Web Tabanlı Dersin Pedagojik Etkileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Web Tabanlı Dersin Pedagojik Etkileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

13 Aralık 2021 E-öğrenme Nedir? İnternet temelli eğitimin dünyadaki örnekleri nelerdir Uzaktan eğitim Web tabanlı eğitim nedir 0
Çıkarım Yapmada Kullanılan Bilgi

Web Tabanlı Ders Yönetim Sistemlerinin Pedagojik Etkileri

Yazma araçları, son on yılda, bilgisayar tabanlı öğretim (CBI) gibi yazarlığa bağlı, program kontrollü öğrenme sistemlerinden WBI gibi sınırsız, öğrenci merkezli ortamlara kadar teknolojik ve pedagojik yeniliklere dayalı olarak gelişmiştir.

Teknolojik bir perspektiften bakıldığında, İnternet, e-posta, tartışma panoları ve kolaylaştıran diğer İnternet tabanlı teknolojilerin kullanımı yoluyla bu etkileşimleri zamandan ve yerden bağımsız hale getirerek öğretmenden öğrenciye ve öğrenciden öğrenciye iletişimde devrim yarattı. asenkron öğrenme ve bilgi dağıtımı. Web tabanlı ders yönetim araçları artık bu tür özellikleri ve bileşenleri entegre bir yapı altında içermektedir.

Web ayrıca öğretim içeriğinin ve kaynaklarının doğasını iyi tanımlanmış ve istikrarlı bir bilgi tabanından filtrelenmemiş ve dinamik bir bilgi tabanına değiştirmiştir. CD-ROM tabanlı yazma araçları, talimatı düzenlemek ve yapılandırmak için genellikle sabit içeriğe güvenmiştir, bu nedenle ortaya çıkan öğrenme sistemi tipik olarak sınırlı ve program merkezlidir.

Web tabanlı ders yönetim sistemleri artık eğitmenlerin ve öğrencilerin içeriği değiştirmesine ve kaynaklara katkıda bulunmasına olanak tanıyan, esnek ve aktif bilgi yapıları ile sonuçlanan özellikler ve bileşenler içermektedir.

Pedagojik açıdan bu, WBI tasarımında daha fazla esneklik anlamına gelir. Araçların özelliklerinin eğitmen ve öğrenenler tarafından bir derste nasıl kullanıldığına bağlı olarak, öğretme ve öğrenme sürecinin altında yatan pedagojik felsefe, katı bir eğitimci yaklaşımdan radikal yapılandırmacı bir yaklaşıma kadar değişebilir.

Katı bir eğitimci yaklaşım tipik olarak içeriğin eğitmen tarafından düzenlendiği ve öğrencilere iletildiği veya aktarıldığı bir öğretici yapıya sahip web tabanlı bir kursla sonuçlanır; radikal yapılandırmacı bir yaklaşım tipik olarak öğrencilerin içeriği yeniden yapılandırarak ve kendi kaynaklarını yaratarak ve ders yapısına katkıda bulunarak kendi bilgi temsillerini oluşturmak için web özelliklerini araç olarak kullandıkları daha öğrenci merkezli bir pedagoji ile sonuçlanır.

Bu nedenle, başlangıçta geleneksel öğrenme ortamları için tasarlanan ve daha sonra web tabanlı bir ders yönetim sistemi kullanılarak web tabanlı bir formata dönüştürülen derslerin, doğası gereği daha yapılandırmacı ve daha az öğretici olan bir pedagojik yeniden yapılanma sürecinden geçmesi daha olasıdır. Web tabanlı ders yönetim sistemlerinde İnternet tabanlı iletişim araçlarının, işbirliği araçlarının ve web yayıncılık araçlarının varlığı, bu tür pedagojik sonuçları mümkün kılar.


İnternet tabanlı öğrenme
Web tabanlı eğitim nedir
E-öğrenme Nedir
İnternet temelli eğitimin dünyadaki örnekleri nelerdir
Uzaktan eğitim
E Öğrenme


Web tabanlı ders yazma araçlarının bir değerlendirmesinde, pedagojik hususlar ile web tabanlı ders yönetim sistemlerinin nitelikleri arasındaki kesişimin en fazla eğitimsel etkiyi sağladığı ortaya çıktı. Pedagojik yaklaşım, öğretim stratejisi ve çevrimiçi destek ve kaynaklar alanlarında rehberlik sağlayan web tabanlı ders yönetim sistemlerine dahil edilen kapsamlı bir tavsiye mekanizmasının daha etkili ve ilgi çekici öğretim tasarımlarını kolaylaştıracağı önerildi.

