Probeware Yazılımı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Probeware Yazılımı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

7 Aralık 2021 Ana yazılım Nedir Araç yazılım Bilgisayar yazılım programları Bilgisayar yazılımı Nedir Ücretsiz yazılım Programları Yeni başlayanlar için yazılım 0
Lojistik Sağlayıcıları

PLATO Sistemi

PLATO Learning Inc. tarafından yıllar içinde inşa edilen günümüzün PLATO sistemi, orijinal olarak Illinois Üniversitesi’ndeki Bilgisayar Tabanlı Eğitim (CBE) Araştırma Laboratuvarı’nda Donald Bitzer yönetiminde geliştirilen PLATO anabilgisayar sisteminin en büyük torunudur. İlk araştırma 1959’da Ulusal Bilim Vakfı’nın (NSF) finansmanıyla başladı ve PLATO teknolojisi 1960’da patentlendi. Sistem, 1968’de PLATO IV’e dönüştü.

1960’larda ve 1970’lerde NSF tarafından finanse edilen iki büyük CBE projesinden biri olan PLATO ana bilgisayarı, bilgisayar tabanlı öğrenme, değerlendirme, oyun, çevrimiçi topluluklar, programlama dilleri ve donanım teknolojilerinde çok çeşitli çığır açan araştırma ve geliştirmeye ev sahipliği yaptı.

Dünyanın her yerindeki kampüslerde yüzlerce yazar tarafından sistem üzerine binlerce saatlik yazılım yazıldı. ERIC indeksi, bilgisayar tabanlı öğrenme, öğretici diyaloglar, eğitici oyunlar ve simülasyonlar ve çevrimiçi değerlendirme ile ilgili temel araştırmaların çoğu dahil olmak üzere, o döneme ait PLATO sistemine yaklaşık 900 referans içerir.

PLATO kullanıcılarının küresel çevrimiçi topluluğu, günümüzün küresel İnternet tabanlı topluluklarının öncüsüydü. 1973 yılında, David Wooley, Paul Tenczar’ın yönetiminde PLATO üzerinde NOTES sistemini geliştirdi. Başlangıçta hataları ve eğitim yazılımı geliştirmeyi (TERM COMMENT adı verilen bir sistem aracılığıyla) bildirmek için geliştirildi, 1976’da çok çeşitli konularda yüzlerce tartışmayı destekleyen güçlü bir ileti dizisi sohbet sistemine (Grup Notları veya GNOTES) dönüştü.

Bu sistemin bir torunu bugünün LOTUS NOTLARI’dır. Ayrıca 1973’te Doug Brown, kullanıcılar arasında gerçek zamanlı terminalden terminale konuşma sağlamak için Talkomatic (daha sonra TERM TALK) sistemini tasarladı. 1974’te Kim Mast, Kişisel Notlar (PNOTES) adlı bir e-posta sistemi geliştirdi, günümüzün İnternet e-postasının kaynağı olan ARPANet spesifikasyonundan sekiz yıl önce. İfadelerin kullanımı gibi günümüzde aşina olduğumuz çevrimiçi sosyal sözleşmelerin çoğu PLATO’da gelişti.

PLATO anabilgisayar sisteminin yazma dili, Paul Tenczar tarafından 1967’de yazılan TUTOR’du. TUTOR, BASIC veya PASCAL gibi genel amaçlı bir dilin gücüne sahip olacak şekilde tasarlandı, ancak etkileşimli gibi öğretim açısından önemli özellikleri desteklemek için ek yeteneklere sahipti. vektör grafikleri ve ücretsiz yanıtlı yanıt analizi ve geri bildirim gibi gerçek zamanlı çevrimiçi işlem işleme yetenekleri yer alır.


Ücretsiz yazılım Programları
Ana yazılım Nedir
Araç yazılım
Yazılım Nedir
Yeni başlayanlar için yazılım
İlk yazılım Nedir
Bilgisayar yazılım programları
Bilgisayar yazılımı Nedir


Daha sonraki bilgisayar tabanlı talimat yazma sistemlerinin çoğu, örneğin bugünün MacroMedia’nın AUTHORWARE sistemi gibi, ÖĞRETMEN’in etkisini göstermektedir. Benzer şekilde, bilgisayarla yönetilen öğretimin işlevleri de PLATO’nun CMI sisteminde geliştirildi. Etkisi, günümüzün yönetim sistemlerinde ve Öğretim Yönetim Sistemi gibi özelliklerde hala hissedilmektedir.

PLATO ana bilgisayarı ve topluluğu, çevrimiçi çok oyunculu oyunlar da dahil olmak üzere bilgisayar oyunlarındaki orijinal çalışmaların çoğunu da ortaya çıkardı. Dünya çapındaki kullanıcılar, Star Trek (“Macera” oyunu), EMPIRE (belki de ilk çok oyunculu oyun), SPASIM (ilk birinci şahıs nişancı oyunu), Flight Simulator (3 boyutlu gerçek zamanlı uçuş) oynayarak geçirdikleri zamandan etkilendiler. ufuk, havaalanı ve düşman manzaralı simülatör) ve Oubliette (Dungeons & Dragons tipi bir oyun). Bu oyunların yazarlarının çoğu, ticari bilgisayar oyunu endüstrisini kurmaya devam etti.

