Görsellerin Önemi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Görsellerin Önemi
Araştırmalar görsellerin dünyayı anlamamızı şekillendirmedeki gücünü de gösteriyor. İnsanlar yalnızca görüntüleri metinden daha hızlı işlemekle kalmaz; bir konuyla ilgili kavramsal bilgileriyle çeliştiğinde bile görsel deneyimlerine güvenme eğilimindedirler (bir kez daha görmek inanmaktır). Bununla birlikte, metin ve resimler mutlaka çatışma içinde değildir.
Araştırmalar, akademik alıştırmalarda metin görsellerle etkili bir şekilde birleştirildiğinde öğrencilerin daha fazla öğrendiğini ve öğrenmenin daha uzun sürdüğünü gösteriyor. Ancak resimleri ve metni dikkatle seçen bir öğretmen, öğrenmeyi geliştirmek için yeterli değildir; Öğrencilerin ayrıca derin öğrenmenin gerçekleşmesi için hem metni hem de görüntüyü okumada biraz akıcı olması gerekir. Öğrenciler görsel dünyayı okuma konusunda daha yetenekli hale geldikçe, görsellerden ve metinlerden öğrenme konusunda daha ustalaşacaklardır.
Görsel okuryazarlığı öğretme stratejileri, genellikle öğrencilerin görüntüler hakkında zaten sahip oldukları bilgileri temel alarak ve ardından öğrencileri daha karmaşık analizlere, bazen bilişsel çıraklık olarak adlandırılan bir yaklaşıma doğru hareket ettirerek başlar. Bilişsel çıraklığın temel bir yönü, öğretmenlerin karmaşık bir sorunu, her seferinde bir tane ele alınabilecek bileşen parçalarına ayırmasını içerir.
Öğrenciler, sağduyulu ve tanıdık görevlerden daha zor çalışmalara doğru ilerlerler. Diğer bir deyişle, öğretmen bir meydan okuma etrafında küçük alıştırmalardan veya odaklanmış sorulardan oluşan bir iskele kurar ve öğrencilerin adım adım daha yüksek bir anlayış düzeyine doğru tırmanmalarına izin verir.
Bir ilkokulun sanat sınıfında, görsel okuryazarlık dersi, öğretmenin öğrencilerden favori bir rengi belirlemelerini istemesiyle başlayabilir, ardından öğrencileri, rengin dikkati nasıl yönlendirdiğini ve izleyicinin ruh halini nasıl şekillendirdiğini keşfetmek için rengi kullanan reklamlara bakmalarını ister.
Üniversite düzeyinde bir tarih dersinde, bir görsel okuryazarlık alıştırması, başlangıçta öğrencilerin, Yeni Dünya’nın bir on altıncı yüzyıl İspanyol haritasında resmedilenleri tanımlamasını sağlayabilir; daha sonra öğrencilerden o haritanın tasarımında ve üretiminde örtük olan ideolojinin bir değerlendirmesiyle sonuçlanan bir dizi daha karmaşık adım atmaları istenecekti. Metinsel okuryazarlık öğretim stratejileri gibi, görsel okuryazarlık pedagojisi, öğrenciler farklı görsel formların kelime dağarcığını ve stillerini kullanarak beceriler geliştirdikçe daha karmaşık hale gelir.
Bu nedenle görsel okuryazarlık öğretimi hem süreç odaklı hem de içerik odaklıdır. Sınıf dersleri bazen öğrencilerin herhangi bir görüntüyle ilgili tek tip bir dizi soruyu yanıtlamasına dayanır, ancak öğrencilerin gördüklerinin içeriğini ve bağlamını nasıl yorumlayacaklarını da öğrenmeleri gerekir.
Eski bir harita ve çağdaş bir moda reklamının her ikisi de görüntü olmasına rağmen, her birinin okunması renk, şekil vb.’nin süreç odaklı bir analizinden daha fazlasını gerektirir; sofistike bir okuma, hem her görüntünün içeriğine hem de her birinin üretim ve kullanım bağlamına yakından dikkat etmeyi içerir. Bu nedenle görsel okuryazarlığın öğretilmesi ve öğrenilmesi, farklı akademik disiplinlerin öğretilmesi ve öğrenilmesinden ayrılmamalıdır.
