Logo – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Logo
Felsefi olarak Logo, bilgisayarın gücünü kullanıcının ellerine bırakmak için tasarlandı. Logo’da çok basit birkaç komut hızlı bir şekilde öğrenilebilir, böylece öğrenci veya öğretmenin bilgisayarı hızlı bir şekilde kullanmaya başlaması sağlanır. Gelişmiş yapay zeka programlama dilinden tasarlanan Logo, kullanıcının karmaşık görevleri tamamlamak için basit kelimeleri ve sayıları almasını sağlar.
Logo, talimatların prosedür adı verilen gruplar halinde bir araya getirildiği prosedürel bir dil olarak kabul edilir. Bilgisayara prosedür adı verildiğinde, prosedürde bulunan adımlar yürütülür. Bu, bilgisayarın yürütme ve birden çok görevin bir kerede tamamlanması için belleğinde birçok prosedürü saklamasına izin verir.
Logonun genellikle kaplumbağa grafiklerinin kullanımını kullandığı söylenir. Logo kaplumbağası başlangıçta yere yerleştirilebilen kubbe şeklinde bir robot olarak başladı. Alt tarafına bilgisayardan talimat verildiği için yere konan kağıda çizim yapacak bir kalem yerleştirilmişti. Sonunda şekli nedeniyle artık kaplumbağa olarak adlandırılan robotun yetenekleri ve hareketleri bilgisayara çevrildi. Bilgisayar ekranının ortasındaki bir üçgen (kaplumbağa olarak da adlandırılır) ve klavyede yazılan komutlar kullanılarak bilgisayar ekranında bir dizi çizgi ve şekil çizilebilir.
Logonun artan kullanımı, kişisel bilgisayarın gelişimine paralel olmuştur. 1980 yılında MIT ve Texas Instruments tarafından Dallas, Texas’taki Lamplighter Okulu ile desteklenen bir pilot proje, ilk kişisel bilgisayarlardan ve Logo yazılımlarından bazılarını sınıf öğretmenleri ve öğrencilerinin eline verdi.
New York Bilimler Akademisi ve New York City’deki Topluluk Okul Bölgeleri 2, 3 ve 9’da Lamplighter Okulu ile birlikte benzer bir proje, Papert ve MIT’deki meslektaşları için bir araştırma üssü oluşturdu. Her iki projede de öğretmenlere Logo’nun sınıflarında uygulanması konusunda eğitim verildi.
Logo kullanımı bugün bu okullarda devam ediyor ve her iki projede de kullanılan Logo, Terrapin Logosunun Apple, IBM ve Texas Instruments bilgisayarları için çeşitli versiyonlarının geliştirilmesini ilerletti. Logo Computer Systems Inc. (LCSI), Lamplighter ve New York Academy of Sciences okullarında yapılan araştırma ve yeniliklerin sonucu olarak kuruldu.
Seymour Papert bugün LCSI’nin başkanı olmaya devam ediyor. Aynı zamanda Papert, dünyanın dört bir yanındaki öğretmenlere Logo’nun entelektüel ve yaratıcı potansiyelini sınıfta inceleme konusunda ilham veren Mindstorms’u da bu dönemde yazdı. Logo bir düzineden fazla dile çevrildi ve Amerika Birleşik Devletleri’nin yanı sıra Japonya, Avrupa, Güney Amerika ve Avustralya’da uygulandı.
Logo tasarım
Free logo maker
Kampanya logosu
Free logo
E Fatura logo
Gaming logo
İletişim logo
Pubg logo
Logo’nun bir sonraki sürümü olan LogoWriter, 1990’da tanıtıldı. LogoWriter, kelime işleme, birden çok kaplumbağa ve daha sezgisel bir arayüz içeriyordu. LogoWriter kaplumbağaları, yeni geliştirilen “sprite” programlamayı kullandı. Sprite programlama, bilgisayar ekranındaki birçok noktada bağımsız animasyonlu şekillere veya görüntülere izin verir.
Tek bir kaplumbağa veya birden fazla kaplumbağa, program yürütme sırasında bir şekli korumak yerine artık farklı şekillere dönüşebilir, canlandırılabilir ve birbirinden bağımsız hareket edebilir. Kelime işlemenin Logo yazılımına entegrasyonu, okullarda entegre matematik, fen ve dil sanatları derslerinin geliştirilmesini teşvik etti.
LogoWriter kısa bir süre için çok popüler oldu. LogoWriter, Apple Bilgisayar için özel olarak geliştirildi; DOS tabanlı makineler pazara ve okullara hakim olmaya başladığında, LogoWriter popülerliğini kaybetti.
1993’te LCSI, dünya çapında Logo’ya olan yeni ilgiye yanıt olarak MicroWorlds’ü tanıttı. MicroWorlds, çizim araçları, bir şekil düzenleyici ve müzik yazma yeteneği ekledi. MicroWorlds, öğrencileri kendi simülasyonlarını, oyunlarını ve multimedya projelerini geliştirmeye teşvik etmenin bir yolu olarak görülüyordu.