PLATO anabilgisayar projesi aynı zamanda bir dizi önemli donanım ve sistem yeniliğini de ortaya çıkardı. En iyi bilinen, orijinal olarak Bitzer ve Gene Slottow tarafından 1964’te maliyetli video belleği veya yüksek bant genişliği olmadan rastgele erişimli tam ekran görüntülere izin vermenin bir yolu olarak geliştirilen plazma düz panel ekrandır. Ekranın torunları artık son teknoloji televizyon ve bilgisayar ekranlarında bulunuyor. Daha az bilinenler ise, yüzlerce eşzamanlı kullanıcının 300 bps veya daha yavaş çalışan modemler üzerinden bağlantı ve iletişime izin veren sistem tasarımındaki yeniliklerdir.

PLATO, ticari e-öğrenme endüstrisinin yaratılmasında önemli bir rol oynadı. PLATO, 1976’da Control Data Corporation (CDC) tarafından lisanslandı. CDC, PLATO’ya agresif bir şekilde yatırım yaptı ve sistem 1985’te dünya çapında 100’den fazla ana bilgisayara ulaştı. Çoğu birbirine bağlıydı ve gerçekten küresel bir bilgisayar tabanlı öğrenme topluluğu yarattı.

PLATO’nun alt kümeleri, tescilli bağımsız bir bilgisayarda, TI 99’da ve IBM-PC’de uygulandı. 1989’da PLATO Learning Inc. (başlangıçta TRO Learning Inc.), CDC’nin PLATO varlıklarının çoğunu satın aldı. Orijinal eğitim yazılımı hala Pearson Learning Technologies’in NovaNet yan kuruluşu tarafından pazarlanmaktadır. CDC, CYBIS sistemini yeniden vaftiz etti ve ardından onu Vcampus’a (başlangıçta UOL Publishing) lisansladı.

Probeware Yazılımı

Probeware, bir bilgisayar veya hesap makinesi ile gerçek zamanlı veri toplama, görüntüleme ve analiz için kullanılan eğitim donanımı ve yazılımıdır. Probeware, mikrobilgisayar tabanlı laboratuvarlar olarak da bilinir; Bir hesap makinesiyle kullanıldığında, hesap makinesi tabanlı laboratuvarlar olarak bilinir. Sondaları uygun yazılımı çalıştıran bir bilgisayara bağlayarak, öğrenciler çeşitli formatlarda görüntülenen verileri toplanırken gözlemleyebilirler. Sorgulamaya dayalı bir öğrenme bağlamında kullanıldığında, bu kapasite öğrenmeyi önemli ölçüde artırabilir ve hızlandırabilir. Probeware fen, matematik ve teknoloji eğitiminde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Probware donanımı, fiziksel özellikleri bir elektrik sinyaline dönüştürmek için sensörleri kullanan problardan oluşur. Bir sensörden gelen elektrik sinyali, genellikle sinyali bilgisayarlar tarafından okunacak bir formata dönüştürmek için bir elektronik arayüzün kullanılmasını gerektirir. Sıcaklık, ışık ve mesafe sondaları en yaygın olmasına rağmen, eğitimde kırktan fazla tür sonda kullanılmaktadır.

Sondalarla kullanılan yazılımlar, genellikle sondadan gelen verileri bir sayı, kadran veya grafik olarak temsil edebilir. Öğrencilerin ekrandaki değişikliği gerçek zamanlı olarak, yani fiziksel girdi değişir değişmez görmelerini sağlamanın eğitim açısından büyük değeri vardır. Bu şekilde, öğrenciler fiziksel değişimi hızlı bir şekilde temsilin değişme şekliyle ilişkilendirir. Bazı yazılımlar, verileri toplanır toplanmaz analiz etmek için de kullanılabilir. Örneğin, kullanıcı verileri bir işleve sığdırmak veya gürültüyü filtrelemek isteyebilir.

Probeware yazılımı sıklıkla prob kalibrasyonu desteği de içerir. Yazılım, sensörden okuduğu ham değerleri Santigrat derece olarak rapor edilen sıcaklık gibi fiziksel bir değerle ilişkilendirmek için bir kalibrasyon denklemi kullanır. Kalibrasyon işlemi, doğruluğunu artırmak için bu denklemi ayarlar.

Bu gereklidir, çünkü tüm sensörler aynı değildir ve çoğu zaman içinde hassasiyetlerini veya “kaymalarını” değiştirir. Eğitimde sıklıkla bulunan ucuz sensörlerin kayma olasılığı daha yüksektir. Kalibrasyon genellikle sondayı, sondanın ölçtüğü fiziksel özelliğin bilinen birkaç değerine yerleştirmeyi içerir. Örneğin, bir sıcaklık probu, bu sıcaklıklar bilindiği için donan ve kaynayan suya yerleştirilebilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir