Teknolojiyi Desteklemek – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Alakalı Projeler
CoVis Projesi, özgün bilim uygulamalarına benzeyen “İşbirlikçi Görselleştirme Yoluyla Öğrenmeyi” desteklemeyi amaçlamaktadır. Çeşitli işbirliği ve iletişim araçları sağlar ve yeni müfredat ve pedagojik yaklaşımların geliştirilmesinde teknolojinin kullanımını dahil etmeye çalışır. Projeyle geliştirilmiş bir bilim öğrenme pedagojisine, açık uçlu sorgulama için bilimsel görselleştirme araçlarına ve iletişim ve işbirliği için ağ bağlantılı ortamlara odaklanır.
Edelson için özgünlük, kullanım bağlamını yansıtan bir öğrenme bağlamını ifade eder. Bu özgünlük kavramıyla ilgili olarak, bilim pratiğini belirsizlik ve bağlılık, disipline özgü araç ve teknikler ve sosyal etkileşim tutumlarıyla karakterize eder. Belirsizlik, tekniklerin sürekli olarak yeniden incelenmesini ifade eder ve cevaplanmamış soruların peşinde koşmaya neden olur.
Bağlılık, bu arayışın bilim adamlarının veya öğrencilerin değer sistemi içinde anlamlı sonuçları olduğunu gösterir. Tarihsel olarak rafine edilmiş araç ve tekniklerin kullanımı, iletişimi kolaylaştıran ortak bir bağlam da sağlar.
Ve sosyal etkileşim, bilimsel çalışmanın bir bilim adamları topluluğu arasında sonuçları, endişeleri ve soruları paylaşarak araştırmayı aştığını vurgular. “Bilimsel uygulamanın bu özelliklerini bütünleştiren bir öğrenme vizyonu, öğrencilerin bilim adamlarınınkine paralel yöntemler kullanarak, gerçekten ilgilendikleri açık soruları araştırmasını sağlar. Süreç boyunca, kendi ilgi alanlarını paylaşan diğer kişilerle aktif alışverişte bulunurlar.”
Her ikisi de hesaplama araçlarıyla desteklenen bilimde buluş yoluyla öğrenme ile işbirlikçi öğrenme arasında bir sentez, yakın zamanda van Joolingen tarafından önerilmiştir. Gerçekten de, buluş yoluyla öğrenme ve işbirlikçi modellemede çeşitli farklı işbirlikçi etkinlikler vardır. BoUen ve diğerleri, işbirlikçi modellemede bilgisayar desteğinin aşağıdaki yönlerini belirlemiştir:
- Birkaç öğrenci, simülasyon ortamlarını senkronize ederek çalışan bir modeli paylaşabilir.
- Gerçek model oluşturma süreci, bir modelleme dili ve paylaşılan çalışma alanlarındaki açıklamalar kullanılarak paylaşılan etkinlik olabilir.
- Simülasyonlar, sistemlerin küresel davranışı hakkında hipotezler oluşturmak için analiz edilir. Bunu grup çalışması şeklinde yapmak için, serbest el çizimlerinin yanı sıra argümantasyon grafikleri ve matematiksel araçlar (fonksiyon çizimleri, tablolar, vb.) faydalı araçlardır.
- Veriler, farklı parametrelerle dağıtılmış bir çalışma modunda toplanabilir. Paylaşılan çalışma alanları, farklı gruplardan veri toplamaya izin verir.
- Grup çalışması uzaktan bir öğretmenle ortam paylaşılarak denetlenebilir.
“Cool Modes” platformu, farklı biçimsel temsillerle (Petri ağları, Sistem Dinamiği, matematiksel grafikler vb.) modeller oluşturmaya ve taklit etmeye izin veren tek tip bir paylaşılan çalışma alanı ortamı sağlayarak bu etkinlikleri destekler ve ayrıca yarı biçimsel argümantasyon grafiklerini ve el- yazılı açıklamalar. Bu yazıda bildirilen çalışma, bu gelişmelerden güçlü bir şekilde ilham almıştır.
En son teknolojik gelişmeler
Teknoloji Bağımlılığından kurtulmak için neler yapılabilir
Yetişkinlerde teknoloji Bağımlılığı
Teknoloji bağımlılığı Makale
Teknolojinin zararları
İnternet bağımlılığı belirtileri
Teknoloji bağımlılığı belirtileri
Teknolojinin yararları maddeler halinde
COLDEX Projesinde Sınıf Senaryoları
Zorluk Temelli Öğrenme yaklaşımına göre eğitici sınıf senaryolarını desteklemek için, COLDEX projesi kapsamında “Dijital Deney Araç Setleri” (DExT’ler) olarak adlandırılan birkaç geliştirilmiştir. Bir DExT, deneysel talimatları, bilimsel arka plan bilgilerini, modelleme ve simülasyon araçlarını, gerçek bilimsel verilere erişimi ve ilk zorlukların formülasyonunu içerir.
Sağlamak istediğimiz şey, öğrencileri CBL’nin eğitim öncüllerine göre bir zorluğu tanımlamaya ve çözmeye teşvik eden açık uçlu bir öğrenme ortamıdır. Modelleme ve simülasyon için etkileşimli araçlar, öğrencilerin hipotezler oluşturmasını ve denemesini ve deney sonuçlarını göstermesini sağlar. Bu DExT’lerin, yalnızca normal okul derslerinde değil, okullarda kullanılmak üzere okullara dağıtılması amaçlanmıştır.
Müfredatları zenginleştirmek için interaktif medyanın hareketli kullanımını sağlarlar. Öğretmenlerin bu yeni kaynakları derslerine kolayca entegre etmeleri sağlanmalıdır. Sadece birkaç öğretmenin bu araç setlerini kullanmayı öğrenmek için kurslara veya zaman alıcı çalışmalara harcayacak zamanı olduğu için, çoğunlukla kendi kendini tanımlar ve sorunsuzdur. DExT’ler, kendilerini yetkili ve kesin olarak sunan uzman sistemler olarak görülmemelidir.
Araç setlerimiz, uygulama sorunları üzerinde daha modern bir konum benimsiyor, farklılığı kutluyor ve kullanıcının yönlendirilmek yerine yaratmasına ve yönlendirmesine izin veren demokratik bir etkileşim biçimi sağlıyor. Bu anlamda, belki de en iyi, kişinin kendi pratiği hakkında özel olarak tavsiye almanın bir yolu olmaktan ziyade, pratiği temsil etme ve paylaşma aracı olarak konumlanmıştır.
DExT’ler modelleme veya simülasyon ve deney için araçlara güvenir. Modelleme aracı, öğrenciler bir projenin başlarında düşüncelerini organize ederken veya öğrenciler daha sonra bir şey tasarlayacakları zaman kullanılır. Olayların farklı etkilerine ilişkin tahmini değerleri ve sonuçları test etmek için farklı simülasyon araçları kullanılır. Deney araçlarımız, öğrencilerin öğrenme sürecinde düşüncelerini yapılandırmaları, görselleştirmeleri ve doğrulamaları için bir ön koşuldur.
Araç takımları için esas olan, modelleme ve işbirliği araçlarına ve ortak bir havuza erişim sağlamaktır. Bu internet üzerinden yapılır. Veri üreten az sayıda uzak site kurulacaktır.
CBL’ye göre sınıf senaryolarımızdaki bir sonuç, öğretmenlerin ve öğrencilerin rollerinde bir değişikliktir. Öğrencilerin rolü, inşaat ve tasarım araçlarını kullanarak daha çok kendi kendine (veya grup tarafından) düzenlenmiş bir “araştırmacı” olmaya daha güçlü bir şekilde odaklanır. İncelenen araştırma sorusunun açık uçlu bilimsel doğası nedeniyle, öğretmenin rolü daha çok bir koç veya ortak deneyci olmaya odaklanır. CBL’nin diğer bazı öğrenme yöntemlerinden nasıl farklı olduğunu göstermektedir.
Senaryo Örnekleri
Sismo Senaryosu
Bu eğitim senaryosunda, öğrenciler depremleri nasıl analiz edeceklerini ve sismik olayların bazı özelliklerini hesaplayıp anlamayı öğrenirler. Bu amaçla, Şili Metropolitan Bölgesi’nin farklı okullarına altı sismograftan oluşan bir ağ kuruldu. Bir deprem meydana geldiğinde, sismograflara bağlı bilgisayarlar sismografik dalga ile bir dosya oluşturur. Her sismograf farklı bir yerde bulunduğu için farklı verileri kaydedecektir.
Öğrenciler, tek bir sismograf tarafından kaydedilen deprem dalgasının birinci (yatay) ve ikinci (dikey) vuruşu arasındaki zaman farkını belirleyerek, sismograftan hipomerkeze olan mesafeyi belirleyebilirler, ancak yönü değil. Üç veya daha fazla grup verilerini ve/veya sonuçlarını değiş tokuş ederse, üç yarı küre tanımlamak mümkündür.
En son teknolojik gelişmeler İnternet bağımlılığı belirtileri Teknoloji bağımlılığı belirtileri Teknoloji bağımlılığı Makale Teknoloji Bağımlılığından kurtulmak için neler yapılabilir Teknolojinin yararları maddeler halinde Teknolojinin zararları Yetişkinlerde teknoloji Bağımlılığı