Web Tabanlı Çabalar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

ÇEVRİMİÇİ TOPLULUKLAR
Çevrimiçi toplulukların reçeteye dayalı üretimi, yanıltıcı bir girişim değilse de en azından cesur bir girişimdir. Sosyal ilişkiler ve grup momentumunu tahmin etmek özellikle zordur. Açıklandığı gibi, çevrimiçi topluluklar organik olarak büyür ve kendi kurallarına uyma eğilimindedir. Bu nedenle, kontrol çabaları her zaman mevcut grup bağlamına göre ayarlanmalıdır. Bununla birlikte, son paragrafta tartışılan bulgulardan bazı iyi onaylanmış ilkeler türetilebilir.
Buna göre, çevrimiçi bir topluluk içindeki işbirliği ancak bireyler aşağıdaki durumlarda başarılı olabilir:
- Birbirlerini tanıyabilirler, yani topluluk içinde anonim olarak çalışmazlar.
- Birbirinizin etkileşim geçmişine erişin.
- Çevrimiçi toplulukta gelecekte karşılaşma olasılığının yüksek olduğu varsayımını paylaşın.
Bu, çevrimiçi toplulukların, üyeleri arasında sürekli etkileşimi destekleyerek ilişkiler oluşturma ve yönetme olanakları sunması gerektiği sonucuna götürür. Bu nedenle, her topluluk üyesinin ve sistemde depolanan her öğenin kişisel bir geçmişe sahip olması anlamında, sistemin bir hafızasına sahip olması avantajlıdır.
İnsanlar, eylemlerinin itibarları üzerinde etkilerinin olduğunun farkındalarsa, kişisel çıkarları doğrultusunda hareket etme eğilimindedirler: yüksek kaliteli katkılar, etkileyici bilgi ve topluluk üyesinin prestijini artırmak için başkalarına yardım etmeye istekli olma algısı gereklidir.
Bir çevrimiçi toplulukta yer almak için motivasyonel bir durum olarak özgecilik, kişisel çıkarla karşılaştırıldığında daha az yaygın olsa da, topluluk oluşturma hakkında düşünülürse, yine de ele alınması için yeterince sık görülür. Özgecil motivasyona sahip kişiler, grubun veya belirli grup üyelerinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırlar. Bu motivasyonel durum, bu ihtiyaçların ifade edilebileceği, iletilebileceği ve tartışılabileceği bir kamusal alan oluşturularak tatmin edilebilir.
Kamusal mallar ikilemi göz önüne alındığında, grup içinde olmak ile grup dışında olmak arasındaki sınır çizgisini net bir şekilde iletmek için bir rol kavramı ortaya koymak esastır. Tüm grup kaynaklarına tam erişim elde etmek için gruba katılmak gerekir. Çeşitli işlevlere yalnızca kayıtlı ve yetkili kullanıcılar erişebilir.
Gruba katılmak için gerekli olan taahhüt, üyeler ve üye olmayanlar arasında anlaşılır bir sınır oluşmasına yol açar ve bu da grubun birlikteliğini ve grup içindeki üyelerin tanımlanmasını kolaylaştırır.
Üç ilave seçici önlem, kamusal mallar ikilemine hitap etmektedir: kişisel mevcudiyet, kişisel sorumluluk ve kişisel tarih. Üyeler arasında anonimlik ve devamlılık eksikliği bencil davranışı teşvik eder. Bu nedenle, değiştirme eylemleri kullanıcıların oturum açma adlarıyla etiketlenmeli ve bu adlar da kişisel veri kayıtlarıyla ilişkilendirilmelidir.
Girişleri ve eylemleri kullanıcı oturum açma adlarıyla etiketlemek, insanları tanımayı kolaylaştırır ve topluluk üyeleri arasında kişisel ilişkilerin ve çevrimiçi işbirliğinin oluşumunu geliştirir. Tüm değiştirici eylemleri görmek, aktörlerin kişisel sorumluluğunu destekler. Sistemin her eylemin bir hafızası varsa, bu, topluluğun eserlerinin yanı sıra her topluluk üyesine kişisel bir geçmiş verir.
Üyelerin geçmiş etkileşimleri hakkında bilgi, kişisel sorumluluğu tekrar arttırırken, eserlerle etkileşim hakkında bilgi, yeni bir ilgi alanı içinde güncel olmayı ve yeni üyelerin çevrimiçi topluluğun görgü kuralları ve kim olduğu ile tanışmasını kolaylaştırır.
