebilir (örneğin, hava raporlarının sunulduğu şehirlerin seçilmesi). Bazı sağlayıcılar, özel bilgileri (hisse senedi portföyü veya tıbbi geçmiş gibi) ekleyerek kullanıcıların arayüzü daha fazla kişiselleştirmesine izin verir.
3.12.01 web portalı faaliyetleri nedir Portal Nedir Web Portal Web portal nedir Web portal örnekleri Web portalı faaliyetleri Web portalı faaliyetleri KOSGEB Web portalı faaliyetleri Nace Kodu