Siber Uzayda Fırsat Eşitliği – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Siber Uzayda Fırsat Eşitliği Sağlamak
Belki de çevrimiçi öğretmen eğitimiyle ilgili sosyal açıdan en dinamik kavramlardan biri, eşitlikçi bir öğrenme ortamının yaratılmasıdır. Birçok yetişkin (örneğin kadınlar, azınlıklar, daha az varlıklı olanlar, engelliler, kampüsten çok uzakta yaşayanlar) geleneksel öğretmen eğitimi programlarını tam olarak deneyimlememekte veya tamamen dışlanmaktadır. Teorik olarak, bu grup artık çevrimiçi eğitim yoluyla, eğitim teklifleriyle gerçekten uyum sağlama ve bir öğrenen topluluğunun skolastik çabalarına katılma fırsatına sahip olabilir.
Tüm çevrimiçi öğrencilere hizmet vermek aşağıdakileri gerektirir:
- Kolaylaştırıcılar, cinsiyet, algılanan yetenek, ırk veya etnik kökene bakılmaksızın her yetişkin öğrencinin kabulünü modellemelidir. Tüm öğretimin %80’inin modelleme olduğu söylenmiştir. Siber uzayda uzanmak, geleneksel sınıfta var olmaya devam eden geleneksel önyargıların çoğunu atlayabilen kapsayıcı bir girişimdir.
- Müfredat (konular veya konular) öğretilen grubun ihtiyaçlarını yansıtmalıdır. Yetişkinlerin çeşitli kültürel alanlardan bir dizi deneyim ve yaşam boyu inşa edilmiş bilgilerle geldiğini hatırlayın. Görüntüler ve örnekler, yetişkin öğrenciler arasındaki çeşitliliği yansıtmalı, kabul etmeli ve doğrulamalıdır. Bu, ortaklıkların geliştirilmesinde kritik öneme sahiptir.
- Kolaylaştırıcı bir liderdir. Harika bir lider, takipçiler değil, başka liderler üretir. Kolaylaştırıcılar, değişim ve gelişimin herkes için mümkün olduğuna ve kolaylaştırıcıların ve öğrenicilerin rollerinin çevrimiçi katılımcıların toplu akademik ve sosyal gelişimi için bu sürece yardımcı olmak olduğuna inanan değişim ajanları olmalıdır.
- Yukarıda belirtilen yönlendirme ve destek yoluyla yetişkinleri ortak olarak kullanan kolaylaştırıcılar, verimli bir işbirlikçi öğrenme sürecinin keyfini çıkarabilirler. Bu görevi yerine getirmek için, kolaylaştırıcı yetişkin öğrenciyi yeni anlayış ve eylem seviyelerine yönlendirmelidir.
Öğrenme, yukarıda belirtildiği gibi, öğrencinin üretken ve düşük stresli öğrenme etkinliği için teşvik edici ve destekleyici koşullar sağlayan bileşik bir faktör olarak tanımlanabilecek uygun olmalıdır.
Sonuçlar
Çevrimiçi eğitimin, tarihsel olarak dışlayıcı olduğu kanıtlanmış geleneksel eğitim programına sınıf dışı bir seçenek sunması gibi, gerçek bir güç paylaşımı işbirlikçi metodolojik format, aynı zamanda dışlayıcı ve sınırlayıcı olduğu kanıtlanan öğrenmeyle ilgili geleneksel varsayımlara meydan okur. Zaman (senkronizeden asenkronize) ve uzay (geleneksel sınıftan kelimenin tam anlamıyla bir bilgisayarın internete veya mobil teknolojiyi kullanan herhangi bir yere) kavramlarını değiştiren çevrimiçi modeller, her zamankinden daha çeşitli bir öğrenci nüfusu için yeni sosyal yardım fırsatları açar. Mobil ekipman aracılığıyla çevrimiçi ve daha ileri düzeyde yüksek öğretim kursları sunar.
Andragojik (öğrenen merkezli yetişkin için) ve asenkron bir temele (yetişkinlerin kendine özgü yaşam tarzı göz önüne alındığında) dayanan iyi tasarlanmış çevrimiçi müfredatla, yetişkin nüfusun daha geniş bir çeşitliliği eğitim programlarına girme becerisine sahip olacaktır. Çevrimiçi eğitimin gerçekliği yeni bir teknolojiye dayanmaktadır; çevrimiçi eğitimin vaadi, içerme üzerine kuruludur. Çevrimiçi yetişkin öğreniminin etkinliğine katkıda bulunan birçok faktör arasında, öğrenci merkezlilik, kendi kendine yeterlilik, öğretme ve öğrenmeye pragmatik yaklaşım, öğrenme sürecinin etkin organizasyonu, zaman verimliliği, eşzamansız bir biçimde işbirliği ve kolaylık bulunmaktadır.
Siber uzay Nedir
Siber saldırılara karşı en etkili koruma
Yeniden Yapılandırılabilir Sistemleri Öğretmek için
E-öğrenme Araçları ve Web kaynakları
Bu makale, yeniden yapılandırılabilir sistemlerin öğretilmesinin, aynı ders içerisinde pek çok yeni yöntem ve aracın dikkate alınmasını gerektiren karmaşık ve zor bir süreç olduğunu göstermektedir. Bu süreç, geliştirilmiş ve orijinal değerlendirme ve motivasyon yöntemlerini içeren entegre bir metodolojiye dahil edilmiş bilgi kaynakları ve e-öğrenme araçlarının yardımıyla büyük ölçüde basitleştirilebilir.
Bu metodoloji, yaklaşık 10 yıldır yeniden yapılandırılabilir sistemlerin öğretiminde başarıyla uygulanmaktadır. Bu makale, bu metodolojinin araştırma faaliyeti, lisansüstü öğrenim ve endüstride mühendislik çalışmaları için eğitim gibi yüksek öğrenimin önemli bileşenleri üzerindeki etkisini tartışmaktadır.
Yeniden yapılandırılabilir bir sistemin işlevselliği, tasarım adımları tamamlandıktan sonra anında özelleştirilebilir ve gerekirse değiştirilebilir. Bu özellik, sadece yeniden yapılandırma yoluyla fiziksel bileşenlerin yeniden kullanımı ve özelleştirilmesi, önceden bilinmeyen dış koşullara adaptasyon, tasarım sonrası belirli kullanıcı gereksinimlerinin yerine getirilmesi vb. gibi çok kullanışlı teknikler için çok çeşitli olanaklar sunar. Yüksek hızlı yeniden yapılandırılabilir sistemlerin tasarımının, donanım devrelerinde bulunan birçok özel özelliği dikkate alarak yazılım geliştirmeye çok benzeyen yöntem ve araçlar kullanılarak yapılabilmesi de çok önemlidir.
Alanda programlanabilir kapı dizileri (FPGA) ilk tanıtıldığında, ağırlıklı olarak basit rastgele ve yapıştırıcı mantığı uygulamak için kullanıldı. Günümüzde lisans öğrencileri bile oldukça karmaşık FPGA tabanlı sistemler kurabilmektedir. Günümüzde, System on Chip (SoC) ve Networks on Chip (NoC) alanlarında yoğun bir şekilde ileri araştırmalar yapılmaktadır [2]. Bazı örnekleri ele alalım. Xilinx Spartan-3 ailesinden son zamanlardaki ucuz FPGA’lar, oldukça karmaşık özel amaçlı bir bilgisayarın inşası için yeterli olan 5.000.000’a kadar sistem kapısı içerir.
Tek bir FPGA yongası, neredeyse sınırsız sayıda yoğun hesaplamalı algoritma yürütmek için özelleştirilebilir ve aynı yonga farklı algoritmalar için yeniden kullanılabilir. En gelişmiş FPGA’lar, gömülü mikroişlemciler, büyük hacimli bellekler, çok amaçlı senkronizasyon devreleri, çarpanlar vb. içerir. Her yıl piyasada yeni sofistike FPGA mimarileri ortaya çıkar ve endüstride yoğun olarak kullanılırlar.
Yeniden yapılandırılabilir sistemlerin hızlı gelişimi, ilgili alanlarda iyi hazırlanmış, giderek artan sayıda mühendis için bir talep yarattı. Son gelişmeleri dahil etmek ve sınıfların güncel olduğundan emin olmak için ilgili müfredatın sürekli olarak gözden geçirilmesi esastır.
Müfredat, teknolojideki değişikliklere ve pedagojideki yeni gelişmelere duyarlı olmalı ve yaşam boyu öğrenmenin önemini vurgulamalıdır. Yeniden yapılandırılabilir sistemlerin alanı çok dinamik ve çok yönlü olduğundan, farklı alanlardan birçok konu ayrıntılı olarak ele alınmalıdır. Örneğin, tasarım adımlarının çoğu, yazılım geliştirmeden miras alınan yöntemlere dayanmaktadır.
Bu, gerekli davranışın belirtilmesini, farklı stratejiler kullanarak karmaşıklıkla başa çıkmayı (örneğin, böl ve yönet ilkesine dayalı olarak), modelleme ve hata ayıklamayı vb. içerir. Öte yandan, donanıma özgü özelliklerin sağlanması gerekir. eşzamanlılık, uygun zamanlama özellikleri, sayısız donanım kısıtlamasını karşılamak için gereken senkronizasyon teknikleri vb.
Sonlu durum makinelerinin sentezi, kitaplıkların ve fikri mülkiyet çekirdeklerinin kullanımı vb. dahil olmak üzere tasarım süreci boyunca kullanılan çok çeşitli araçlar vardır. Başka bir deyişle, tasarım metodolojisi çok karmaşık bir entegre olarak görülebilir.
farklı alanlardan geniş bir bilgi yelpazesi gerektiren bir süreçtir. Bu makale, öğretimin verimliliğini ve üretkenliğini artırmak ve nihayetinde yukarıda tartışılan zorluk ve karmaşıklığın etkin bir şekilde yönetilmesini sağlamak için farklı bilgi kaynaklarının ve E-öğrenme araçlarının nasıl uygulanabileceğini göstermektedir.