Görsel iletişimin Dezavantajları
Görsel iletişimin zararları
Görselliğin önemi
Sunumda görsel yardımcılar nelerdir
Görsel İletişim
Bu anlamda görsel okuryazarlık, süreç ve içerik yöneliminin karışımında metinsel okuryazarlıkla paralellik gösterir; öğrenciler bir şiiri ve matematiksel bir kelime problemini okumak için aynı temel becerileri kullanırlar, ancak öğrencilere çeşitli metin formlarını anlamalarına yardımcı olacak farklı stratejiler öğretilir. Metin okumayı öğrenmek gibi, öğrencilerin de bu becerileri hayatları boyunca uygulamaya ve geliştirmeye devam edebilmeleri için tüm sınıf derslerinde görüntüleri yorumlama ve kullanma becerilerini geliştirmeleri gerekir.
İnsanların görüntülerle nasıl etkileşime girdiğini ve görüntülerden nasıl öğrendiğini araştıran gelişmekte olan bir bilim alanı, görsel okuryazarlık pedagojisini ve araştırmasını yönlendiriyor. Bu yaklaşım, eğitim ve sanattan saf ve uygulamalı bilimlere kadar bir dizi disiplinden yararlanır. Pek çok kişi ve grup görsel okuryazarlık çalışması yapıyor olsa da, Uluslararası Görsel Okuryazarlık Derneği muhtemelen konferanslar, yayınlar ve diğer kaynaklar aracılığıyla akademisyenleri ve uygulayıcıları destekleyen en büyük kuruluştur.
IVLA, 1968’de akademisyenler ile iş dünyasından, özellikle de kamera ve film şirketi Eastman Kodak’tan gelen insanlar arasındaki bir işbirliğinden ortaya çıktı. Görsel okuryazarlığın ortaya çıkmasından ve IVLA’nın oluşturulmasından on yıllar sonra, bu alan insanların yaşamlarında görüntüleri nasıl yorumladığını ve kullandığını anlamaya çalıştığı için endüstri ve akademiden yararlanmaya devam ediyor.
Web Erişilebilirliği
Web erişilebilirliği, bilgiye erişimde çok çeşitli kullanıcıların, bilgisayarların ve telekomünikasyon sistemlerinin ihtiyaçlarını karşılayan web sayfalarının bir özelliğidir. Web erişilebilirliği, erişilebilir web sayfalarının geliştirilmesini destekleyen tasarım ilkelerini de ifade eder. İnternet, birçok engelli insanın yaşamını iyileştirme ve bağımsızlığını artırma potansiyeline sahiptir.
Aslında, engelli insanlar World Wide Web’e erişimden en fazla kazanıma sahip olabilirler. Web sayfaları, bazı sörfçülerin görememe, duymama, fare veya klavye kullanamama veya en son tarayıcı sürümüne sahip olma olasılığına izin vermelidir. Örneğin, kör olan tipik bir sörfçü, ekranda herhangi bir grafik, animasyon veya metin düzeni görmez ve fare gibi görsel bir girdi sistemi kullanmaz.
Erişilebilir web tasarımı, engelli insanları barındırmanın ötesine geçerek yüksek teknoloji kaynaklarına düşük teknolojili erişim için ödenekler içerir. Örneğin, bir web sitesini destekleyen bir kuruluş, en son teknolojiye sahip olmayan az gelişmiş ülkeler veya nüfuslarla iş yapmak isteyebilir. Bir web sayfasına veya siteye erişilebilir olduğunda, bu siteye göz atan herkes sunulan bilgileri tam olarak anlayabilmeli ve bununla birlikte sınırsız bir etkileşim yeteneğine sahip olmalıdır.
Engellilerin erişebildiği web sayfaları ve web siteleri herkes için yüksek düzeyde erişilebilirdir. Bir web sitesine eşit erişim sağlamanın en iyi yöntemi, bir web sitesindeki web sayfalarına erişilebilirlik özellikleri tasarlamaktır. Erişilebilirlik için tasarlanmış web sayfaları aynı zamanda iyi tasarlanmış sayfalardır.
Web sitesi geliştiricileri ve web sayfası yazarları, eşit erişimle ilgili federal düzenlemelere dayalı olarak erişilebilir web sayfaları tasarlama yetkisine sahiptir. Örneğin, Rehabilitasyon Yasası’ndaki 1998 değişiklikleri özellikle erişilebilir web tasarımına yöneliktir. Değişiklikler, 1973 Rehabilitasyon Yasası’nın 508. bölümünü güçlendirdi ve şimdi federal hükümet tarafından sağlanan elektronik ve bilgi teknolojisine erişimi gerektiriyor.
Görsel İletişim Görsel iletişimin Dezavantajları Görsel iletişimin zararları Görselliğin önemi Sunumda görsel yardımcılar nelerdir