Web Tabanlı Uygulama GELİŞTİRME Ders notları
Web Tabanlı uygulama geliştirme
Web Tabanlı uygulama örnekleri
Web Tabanlı Uygulama GELİŞTİRME DERSİ
Web Tabanlı Eğitim nedir
Meslek EBA
Mobil uygulamalar dersi
Web Tabanlı Çabalar
“İçerik kraldır” hemen hemen tüm Web tabanlı çabalar için yaygındır. Bu özellikle, editör olarak kullanıcı temelinde çalışan çevrimiçi topluluklar için geçerlidir. Makul bir kalite güvence sistemi uygulamak için, sosyal araçların yanı sıra teknik araçları da uygulamak çok önemlidir.
Teknik olarak bu, bir içerik derecelendirme sistemi kullanılarak yapılabilir. Öte yandan, yüksek motivasyonlu gönüllülerden oluşan bir “kaplan ekibi” kullanmak, çevrimiçi topluluğun iyi içerik sunarak başlamasına yardımcı olabilir. Tüm içerik üreticileri için, sisteme yeni içeriği beslemek mümkün olduğunca kolay olmalıdır. Engellerden kaçınmanın en iyi yolu, sürekli kullanılabilirlik testidir.
Kendini işine adamış ve aktif moderatörlerin tanıtılması, topluluk üyelerinin motivasyonunu beslemek için en önemli adım gibi görünüyor. Moderatörler grup etkinliklerini geliştirebilir ve grubun verimliliğini artırabilir.
Grup standartlarını (görgü kurallarını) iletmekten, yeni topluluk üyeleri için itirafçı olarak hareket etmekten ve sürekliliği korumaya yardımcı olmaktan sorumludurlar. Etkin bir moderatörün, bir çevrimiçi toplulukta aktif üye eksikliğini bir dereceye kadar telafi edebileceğini gösterdiler.
Yalnızca üyelerin sohbet başlatabildiği yüz yüze toplulukların aksine, çevrimiçi topluluklar iletişimi başlatabilir. Bu fırsat, kullanıcılar için ilgili bilgileri toplayan ve bunu e-postalarda ve kişiselleştirilmiş portal sayfalarında sunan yazılım aracıları olarak değişiklik farkındalığı işlevlerini uygulayarak devreye sokulmalıdır.
Profilleri kişiselleştirilmiş hizmetler için kullanmanın önemli bir öğesi de profilleri güncel tutmaktır. Deneyimler, ilgilerin zaman içinde sürekli değiştiğini göstermektedir. Profil ayarı diyaloglarına genellikle bir kez erişilir ve ardından unutulur.
Bu nedenle, kişiselleştirilmiş hizmetlerin kalitesinin zaman içinde subjektif olarak düşmesi riski vardır. Bu nedenle, kullanıcı davranışını izlemek ve aracıların zaman zaman, örneğin değişen ilgi alanlarına ilişkin gözlemlerin yorumlarının doğru olup olmadığını sormalarına izin vermek önemlidir.
Açık kaynak hareketi, kendi projelerini başlatan veya mevcut yazılım geliştirme çabalarına katılan yeni geliştiricileri işe alma konusunda çok başarılı oldu. Bugün, açık kaynaklı yazılım geliştirme topluluklarının tümü olmasa da çoğu, işbirliği için çevrimiçi hizmetleri kullanıyor. Bu bölümün geri kalanında, çevrimiçi topluluk oluşturmayı destekleyen yazılım gereksinimlerinin uygulanması, açık kaynaklı yazılım geliştirme topluluklarının örnekleriyle gösterilmektedir:
• “Katil özellik”: Açık kaynak projeleri genellikle mevcut bir sorunu çözmek için kurulur, yani öldürücü özellik çevrimiçi topluluğun ürünüdür. Başkaları projeye katıldığında, çalışma daha da etkili hale gelir.
• İşe Alım: Açık kaynak toplulukları, yalnızca kendileri tarafından değil, aynı zamanda dış müşteriler için de kullanılması amaçlanan yazılım sistemleri üretir. Bu dış kullanıcılar, yani açık kaynaklı çevrimiçi topluluğa aktif olarak dahil olmayan kullanıcılar, kaynağı değiştiren ve projeye geri veren aktif geliştiriciler haline getirilebilir. Bu geliştirici işe alım sürecini desteklemek için çevrimiçi topluluklar, aktif olarak dahil olmak için şeffaf kurallar sağlamalıdır. Hermetik görünmeyen projelerin geliştirici tabanını büyütme şansı daha yüksektir.
• Şeffaflık: Şeffaflık kazanmanın en önemli olasılığı, projenin posta listelerinin halka açık arşivlenmesidir. Büyük e-posta arşivlerini taramak genellikle kolay olmadığından, açık kaynak toplulukları metin belgeleme yönergeleri ve standartları sağlamalıdır.
Meslek EBA Mobil uygulamalar dersi Web tabanlı eğitim nedir Web Tabanlı Uygulama geliştirme Web Tabanlı uygulama geliştirme ders notları Web Tabanlı Uygulama GELİŞTİRME DERSİ Web Tabanlı uygulama Örnekleri