Logo’nun bu yeni sürümü, genellikle Logo’da programlama yapan öğretmenler ve öğrenciler tarafından talep edilen çoklu görev ve paralel işlemeyi destekledi. Logo’da çoklu görev zaten mevcut olsa da, MicroWorlds öğrenciler için çok daha kolay hale getirdi. Bu aynı işleme sistemi, mevcut LEGO Dacta Kontrol Laboratuvarı’nda kullanılmaktadır.
1980’lerin ortalarında MIT araştırmacısı Michael Resnick, Logo ile çocuklar tarafından kullanılan LEGO yapı taşlarını birleştiren bir cihazın geliştirilmesine öncülük etti. Resnick, LEGO’larla inşa edilen yapıların bir dizi kabloyla bilgisayara bağlanmasına izin veren bir kontrol kutusu geliştirdi. Bu teller, bir bilgisayarda programlanmış Logo talimatlarının bir versiyonunu LEGO motorlarına ve sensörlerine taşıyordu.
Bu, LEGO yapısının hareket etmesini sağlar. Bu kutu LEGO Dacta Kontrol Laboratuvarı Arayüzü olarak tanındı. LEGO Dacta Kontrol Laboratuvarı Arayüzünün geliştirilmesi, LEGO ve Logonun evliliğini tamamladı ve bugün birçok okulda görülen LEGO/Logo versiyonudur.
LEGO/Logo ile öğrenciler bilim, matematik, tasarım, programlama ve mühendislik kavramlarını uygulayarak kendi buluşlarını yaratabilirler.
Öğrenciler, özel olarak tasarlanmış LEGO tuğlaları kullanarak robotik makineler ve cihazlar oluşturmak için Logo kullanarak programlamayı öğrenirler. Öğrenciler teoriler oluşturabilir, Mars gezgini veya robotik kol gibi robotik cihazlar tasarlayabilir ve geliştirebilir ve bu cihazları LEGO/Logo yazılımı aracılığıyla programlayabilir. LEGO/Logo kullanan öğrenciler, basit makineler, bileşik makineler, ivme, sürtünme ve bunların gerçek dünyadaki etkileşimleri gibi kavramların anlaşılmasını içselleştirir.
LEGO/Logo kullanımı ayrıca öğrencilerin problem çözme, proje planlama ve yönetim becerileri kazanmalarını sağlar. LEGO/Logo materyallerini kullanırken hipotezler oluştururken, cihazlar tasarlarken ve geliştirirken ve yazılımı programlarken problem çözme ve keşfetme yoluyla öğrenme teşvik edilir.
Öğrenci tarafından tasarlanan bu buluşlar daha sonra bir dizi kablo aracılığıyla Kontrol Laboratuvarı Arayüzüne bağlanır ve öğrencinin bir bilgisayarda girdiği programlama koduyla manipüle edilir. Kontrol Laboratuvarı Arayüzünü kullanırken, öğrenci tarafından tasarlanan buluş bilgisayara bağlı kalır ve bu da cihazın herhangi bir büyük mesafe kat etme yeteneğini sınırlar. Yazılım, ev ve okul için Macintosh ve PC sürümlerinde mevcuttur.
LEGO/Logo öğrenme stratejilerine yakın zamanda eklenen, LEGO Mindstorms resmi adı altındaki RCX tuğlasıdır. LEGO Mindstorms tuğlası, MIT’deki araştırmacılar tarafından geliştirilen programlanabilir tuğla teknolojisine benzer ancak RCX tuğlasını çalıştırmak için LEGO tarafından geliştirilen yazılımı kullanır. LEGO Mindstorms RCX tuğlası, öğrencilerin tuğlaya gömülü programlar oluşturmasına olanak tanır. Tuğla ve bağlı sensörler bilgisayardan bağımsız olarak hareket eder.
LEGO Mindstorms RCX yapım parçasının içinde bir mikroişlemci bulunur. Bilgisayar, kızılötesi teknolojisi yardımıyla tuğlanın içindeki mikroişlemci tarafından gerçekleştirilecek kodu tuğlaya iletir. Öğrenciler bilgisayardan uzakta kullanım için robot tasarım etkinlikleri ve veri toplama deneyleri üretebilirler.
1998 yılında piyasaya sürülen ürün, genellikle oyuncak mağazalarında halka açık pazarda LEGO Mindstorms adı altında satılır ve Windows tabanlıdır. Mindstorms’un okul versiyonuna RoboLab denir ve Macintosh ve PC platformları için satın alınabilir. Her ikisi de programlama dili Logosunun her yerde bulunan bilgi işlem ve görsel temsiline dayanmaktadır.
Herhangi Bir Alan Bulunamadı.E Fatura logo Free logo Free logo maker Gaming logo İletişim log Kampanya logosu Logo tasarım Pubg logo