Şu anda böyle bir tavsiye mekanizmasına sahip tek web tabanlı kurs yönetim sistemi Virtual-U’dur. Virtual-U’nun Eğitmen Araçları ve Destek özelliği, eğitmenlerin çevrimiçi öğrenme ortamını öğrenci merkezli bir yaklaşıma dönüştürmelerine yardımcı olmak için öğretim tasarımı yönergeleri sunar. Virtual-U geliştiricileri, kurs yönetim sistemlerinin eğitim ilkeleri ve araştırma bağlamında öğretme ve öğrenmeye odaklanması bakımından diğer araçlardan farklı olduğunu söylüyor.

Kurs yönetim sisteminin amacı, “aktif öğrenme, işbirliği, çoklu bakış açıları ve bilgi oluşturmaya dayalı gelişmiş pedagojileri desteklemek için esnek bir çerçeve sağlamak” idi.

Ders yönetim sistemlerinin pedagojik kullanımını etkileyebilecek bir diğer kritik faktör, öğrencinin hiper ortam öğrenme ortamlarının kullanıcısı mı yoksa üreticisi olarak mı algılandığıdır. Öğrenicinin etkinlikleri bir eğitim bağlamında merkezi odak olarak kabul edilirse, o zaman öğrencilerin hem sınırlı CD- ROM başlıkları ve sınırsız web tabanlı kaynaklar oluşur.

Elemanları ekranda konumlandırarak, yeni bağlantılar oluşturarak ve multimedya nesneleri üreterek kullanıcıların bilgileri anlamlı bir şekilde organize etmelerini sağlayan öğrenen araçlarının entegrasyonunu önerirler. Bu tür bilişsel araçlar, metni kopyalamak, düzenlemek ve biçimlendirmek için bir not defteri içerebilir; video, ses veya resimler gibi multimedya öğelerine işaret eden ve öğrencinin bu öğeleri manipüle etmesini sağlayan işaret düğmeleri oluşturmak için görsel bir grafik aracı; ve esnek bilgi sunumuna izin veren bir bilişsel haritalama aracı (kavram haritalama aracı). Üreticiler olarak öğrenenler kavramı, yapılandırmacı bir epistemoloji ile uyumlu öğrenmeye yönelik üretken bir yaklaşımı destekler.

Öğrenme nesneleri sistemleri mimarisi, yazma araçlarının üretken kullanımını desteklemenin yolunu da açıyor. Bir öğrenme nesneleri sistemi, öğretim içeriğini ve öğretim stratejilerini depolamak ve meta etiketlemek için nesne yönelimli bir yaklaşımı benimser. Primedia adı verilen düzenlenemeyen medya nesneleri bir veritabanında saklanabilir ve birden çok bağlamda birden çok kullanım için erişilebilir.

Primedia, bir öğrenme kaynağı olarak göreceli boyutlarına bağlı olarak düşükten yüksek ayrıntı düzeyine kadar değişebilir ve yüksek düzeyde ayrıntılı kaynaklar, yeniden kullanılabilirlik için daha büyük potansiyelleri nedeniyle çevrimiçi öğretim destek sistemlerinin verimliliğini artırır. Veritabanına dayalı web sitelerinin giderek daha popüler hale gelmesiyle, hiper ortam öğrenme ortamlarının geleceğinin statik, sabit kodlanmış HTML belgeleri yerine bu tür teknolojiler tarafından destekleneceği kesindir.

Yazarlık sistemleri, öğrenme kaynaklarını belirleyerek, kaynaklar arasında bağlantılar oluşturarak ve formattan bağımsız içerik yazarak tasarım sürecinin ilerlemesine izin vererek, genel olarak kodlanmış yeniden kullanılabilir bilgilerin oluşturulması için tasarlanacaktır.

Buradaki fikir, her öğrenme kaynağının diğer kaynaklarla pedagojik entegrasyonunu sağlayan belirli öğretim özelliklerine sahip olacak şekilde öğrenme nesneleri veya kaynakları tanımlamaktır. Bu nesneleri kimin oluşturduğuna, bir araya getirdiğine ve birbirine bağladığına bağlı olarak, hiper ortam öğrenme ortamının pedagojik felsefesi, yukarıda tartışıldığı gibi yönlendirilmiş veya açık uçlu bir öğrenme ortamıyla sonuçlanan bir öğreticiden yapılandırmacı bir yaklaşıma kadar değişebilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir